Zelenski pe urmele lui Mao: Revoluția Culturală face ravagii în Ucraina

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu războiul l-a făcut dictator pe Zelenski. În corpul mărunțelului actor zăcea de mult un tiran măricel, care aștepta să se năpustească la suprafață ca un furuncul.

Parlamentul de la Kiev a aprobat două proiecte de lege care interzic muzica și cărțile rusești, într-un nou val de epurare culturală.

Prima lege introduce restricții mari împotriva oricăror scriitori care au deținut cetățenia rusă, după prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991.

Actul normativ interzice tipărirea cărților aparținând cetățenilor ruși și importurile oricărei cărți tipărite în Rusia, Belarus sau în „teritoriile ucrainene ocupate”.

De acum încolo, în Ucraina vor putea fi tipărite doar cărți scrise sau traduse în limba ucraineană și în limbile oficiale ale Uniunii Europene. În nici un caz în rusă.

Sunt exceptați de lege scriitorii ruși care renunță la pașaportul rusesc și obțin cetățenia ucraineană.

A doua lege interzice difuzarea oricărui fel de muzică rusă în media sau în mijloacele de transport din Ucraina.

Documentul majorează și cotele de difuzare impuse pentru muzica ucraineană sau pentru produsele vorbite în această limbă (piese, filme, emisiuni).

După toate informațiile, se pare că președintele Zelenski va promulga fără probleme cele două acte normative.

În același timp, ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkacenko, membru al Partidul Servitorul Poporului al lui Zelenski, a salutat noile acte normative.

„Legile au scopul să îi ajute pe autorii ucraineni să împărtășească un conținut de calitate unei audiențe cât mai mari, care, după invazia Rusiei, nu mai acceptă fizic nici un produs creativ rusesc.”

Pe canalul TV Ukraina 24, prim-adjunctul ministrului Educației, Andrei Vitrenko, a declarat la rândul său:

„Personal, consider că tot ce are în vreun fel sau altul legătură imperiul rus ar trebui aruncat la gunoi.”

Puseurile totalitare ale micului dictator de la Kiev devin tot mai agresive.

În martie, Zelenski a interzis partidele de opoziție și libertatea presei.

De asemenea, de Paști, sub pretextul războiului, Zelenski le-a interzis oamenilor să meargă la slujba de Înviere.

Cu două săptămâni în urmă, regimul Zelenski a anunțat că interzice în școli toate cărțile autorilor ruși care vorbesc elogios de faptele militare ale rușilor.

De exemplu, Război și Pace de Lev Tolstoi.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină”, declara același Andrei Vitrenko de la Educație, într-un alt interviu la postul de televiziune Ukraina 24.

El a anunțat că ministerul său lucrează la lista cu lucrări interzise. Acum, odată cu cele două legi, problema a fost rezolvată.

Nu războiul l-a făcut dictator pe Zelenski. În corpul mărunțelului actor zăcea de mult un tiran măricel, care aștepta să năpustească la suprafață ca un furuncul.

Astfel, încă din martie 2019, regimul său a interzis aproximativ 40 de opere literare și de artă, din cauză că aveau ca subiect Uniunea Sovietică și personaje din acea epocă.

Printre opere s-a numărat și Maestrul și Margareta, faimosul roman al lui Mihail Bulgakov, interzis și în timpul sovieticilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Tic 21.06.2022 18:48
  "Prea mic pt un război atât de mare!". La propriu și la figurat. Se vede ca este din pepiniera metaversului, adică din studiourile micro softului, sau ale micro moftului. El și cu Harari stârnesc tot rasul, dacă nu ar fi tragic. Paralela cu micul Napoleon este în defavoarea lui(ca anvergura), dar în fapt tot un criminal ca și acela. Îl împinge știm noi cine sa declare război universalitatii, nemuririi, spiritului, sufletului. Ah, sărmanul!
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române

21:35

Se-nvârte Vuia în mormânt ca Elicea: Omului Verde trebuie să i se taie Aripile!