A fost lovit podul din Baltimore de o Lebădă Neagră?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un întreg stol de coincidențe și elemente bizare înconjoară catastrofa petrecută marți în Statele Unite.

O „Lebădă Neagră” este un eveniment cu totul neașteptat care poate perturba dramatic istoria.

Inițial referindu-se la evenimente economice și financiare, termenul de „Lebădă Neagră” s-a extins și în alte domenii, în special în politică.

De pildă, la începutul acestui an, ziarul american Politico a întocmit o listă cu câteva posibile „Lebede Negre” care ar putea da peste cap alegerile din Statele Unite din 2024.

Printre aceste evenimente-șoc: izbucnirea unui război între SUA și China, un atentat asupra unuia dintre candidați, o „apocalipsă digitală” (căderea internetului), contactul cu extratereștrii...

În Statele Unite, se vorbește tot mai intens despre apariția unei Lebede Negre înainte de alegerile cruciale din luna noiembrie.

În ultimele zile, au făcut-o, de pildă, fostul consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, generalul Michael Flynn


 și politicianul conservator Ron Paul. invitat la Tucker Carlson.

Ambii susțin că Sistemul de la Washington nu va permite ca Joe Biden (sau alt candidat care l-ar înlocui) să piardă alegerile și va „inventa” un eveniment-catastrofă pentru a deturna cursul evenimentelor.

Halucinantul incident care a dus la prăbușirea podului din Baltimore a dat apă la moară acestor teorii.

Invitat la emisiunea lui Alex Jones, InfoWars, generalul Flynn a afirmat categoric că este vorba de o Lebădă Neagră.

„Putem elimina ideea că acest lucru (prăbușirea podului) a fost un atac terorist? Categoric, nu putem face asta!”

Administrația Biden a negat că ar fi vorba de un atac terorist.

Însă, o sumedenie de ciudățenii și coincidențe nu permit să trecem cu ușurință peste acest eveniment.

La acest sfârșit de săptămână, lumea a fost zguduită de masacrul de la Moscova, pentru care Vladimir Putin a acuzat destul de puțin voalat Ucraina și aliații ei occidentali.

După nici patru zile de la baia de sânge de la Crocus, o catastrofă spectaculoasă și neverosimilă lovește Statele Unite, liderul de facto al alianței pro-Ucraina.

Dar lucrurile nu se opresc aici.

Potrivit companiei de angajări Baltic Shipping, căpitanul navei cargo Dali, care a distrus podul din Baltimore, este... cetățean ucrainean.

Ce probabilitate era ca acest lucru să se întâmple? Câți experți în pariuri ar fi mizat măcar un dolar pe o asemenea ipoteză?

Însă, dincolo de aceste „coincidențe” și de spectaculozitatea prăbușirii unui pod nou și modern (avea mai puțin de 50 de ani!), se ascunde adevărata catastrofă.

Aceasta este una economică.

Prăbușindu-se, podul cu o lungime de peste 2,6 kilometri, a blocat canalul navigabil al Portului Baltimore.

Baltimore este cel mai mare port al Statelor Unite specializat în deservirea navelor numite „roll-on/roll-off”, adică vase care transportă automobile, camioane, autobuze, vagoane de cale ferată și în general orice marfă pe roți.

Vă amintiți imaginile din urmă cu câțiva ani, cu puzderie de nave așteptând în largul porturilor americane, ca urmare a perturbării lanțurilor mondiale de aprovizionare în timpul pandemiei?

Ele vor reveni.

Ryan Petersen, fondator și director executiv al platformei digitale de transport mărfuri Flexport Inc., citat de Economic Times, afirmă că, prin scoaterea din funcțiune a portului din Baltimore, se va produce o congestionare a tuturor celorlalte porturi americane de pe Coasta de Est:

Petersen a amintit de criza similară din perioada COVID și a adăugat că o creștere bruscă cu 10-20% a volumului de mărfuri tranzitate printr-un port „este suficientă pentru a provoca întârzieri masive, ambuteiaje, nave în așteptare în larg și tot felul de decalări care se pot agrava”.

