Acad. Radu Ciuceanu, fost deținut politic: VOI, CEI DIN GONDOLĂ. Cât de repede ați uitat cine ne-a aruncat și ucis în închisori și ne-a exterminat elitele neamului?

De Acad. Radu Ciuceanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VOI. CEI DIN GONDOLĂ 

Ce fericiți sunteți!

Ați plecat la munte să vă odihniți în weekend și acum stați la coadă sa prindeți un locșor care să vă ducă sus, sus, cat mai departe de o lume căreia îi aparțineți. Habar nu aveți de ce se petrece în jur. Nu vă pasă daca ne mai „eliberează” o dată rușii, acum fără stea pe frunte, ca pe vremea agenților și mujicilor „tătucului” care ne-au ținut zeci de ani sub ciubotele lor de „eliberatori”.

Nu! Acum suntem liberi și să-i primim în pat, dacă e.

Să ne închinam că totuși s-au găsit unii mai înțelepți ca noi sa ne vâre într-o organizație numita NATO. Dar, mă întreb eu, cum vor răspunde șefii NATO dacă rușii își vor extinde „operațiunea specială” și vor face un exercițiu, ușor de acum, când războiul ruso-ucrainean este in toi, și pe la noi... Nici aceasta nu știm.

Între timp se dau bilete la teatru, facem schi pe munte și ne plimbăm cu telefericul, uitând că mai există și posibilități prin care puterile mari ale lumii să își motiveze retragerile, în caz de nevoie, cu sau fără scuze si explicații.

Și mă mai întreb tot eu: după 50 de ani de „fericire” comunistă, ar putea să răspundă cei de azi, cu armele în mână, ca noi, pentru a-și apăra țara, în fața unei agresiuni din ce în ce mai fățișe a Răsăritului din nou „eliberator”? Nu discut ce a făcut sau n-a făcut Ucraina. Ci faptele. Faptele clare și de necontestat. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar mai fi fost cel puțin 100 de copii uciși. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi fost alte mii de civili și militari - de ambele părți! - uciși. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi fost orașe distruse. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi ajuns în România aproape o jumătate de milioan de refugiați, fugiți din calea celor ce se îmbăiază în sânge, scurs de pe mâinile lor în pământurile celor invadați, de zeci și chiar de sute de ani, de la Petru I încoace.

Dar... noi mergem înainte, cu telecabina... Dacă întrebi ce reprezintă 1812 câți telegondoliști iubitori ai tropăiților de la Răsărit vor ști ce să răspundă? Și atunci era Țarul-țar. Rus-rus. Dinastie-dinastie. Romanov-Romanov. Creștin-creștin. Ortodox-ortodox. Peste numai trei zile se fac 221 de ani de când ocupantul Moldovei răsăritene s-a instalat la cârma Rusiei. Prin uciderea propriului tată.

Sângele Basarabiei nu ne mai strigă decât pe noi? Istoria nu vă trage un bocanc în cap ca să vă reveniți din adulația hipnotică? Să nu vă tragă la propriu, atunci!

Vine 27 martie acum. Spune cuiva ceva? Cine știe că toți, dar toți românii care au votat în Sfatul Țării Unirea Basarabiei - pentru vecie! - cu Patria Mamă România, au fost apoi urmăriți, prinși, aruncați în Gulag și martiriziați de ruși, eliberatorii de ieri și de azi ai tuturor popoarelor care le stau în gât?

Sute de mii de basarabeni și bucovineni au fost trimiși în lagărele de exterminare de pe tot cuprinsul Rusiei sovietice.

Iar astăzi, sub nasul lui Putin, se cântă „Moldova este a noastră... ca și Țările Baltice”! Iar Vocea Moscovei de la București ne spune că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

Iar telegondoliștii aplaudă. Slavă Rusiei, salvatoarea omenirii de „globaliști”! Vezi, Doamne, Rusia, cu KGB-ul ei criminal întins pe toată planeta, cu trese și vipuști prin toate guvernele lumii, prin toate Parlamentele europene sau nu, prin toate organizațiile mondiale, ba chiar și pe sub costumele scumpe ale unor președinți de stat, ar fi „anti-globalistă”. Pe ce lume trăiesc acești gondoliști?

Cuvântul SovRom vă e cunoscut? De arderea cărților din biblioteci ale marilor noștri gânditori, mulți deveniți colegi de temniță cu mine, ați auzit? E pentru prima oară în viața destul de lungă și încercată pe care mi-a dăruit-o Bunul Dumnezeu când aud că patriotism și naționalism înseamnă iubirea de cei care ți-au ucis și batjocorit neamul și ți-au schilodit Istoria și Țara! De cei care au tras cu tunul în Biserici, în străvechile pământuri românești ocupate samavolnic. Sau și le-au însușit pur și simplu, ca niște hoți la drumul mare, și nu le dau nici azi Bisericii Ortodoxe Române și Statului Român, de care aparțin. Că nu vor ei, „eliberatorii”.

1 aprilie vă spune ceva, telegondoliștilor? Masacrarea de către trupele NKVD ale Rusiei sovietice a peste 3000 de români, copii, femei, bătrâni, doar pentru că voiau să scape de „raiul” bolșevic, vă spune ceva? Români bucovineni uciși de Sfintele Paști. Neomartiri ce ar trebui trecuți ca mucenici - mii de mucenici - în calendare! Sângele lor nu vă strigă, neotovarășilor?

Oare cat de repede s-au uitat cei 45 de ani de despotism și suferință, oare cât de repede s-a uitat de cei un milion și jumătate de țărani care au fost băgați cu forța în colective pierzând toata agoniseala lor de zeci și sute de ani? Oare cât de repede s-a uitat de zecile de mii de arestări, de chinurile și deportările, de exterminările pe care le-a adus iadul roșu, după 6 martie 1945? De uciderea preoților și elitelor tineretului românesc.

Ca să vă simțiți bine, și mai bine chiar, luați telefericul la munte! Hrăniți-va cu ozon și voie bună! Uitați tot!

Toate suferințele unui neam, zecile de mii de morți și victime ale unui regim, speram, fără pereche în istoria noastră. Primiți gratuit bilete pentru stațiunile de la munte. Vă garantam un weekend plăcut la vară pe litoral, care poate fi împletit și cu o veritabilă invazie (ne)dorită. Atunci, pentru că v-ați uitat amintirile bunicelor, vă veți putea împărți chiar și cearșafurile de pe plajă cu eliberatorii noștri dragi.

Bucurați-va, telegondoliștilor!

Închideți ochii la tot ceea ce au indurat părinții și bunicii voștri la marile universități de convingere: Aiud, Gherla, Pitești, Văcărești, Jilava, Dej, Târgu Ocna, Târgșor, Brașov, Ocnele Mari, Peninsula, Suceava, Sighet, Râmnicu Sărat, Galați, Craiova, Brașov, Oradea, Canal, Peninsula, Poarta Alba, Salcia, Periprava, Constanța, Midia, Capul Midia, Cernavodă, Rahova, Malmaison, Uranus, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Dumbrăveni, Mislea, România, Europa de Est.

Universități cu consilieri (sute și mii) la fel de celebri. Eliberatori. Un Stancovski. Un Saharovski, cu un Pantiușa Bodnarenko, dacă mai spun ceva, cuiva, aceste nume. Cu Brigada lor mobilă de asasini cu tot.

Bucurați-vă și tropăiți pentru a fi auziți in veselia voastră!

Poate vă va răsuna, totuși, undeva, amintirea unui cuvânt al lui Iorga:

„Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”.

Dr. în Istorie Radu Ciuceanu, fost membru al conducerii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia, fost deținut politic 15 ani, fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, Membru de Onoare al Academiei Române
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Radu Comsuta 21.03.2022 10:38
  Acest articol ar trebui să răsune până la Cotroceni ca bubuitul unui tunet. Da uităm prea repede. 77 de ani din momentul de față până in 1945 sunt totuși o viață de om. Haideți să ne întoarcem măcar cu 33 de ani în urmă, până la lovitura de stat din 1989 mascată în "revoluție" populară", făcută tot cu ajutor rusesc pe ici pe colo ca să fie pus gorbaciovistul Iliescu în fruntea țării. Astăzi când tot țăranul se ducea la moll (vorbesc înainte de plandemie) și cu cardul își umplea coșul cu bunătăți de dădea pe dinafară, fie că-i trebuia, fie că nu, a uitat cum inainte de" revoluție" stătea la cozi interminabile de la hârtie igienică până la tacâmuri de pui (mai mult ghiare), portocalele le luai din an în an, bananele un vis, cafeaua era nexchezol, penele de curent dese și din când în cand mai faceai si o baie cu apă fierbinte. Era rău pe atunci dar și desfrâul consumerist strică buna educație creștinească, caractere, personalități. Acum am devenit niște animăluțe blânde închise în țarcul societății de consum, numai bune de îmbodnițat. Trebuia să fi învățat echilibrul, nici prea prea, nici foarte foarte, să trăim cu dreaptă socoteală. Și pentru că am redevenit niște elevi delăsători, pe alocuri și indolenți, istoria cu siguranță o vom repeta. Iarăși, pe propria noastră piele...
 • INJECTIA FINALA 21.03.2022 22:06
  Stimate Domn, Radule, tata si frate al tuturor Românilor care rezista, care spera si stiu ca lupta este singura cale spre Libertate si Demnitate :
  Va multumim din suflet pentru acest articol care va trezi numeroase constiinte.
  Dumnezeu sa va dea multa sanatate si tarie pentru scumpa noastra Românie !
 • Tic 22.03.2022 12:37
  Îmi aduc aminte de ce povestea bunica mea, fie iertata, din acele vremi. Cum trebuia sa poarte la demonstrațiile muncitorești pancarte cu fotografia Anei Pauker și cum punându-i asteia pe oase o grămadă de urări strămoșești, se plângea ca ii rupsese umărul.Asta a fost cel mai mic neajuns. Dar vorba este ca probleme cu imperiul rus am avut de când a tot crescut și s-a apropiat de noi. Ca și cu orice alt imperiu sau regat :roman, otoman, habsburgic.Si vom tot avea, ca aste imperii-și aici întra și aliatul strategic SUA-tare sunt nesatule, pana ajung la implozie. Bine descria fenomenul Dimitrie Cantemir în "Creșterea și descreșterea imperiului otoman".
  Dar sa nu uitam ca sub cizma ruseasca comunistă am ajuns datorita lui Winston Churchill.
  Cine știe ce "Malta" sau "Ialta" ne aștepta.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian