

Guvernul Ungariei a pus un bazele unui oficiu pentru care se va ocupa cu problemele cauzate de prigoana creștinilor, atât în Orientul Mijlociu, cât și din Europa, informează un site de știri al Bisericii Catolice.
„Astăzi, creștinismul este cea mai persecutată religie din lume, patru din cinci persoane ucise din motive religioase fiind creștini. În 81 de țări din lume creștinii sunt persecutați, iar 200 de milioane de creștini trăiesc în zone unde sunt persecutați, iar milioane de creștini sunt amenințați de aderenții la mișcări radicale religioase”, a spus Zoltan Balog, Ministrul pentru Resursele Umane în Guvernul Ungariei.
Din aceste motive, guvernul ungar consideră că înființarea unui astfel de oficiu guvernamental este o de o importanță maximă, pentru a atrage atenția comunității internaționale asupra situației creștinilor din întreaga lume.
„Interesul nostru nu este doar pentru ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, ci și în întreaga lume. E de așteptat că vom fi ochii și pe formele mai subtile de persecuție ale creștinismului din Europa”, a spus Balog.
Ungaria este prima țară care pune bazele unei astfel de instituții, iar șeful acesteia va fi fostul ambasador al Ungariei în Italia, Tamaș Torok. Decizia de înființare a fost luată după ce premierul Ungariei Viktor Orban a fost prezent la întâlnirea anuală a parlamentarilor catolici, ce a a avut loc la Frascati, în Italia. Alături de Orban, a fost prezent și Zoltan Balog, singurii non-catolici acceptați la Frascati, au fost primiți într-o audiență privată de către Papa Francisc.
După întâlnirea de la Frascati, Orban a spus că guvernul său va face „tot ce este posibil pentru a opri persecuția creștinilor” și „e gata să susțină acele comunități a căror existență este pusă în pericol”.
În ceea ce privește Europa, creștinii sunt amenințați mai ales în Marea Britanie, Germania, Franța și Olanda, mai ales din partea feministelor radicale și a activiștilor LGBT. Aceștia urmăresc să reducă la tăcere creștinii în ceea ce privește chestiunile de moralitate, alteori au existat politici care le-au interzis creștinilor să-și crească copiii conform credinței lor.
Centrul de monitorizare a drepturilor și libertăților creștinilor ortodocși din Europa a publicat recent raportul anual, arătând că 2015 a fost cel mai violent an din istoria modernă în ceea ce privește prigoana creștinismului la nivel global. Raportul este disponibil aici.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Repet, la biserica unde merg (în fiecare duminică), nu s-a menționat nici un act de agresiune sau omor comis împotriva preoților și misionarilor catolici sau, în general, împotriva creștinilor din țările musulmane. Iată doar câteva exemple pe care le-am aflat căutând pe internet:
-- Francois Murad decapitat de luptători jihadiști în iunie 2013, în nordul Siriei;
-- Paolo Dall'oglio, răpit la sfârșitul lui iulie 2013 și ucis de către militanții ISIS din Siria;
-- Francis Van Der Lugt, ucis de către ISIS în aprilie 2014 în Homs, Siria;
-- mitropoliții greco-ortodox și sirian-ortodox din Alep răpiți în aprilie 2013 în timp ce negociau pentru eliberarea altor doi preoți răpiți în februarie 2013. Nu se mai știe nimic de soarta lor iar cei doi preoți pe care ei încercau să-i elibereze au fost executați între timp;
-- Jack Murad, răpit (împreună cu un voluntar) de la Mănăstirea Sfântul Elian (Siria) în mai 2015 de către militanți ai statului islamic și amenințat cu execuția dacă nu se convertește la islam; a reușit să scape din captivitate după aproape 3 luni; mai târziu, el a declarat într-un interviu: "Avem tendința să ne gândim la ei [militanții Statului Islamic] ca la niște beduini neciopliți. Opusul este adevărat. Sunt inteligenți, educați, cu studii superioare și meticuloși în planificarea lor."
-- Tom Uzhunnalil răpit (și patru călugărițe împușcate) de către luptătorii islamici din Yemen în martie anul acesta; răpitorii au amenințat să-l crucifice de Vinerea Mare; nu se știe nimic până în prezent de soarta lui.
Cele de mai sus sunt doar o picătură într-un ocean de suferințe teribile pe care le îndură creștinii în lumea musulmană în ultimii ani.
În 2006, Papa Benedict a spus că există o legătură între violență și Islam. Zece ani mai târziu, Papa Francis nu-i mai numește pe cei responsabili pentru violența anti-creștină și niciodată nu menționează cuvântul "islam". În schimb, el spală picioarele musulmanilor, se roagă împreună cu ei în grădinile Vaticanului, vizitează insulele Lesbos (Grecia) și Lampedusa (Italia) și îi numește pe imigranții ilegali din Africa, Orientul Mijlociu și Asia care încearcă să intre în Europa frații lui (atenție, nu frați întru Hristos). Cel mai important, pe 6 mai anul acesta, în discursul rostit la decernarea premiului Charlemagne, a criticat aspru Europa că nu face destul pentru imigranți și a cerut liderilor europeni să fie mai generoși cu ei. Mai mult, a declarat că "identitatea Europei este, și a fost întotdeauna, o identitate multiculturală". Se văd roadele acestui multiculturalism: moscheea ridicată pe ruinele bisericii, drumul spre extincția Europei creștine.
Inițiativa luată de Viktor Orban nu face decât să confirme afirmațiile mele că păstorul de la Vatican, în afară de cuvinte călduțe, de circumstanță, nu întreprinde nimic ca să-și apere turma. Apropo, Orban este protestant. Unde este biserica militantă?