

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la finalul summitului informal de la Londra că țările occidentale trebuie să ofere Ucrainei „garanții de securitate cuprinzătoare” și să transforme țara într-un „porc spinos de oțel”.
„Trebuie să punem Ucraina într-o poziție de forță, astfel încât să dispună de mijloacele necesare pentru a se consolida și a se apăra. Acest lucru va transforma efectiv Ucraina într-un porc spinos de oțel, imposibil de digerat pentru potențialii invadatori”, a explicat von der Leyen.
Potrivit acesteia, pentru a atinge acest obiectiv, Kievul are nevoie nu doar de sprijin militar, ci și de ajutor economic, inclusiv măsuri pentru securitatea sistemului energetic al țării.
„Pe termen lung, Ucraina trebuie să devină puternică și rezilientă”, a subliniat șefa Comisiei Europene.
Totodată, ea a lansat un apel ferm pentru „reînarmarea urgentă a Europei”.
„Este extrem de important să creștem investițiile în apărare pe termen lung. Acest lucru este esențial pentru securitatea Uniunii Europene, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”, a avertizat von der Leyen.
Șefa Comisiei Europene urmează să prezinte un „plan cuprinzător” pentru rearmarea UE la un summit de urgență programat la Bruxelles pe 6 martie.
Documentul prevede o creștere semnificativă a cheltuielilor pentru apărare în toate cele 27 de state membre și se bazează pe trei piloni principali: relaxarea regulilor fiscale pentru a permite accesul la mai multă finanțare publică, mobilizarea fondurilor comune ale Uniunii Europene și intensificarea rolului Băncii Europene de Investiții.
În cadrul aceluiași summit de la Londra, secretarul general al NATO, Mark Rutte, a caracterizat discuțiile dintre liderii europeni drept „cu adevărat pozitive”.
El a anunțat că „mai multe țări europene își vor majora cheltuielile pentru apărare”, fără a oferi însă detalii suplimentare. Rutte a descris această tendință ca pe „o veste foarte bună” și a reiterat nevoia unui „echilibru mai echitabil” în relația cu Statele Unite.
Cu toate acestea, șeful NATO a subliniat că prioritatea rămâne pacea.
„Primul pas ar trebui să fie încheierea unui acord de pace, înainte de a discuta despre cum să fie garantat acesta”, a declarat Rutte.
Parteneriat ziua.md
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Contra cui să ne armăm până în dinți?
Unde o fi văzut și auzit că o fi ea amenințată?
Din ăști ca ea sunt cam mulți, la noi tronează imbecilul de Radu Tudor urmat de alți auto terorizați răspândiți, împrăștiați.
Hai cu voi în Ucraina să luptați tembelilor!
Ei, și acum când America, culmea, vrea și caută pacea, catârii europeni în frunte cu nulitatea absolută a Uniunii Europene numită Unssula15% și cu șoferul Bolojan în coadă (sau sub coadă), vor război, vor înarmare, vor bătaie. Nu-mi vine să cred. Pe lângă faptul că sunt niște subnormali care conduc popoare profund nemulțumite din țări ale căror economii sunt muribunde, dându-și sufletul cu fiecare zi care trece, vor să se și bată deși n-au nici bani, nici arme și nici muniție suficientă. Și n-au găsit decât pe ruși să se bată cu ei, ruși care pe lângă faptul că nu au cum să invadeze Europa pentru că n-au cu ce, mai dau și asigurări în acest sens.
Praful se va alege de Uniunea Europeană cu tot „scutul democrației” cu tot. În Ukraina îi va fi mormântul.
Puternic împotriva cui la un moment dat?Împotriva noastră?De ce insistă bestia asta si bestia piticoată pianistă pt armată europeană?Cumva la o adică să fie sub comanda khazarilor de la Kiev ,că văd ei pericole de nu știu unde?
Gogorița cu Rusia nu mai ține,și nici cu China,etc.Pericolul este această făcătură numită Ucraina. Este parte din complotul planetar pt anihilarea Europenilor,mai ales la Gurile Dunării,unde ,așa cum susțineau anticii,este Cumpăna Lumii!
Și asta nu e nici-o discuție în plus atâta timp cât Marcel Ciolacu a declarat public ieri că este întru totul de acord. În plus dacă banii sunt luați de comisia europeană din „oala comună” nici nu e nevoie de acord al tuturor statelor. La fel s-a făcut cu achiziționarea vaccinurilor chiar dacă nu toate țările au fost de acord. Câtzu doar s-a conformat ordinelor în plandemie. Cum cheltuiala este scoasă în afara bugetului, ea este ca un un business paralel a cărui evidență populația nu o vede pentru că nu i se prezintă dar o simte prin inflație, creșterea prețurilor și scăderea nivelului de trai. Adică facem cheltuiala pentru înarmare dar nu vorbim despre ea. Furt legal pentru înarmare din banii publici, asta se face prin „clauza națională de salvare a Pactului de Stabilitate și Creștere” care privește programul REARM, la fel ca REVACCIN. Bravo Ciolacu, bravo Bolovan!