Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva războiului din Gaza dar și a vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un video postat online se vede cum episcopul Mar Mari Emmanuel este atacat în timpul unei slujbe, atac care vine după ce, sâmbătă, șase persoane au fost ucise prin înjunghiere într-un centru comercial din Sydney.

Mai multe persoane au fost înjunghiate în timpul unei slujbe la o biserică din Sydney, potrivit Sky News

Imaginile dintr-un video publicat online arată cum episcopul Mar Mari Emmanuel este atacat în timpul slujbei la biserica „Hristos, Bunul Păstor”. Membrii congregației pot fi auziți țipând, în timp ce se grăbesc să-l ajute pe episcop.

În urma incidentului, un bărbat a fost arestat, a declarat poliția din New South Wales.

Patru persoane au fost rănite în atac, a declarat Ambulanța New South Wales.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a suferit multiple răni și a fost transportat la spital în stare gravă, împreună cu un bărbat de 30 de ani. Un alt bărbat, în vârstă de 60 de ani, și un bărbat de 20 de ani au fost tratați la fața locului.

„O anchetă a poliției este în curs de desfășurare în Wakeley, în urma rapoartelor potrivit cărora un număr de persoane au fost înjunghiate. Ofițerii au arestat un bărbat, care este supus anchetei”, a precizat poliția într-un comunicat.

Incidentul vine după un alt atac violent cu cuțitul, în care șase persoane au fost ucise, sâmbătă, la un centru comercial din Sydney. Atacatorul a fost împușcat mortal de un ofițer care l-a confruntat.

Potrivit The Telegraph, Episcopul Mar Mari Emmanuel este liderul unei ramuri conservatoare a Bisericii Asiriene din Răsărit, fiind foarte prezent pe rețelele de socializare.

Episcopul, care a fost înjunghiat în cel de-al doilea atac cu cuțitul de la Sydney, s-a opus ferm terorii și vaccinurilor Covid, precum și ideologiei LGBTQ și s-a exprimat categoric împotriva războiului din Gaza.

Video: (avertizare: imagini cu impact emoțional!)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • robertbara@yahoo.com 15.04.2024 17:12
    Episcopul este internat, dar in stare stabilă, se pare ca atacatorul nu a deschis cuțitul, era închis.
  • Rodica BACIU 15.04.2024 17:28
    Eu stiu ca nu este ortodox. Din cand in cand il ascult pentru ca vorbeste ca un traitor si reuseste sa te zguduie. Cred ca a sarbatorit Pastele odata cu Varicanul.
  • Mars.60 Stefan 15.04.2024 19:52
    This is the reason Bishop Mar Mari is attacked and stabbed in Sydney, Australia
    https://www.youtube.com/watch?v=c1lEeW3cSII

    What we know so far about the Christian leader attacked during service
    https://www.smh.com.au/national/nsw/what-we-know-so-far-about-the-christian-leader-attacked-during-service-20240415-p5fk2i.html

    Un lider creștin ultraconservator și mai mulți adepți ai săi au fost înjunghiați luni seară într-o biserică din vestul orașului Sydney.
    Incidentul a declanșat o adunare masivă în fața bisericii, în timp ce sute de persoane furioase s-au ciocnit cu poliția.
    Iată ce știm până acum.

    Ce s-a întâmplat în Wakeley?

    Episcopul Mari Mari Emmanuel a fost înjunghiat împreună cu mai mulți credincioși în mijlocul unei slujbe din Wakeley, luni seara, în Wakeley.
    Atacul a avut loc la Biserica Christ The Good Shepherd. Scena video grafică a fost surprinsă pe o transmisiune în direct a slujbei și pare să arate cum preotul a fost înjunghiat de șase ori.
    Au apărut apoi imagini cu presupusul atacator fiind reținut înăuntru, în timp ce afară a început să se formeze o mulțime furioasă și o prezență puternică a poliției.
    Poliția a fost chemată la fața locului la scurt timp după ora 19:00. Un bărbat a fost arestat în urma atacului și ajută poliția în cercetările sale.
    Patru persoane au fost rănite în urma atacului. Poliția a declarat că nimeni nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol, iar victimele au fost tratate de paramedici înainte de a fi duse la spital.

    Cine este liderul bisericii Episcopul Mar Mari Emmanuel?

    Emmanuel este un lider proeminent al unei secte ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe Asiria. El a devenit popular în timpul pandemiei COVID-19 pentru că a criticat închiderile și vaccinurile.
    Adesea, el își transmite în direct slujbele pe YouTube și pe rețelele de socializare, unde are sute de mii de adepți, predicând foc și pară și atrăgând creștinii radicali pentru predicile sale anti-LGBTQ.
    Alte livestream-uri virale ale sale prezintă opinii dure despre politica americană și rusă, precum și afirmația că Satana a fondat Organizația Națiunilor Unite.
    Vorbind despre victoria lui Joe Biden în alegerile americane, într-una dintre predicile sale postate pe TikTok, Emmanuel a spus: "100 la sută a fost măsluită de societățile secrete".
    A fost hirotonit preot în 2009 și episcop în 2011.
    Potrivit site-ului web al Bisericii Christ The Good Shepherd, Emmanuel a călătorit la nivel internațional pentru învățăturile sale biblice, inclusiv în Arizona, în SUA, în decembrie.
    Mesajul pastoral al lui Emmanuel de pe site sună astfel: "În acest moment, Emmanuel a fost trimis la o biserică din Arizona: "În timpul și epoca noastră, credem că cea mai importantă și fundamentală intuiție este aflarea adevărului. Lumea bombardează rasa umană cu atât de multe informații, încât destul de des ne pierdem orientarea în a discerne minciuna de adevăr."
    Pe lângă faptul că găzduiește predicile lui Emmanuel, biserica din Wakeley găzduiește studii biblice în engleză și asiriană, servicii de Divină Liturghie și slujbe pentru tineret.

    Ce s-a întâmplat în afara bisericii după înjunghiere?

    Sute de ofițeri de poliție au fost desfășurați în zonă pentru a controla mulțimea tot mai mare, ținând scuturi pentru a se proteja de revoltați, în timp ce elicopterele se învârteau deasupra.
    Pe măsură ce tulburările au luat amploare, a avut loc o confruntare de amploare vizavi de Fairfield Showgrounds între poliție și protestatari, unii dintre aceștia aruncând obiecte peste intersecție.
    Poliția a îndemnat populația să evite zona în timp ce se străduia să restabilească ordinea în urma înjunghierii.
    În momentul de vârf al tulburărilor de luni seară, departamentul de urgențe al spitalului din Liverpool a fost închis pentru membrii publicului ca măsură de precauție.

    Ce este religia ortodoxă asiriană?

    Biserica Ortodoxă Asiriană crede că există un singur Dumnezeu etern care are trei persoane distincte: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.
    A fost una dintre primele care s-a separat de Biserica Catolică în ceea ce privește comuniunea.
    Biserica Hristos Bunul Păstor își urmărește activitatea misionară până la mijlocul primului secol, "documentele istorice arătând că [a fost] ferm stabilită la mijlocul celui de-al doilea secol al erei creștine".
    Este cunoscută uneori sub numele de "Biserica Nestoriană", "Biserica Siriană" sau "Biserica Persană".
    Limba oficială a liturghiilor și scrierilor sale este limba ecleziastică, numită "siriaca de est" sau dialectul " Edessene" - o adaptare a limbii aramaice antice.
    Elementul central al cultului său este Sfânta Jertfă sau serviciul Euharistic, numit "Qurbana Qaddisha".

    Ce au spus liderii politici?

    Premierul NSW, Chris Minns, s-a declarat deranjat de scenele petrecute și a îndemnat populația să rămână calmă și să se supună autorităților. "Suntem o comunitate puternică în NSW și este important să rămânem cu toții uniți, în special în fața adversității", a spus el, adăugând că gândurile și rugăciunile sale sunt alături de victime și de primii respondenți.

    Viceprimarul orașului Fairfield, Charbel Saliba, nu este membru al Bisericii Christ The Good Shepherd, dar este un prieten apropiat al episcopului Mar Mari Emmanuel de 25 de ani. "Am auzit că episcopul este bine și că atacatorul a fost arestat. Congregația de la biserică l-a arestat, l-a ținut la pământ până când a venit poliția", a declarat Saliba. "Am auzit, de asemenea, de la oameni care au fost acolo că episcopul, după ce a fost înjunghiat, l-au imobilizat pe atacator, au pus mâna pe el și s-au rugat pentru el, pentru ca Iisus să îl salveze.

    Parlamentarul federal pentru Fowler, Dai Le, al cărui electorat din sud-vestul orașului Sydney include Biserica Christ The Good Shepherd, a declarat că comunitatea sa a fost șocată de înjunghiere, mai ales că aceasta a avut loc la doar două zile după înjunghierea în masă de la Westfield Bondi Junction. "Acest lucru ne-a șocat", a spus ea, descriindu-l pe Emmanuel ca fiind un "episcop minunat care conduce comunitatea asiriană".

    https://www.smh.com.au/national/nsw/what-we-know-so-far-about-the-christian-leader-attacked-during-service-20240415-p5fk2i.html

    Dumnezeu sa-l ocroteasca!
  • ovidiuss05 15.04.2024 20:48
    Îl urmăresc în mod regulat...am apreciat întotdeauna atitudinea lui conservatoare și la subiect... tăioasă și asumată...Maica Domnului să-l țină în pază
  • Mircea Dragan 15.04.2024 21:34
    Atacatorul e iranian .
  • Patriot Roman 15.04.2024 21:38
    Siteurile americane consevatoare scriu ca atacatorul cu cuțit este muslim radical, și ca ar fi facut asta ca ar fi zis cv de islam ,episcopul ceea ce e o minciuna! Iar crestinii preseaza politia australiana de la biserica sa le predea lor atacatorul...
  • Mircea Dragan 16.04.2024 20:20
    Ma indoiesc ca preseaza cineva din Australia unde peste 90% din populatie s-au injectat cu rahaturile alea de seruri.
    Daca erau asa de duri nu se injectau . Sunt niste urmasi de puscariasi englezi cacaciosi.
  • INJECTIA FINALA 16.04.2024 07:19
    Dumnezeu sa'i ajute !
  • DanielS 17.04.2024 16:47
    Cand vorbesti despre adevar si-L marturisesti din toata fiinta ta - si singurul Adevar este Iisus Hristos, Dumnezeu adevarat, din Dumnezeu adevarat - poti sa te astepti la astfel de manifestari de rautate, dracesti. Si Mar Mari Emmanuel si-a asumat acest lucru, dupa cum il veti auzi. Minunate si pline de dragoste pentru Domnul sunt cuvintele lui. Domnul sa-l aiba in grija! L-am ascultat si in perioada de nebunie virala si mult bine mi-au facut pozitionarile lui.

    https://www.youtube.com/watch?v=vhyF42Rkffk
  1. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO - UPDATE: A fost cântat și imnul globalismului

  2. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  7. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Cardul european digital de vaccinare va fi lansat în septembrie – Cinci țări vor pilota noul instrument. Din 2026 va fi adoptat în toate statele membre ale UE

Ultima oră

13:42

Ochiade discromate: Capela Sturdza din Baden-Baden – o bijuterie ortodoxă

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO - UPDATE: A fost cântat și imnul globalismului

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături