

ACTUALIZARE conform încheierii de azi, ora 21, a Procesului lui Călin Georgescu vs Statul:
Cererile de recuzare au fost soluționate în seara asta. Au fost respinse toate cele 3. Ședința (în camera de consiliu, fără părți, cum prevede legea) a fost la ora 21 (sper că vă dați seama că cineva a fost adus de acasă, de la sarmale și salata beuf).
Asta înseamnă că mâine vom avea o hotarâre chiar pe fondul cauzei.
Art. 49 alin. 2 Cod procedură civilă spune asa:
"Formularea unei cereri de recuzare nu determină suspendarea judecății. Cu toate acestea, pronunțarea soluției în cauză nu poate avea loc decât după soluționarea cererii de recuzare".
Deci, dacă pana mâine se vor soluționa și cele două cereri de recuzare vom avea o soluție pe toate excepțiile și cererile formulate. Dacă din diferite motive nu se vor soluționa (trebuie sa între un alt judecator) se va mai amana o zi-doua.
* * *
Nu spun acum despre dosarul de la CAB decât ca astăzi instanta va rămâne în pronuntare, pe care o va amana pana după soluționarea celor doua cereri de recuzare formulate de avocatii d-lui Georgescu în sala de judecata.
Invocarea recuzarii nu duce la suspendarea dosarului sau la oprirea cursului dosarului ( art. 49 alin 2 Cpc).
S-au pus concluzii pe toate excepțiile invocate în dosar (aproape toți paratii au invocat lipsa calității procesuale pasive- Guvernul, SRI, AEP și asa mai departe), cu motivarea ca se cere anularea unor acte administrative ale BEC deci în procesul administrativ nu poate sta în judecata ca parat decat emitentul actului administrativ contestat, deci BEC. S-a mai invocat și o cerere privind lipsa calității procesuale active a unei asociații reclamanta în dosar, întrucât nu invoca și un interes personal. In sfarsit s-a invocat și exceptia lipsei de interes, în sensul ca deciziile BEC si-au produs deja efectele, BEC s-a desființat, deci nu mai ai ce obține din punct de vedere juridic.
Pronunțarea ar trebui sa o vedem în câteva zile, ramanand sa vedem când se va constitui un alt complet care sa judece cererile de recuzare.
Întrucât procedura de soluționare este cea a ordonanței presedentiale (motiv pentru care s-a devansat termenul de judecata și s-au respins cererile de amanare) totul ar trebui sa dureze doar câteva zile.
* * *
Toți cei care suntem conștienți că ceea ce a făcut Curtea Constituțională reprezintă o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ne dorim ca cei de la Curtea de Apel și ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție să vină să repare.
În acest dosar trebuie să înțelegem foarte clar că nu se solicită anularea chiar a hotărârii Curții Constituționale din 6 decembrie.
Se solicită anularea unor hotărâri ale Biroului Electoral Central care a aplicat acea hotărâre a Curții Constituționale.
Nu știu dacă, în acest moment, consecința imediată și firească, juridică este reluarea alegerilor cu turul 2, respectiv ignorarea Curții Constituționale care, repet, nu poate fi anulată de instanțele române pentru că ăsta este cadrul constituțional în care trăim noi.
Probabil că va dura cel puțin, eu știu, poate chiar o lună până când Înalta Curte va soluționa definitiv acest litigiu.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Sunteți sigur?
Ați verificat toate temeiurile? Dar toate ..
Dar Decizia de admitere: RIL nr. 16/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 924 din 24 noiembrie 2017 (“68. Atunci când legea organică stabilește o procedură specială de cenzură a actelor administrative se aplică această procedură, iar ori de câte ori în legile electorale NU se prevede o procedură specială de contestare a actelor emise de structurile electorale, în jurisprudență s-a RECUNOSCUT dreptul de acces la justiție potrivit legii contenciosului administrativ, ca jurisdicție cu caracter general în materia actelor administrative. 69. În jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția de contencios administrativ și fiscal s-a statuat că hotărârile emise de biroul electoral județean și de Biroul Electoral Central au caracterul unor acte administrative care sunt supuse controlului judecătoresc. A exclude aceste acte de la controlul judecătoresc ar echivala cu o DENEGARE DE DREPTATE (oare a exclude hot. CCR nu ar fi tot o denegare de dreptate? n.m.), cu o ÎNCĂLCARE a prevederilor constituționale ale art. 21 alin. (2), care dispun că nicio lege NU poate îngrădi dreptul persoanelor fizice sau juridice de a se adresa justiției. Totodată, Curtea Constituțională, în Decizia nr. 325 din 14 septembrie 2004, a reținut că NEREGLEMENTAREA unor căi de atac specifice împotriva TUTUROR actelor emise de structurile electorale NU înseamnă excluderea accesului la justiție. Aceste hotărâri, pronunțate în cadrul jurisdicțiilor SPECIFICE activității electorale, pentru care NU se prevede o cale de contestare specială, POT fi atacate în condițiile legii contenciosului administrativ, fiind acte cu caracter jurisdicțional ale organelor administrative.“)
Mai vedeți si art. 147 alin. 4 din Constituție - lipsește prev. “definitive”, avem numai “general obligatorii”. ȘI și toate prev. in care avem hot. CCR ca fiind definitive. Deci, nu-i clar - aspectul nu-i tranșat.
S-o lămurească Înalta pe art. 519 C.proc.civ, ar fi cazul.. nu credeți?
Doamne, ajută.
De fapt, Curtea Constituțională dăduse deja o hotărîre de validare a turului 1 și dispusese desfășurarea turului 2, apoi, contrar propriei legi de funcționare, s-a autosesizat. Deci deja Curtea Constituțională s-a contrazis pe ea însăși, ar putea să se contrazică pe ea însăși și a doua oară acceptînd rezultatul turului 2.
CCR s-a cacat pe Constitutia Romaniei si pe poporul roman.
Fireste că năpârcile politice, ciocoii de azi, au fost uneltele celor care sug pe furtun. Deh, nu ar mai fi "picat" nimic, in cazul închiderii robinetului.
Cred, că revolta acestui neam, va avea soarta răsculaților din 1907, sub comanda pnl-ului...de-atunci, pe oricare cale va incerca, ORICE LEGAL ȘI OMENESTE.
Mai am totuși o speranță...
Pentru ca acum stiu si ei ca romanii nu mai ies in strada decat pentru bani. Iar bani nu sunt. Si vor iesi romanii pentru bani. Si cu ocazia asta isi vor aminti de 6 decembrie. Parerea mea personala e ca un rezultat nefavorabil sau intarzierea pronuntarii unui rezultat favorabil in procesul lui CG risca sa scape oricarui institut de sondare, asa cum a fost si la primul tur...
Nu indemn pe nimeni sa faca nimic. Doar constat. Si constat ca lucrurile risca sa scape de sub control. Exista o dinamica a fluidelor controlabile pana la un punct. De aceea, in timpul unor ploi serioase se da drumul la baraje din timp, nu se asteapta pana la capacitatea maxima...
Dumnezeu sa le dea minte guvernantilor nostri in ceasul al 12-lea!