Și Economic Times conchide:

„Prăbușirea, marți, a podului, care a dus la închiderea Portului din Baltimore și a unei autostrăzi importante, va provoca săptămâni sau luni de perturbări ale transporturilor în regiunea Mid-Atlantic a SUA.”

Bloomberg, citat de Zero Hedge (pe informațiile căruia mi-am bazat o bună parte din informațiile acestui comentariu), afirmă că perturbările vor afecta mai ales lanțul de aprovizionare al industriei americane de automobile.

Printre cele mai mari companii auto ale căror importuri treceau prin Baltimore se numără: Mazda Motors, Mercedes Benz, Subaru – America, Mitsubishi – North America sau Volkswagen.

Prăbușirea portului Baltimore vine după o serie de catastrofe și incidente bizare care a lovit grav industria transporturilor americane în ultima vreme.

Să amintim doar de deraierea trenului cu chimicale de la East Palestine sau de lungul șir de incidente în care a fost implicată compania Boeing.

Însă lucrurile nu se opresc aici.

Catastrofa de la Baltimore afectează și compania Consol Energy, care are un terminal de cărbune în apropierea podului distrus, sau compania American Sugar Refining, a cărei rafinărie de zahăr, Domino Sugar, își derulează operațiunile prin portul blocat.

Aceasta ne amintește că, în ultima vreme, nu doar Transporturile americane au fost lovite de un val suspect de catastrofe, ci și industrii vitale, precum cea Energetică și cea Alimentară.

Adică exact domeniile unde forțele globaliste urmăresc să impună cele mai dramatice modificări în comportamentul oamenilor sub pretextul combaterii Schimbării Climatice.

Mai sunt opt luni până la alegerile din SUA, care vor fi decisive pentru soarta lumii, și a apărut deja prima Lebădă Neagră.

În ritmul acesta, până în noiembrie, un stol întreg va întuneca cerul Americii.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (25)
  • emil popa 27.03.2024 15:02
    Nu e vb de lebede. O să încerc să explic.
    Terminalul de containere din Baltimore este f aproape de acel pod. Motiv pentru care nava se afla in "manevră" cu pilotul la bord. În situația de manevră de plecare din port, in compartimentul mașină vor fi prezenți cel puțin 2 ingineri și un motorist. De regulă șeful mecanic, ofițerul mecanic de cart , electricianul și unul sau mai multi motoriști. Fiind noapte, probabil era doar un singur motorist. Pe comanda vor fi minim Comandantul, Ofițerul punte de cart, un timonier și bine înțeles Pilotul american.
    Toate comenzile de navigație în timpul manevrei de plecare din port până când pilotul părăsește nava, sunt date de acesta.
    Pentru că nava doar ce plecase din port este foarte probabil ca la prova încă sa mai fi fost Chief Officer impreuna cu un marinar și pbil cu nostromul (șeful de echipaj). Se poate constata din fotografiile existente că au fost acolo întrucât a fost canarisita ancora, iar lucrul asta se face de obicei manual, rar exista sisteme automate de lăsat ancora la apa de la distanță.
    Ce s-a întâmplat de fapt?
    Cu doar câteva minute înainte de impact se poate vedea intr-o înregistrare că nava intra in black out (pierde alimentarea cu energie electrică). După o perioadă scurtă de timp in care nava își continuă mișcarea din inerție, un generator este băgat în bare și pentru o scurtă perioadă de timp Comandantul incearca sa pornească din nou motorul principal. Fumul negru de pe cos care iese imediat după ce nava este iluminata din nou indica acest lucru. Însă are loc din nou un al doilea black out si din acel moment nu mai pot salva situația. Probabil efectul cârmei care inca mai putea fi folosită (pentru că există un generator de avarie care trebuie sa fi pornit automat in câteva secunde după black out si care este folosit in caz de urgenta pentru a alimenta și mașina cârmei) nu a fost suficient. Nava se afla prea aproape de pod (asta este și o greșeală de pilotaj). Comandantul pare să fi ordonat lăsarea ancorelor la apa pentru a opri nava din inerție. Nu știu dacă a fost inspirata mișcarea întrucât erau f aproape de pod.
    La fel de bine ancora putea fi lăsată și după incident...
  • aj 28.03.2024 01:36
    Eu cred ca a pornit si a fost cuplat urmatorul generator din secventa de standby,generatorul de avarie porneste dupa 30-40 de secunde daca este mentinuta lipsa alimentarii cu energie electrica.
  • aj ► aj 30.03.2024 16:03
    Si foarte important, generatorul de avarie are evacuare de gaze separata si nu prin cosul navei.
    Apoi, primul blackout a durat 1 minut si o secunda. Si nu a pornit nici un generator automat. Cred ca l-au pornit si conectat manual.
    Restul a depins de pilot pina la al doilea blackout.
    Au avut probleme mari,altfel este implicat tot echipajul impreuna cu cei doi piloti.
  • emil popa 27.03.2024 15:21
    Continuare:
    Al doilea black out indica faptul că acolo a avut loc un accident ce tine de motoarele auxiliare și mai precis nu de motoare in sine, ci de sistemele care le deservesc.
    Spun asta pentru că în timpul manevrei de regulă functioneaza nu unul, ci de regulă trei diesel generatoare. Daca unul ar fi căzut, mai erau două diesel generatoare care puteau menține puterea necesara consumatorilor esențiali. Însă al doilea blackout indica o avarie care a afectat toate diesel generatoarele.
    Asta poate fi fie o avarie pe circuitul comun de combustibil (o avarie pe tubulatura de alimentare cu combustibil,), ori o situație mai rar întâlnită în care sa fie apa in tancul de serviciu de combustibil data fiind spargerea unei conducte de abur pentru încălzire sau funcționării improprii a separa toarelor de combustibil. In ambele cazuri, daca se acționa foarte rapid s-ar fi putut porni un generator pe combustibil ușor (diesel in loc de păcură), și restabili situația . O alta cauza ar fi putut fi o avarie la sistemul de răcire care de regulă este comun (central cooling system ) pentru motorul de propulsie și pentru motoarele asincrone auxiliare. Asta înseamnă că dacă o țeavă de răcire se sparge , și se pierde apa din sistemul de răcire care funcționează cu apa tehnica (dulce) nu cu apa de mare, atunci din cauza temperaturilor ridicate, motoarele se vor opri automat. Tot o situație similară poate să apară când în circuitul apei de răcire (fie că este de apă sărată care răcește circuitul de apa tehnica, fie că e vb de cel de apa tehnica propriu-zis, apar avarii la valvule termo regulatoare. Acestea se pot bloca și da naștere creșterilor excesive de temperatura pe apa de răcire. Efectul este că la cca 98 grade Celsius ale apai de răcire, motoarele se vor opri automat.
    Mai pot fi cauze de natura electrică, mai rare, punere la masă în tabloul principal din cauza unui scurt.
    Lebedele nu afectează în general funcționarea navelor.
  • 1821 28.03.2024 11:51
    Lebedele negre sint o figura de stil, iar nu o referire concreta la frumoasele fapturi care ar fi infundat aspiratia de aer a motoarelor.
  • Carbid ► 1821 01.04.2024 22:11
    Corect, așa este, dar omu a vrut să-și etaleze cunostințele in materie...deh!
  • emil popa 27.03.2024 15:21
    Continuare:
    Al doilea black out indica faptul că acolo a avut loc un accident ce tine de motoarele auxiliare și mai precis nu de motoare in sine, ci de sistemele care le deservesc.
    Spun asta pentru că în timpul manevrei de regulă functioneaza nu unul, ci de regulă trei diesel generatoare. Daca unul ar fi căzut, mai erau două diesel generatoare care puteau menține puterea necesara consumatorilor esențiali. Însă al doilea blackout indica o avarie care a afectat toate diesel generatoarele.
    Asta poate fi fie o avarie pe circuitul comun de combustibil (o avarie pe tubulatura de alimentare cu combustibil,), ori o situație mai rar întâlnită în care sa fie apa in tancul de serviciu de combustibil data fiind spargerea unei conducte de abur pentru încălzire sau funcționării improprii a separa toarelor de combustibil. In ambele cazuri, daca se acționa foarte rapid s-ar fi putut porni un generator pe combustibil ușor (diesel in loc de păcură), și restabili situația . O alta cauza ar fi putut fi o avarie la sistemul de răcire care de regulă este comun (central cooling system ) pentru motorul de propulsie și pentru motoarele asincrone auxiliare. Asta înseamnă că dacă o țeavă de răcire se sparge , și se pierde apa din sistemul de răcire care funcționează cu apa tehnica (dulce) nu cu apa de mare, atunci din cauza temperaturilor ridicate, motoarele se vor opri automat. Tot o situație similară poate să apară când în circuitul apei de răcire (fie că este de apă sărată care răcește circuitul de apa tehnica, fie că e vb de cel de apa tehnica propriu-zis, apar avarii la valvule termo regulatoare. Acestea se pot bloca și da naștere creșterilor excesive de temperatura pe apa de răcire. Efectul este că la cca 98 grade Celsius ale apai de răcire, motoarele se vor opri automat.
    Mai pot fi cauze de natura electrică, mai rare, punere la masă în tabloul principal din cauza unui scurt.
    Lebedele nu afectează în general funcționarea navelor.
  • Constantin Dimulescu 27.03.2024 15:57
    Bune traduceri domnule Patrusca, mai ales Lebada generalului Michael Flynn.
    Cu putina decanta se putea titra mai bine Lebada Neagra ...
  • Petru Bertea 27.03.2024 16:54
    Daca era ucrainean ...oare ce transporta vasul ala?
  • Mircea Dragan 27.03.2024 17:55
    Containere.
  • Mircea Dragan 27.03.2024 17:50
    La asta ma pricep.
    Astia aveau 2 piloti la bord, capitanul era sigur pe comanda, inregistratoarele mergeau inclusiv inregistrarea audio din comanda navei(un fel de cutie neagra), parametrii motorului sunt inregistrati. Se face o ancheta si se afla tot.
  • aj 28.03.2024 01:25
    Pilotul ar fi ordonat cîrma banda la babord si ancora lansata tot la babord,dar totusi nava a virat la tribord.Ar fi trebuit să țină cîrma pe zero sau sa corecteze traiectoria.
    Dupa primul blackout a pornit următorul generator din secventa de standby,nu cel de avarie care are întârziere mai mare.
    Fumul negru la cos apare imediat dupa restabilirea alimentării cu energie electrică și pare să fie de la acesta,ceea ce nu e în regula, sarcina prea mare nu ar fi fost în acel moment.
    Inițial am crezut ca au incercat un crash stop si fumul ar fi fost de la motorul principal dar fumul a apărut imediat după ce s-a restabilit alimentarea cu curent electric.
    Ar fi putut totuși să porneasca rapid motorul principal în mod de urgență dar nu cred că așa de repede,iar secventa de pornire automată a pompelor după blackout e mai lungă.
    Vad ca de pe balticshipping.com a dispărut profilul ucraineanului de care se vorbește că ar fi fost comandant acolo.
    Oricum i-au luat deja la puricat cu jurnal de manevre,de alarme,datele de la VDR (cutia neagră),istoric de întreținere,"interviuri" încrucișate,etc.
  • George Manole 28.03.2024 06:33
    Ati preluat stirea cu cimandantul Ucrainian de pe Twitter de la propaganda rusa ca niste pelicani ce sunteti. Intrati singuri pe Baltic Shipping si veti vedea ca nu e nici un comandant Ucrainian pe nava Dali. Jurnalistii lui Mos peste prajit
    Lasati-va ba de meserie.
  • aj 29.03.2024 23:38
    A fost acolo dar l-au scos.E un client care le aduce bani.Se pare ca fusese pe acea nava in 2016.Nu am apucat sa vad daca era si acum.Oricum nu este vina lui.Ar fi trebuit totusi sa preia comanda de la piloti dara se pare ca a ezitat.El sau altul care a fost acolo.
  • aj ► aj 30.03.2024 00:18
    In plus acolo scria ca este disponibil de la 1 mai 2024.Se debarcase pe pe ultima nava pe 19 februarie.Cine nu crede sa il caute si sa il intrebe,sta in Romania cred,cel mai apropiat aeroport era mentionat Otopeni,Bucuresti,Romania.
  • George Manole 28.03.2024 06:34
    Ati preluat stirea cu cimandantul Ucrainian de pe Twitter de la propaganda rusa ca niste pelicani ce sunteti. Intrati singuri pe Baltic Shipping si veti vedea ca nu e nici un comandant Ucrainian pe nava Dali. Jurnalistii lui Mos peste prajit
    Lasati-va ba de meserie.
  • Davinci 28.03.2024 09:03
    Poate ca adevarul nu-l vom ști dar la tot ce se intimpla in lume de ceva timp înclin sa dau dreptate conspirationistilor. Azi nimic nu mai poate fi intimplare si au explcatii. Asta de acum poate fi o explicație. Cum poate ca a fost o simplă intimplare dar de aici se poate dezvolta o idee un plan. Categoric ca bideii si globalistii vor încerca orice. Dar acest orice poate sa mai aștepte. Sint convins ca nu vor compromitere. Îl vor compromite ajuns la putere pe Trump. Îl vor sabota. SIngurii care țin in lanț desfășurarea apocaliptică a unui război sint rușii. Rușii știu ca pot negocia cu Trump si Trump cu ei. De aici si mișcările soroiste , globaliste cu senilii de SChwabb si pr-ul lui gay Harrier sint tot mai perverse. Se prea poate lansarea pe piață a sintagmei "Lebeda neagră" din nimic pentru a arată a scoate in evidență ca ei sint in spatele la orice poate provoca frica teama. Popoarele sint in deriva. Satanismul si promiscuitatile sint meniul zilei peste tot. Conștiințe nu mai exista ci doar se vorb este despre marxism despre atei despre școală de la Frankfurt despre tot ce poate crea un dezastru . Dezastru pus la cale pentru noi nu si pentru ei care se vor ascunși in buncăre si apoi sa trăiască fericiți acompaniați de servanții IA devotați. Speranța ca Dumnezeu nu va lasă lucrurile așa nu poate fi o garanție la cit de necrucificat si blestemat este FIUL LUI> Așteptarea este si pentru noi ceva sfint dar si pentru alții care Îl așteaptă încă sa vina după Scriptura lor. Alții oferă in masonerie portalurile spre adevăr si unde au pus botul multi. NU toți cred dar ii ajuta sa avanseze in poziții publice , politice alături de iezuiți si alții. LUMea este un ficar intre toți unde nu mai are importanta daca porți o cruce sau nu. Tupeul si nemernicia trădării sint la ele acasă mai peste tot in lume. Ce poți face cind alții dețin secretele iar noi așteptăm intilnirile de gradul 3 cu extraterestii care pot fi sau nu mai sint cu desăvârșirsire. Ce știu ei si nu știm noi? DUmnezeu ne vrea inteligenți si nu prosti. Azi in numele lui DUMnezeu devi surcele ușor. De aici sa nu uitam ca diavolul are multe intenții bune in mersul spre Infern. Eu sper ca umanismul sa învingă dar pentru asta este nevoie de ne trezi de a ne uni de a anatemiza pe idiotii ăștia care conduc lumea. Nu toți ne sint apropiați si asta o explica Isus in parabola cu bunul samaritean. APoi ce rost ar fi avut ca Apostolul Pavel sa ne reamintească " sa nu aruncați cu flori in fata porcilor! Vi le vor minca . Nu le vor mirosi.
    DOamne ajută-ne si ne iartă dar anatemizează prigonitorii de DUMnezeu!
  • aj 30.03.2024 16:07
    Hai sa lasam putin conspiratiile.Sa ne uitam in jur.Impuscarea banului.Lipsa de educatie.Prostia si lenea duc la catastrofe.
  • 1821 28.03.2024 11:50
    Interesante interventiile marinarilor , chiar daca se exagereaza in utilizarea termenilor specifici.
    Important e faptul ca, in timp ce nava era in ''mina'' pilotilor americani, aceasta s-a proptit in pila podului, facindu-l un baraj in calea de acces spre rada portului.
    Cit despe comandant, ca este sau nu este cetatean ucrainian, este egal cu zero.
    Nici nu are importanta in analiza cazului, fiindca din text rezulta deficiente la generatoare, motoare auxiliare etc.
    Ceea ce este important este ca, s-a blocat portul, cu efecte grave pentru economia statului.
    Dauna va fi mult mai mare decit crima de la mall-ul din Moscova .
    Nu credeti ?!
  • Cristian Popescu 1869 28.03.2024 18:30
    Pentru Rumble posibil sa aveti nevoie de VPN. Foarte interesant ce are de spus Lara Logan

    https://rumble.com/v4lwqw2-lara-logan-on-the-francis-scott-key-bridge-it-is-a-financial-and-economic-a.html

    Ceva mai detaliat technic, cu o prezentare mai generala a contextului si cu o analiza predictiva catre final, tot Lara Logan (total 18 minute)

    https://thecharliekirkshow.com/podcasts/the-charlie-kirk-show/baltimore-s-bridge-accident-or-attack
  • Cristian Popescu 1869 28.03.2024 18:42
    Nu-mi vad postarea, repostez inca o data

    Atac cibernetic, pe GPS ???

    https://rumble.com/v4lwqw2-lara-logan-on-the-francis-scott-key-bridge-it-is-a-financial-and-economic-a.html
    https://thecharliekirkshow.com/podcasts/the-charlie-kirk-show/baltimore-s-bridge-accident-or-attack
  • aj 30.03.2024 00:00
    GPS-ul pe nave este doar un auxiliar care doar ajuta la navigatie.Legaturile sale de date sint limitate si separate de electronica motorului principal sau a generatoarelor.O conexiune posibila ar fi cu sistemul de monitorizare si control din sala de masini,pentru afisarea acolo a pozitiei navei ca si informatie numai.
    Conexiune cu cirma nici atit,este sistem separat,singurul sistem comun cu toate celelalte de pe nava este cel de monitorizare si control.
    In plus,la marea majoritate a navelor nu exista conexiune la internet a niciunui sistem.Putine companii isi monitorizeaza navele in timp real.
    Si de aici intram in odiseea spatiala 2024.Adica cineva a accesat receptorul sau unul din receptoarele de GPS ale navei.Cum?De la bordul navei sau accesind unul din satelitii la care era conectat receptorul in acel moment.Care din ele,american sau rusesc?
    In plus,navigatia in port,pe canale,strimtori,etc nu se face folosind pilotul automat,care doar tine nava pe un curs anume iar schimbarile se fac manual.In aceste cazuri,navigatia se face manual.
    Iar GPS-ul nu are de a face cu asta,doar ofera informatii,cea mai utilizata fiind harta electronica.
    Restul sint povesti.
    S-a intimplat de la ceva simplu dar eficient.
  • Carbid 02.04.2024 10:51
    Lara Logan este o jurnalista de top, dar ideea de cyber-atack promovată de ea, e greșită! Nu e vb de așa ceva pentru ca NU e nevoie de cyber-atack! Oricum, intervenția ei este un show ce merită vazut!!!
  • Carbid ► Carbid 03.04.2024 15:46
    ...extras din postarea ei pe twitter/X: (google translate)

    "Lara Logan…X

    Surse de informații multiple: prăbușirea podului din Baltimore a fost un „atac strategic absolut genial” asupra infrastructurii critice din SUA - cel mai probabil cibernetic - și agențiile noastre de informații știu asta. În termeni de război informațional, ei tocmai au împărțit SUA de-a lungul liniei Mason Dixon exact ca Războiul Civil.

    A doua cea mai aglomerată șosea strategică din țară pentru materiale periculoase, a căzut acum 4-5 ani - care este cât timp se spune că va dura să se recupereze. Podul a fost construit special pentru a muta materiale periculoase - combustibil, motorină, gaz propan, azot, materiale foarte inflamabile, substanțe chimice și mărfuri supradimensionate care nu pot încăpea în tuneluri - care lanțul de aprovizionare este acum paralizat.

    Nu vă înșelați: acesta a fost un atac extraordinar în ceea ce privește planificarea, calendarul și execuția.

    Cele două componente critice de pe acel pod sunt cei doi stâlpi portanti de la fiecare capăt, cel mai aproape de țărm. Sunt mai mari, mai groși și mai adânci decât orice altceva. Acestea sunt punctele de ancorare și știau că lovirea fiecăreia dintre ele ar fi o rană fatală pentru integritatea podului.

    O jumătate de milă de pod a trecut în râu - probabil că va trebui să construiți unul nou. De asemenea, a provocat atât de multe daune integrității structurale a părții de beton de jos, încât nu puteți vedea și nu veți ști până când nu vor dezafecta epava. Distrugerea structurală probabil absolută.

    Atacul perfect vizat.

    „Ei și-au dat seama cum să ne doboare. Atâta timp cât stai departe de dinții armatei americane, poți deosebi SUA. Suntem aroganți și ignoranți - combinație letală. Obama a spus că vor schimba fundamental America și au făcut-o. Suntem într-o plimbare în cădere liberă pe un roller coaster chiar acum - fără frâne - doar luând viteză.”

    Înregistrările arată că nava de marfă nu a ajuns niciodată pe banda de apropiere din canal. Trebuie să fii în canal înainte de a intra în acel turn. Locația a fost precisă/intenționată: alegi un cot în râu în care trebuie să încetinești și să te angajezi – odată ce te angajezi în acea zonă nu mai este suficient spațiu de manevră...."

    https://twitter.com/laralogan/status/1772675651599770093?t=-muzFsBL2pG2yHE5Vup7hg&s=19
  • Andri 28.03.2024 20:20
    Familia Simpsons si episoadele lor predictive:

    It definitely was explosive in the Simpsons episode that predicted this back in 1996. He's a free Mason that writes the show. They already know like a written book what they are doing to us and why. Now research how that bridge will effect the economy

    https://twitter.com/Marjori88206011/status/1773124214385
    426807?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm
    %5E1773124214385426807%7Ctwgr%5E7a358b6f00f1a7811
    b5baf7b3324ccbe64dc07ac%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https
    %3A%2F%2Finsiderpaper.com%2Fdid-the-simpsons-predict-
    baltimore-bridge-collapse%2F


    Podul a fost aruncat in aer, nu s-a prabusit. Multe videoclipuri online pe tema asta.
Ultima oră

00:00

Sărbătoarea care vestește Sfintele Paști. Duminica Floriilor - intrarea Domnului în Ierusalim

22:38

“Vocea lui Traian Trifan a sunat în sufletele noastre ca o trâmbiță a Apocalipsului”

21:45

Prof. Florin Popescu: Ce concluzie am avut în urma conferinței de ieri despre Pascalie, ce soluție există?

20:30

Ion Cristoiu: Candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale este un mare eveniment. În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza - VIDEO

19:45

BEC și justiția din România au încălcat jurisprudența CEDO și au respins candidatura PNȚ-MM la europarlamentare. Valerian Stan: Urmașii lui Iliescu îi prigonesc și ei pe țărăniști

18:20

George Simion la conferința MEGA: Lui Ciolacu nu trebuie să-i fie rușine de ce e - probabil e rom

17:25

Iulian Capsali: O ÎNVIERE PE PARCURSUL UNEI MORȚI ANUNȚATE

16:00

Sinaxarul demnității românești: 27 aprilie, TRAIAN TRIFAN. „Lupta noastră nu este limitată în timp, ci permanentă”

13:40

VIDEO ÎN DIRECT: Pelerinajului de Florii din București, de la Mănăstirea Radu Vodă până pe Colina Bucuriei, la Patriarhie

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu