Unde trăiesc miliardarii planetei?

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cei 8 miliarde de oameni care trăiesc acum pe Pământ, doar 3.311 sunt miliardari în dolari. Aceștia din urmă au împreună o avere de 11,8 trilioane, adică aproximativ 11,8% din PIB-ul mondial.

Cine sunt acești miliardari și unde locuiesc?

Site-ul Visual Capitalist a realizat un foarte interesant grafic pe baza datelor Forbes pentru a localiza pe hartă miliardarii lumii. 

Iată-l:

Din cele 195 de țări pe de glob recunoscute oficial, doar 76 au printre cetățenii lor miliardari.

Statele Unite au cea mai mare concentrare de miliardari de pe planetă: peste 900.

Cel mai bogat dintre miliardarii din SUA și din lume este Elon Musk, cu o avere de peste 191 de miliarde în noiembrie 2022.

China este a doua țară din lume, din punctul de vedere al numărului de miliardari: 400. Cel mai bogat dintre ei este Zhong Shanshan, fondatorul companiei de băuturi Nongfu Spring.

La final, o știre care o să le înfurie pe feministe: din totalul de 3.311 miliardari câți există acum, doar 12,9% sunt femei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Badass 17.12.2022 15:12
  90% din banii ăstora sunt de fapt ai lui Rothschild
 • Tic 17.12.2022 17:21
  Sa nu uite cum a fost înmormântat Alexandru Macedon, la propria voie, cu mâinile goale afara din sicriu. Pentru a arăta că nu ia nimic cu el și cât de neînsemnat e omul în fata morții atotputernice!
  Altfel și ei plătesc preț și pe lumea aceasta ca noi toți!
  Si chiar nu vreau sa știu care-i acela!
 • INJECTIA FINALA 17.12.2022 20:36
  Miliardarii amintiti sunt purici în comparație cu marii bogătași: Rockfeller, Rothschild etc. O mână de familii. Care dețin peste 90% din planeta. Ei nu apar ca indivizi miliardari, intrucat averile lor sunt concentrate în conglomerate enorme, ce controleaza băncile, multinaționalele, guvernele...
  Ei sunt stapanii/șacalii/caracatița din umbra.
 • IC XC NI KA 17.12.2022 22:47
  Putem face un exercițiu de imaginație .. să luăm toată bogăția acestei lumi .. dar toată, absolut toată, și, nu de dragul comparației, că nu suferă .., să realizăm că ea, TOATĂ, nu se ridică la ‘valoarea’ unui sigur suflet de om! UNUL SINGUR!
  Un singur suflet de om e mai presus decât toata bogăția acestei lumi materiale!
  UN SINGUR SUFLET DE OM! ORICARE!

  Așa poate vom realiza Întruparea Lui Hristos-Dumnezeu în lume .. Lucrarea Sa.. JERTFA de pe Cruce.. ÎNVIEREA ..
  Și ce L U P T Ă dă vrăjmașul pentru un SINGUR suflet de om! Cu ce nimicuri ne amăgește ..cu a Cui Lucrare se pune el în războiul nevăzut pe care îl poartă cu noi NEÎNCETAT .. din Rai demarat..

  Așa poate vom înțelege ce se întâmplă, ce urmează să se întâmple .. care e miza luptei .. ce putem pierde sau câștiga! .. pe Cine avem aliat în luptă .. și ce avem de făcut! DACĂ VREM!

  Doamne, ajută!

  PS Adevărații “miliardari” trăiesc .. în RAI!
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI