ActiveNews: Slujitorul lui Dungaciu cu „Cei 12 apostoli ai dezinformării” merge la Tribunal. Marius Mioc: Acțiune în justiție împotriva lui Nicolae Țîbrigan și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I. C. Brătianu” al Academiei

De Marius Mioc și Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Mioc: „La începutul plandemiei, în 4 aprilie 2020, pe saitul Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) a apărut articolul lui Nicolae Țîbrigan „STOP FALS CORONAVIRUS! Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România” (linc).

În acest articol sînt înfierat, printre alții, și eu, pentru că tălmăcisem în românește și publicasem pe canalul meu youtube prima intervenție a profesorului Sucharit Bhakdi cu privire la problema covid. Este vorba de interviul pe care l-am publicat și pe blog: Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video) și îl popularizasem și pe facebook.

Articolul lui Țîbrigan a fost apoi republicat de „Adevărul” (linc), instituție de presă care avea și are o colaborare cu „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică” (LARICS) și de alte saituri și agregatoare de știri, subiectul „coronavirus” fiind atunci la ordinea zilei. Era perioada stării de urgență, cînd era interzisă ieșirea din case fără declarație pe proprie răspundere care să justifice motivele temeinice pe care omul le-a avut ca să iasă din casă, se opriseră activitățile economice, școala se făcea doar on-line, dintre bugetari mulți lucrau doar on-line ori nu lucrau deloc, dar leafa o primeau (unii au considerat asta avantaj).

Vedeți și Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae despre Nicolae Țibrigan, angajatul lui Dan Dungaciu la LARISC - ISPRI - FUMN - Academia Română: BIOGRAFII PARALELE

Urmare a respectivului articol, de pe canalul meu youtube a fost șters interviul cu Sucharit Bhakdi pe care-l publicasem, interviu care a reprezentat cea mai vizionată filmare de pe canalul meu youtube. Adunase 844357 vizualizări în cele vreo 10 zile cît rezistase înainte de a fi cenzurat. Țîbrigan făcea chemare directă către cititori „să raportăm interviul urcat pe YouTube ca Spam or misleading > Scams/fraud, adăugînd și o justificare pertinentă de ce respectiva dezinformare încalcă regulile comunității”.

Interviul de pe canalul meu youtube fusese preluat și de alte saituri și a intrat în atenția autorităților. „Lumea Justiției”, de pildă, preluase interviul în cadrul articolului „Ravagiile covid-19 sunt o nălucire” (linc) scris de Răzvan Savaliuc și Valentin Busuioc. Articolul poate fi citit acum pe sait cu următoarea precizare: „Notă: Acest articol a fost dezactivat în perioada 31 martie – 15 mai 2020, în urma somației oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, responsabil cu gestionarea stării de urgență decretate pentru combaterea COVID-19”. Cu alte cuvinte, guvernul, prin acel „Grup de Comunicare Strategică”, a amenințat saitul Lumea Justiției că-l va interzice dacă nu șterge articolul. Alte saituri, care n-au fost ascultătoare și nu s-au conformat, au fost interzise în perioada stării de urgență, cum am mai pomenit în articolul Documente ale cenzurii covid în România (linc).

Nu știu care e legătura dintre Grupul de Comunicare Strategică care avertiza diferite saituri să șteargă articole deranjante și LARICS, sub egida căruia publica Țîbrigan. Știu însă că acest Laborator de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică a fost lansat de către Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „I. C. Brătianu” al Academiei Române, după cum se explică pe saitul institutului (linc).

La începutul lui aprilie 2023, înainte de a se împlini termenul de 3 ani de prescripție, cu ajutorul avocatei Alexandra Dume am deschis la Judecătoria sectorului 6 București un proces împotriva lui Nicolae Țîbrigan, autorul articolului care mă ataca, și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) (în calitate de comitent – angajator a lui Țîbrigan), cerînd despăgubiri de 50000 lei pentru ponegririle din acest articol, plătibile în solidar de pîrîți. În speță, mă refer la folosirea expresiilor „apostol al dezinformării”, „aliat (in)voluntar al Kremlinului”, la socotelile pe care le face Țîbrigan în articolul său, că în urma canalului youtube eu cîștig minim 2600 dolari anual (și pune un grafic conform căruia, pe baza traficului de pe canalul meu, se apreciază că aș avea cîștig între 2600 și 41000 dolari anual), la urmările pe care articolul său le-a avut – respectiv ștergerea filmării de pe youtube, faptul că mi-am văzut munca distrusă, dar și atragerea atenției cenzorilor asupra mea ceea ce a dus la alte filmări șterse și la „shadow banning” – eliminarea din motoare de căutare, astfel încît vizibilitatea publicisticii mele să fie redusă. Pentru dovedirea acestui „shadow banning” am arătat discrepanța între numărul de vizualizări ale interviului cu Bhakdi șters și a unui alt interviu cu Bhakdi  – cel cu întrebările pentru Angela Merkel (linc), încărcat imediat după articolul lui Țîbrigan, care n-a fost șters de pe canalul meu youtube dar a avut un număr mult mai mic de vizualizări.

Am arătat, în cadrul chemării în judecată, că afirmațiile din articolul lui Țîbrigan n-au nici o bază reală, că nu pot fi învinuit de dezinformare cîtă vreme doar am tălmăcit cu corectitudine spusele lui Sucharit Bhakdi, care este un om de știință cunoscut în domeniul medical și că de fapt aceste spuse s-au confirmat în timp, aprecierea sa din 2020 că viața a milioane de oameni (pe plan mondial) vor fi scurtate de măsurile anticoronavirus fiind confirmate de evoluția evenimentelor. Am depus ca dovadă statisticile Institutului Național de Statistică din România care arată o creștere a mortalității după adoptarea măsurilor de luptă cu virusul. Prin răspunsul la întîmpinare am arătat și scăderea mortalității după ridicarea stării de alertă în 2022 (raportul Institutului de Statistică pentru anul 2022 fiind disponibil abia după depunerea chemării în judecată). Sînt argumente folosite în articolele de pe acest blog:
112000 de români morți ca urmare a politicii sanitare a guvernului (video)
2022: Scădere a mortalității din România după încetarea stării de alertă și reducerea numărului de vaccinări anticovid la cantități neglijabile. Totodată, scădere record a natalității

Totodată, am arătat că Rusia a adoptat aceleași măsuri anticovid ca și România, deci criticarea acestor măsuri înseamnă criticarea Kremlinului, nicidecum aliere cu Kremlinul. Am depus și o filmare cu Moscova în carantină în anul 2020. Asemenea filmare am pus și pe blog: Reamintire din plandemie: Moscova în carantină (video – linc). Deasemenea am arătat că eu nu mi-am monetizat canalul de youtube, așadar socotelile lui Țîbrigan cu privire la banii cîștigați de pe urma acestui canal nu au temei. Am reluat argumente pe care le-am folosit în replica pe care am dat-o pe blog îndată după apariția acelui articol, la LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube (linc).

În întîmpinarea ISPRI se spune că Institutul nu e răspunzător de ceea ce a scris Țîbrigan.

Domnul Țîbrigan, în întîmpinarea depusă, explică că dînsul nu este ziarist (în chemarea în judecată se invocase încălcarea Codului deontologic al jurnaliștilor) ci cercetător științific. Astfel, Codul deontologic al jurnaliștilor nu îi este aplicabil. Depune contractul de muncă cu ISPRI prin care dovedește asta. Spune că din structura componentă a ISPRI face parte și LARICS și depune statutul Asociației LARICS – am aflat astfel că există și o asociație LARICS, nu știam asta pînă acum. Arată că a combătut dezinformarea pe care eu aș fi practicat-o. Aduce o serie de argumente că afirmațiile lui Bhakdi sînt combătute în lumea științifică și subliniază că din analiza coroborată a postărilor de pe blogul meu rezultă că intenția mea a fost de a contesta utilitatea măsurilor la care autoritățile au recurs în contextul pandemiei. Aduce și pilde concrete de articole publicate de mine. Arată că nu e dovedit că acea creștere a mortalității constatată de Institutul de Statistică se datorează măsurilor autorităților, niciunde Institutul de Statistică nu spune asta ci arată o creștere a morților datorate bolilor aparatului respirator, aici intrînd și covidul. În ceea ce privește urmările articolului său, arată că ștergerea filmării de pe youtube nu îi este imputabilă fiindcă youtube face o analiză proprie și în urma acestei analize proprii a constatat că eu am încălcat regulile comunității. Nici shadow banning nu îi poate fi imputat, scăderea numărului de vizualizări la filmările de pe canalul meu putîndu-se datora oricărui alt motiv, de pildă scăderii interesului abonaților pentru subiectul abordat de mine. Se referă la libertatea de exprimare care, conform jurisprudenței CEDO, include și idei care ofensează, șochează sau îngrijorează și în abordarea unor teme de interes general se acceptă un limbaj satiric sau sarcastic. Prejudiciul pe care îl reclam nu este cert, nu există legătură între publicarea articolului său și prejudiciu și repercursiunile resimțite de mine sînt urmarea propriilor mele acțiuni. Nu există vinovăție în activitatea sa, dînsul acționînd cu bună credință în calitatea sa de cercetător, responsabil cu buna informare a publicului, în contextul pericolelor care amenințau întreaga omenire în perioada pandemiei. Nu a avut intenția de a defăima ci de a analiza sistematic informațiile propagate și mijloacele de diseminare. În ceea ce privește preluarea articolului său de „Adevărul”, n-a avut influență cu privire la asta, rolul decizional aparținînd Institutului.

Domnul Țîbrigan e reprezentat de societatea de avocați Voinescu și Asociații S.P.A.R.L.

Următorul termen de judecată este în 13 decembrie 2023 (linc).”

Nota Redacției: Prima parte a titlului de mai sus aparține ActiveNews. Citiți și UM Digi 24, 1.000.000 de euro MITĂ de la PNL pentru CTP și părerologii "independenți". Dan Dungaciu, în tandemul universități - securiști

Vedeți aici Panoul de administrare al canalului meu youtube cu numărul de vizualizări ale interviului lui Bhakdi care a fost cenzurat

Mai citește:
Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– alte articole legate de cenzura practicată sub pretextul pandemiei covid la pagina Covid-19 – Cenzură

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Rusi 13.12.2023 22:14
    Dan Dungaciu si cei din grupul lui trebuie judecati pentru instigare la crimele din timpul pandemiei. a celor morti din cauza serului experimental pe care ei il numeau vaccin.
Ultima oră

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțăm la visele noastre. Nu renunțăm la luptă - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO