Zelenski pe urmele lui Mao: Revoluția Culturală face ravagii în Ucraina

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nu războiul l-a făcut dictator pe Zelenski. În corpul mărunțelului actor zăcea de mult un tiran măricel, care aștepta să se năpustească la suprafață ca un furuncul.

Parlamentul de la Kiev a aprobat două proiecte de lege care interzic muzica și cărțile rusești, într-un nou val de epurare culturală.

Prima lege introduce restricții mari împotriva oricăror scriitori care au deținut cetățenia rusă, după prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991.

Actul normativ interzice tipărirea cărților aparținând cetățenilor ruși și importurile oricărei cărți tipărite în Rusia, Belarus sau în „teritoriile ucrainene ocupate”.

De acum încolo, în Ucraina vor putea fi tipărite doar cărți scrise sau traduse în limba ucraineană și în limbile oficiale ale Uniunii Europene. În nici un caz în rusă.

Sunt exceptați de lege scriitorii ruși care renunță la pașaportul rusesc și obțin cetățenia ucraineană.

A doua lege interzice difuzarea oricărui fel de muzică rusă în media sau în mijloacele de transport din Ucraina.

Documentul majorează și cotele de difuzare impuse pentru muzica ucraineană sau pentru produsele vorbite în această limbă (piese, filme, emisiuni).

După toate informațiile, se pare că președintele Zelenski va promulga fără probleme cele două acte normative.

În același timp, ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkacenko, membru al Partidul Servitorul Poporului al lui Zelenski, a salutat noile acte normative.

„Legile au scopul să îi ajute pe autorii ucraineni să împărtășească un conținut de calitate unei audiențe cât mai mari, care, după invazia Rusiei, nu mai acceptă fizic nici un produs creativ rusesc.”

Pe canalul TV Ukraina 24, prim-adjunctul ministrului Educației, Andrei Vitrenko, a declarat la rândul său:

„Personal, consider că tot ce are în vreun fel sau altul legătură imperiul rus ar trebui aruncat la gunoi.”

Puseurile totalitare ale micului dictator de la Kiev devin tot mai agresive.

În martie, Zelenski a interzis partidele de opoziție și libertatea presei.

De asemenea, de Paști, sub pretextul războiului, Zelenski le-a interzis oamenilor să meargă la slujba de Înviere.

Cu două săptămâni în urmă, regimul Zelenski a anunțat că interzice în școli toate cărțile autorilor ruși care vorbesc elogios de faptele militare ale rușilor.

De exemplu, Război și Pace de Lev Tolstoi.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină”, declara același Andrei Vitrenko de la Educație, într-un alt interviu la postul de televiziune Ukraina 24.

El a anunțat că ministerul său lucrează la lista cu lucrări interzise. Acum, odată cu cele două legi, problema a fost rezolvată.

Nu războiul l-a făcut dictator pe Zelenski. În corpul mărunțelului actor zăcea de mult un tiran măricel, care aștepta să năpustească la suprafață ca un furuncul.

Astfel, încă din martie 2019, regimul său a interzis aproximativ 40 de opere literare și de artă, din cauză că aveau ca subiect Uniunea Sovietică și personaje din acea epocă.

Printre opere s-a numărat și Maestrul și Margareta, faimosul roman al lui Mihail Bulgakov, interzis și în timpul sovieticilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 21.06.2022 18:48
    "Prea mic pt un război atât de mare!". La propriu și la figurat. Se vede ca este din pepiniera metaversului, adică din studiourile micro softului, sau ale micro moftului. El și cu Harari stârnesc tot rasul, dacă nu ar fi tragic. Paralela cu micul Napoleon este în defavoarea lui(ca anvergura), dar în fapt tot un criminal ca și acela. Îl împinge știm noi cine sa declare război universalitatii, nemuririi, spiritului, sufletului. Ah, sărmanul!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol