

Analistul poltic Dick Morris, fost consilier apropiat al lui Bill Clinton și un fin cunoscător al politicii americane din spatele scenelor publice demonstra zilele trecute jongleria pusă la cale pentru eliminarea lui Donald Trump. Acum explică și modul în care candidatul republican mai poate câștiga. Răsturnând astfel rezultatele prin care presa mainstream l-a dat câștigător pe Joe Biden.
În 9 puncte ale analizei sale publicate de Western Journal, Dick Morris arată cum proiecția făcută de mass-media este complet iresponsabilă, iar o răsturnare de situație ar putea schimba radical cifrele actuale.
1.Doar colegiul electoral sau diferitele legislaturi de stat pot declara un candidat câștigător. Bazarea unei astfel decizii pe totalul voturilor de rețea și pe proiecții și să-l numești pe Biden „președintele ales” este un act iresponsabil.
2. Renumărările din Arizona, Georgia și din celelalte state vor merge foarte mult către Trump. Majoritatea erorilor și voturile nevalide s-au făcut cu buletinele de vot trimise prin poștă. (Voturile automate sunt mai greu de manipulat). Întrucât Biden a câștigat peste două treimi din voturile prin corespondență și pe baza voturilor prin absență, este probabil ca majoritatea buletinelor de vot respins să fie scăzute din totalul lui Biden.
3. Televiziunile îi dau în prezent lui Trump 214 alegători electorali (270 este numărul
4. Alaska, unde Trump a condus cu 2- 1 toată săptămâna și unde s-a făcut mai mult de jumătate din numărătoare, va da cele 3 voturi ale electorilor către Trump, (oferindu-i 217 voturi)
4. Alaska, unde Trump a condus cu 2: 1 toată săptămâna și este acum mai mult de jumătate numărată, probabil îi va arunca cele 3 voturi către Trump, oferindu-i 217.
5. De asemenea, Trump a condus în Carolina de Nord (15 voturi) toată săptămâna, iar marja sa de 75.000 nu a scăzut. Fără îndoială, el va avea și Carolina de Nord. Ca și în cazul Alaska, mass-media nu va prezenta aceeste cifre în favroarea lui Trump, promovând iluzia unei victorii a lui Biden. Carolina de Nord i-ar aduce lui Trump 232 de voturi.
6. Numărul de voturi din Arizona arată că deficitul lui Trump se micșorează de la 30.000 câte erau vineri, la 18.500 sâmbătă, rămânând aproape 100.000 de voturi de numărat.
După ce Arizona cu ale sale (11 voturi) va fi numărată complet, va trece printr-o renumărare, așa cum am arătat la punctul 2. Dacă Trump ar câștiga Arizona, ar avea 243 de voturi.
7. În Georgia (16 voturi), Biden conduce cu doar 8.400 de voturi, o marjă care a scăzut. Ca și în Arizona, Trump ar putea câștiga aici în continuare, iar dacă nu, ar avea șanse foarte mari o face prin renumărare. Iar cu Georgia, Trump ar avea 259 de voturi
8. Wisconsin (10 voturi) se consideră că a fost câștigat de Biden cu 21.000 de voturi, dar o revizuire este în plină desfășurare. Având în vedere faptele enumerate la punctul 2, există foarte multe șanse ca Trump să ia și Wisconsin-ul. Procesul de renumărare din Wisconsin este unic și transparent - un model pentru națiune - așa că Trump ar putea să răstoarne rezultatele din acest stat. Dacă o va face, va avea 269 de voturi, având astfel doar un pas până la victorie.
9. Rămâne Pennsylvania și cele 20 de voturi. Curtea Supremă a permis, provizoriu, să fie numărate buletinele de vot dacă acestea au sosit înainte de vineri, 6 noiembrie, și dacă au fost ștampilate înainte de ziua alegerilor, 3 noiembrie, și a dispus separarea voturilor care au ajuns mai târziu.
În prezent, Biden conduce cu 37.000 de voturi în Pennsylvania. Numărul buletinelor de vot ajunse mai târziu depășește cu mult acest total (statul nu a publicat aceste informații). Judecătorul Alioto și majoritatea judecătorilor Curții pot respinge buletinele de vot ajunse târziu, livrând, probabil, statul lui Trump.
În plus, din motivele enunțate mai sus, o revizuire i-ar putea oferi lui Trump un avantaj decisiv. Dacă Trump câștigă Pennsylvania, ar avea 289 de voturi și o victorie fără drept de apel.
Morris spune și că există două moduri de a declanșa o revizuire în Pennyslvania: În primul rând, Curtea Supremă ar putea dispune deja una după ce cei care numără voturi au încălcat în mod flagrant ordinul lui Alito de a separa voturile. Acum, cu Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, s-ar putea să avem parte de o viziune, mai ales dacă președinția stă în balanță.
Legislatura din Pennsylvania, aflată în mâinile republicanilor poate alege să ceară o revizuire, înainte de a numi electori. Pentru a construi argumentul în acest sens, acesta poate face audieri cu privire la acuzațiile de fraudă, astfel încât să ajute alegătorii statului să înțeleagă cât de greșit au fost tratate voturile lor.
Liderul Senatului din Pennsylvania și președintele Adunării au organizat deja o conferință de presă în care și-au anunțat intenția de a face un „audit” asupra procesului de numărare a voturilor.
Iar zicala spune că „Nu se termină până nu cântă doamna cea grasă”. Și ea nu a făcut-o.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
(Cristina Gabriela Rusu, pe Facebook)
Citesc multe postări în presa din România care mai de care mai alarmiste cum că Biden ar fi fost ales președinte.
E total greșit... sub nici o formă să nu vă descurajați.
Nu este nici un rezultat oficial încă.
Biden se autodeclară singur președinte ales fără să existe măcar un stat american care să declare oficial învingătorul.
Cred ca Trump îi lasă să își dea arama pe față. 100% urmează procese care vor întoarce situația.
Dacă oficial nu poate fi declarat nici un învingător urmează următorul pas: în jur de 6 decembrie, când se întâlnesc electorii care de fapt aleg președintele.
Electorii sunt numiți de partea legislativă a statelor.
În statele cu probleme legislativul este Republican, deci nu ar fi o problemă ca aceștia să voteze pentru Trump.
Mă rog, trebuie să existe petiții de la cetățeni care să arate ce doresc ca ei să voteze iar aici Trump poate face rally-uri cu zeci de mii de oameni care să ceară aceasta.
Dacă nici varianta asta nu merge atunci în ianuarie președintele va fi votat de Camera Reprezentanților, un vot pe stat.
Și aici republicanii au 26-23 majoritatea.
Iar Vice-președintele este votat de Senat unde tot republicanii au majoritatea.
Deci oricum e, cărțile sunt în favoarea lui Trump.
Dar oricum luni se declanșează procesele federale din partea republicanilor care o să ajungă la Curtea Supremă unde sunt 6-3 judecători pro conservatori (republicani).
De aia se grăbesc democrații să îl instaleze pe Biden ca să nu se ajungă la fazele următoare.
Faza este ca “instalarea” asta nu este oficială, este doar promovată de media.
Legal încă nu e nimic.
Dar Trump îi lasă să facă tot circul asta ieftin pentru că dacă se dovedește frauda electorală iar ei se instalează pe fraudă teoretic ii poate aresta imediat pentru trădare și tentativă de lovitură de stat.
Nu poți să prinzi un criminal până nu comite crima.
Trump e genial.
A lucrat la fel în toți anii ăștia, mai ales când a fost procesul de impeachment.
I-a lăsat să își facă numărul și apoi i-a dat în vileag și acum are dovezi clare și legale.
Deci din contră, nu e niciun motiv de descurajare, din contra.
Acum are nevoie de toată susținerea, de un moral ridicat.
De aia fac democrații (neocomuniștii) ce fac acum, pentru imagine și moral.
Să îi încurajeze pe ai lor și să îi descurajeze să lupte pe ceilalți.
Îi lasă să își dea singuri arama pe față și apoi cu discernământ, bun simț și dovezi clare îi va da în vileag.
Noi românii am mai trecut prin astfel de momente.
Le recunoaștem, știm ce sunt.
Vă garantez 100% ca Trump va lupta până la ultima picătură pentru oamenii cinstiți și să stabilească legea.
Aveți încredere, sub nicio formă să nu vă descurajați!
Văd că există încă multe îndoieli și discuții cu privire la rezultatul alegerilor din SUA.
Spun încă o dată că nu există niciun stat care să declare oficial un învingător.
În momentul de față asistăm la o expunere fățișă a statului din umbră.
Nu vă lăsați atrași în cursa lor.
Nu ziarele sau canalele de știri aleg președintele.
După lege, am înțeles că DOJ (Departamentul de Justiție) poate interveni doar după 10 zile de la alegeri.
Vă garantez 100% că Trump nu va accepta cu mâinile in sân să se fure cea mai mare victorie care a fost vreodată la alegeri.
Prezenta la vot a fost dublă față de 2016.
El a câștigat masiv iar ceilalți au furat masiv.
Trump are echipe de avocați în toate statele cu probleme iar luni se deschid procese federale pentru verificarea rezultatelor.
Și până aceste procese se finalizează nu se va da oficial niciun rezultat.
Eu am încetat să mă uit la televizor sau să ascult/citesc orice mainstream.
Este un nor de fum ce fac ei acum ca să atragă oamenii în discuții inutile unde să își risipească energia în loc să stea pozitivi și optimiști.
Eu pot să pun pariu cu voi că 100% Trump va fi reales în 20 ianuarie și că până atunci o să asistăm la niște situații pe care le așteptăm și se profetizează de foarte mult timp.
Aveți încredere în Dumnezeu.
Cristina Gabriela Rusu, pe Facebook