AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

„Intrasem și eu în atmosfera asta de vacanță, da noi nu... nu suntem cu vacanța, suntem cu pandemia. Astăzi, tocmai m-am vaccinat. E totul în regulă. Nu vă doare, nu simțiți absolut nimica. Sper ca toată lumea să se vaccineze cât mai repede și să reușim să depășim acest moment dificil!” - Vedetă TV care și-a adus aminte că are reacții adverse după vaccin la un an și jumătate (18 luni) de la primele efecte

4.793.140 lei, respectiv aproximativ 1.000.000 (un milion) de euro este suma pe care au solicitat-o de la Guvernele Orban și Cîțu pentru propagandă Covid patru dintre firmele care se învârt în jurul televiziunii Realitatea Plus, înființată de Sorin Ovidiu Vîntu și preluată de la Cozmin Gușă de Maricel Păcuraru, fost spălător de bani în Dosarul devalizării Poștei Române.

Din motive ce țin probabil de studiile înalte aprofundate în prealabil cu distinsul penal Sorin Ovidiu Vîntu, banii la kilogram contra propagandei vaccinării cu seruri experimentale insuficient testate și cu efecte adverse necunoscute în totalitate sau grave, între care și moartea, au fost încasați prin patru firme satelit ale televiziunii REALITATEA PLUS, care aparține S.C.GEOPOL INTERNATIONAL S.R.L. (licența audiovizuală nr. S-TV 303.1/17.01.2013 eliberată la 31.10.2019 și decizia de autorizare nr. 1927.1-1/09.06.2015 eliberată la 31.10.2019).

ActiveNews a publicat în exclusivitate națională LISTA CU BANII ÎNCASAȚI DE FIRMELE PRESEI MITUITE DE GUVERN PENTRU A RĂSPÂNDI TEROAREA COVID ÎN ROMÂNIA. La pagina 3 a Listei noastre veți găsi firma DBV MEDIA HOUSE cu 1,468,892 lei și 42 de bani, la pagina 7 firma PRESTIGE MEDIA PHG SRL - care se ocupă de site-urile Realitatea - cu 3,112,847 lei și 52 de bani (din care, se pare, le-a mai rămas un rest) și la pagina 8 veți găsi firmele REALITATEA MEDIA SA cu 87,038 lei și 27 de bani și REALITATEA MEDIA SRL cu 123,363 lei și 33 de bani (cu un rest rămas). Nu ne întrebați dacă au mai încasat și prin alte firme că nu suntem nici de la SIE, nici de la SRI, ca să vă putem răspunde. Cert e că un singur post a încasat a 40 parte din cele 40 de milioane de euro aruncate pe sub masă pentru mituirea presei române. Alți bani s-au dat la pungă, influențărilor și așa zișilor bloggări și experți. La miliardele de euro aruncate pe vaccinuri - rămase, Slavă Domnului!, nefolosite - milioanele scuipate ca cojile de semințe „presei centrale” erau cât negrul de sub unghia industriei farmaceutice. Televiziunile au contat cel mai mult în campania de tâmpire/hipnotizare a populației. „Ați mințit poporul cu televizorul!” s-a repetat, la indigo, după 30 de ani, că românul e iertător din fire și nu vrea să țină minte toate porcăriile, așa că a uitat.

Patronul inițial al postului Realitatea Plus este, cum spuneam, ca pe la mai toate televiziunile din România, un distins om de afaceri infractor în domeniul spălării de bani dar și al gunoaielor, surprins într-o înregistrare dintr-o ședință Romprest afirmând: „Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani! (Dosarul Poșta Română - n.n.) Băăi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”.  

După cum se vede, două dintre fiicele sale sunt acum în „bussines” cu emisiuni la Realitatea Plus, una mai bună decât cealaltă. Și ambele la fel de deștepte. Ana Maria Alessandra Păcuraru-Dobra a plecat de la Hyperion și a făcut actorie la Miami și Los Angeles, diplomație la Geneva și științe politice la București. Cu toate acestea se mulțumește cu o emisiune la postul TV al tatălui și surorii ei mai mari, televiziune care a ajuns la performanța extraordinară de 50.000 (cincizeci de mii) de persoane care o urmăresc în total pe parcursul a 24 de ore. Alessandra a avut-o drept mentor pe Maia Morgenstern și afirmă că pentru ea „româna a fost un handicap”, conform video-interviului antrenant și total dezinteresat, practic nu pare nici o comandă, realizat de Val Vâlcu de la DC News (3.427.267 lei și 50 de bani solicitați de la stat pentru propagandă Covrig prin PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL).

A doua, Bertalan Păcuraru Alexandra Beatrice, e și mai deșteaptă. Ea a declarat în propria ei emisiune de la propria ei televiziune a propriului ei tată că pentru a detensiona traficul din București unde foarte mulți oameni merg singuri în mașină ea a ales să-și angajeze un șofer, ca să fie doi în automobil. Nu e banc, e „pe bune” (video mai sus, la final).

„Nici nu avem educație. Avem foarte multe mașini în trafic cu o singură persoană, doar cu șoferul. Eu de exemplu am început să merg cu șoferul, nu mai circul cu mașina mea tocmai din acest motiv. Cred că toți putem lua măsuri.”, a spus vedeta TV.

Evoluată în matroana televiziunii, Alexandra Păcuraru a devenit vioara întâi în postul ei, alături de solista PSD Anca Alexandrescu (ex-Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Miron Mitrea, Cristi Burci, Liviu Dragnea, KazMunayGas, Romarm, Romaero, Fondul Român de Contragarantare etc).

De la soluții pentru trafic pe model de duș european în doi cu șoferul (i-a furat Ursula pontul), Alexandra Păcuraru (tot) la fel ca Ursula, a devenit expertă în măști faciale (folosite pe vremuri, de Vîntu, în aceeași televiziune, pe post de batiste - prietenii știu de ce și cum) și specialistă în seruri Covid. Dacă aveai norocul să o prinzi și șansa să o întrebi ce conține vaccinul, ai fi aflat multe. Poate chiar mai multe decât știa Cîțu, din surse secrete și avizate, recte Arafat, respectiv „o cafea cu prietenii”.

Ceea ce știa și mai bine era că toți cei care au contestat cu dovezi eficiența serurilor experimentale aflate încă în stadiul de testare, până în 2023, fie că se numeau Luc Montagnier și aveau un Premiu Nobel în Medicină, fie că își exercitau dreptul la liberă exprimare și informare, ca subsemnatul și redacția ActiveNews, eram, cu toții, „dușmani ai poporului”. Ba chiar criminali, vinovați de uciderea bunicilor și bunicuțelor. Din cauza unora ca noi copiii Alexandrei Păcuraru și ai Ancăi Alexandrescu nu au putut să-și petreacă Crăciunul cu bunicii lor, după cum s-au și prezentat, în „testimoniale” dădătoare de încredere în înțeleptele măsuri ale „comandantului acțiunii”. Din cauza noastră au murit - până la data transmisiei - 10.389 de români, după cum bătea contorul pornografiei fricii la fiecare dangăt de emisiune.

Nu din cauza protocoalelor criminale ale lui Arafat, Tătaru, Voiculescu, Căpâlna-Moldovan, cutra aia tâmpă care a mai fost ministră de carton, depilatoarea, sau a Cioclilor Apocaliptici, Rafila, Cercel, Musta, Imbri, Mahler, Gheorghiță-două-organe și alți „savanți de renume mondial”.

Nu. Din cauza noastră. Așa că trebuia să fim arestați și „eliminați din viața publică, definitiv”.

De unde să știe sărăcuța, cu neuronii ei jucăuși, că asta au mai spus vreo doi președinți, niscai premieri, miniștri înfoiați, telectuali și securiști pe stil nou, mai mari sau mai mici. Ce să vezi, de fiecare dată, ca și acum - cu serurile experimentale cauzatoare, între altele, de miocardite, pericardite, cheaguri de sânge, conglomerate de ganglioni limfatici cu afecțiuni asupra sânilor, tulburări ale menstruației și scurgeri abundente, boli autoimune, cancere și ale boli cronice ciudate și incurabile, culminate cu moarte grea sau, ca să nu fie și mai rău, o moarte subită - am avut dreptate. De ce? Chestiunea e destul de cunoscută de vreo 2000 de ani încoace (mai precis 1989): Adevărul și Libertatea nu pot fi înfrânte niciodată.

Spre deosebire de Minciună, care s-a cam terminat, la fel ca și ochii ei, Banii, primiți ca mită pentru propagandă, pentru vinderea propriului popor.

Și-atunci, dacă tot s-a terminat milionul de euroi (oare câte burse de merit de 500 de lei pentru elevi merituoși puteau fi date din purcoiul ăsta de bani care a produs muuulte accidente vasculare, infarcturi și cine știe câte decese?) și audiența ne e la pământ, nu mai bine devenim „antivaciniști”? Că tot s-a spart târgul! Doar nu o să se supere „prietenul nostru Raed” pe noi, că are preocupări mai importante acum, cu ambulanțele, scaunul său moale de care se ține cu dinții și, poate, chiar și cu DNA-ul!

„Dubios e că tot ei, cei care au legiferat indirect acul, încep să vorbească la unison, acum când nu mai sunt ținute în sertar mizeriile pe tema asta, la nivel mondial - și se mai cere și ”amnestie”. Ciudățică sincronizare... Sigur, poate "abia" acum au început efectele la unii dintre ei, însă chiar și așa, eu rămân rezervată în ceea ce privește sinceritatea celor din presă. Vorba-ceea: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me!”. - scrie o cititoare ActiveNews.

Rușine, scuze, iertare? Haida de! „Marș, mă! Jigodiilor!” - ca să plagiem din realizatoarele televiziunii quality. Dar au o scuză. Nu sunt singurele! Lista lor aici.

„Aceiași derbedei care în anii pandemici ne cenzurau, ne hărțuiau cu restricțiile la intrarea în instituțiile publice sau private (în primării, instituțiile sanitare private și de stat, bănci, televiziuni etc.) ne dădeau afară din serviciu pentru nevaccinare, carantinau, izolau și internau cu forța, blamau și calomniau pentru că aveam alte păreri decât minciuna oficială, ne amendau pentru mască și alte absurdități, astăzi ne explică, din nou, la TV, ce e bine și ce e rău. Și unii îi cred!”, scrie și doctorul Adrian Cacovean, una dintre primele victime ale terorii Covid declanșate de televiziunile quality ale sistemului ticăloșit. Ca mâine, aceiași guralivi ne vor explica și cum sunt la fel de necesare lockdown-urile pentru „schimbările climatice”. Bine, ideal ar fi să nu mai respirăm, că încălzim atmosfera planetei și îi luăm aerul lui Bill Gates și altor demenți ca el. Deh, cutia „magică”... Și ce auzim în ea, acum, după război, când e vremea vitejilor: Lecții și Tupeu! Nevaccinații (toți adică) cică ar discrimina și jigni vaccinații. Și nu e frumos! Unde se întâmplă asta? Că din câte știm, nu e nici unul scăpat necapsat în Guvern sau la butoane - nu mai vorbim de televiziuni! - că să opreseze bieții vaccinați...

Dar de moartea subită ați auzit (noi avem doar 400 de articole pe temă)? Vă spun (tot) ei, mintenaș.

Au descoperit iată, apa caldă, la trei ani de când noi scriem, zi de zi, despre toate aceste lucruri. Și-acum nici n-o mai pot folosi, că le-o taie Ciucă, ca să le-o dea ucrainenilor. E bine că s-au deșteptat chiar și în al 13-lea ceas, când sunt mai puțin de 100 de oameni care se mai vaccinează pe zi. Măcar pe-ăștia să-i salveze!

Așa că de ce n-ar deveni un post vaccinist care daduse cu mândrie proletară și avânt bolșevic „interdicție pentru nevaccinați”, peste noapte, „antivaccinist”, dacă alții au devenit, tot la fel, „suveraniști”? A, stai, chiar și Realitatea Plus e suveranistă acum. Și n-o să ghiciți cine are deja o emisiune intitulată - cum altfel? - „România Suverană”! Nu, sunt sigur că nu o să ghiciți. Vă spun eu: chiar ea, matroana, Alexandra, fiica celebrului Maricel. Cum de era să uit?!

Tot așa cum aproape uitasem de prestația Alexandrei Păcuraru, care, după cum ne-au informat la vremea respectivă sursele noastre absolut sigure, a recitat într-o seară de toamnă întunecată, sfârșit de octombrie, acum un an, când teroarea era în toi, un text scris de nimeni altul decât de PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI ROMÂNE, VASILE BĂNESCU. Și cultul mancurt nu era la prima travestire pseudo-jurnalistică. Mai semnase deja, tot cu nume de femeie, un atac la adresa unui rival, într-un cotidian central. Și aceasta o știu din surse la fel de 100% sigure. Am și articolul, știu și cine l-a primit și cine l-a publicat. Normal, anormal? Cine mai poate spune? În lumea de azi, care e limpede că este cu fundul în sus, Bănescu și ai lui reprezintă întruchiparea normalității. Ascultați totuși, cu mare atenție, în filmarea din deschiderea articolului, ce citește, cu destulă greutate, Păcuraru, ca să înțelegeți ce este cu adevărat în mintea întunecată a lui Bănescu. Demisia? S-ar putea să fie prea puțin.

PS: Dacă vă e prea greu să ascultați monoloagele vaccinului lui Bănescu, măcar delectați-vă cu elevatul solilocviu al lui Maricel, patronul din umbră al postului quality Realitatea Plus și tatăl matroanei postului (oare cum se numesc angajații infractorilor?): CINE NU E INFRACTOR; E PROST, BĂ! Video:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (30)
  • Tic 25.11.2022 14:11
    Fufe-matracuce, dotarea lor:doua buzisoare, doua țatisoare, vorba lui Anghel Șapte Cai!
  • Simplu-Mihai 25.11.2022 14:31
    Chapeau bas monsieur.
    Nu stiu cine sunteti( pseudonim Cazi antinazi),dar pentru cometariul de mai sus,ma înclin cu respect.În ce priveste articolul dl.Roncea V.,țin sa va multumesc cu felicitari,pentru toată munca depusa alaturi de toti colaboratori,pentru trezvia de care ati dat dovada ṣi pentru oaza de informare și speranta într-o perioada,pe care eu unul n-am crezut că e posibil s-o trăiesc ( credți-mă,am ,,muscat" bine și din perioada lui Ceaușescu,m-am născut înainte sa devina secretarul general)
    Trăim vremuri tulburări și vă îndemn( cu permisiunea dumneavoastră stimați cititori) sa fim creștini, iertători,dar să nu uităm niciodată!
    *NICIODATĂ*
    Va salut cu respect,indiferent de opinii.
  • IC XC NI KA 25.11.2022 17:29
    “Iertarea fără uitare nu face doi bani...

    Penitenții vin și-i spun: sunt gata, părinte, să-l iert, ducă-se cu Dumnezeu, dar de uitat, asta nu, nu-l pot uita.

    Le răspunde: iertarea fără uitare nu face doi bani. Îți voi pune după câteva clipe patrafirul pe cap și-ți voi zice: eu nevrednicul preot te iert și te dezleg. Cum ți-ar veni să-l auzi pe Hristos că sare de colo: n-ai decât să-l ierți sfinția ta, că Eu de uitat nu-l uit?”

    (Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii, Editura Mănăstirii Rohia, Rohia, 2005, p. 276)

    https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/ierta-uita
  • Radu Comsuta ► IC XC NI KA 25.11.2022 20:26
    Iertare, iertare, dar și penitentului de sub patrafir, preotul, în funcție de gravitatea faptelor sale îi dă un canon. După ce-și face canonul care se poate întinde la zile, săptămâni sau chiar ani, obține și iertarea și se poate cumineca. Ori celor a căror conștiință e pătată cu viața milioanelor de oameni de pe tot pământul, după ce adevărul a ieșit la suprafață și cer iertarea ce canon li s-ar cuveni? Să răspundă în fața instanței legii, să-și primească pedeapsa cuvenită, să făgăduiască în mod solemn că nu vor mai face niciodată astfel de crime împotriva omenirii și atunci desigur că îi vom ierta. Dar numai după ce-și vor ispăși canonul, altfel iertare nu există pentru că e o dovadă din partea lor că nici pocăință nu au. Și ar lua-o din nou de la capăt, fără să clipească, la ”următoarea criză care ne așteaptă deja după colț”.
  • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 25.11.2022 22:18
    V-ați dus în altă zonă.
    M-am referit la ce s-a afirmat:
    Iertăm dar nu uităm.
    NU există așa ceva!
    Iertarea adevărată, la care suntem chemați, toți, de El, e din inima și automat însemnă uitare. Automat! dacă am iertat! Altfel e fățărnicie. De fapt, nu am iertat!

    Dacă vorbim de canon, e cu totul altceva. Canonul îl privește pe penitent și pe duhovnic. A ne da noi cu părerea “ce canon li s-ar cuveni” și cum l-ar duce la bun (sau rău) sfârșit nu credeți că nu-i de competenta noastră? Cum își ispășesc ei păcatele tine strict de ei.

    Legal, în societate, însă, trebuie să răspundă penal, civil .. după fapte.
    În particular, noi îi putem ierta .. se poate și asta, de la caz la caz. Pot fi oameni, cred că nu putem avea noi nimic împotrivă, care TRĂIESC cuvintele: "Nimeni nu poate să vatăme un suflet credincios, căci orice ar suferi i se socotește spre folos". Avva Zosima

    Dacă le amestecăm.. noi, putem greși. Iertare, asemenea.

    Doamne, ajută.
  • Radu Comsuta ► IC XC NI KA 26.11.2022 12:28
    Cred că dvs. nu înțelegeți că nu este același lucru când îți sună vecinul la ușă și îți spune “măi vecine ți-am bușit puțin mașina când am dat să ies azi dimineață din parcare, te rog să mă ierți” ca atunci când îți sună la ușă și îți spune “măi vecine ți-am omorât copiii și nevasta, și te rog să mă ierți că un bun creștin”. Acuma ce faci, îl ierți și îl inviți la tine în casa la o cafea după proverbialul simț creștinesc sau suni la poliție și îl porți prin tribunale? Și dacă vi se pare firească a doua variantă, nu cumva sunteți un creștin rău care nu puteți ierta pentru că nu-l puteți uita? Dar cum poate uita cineva pe un criminal care i-a ucis familia? Ăsta e un fapt care te va marca pe viață. Și asta înseamnă că e un creștin rău?
    Oamenii ăștia rostesc cu buzele un simplu “iartă-mă” dar nu arată o minimă remușcare. Spune-ți că am dus prea departe discuția menționând situația duhovnic-penitent. Bine, fie, să excludem duhovnicul, însă cum vă explicați situația când mari păcătoși după ce și-au venit în fire, au adus o minimă pocăință și fără mijlocirea unui duhovnic pentru că i-a mustrat conștiința: fiul risipitor după ce s-a întors la Tatăl a cerut el să fie făcut ca unul din argații săi, nu i-a cerut DOAR iertare Tatălui și cu asta basta; femeia păcătoasă a făcut GESTUL spălării picioarelor Lui Iisus cu părul ei, gest ce i-a scandalizat pe farisei. Nu era mai simplu să-și spună păcatele și să-i ceară iertare?
    Cu logica asta chiar și pe Hristos care I-a iertat pe ucigașii să-i, “Doamne iartă-i că nu știu ce fac” Îl putem acuza de fățărnicie pentru că tot El a zis “Și tu, Capernaume: N-ai fost înălțat până la cer? Până la iad te vei coborî” și încă “Iată, vi se va lăsa casa pustie”. Poate că nu I-a uitat pe evrei dacă a adus distrugerea totală a Ierusalimului de trupele generalului roman Vespasian în anul 70.
    Oamenii ăștia nu arată nici cea mai remușcare, nu au nici cel mai simplu gest de pocăință și vorbim de un genocid la nivel mondial!!! Dar îți aruncă un simplu “iartă-mă” în față… Dar sângele tuturor uciși cu zile, în floarea vârstei, sânge care strigă la Dumnezeu zi și noapte pentru dreptate? Da sigur, ce e treaba noastră? E a lui Dumnezeu, ce treabă avem noi. Spuneți asta în fața părinților care și-au pierdut copiii în floarea vârstei lor.
    Ce ne “omoară” pe noi creștinii ortodocși e faptul că rămânem doar la litera evangheliei și nu o înțelegem în duhul ei.

    Doamne, ajută.
  • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 26.11.2022 17:59
    Fraților, nu ați înțeles ce am scris!
    Vă rog, recitiți!

    Nu am spus să-i iertăm sau să nu-i iertăm. Nu asta era subiectul pe care l-am tratat.

    Ceea ce am spus este că nu exista iertare fără uitare, cum s-a afirmat, în mod greșit.
    Fără uitare nu există iertare! Atunci când ierți automat și uiți! Strict la asta m-am referit! La ce înseamnă iertarea adevărată. A Mântuitorului!

    Îmi pare f rău că nu ați înțeles că vorbeam de iertare în sine. Asta poate trăda o înverșunare ..care nu e bună. Când suntem tulburați .. nu putem gândi limpede.

    Ref. subiectul în discuție .. nu-mi pot permite să spun eu cine ce să ierte și ce să nu ierte! Cine dă iertarea? Noi ca societate? Cine se erijează în numele societății ref. iertare?! Iertarea este personala. A fiecăruia (o dă și o primește). După cazul suferit și după putințe. Atât lumește cât și duhovnicește. Putem veni noi să zicem că cel care a suferit o pierdere umană trebuie să nu ierte sau să ierte?!
    Oprobiu public e una și iertarea e altceva.
    Încă o dată întreb, cine are autoritatea în numele societății să ierte (sau nu)? În cazul Sf. Închisorilor cine are autoritatea să ierte(sau nu)? Subiectul discuției nu este iertarea, ci cine o poate da, macro. Am făcut această analogie pentru o mai bună înțelegere ref. ce am vrut să spun.
    În cazul de fată, poate AN să ierte (sau nu), de ex.? Noi cititorii? Cazul de față e format din mii și mii de cazuri particulare.
    Hai s-o luam și invers. Dacă AN, noi cititorii și alții .. iertăm sau nu, iertarea sau neiertarea se poate extrapola la nivelul întregii societăți?
    Putem vorbi de nivelul întregii societăți numai în cazul unui proces colectiv (a se vedea Nuremberg) și numai ca oprobiu și nu ca iertare.

    Doamne, ajută!
  • Radu Comsuta ► IC XC NI KA 26.11.2022 19:47
    Nu cred că e vorba de autoritatea de a ierta cât mai degrabă de libertatea pe care o avem de la Dumnezeu, de a ierta sau de a nu ierta. O chestiune de alegere.
  • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 26.11.2022 21:00
    Da, personala (ref. alegere). Tocmai asta am zis!
    Nu am vorbit de “autoritatea de a ierta”, cum greșit ați înțeles (iar), ci de autoritatea în numele societății să ierte (sau nu) - ceea ce-i cu totul altceva! Adică cine poate face lucrul asta (iertare sau nu) ÎN NUMELE societății.

    Doamne, ajută.
  • IC XC NI KA ► Radu Comsuta 25.11.2022 22:51
    Pr. Nicolae Steinhardt s-a referit că atunci când Dumnezeu iartă, șterge cu buretele. Așa trebuie să facem și noi.. El e ‘Modelul’. Când și cum iartă asta-i altă discuție..

    Iar a șterge cu buretele înseamnă UITARE.
  • Andri ► IC XC NI KA 26.11.2022 07:30
    IC XC NI KA: nu inteleg unde bateti cu iertarea asta. Trebuie sa aveti un minim discernamant intre greseala aproapelui care din nestiinta/ispita/boala sufleteasca ma vrajmaseste si intre armata antihristica care vrea sa spulbere chipul lui Dumnezeu de pe planeta. Sunt doua lucruri total diferite. Suntem in plin razboi cu satana acum si cu slugile lui. Vedeti prin articolele Activenews cele mai recente ce legi tembele se voteaza, cine conduce lumea de fapt. A trecut perioada cand lumea traia in ascultare cat de cat si se mai smereau cu gandul fata de aproapele, pentru ca atunci pacea inca exista. Acum avem nevoie de toate armele dreptatii in noi, desi, paradoxal, duhovniceste suntem vai de noi. Una din arme e curajul-sa avem curajul de a riposta armatei satanei si de a ne lua vietile inapoi.
    Daca nu incercam asta acum, doar Dumnezeu ne va mai salva, dar ce raspuns ii vom da Lui? Ca nu ne-a facut retardati, ci geniali, asa cum zicea maica Siluana. Sunt sute de mii de oameni acum pe acest glob, diverse natii si culori care lupta pentru libertate, pentru devoalarea adevărului de minciuna ce s-a tesut peste sufletele oamenilor. Ii vedeti prin articolele AN.
    Asta nu inseamna ca trebuie sa lucram cu manusi pe langa slugile satanei, ca sa nu-i ofensam. “Politically correct” e o inventie a dracului. Poate multi nu realizeaza inca in ce s-au bagat. Poate unii se vor trezi, cu mila lui Dumnezeu. Dar oprobiul public a existat dintotdeauna, fara falsa rusine. Si asa e bine, spre curatarea societatii.
  • IC XC NI KA ► Andri 26.11.2022 18:01
    Același răspuns - a se vedea RADU COMSUTA
  • Radu Comsuta ► IC XC NI KA 26.11.2022 12:40
    Prin urmare îmi susțin afirmația: dacă nu vor arăta un gest de pocăință, nu ar trebui să-i ierăm, cu atât mai mult să NU UITĂM pentru că cu următoarea ocazie care se va ivi (și fiți sigur că se va ivi) vor continua să ucidă dacă nu prin vaccin, prin protocoalele morții, prin mijloace discriminatorii, prin foamete, prin frig, prin faptul că ne vor priva de cele mai elementare mijloace de subzistență. Să vedeți atunci "fericire"!!! Gulagul ne așteaptă...
  • zed zed ► IC XC NI KA 01.12.2022 17:15
    Aveti dreptate, ca pana la urma doar Dumnezeu poate judeca, pedepsi sau ierta, dar avand in vedere super gravitatea faptelor celor implicati in genocid cred ca avem datoria sa ii trimitem Lui spre judecata! Sa nu mai spun de jertfa de ispasire ce trebuie adusa cea gen (Facerea 1,2), altfel exista riscul de a mai trece prin situatii similare.
  • DARIA ► IC XC NI KA 25.11.2022 21:30
    Ce repede SARI tu, intotdeuna, in apararea posedatilor, dar fata de fii Lui Dumnezeu ai vreo consideratie?
  • Mircea Dragan ► DARIA 26.11.2022 11:09
    Cat tupeu! Isi pot pune in cap toata cenusa din lume ca nu pot fi iertati. De fapt nici nu si-au cerut iertare. Sunt cel putin 4 milioane de romani care s-au injectat datorita presiunii exercitate de ei. Nu-i punem p-aia tampiti care au facut-o pter 2 mici, 100 de lei sau din convingere.
  • Mircea Dragan ► DARIA 26.11.2022 11:17
    Nu inteleg. A cerut vreunul iertare?
  • Gligor ► DARIA 27.11.2022 06:45
    Nu poate nimeni sa ajunga Fiu al lui Dumnezeu fara sa implineasca porunca:
    ”44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,”

    caci iertarea si uitarea nu vine din gura(tastatura), ci din inima, iar iertarea(uitarea) pazeste de resentimente in primul rand pe cel care iarta.
  • Mircea Dragan ► Gligor 27.11.2022 20:49
    Domnule Gligor asta nu-i cu putinta.
    Acum i-am cunoscut pe toti care ne voiau raul acum un an.
    Daca-i lasam fara sa-i pedepsim vom avea din nou probleme cu prima ocazie.
    Eu cred ca-i mai bine sa-i bagam la puscarie.
  • INJECTIA FINALA 25.11.2022 20:04
    Excelentisim, frate Victor !
  • Andri 26.11.2022 09:27
    O veste interesanta de pe meleagurile UK:

    https://twitter.com/ClareCraigPath/status/1595750291818807301

    The number of NHS beds occupied by patients without covid has now reached a record high and exceeds the entire hospital capacity for January 2021.

    Oare de ce???(intrebare retorica..) ca doar nu s-a anuntat la TV alta epidemie de covrig…hmm, oare ce ar putea fi???
  • Biancaklm 26.11.2022 10:50
    sa sangereze pana nu mai ramane picatura de sange in ea. Atata rautate m-a cutremurat. Si prostie, si nebunie!
  • Biancaklm 26.11.2022 10:55
    nu gasesc video in care spunea ca de cand s-a vaccinat are sangerari abundente care nu se mai opresc. Nu il gasiti voi sa il publicati?
  • Andri 26.11.2022 11:32
    Mike Adams si Ed Dowd pun punctul pe I: autoritatile au normalizat mortile subite, care intrec mult in numar pe cele guvid; in mod suspicios nu se intreaba nimeni (autoritatile oficiale de sanatate, media etc) care e cauza atâtor morti subite si dizabilitati. Se da vina pe “schimbarea de clima” pentru acestea.

    “ And nary a peep about it. And now we're normalizing sudden death. And we're normalizing disability. And now, we're trying to introduce climate change as the cause, which is the most absurd thing I've ever heard in my life."
    “ The deaths and the disabilities and the excess death is way HIGHER than Covid!” emphasized Dowd.

    https://www.redvoicemedia.com/2022/11/ed-dowd-crickets-on-rising-excess-mortality-is-all-you-need-to-know-that-theres-a-crime-cover-up/ref/6/

    Unde e madam Pacuraru acum, sa faca o emisiune pe tema mortilor subite? SRI Banescu tace malc? I-a amortit limba?
  • Vasile Pdure 26.11.2022 13:15
    Mamă ce bătălie aici! Să întru și eu un pic. A se vedea reacția Sf.Impărat Constantin cel Mare, după ce l-a învins pe cumnatul său Liciniu.L-a exilat la Tesalonic și după un an de zile l-a ucis, deoarece acesta din urmă complota împotriva împăratului. Războiul e război ,să nu amestecăm lucrurile. Mucenicia e un dar de la Dumnezeu, să nu amestecăm lucrurile. Sf.Moise Arapul i-a bătut pe tâlhari ,apoi a mucenicit. Sf.Ioan Gura de Aur s-a cam " legat" cu Sf.Epifanie de Salamina.Sf.Chiril nu-l pomenea la Diptice pe Sf.Ioan Gură de Aur. Cuvântul meu de final ,cu riscul de a supăra: fără milă. Ei ne-au aruncat o ciozvârta și ne sfâșiem între noi.Ni se pregătește ceva mai baban.Hristos biruiește. Așa spune preotul nostru.
    .
  • Radu Comsuta 26.11.2022 16:29
    Fiți binevenit!! :))
  • IC XC NI KA 26.11.2022 18:19
    În primul rând trebuie să știm ce înseamnă ‘a ierta’ ca să putem vorbi de iertare/neiertare. E logic și de bun simț.

    Doamne, ajută!
  • Rusi 27.11.2022 17:45
    Toti acesti vaccinisti daca ar avea demnitate si-ar lua viata cum procedau samuraii.
  • Andrei 27.11.2022 20:40
    Legat de comentariile de mai jos scriu pentru ca o consider o mare capcana si sunt 2 puncte diferite.
    1. Daca ierti nu inseamna ca trebuie sa uiti. Din contra ar trebui sa tinem minte tot si sa tragem invataturi din asta. Dumnezeu ne vrea buni si intelepti dar nu prosti. Bine cand ierti nu mai ai resentimente fata de ce s-a intamplat dar nu trebuie sa uiti si mai ales de tras invataturi: sa nu ai incredere prea mare (sau deloc) in oameni/unii oameni, etc dupa caz.
    2. Iertarea nu ar trebui acordata fara pocainta celui care a gresit si doar in nume personal, daca a gresit si fata de alte persoane nu avem dreptul sa iertam in numele acelor persoane.
    In rest sper la o lume mai buna dar sunt constient ca Dumnezeu va face o separare dupa faptele/sufletul fiecaruia si se va intampla ce scrie in Biblie.
  • IC XC NI KA 28.11.2022 00:10
    Ce considerăm noi fiecare după capul nostru ref. învățătura de credința ortodoxă .. nu are nicio valoare ..

    “Nu e de glumit ..”

    https://youtu.be/P5rn4oT38iU
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova