Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva războiului din Gaza dar și a vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un video postat online se vede cum episcopul Mar Mari Emmanuel este atacat în timpul unei slujbe, atac care vine după ce, sâmbătă, șase persoane au fost ucise prin înjunghiere într-un centru comercial din Sydney.

Mai multe persoane au fost înjunghiate în timpul unei slujbe la o biserică din Sydney, potrivit Sky News

Imaginile dintr-un video publicat online arată cum episcopul Mar Mari Emmanuel este atacat în timpul slujbei la biserica „Hristos, Bunul Păstor”. Membrii congregației pot fi auziți țipând, în timp ce se grăbesc să-l ajute pe episcop.

În urma incidentului, un bărbat a fost arestat, a declarat poliția din New South Wales.

Patru persoane au fost rănite în atac, a declarat Ambulanța New South Wales.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a suferit multiple răni și a fost transportat la spital în stare gravă, împreună cu un bărbat de 30 de ani. Un alt bărbat, în vârstă de 60 de ani, și un bărbat de 20 de ani au fost tratați la fața locului.

„O anchetă a poliției este în curs de desfășurare în Wakeley, în urma rapoartelor potrivit cărora un număr de persoane au fost înjunghiate. Ofițerii au arestat un bărbat, care este supus anchetei”, a precizat poliția într-un comunicat.

Incidentul vine după un alt atac violent cu cuțitul, în care șase persoane au fost ucise, sâmbătă, la un centru comercial din Sydney. Atacatorul a fost împușcat mortal de un ofițer care l-a confruntat.

Potrivit The Telegraph, Episcopul Mar Mari Emmanuel este liderul unei ramuri conservatoare a Bisericii Asiriene din Răsărit, fiind foarte prezent pe rețelele de socializare.

Episcopul, care a fost înjunghiat în cel de-al doilea atac cu cuțitul de la Sydney, s-a opus ferm terorii și vaccinurilor Covid, precum și ideologiei LGBTQ și s-a exprimat categoric împotriva războiului din Gaza.

Video: (avertizare: imagini cu impact emoțional!)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • robertbara@yahoo.com 15.04.2024 17:12
  Episcopul este internat, dar in stare stabilă, se pare ca atacatorul nu a deschis cuțitul, era închis.
 • Rodica BACIU 15.04.2024 17:28
  Eu stiu ca nu este ortodox. Din cand in cand il ascult pentru ca vorbeste ca un traitor si reuseste sa te zguduie. Cred ca a sarbatorit Pastele odata cu Varicanul.
 • Mars.60 Stefan 15.04.2024 19:52
  This is the reason Bishop Mar Mari is attacked and stabbed in Sydney, Australia
  https://www.youtube.com/watch?v=c1lEeW3cSII

  What we know so far about the Christian leader attacked during service
  https://www.smh.com.au/national/nsw/what-we-know-so-far-about-the-christian-leader-attacked-during-service-20240415-p5fk2i.html

  Un lider creștin ultraconservator și mai mulți adepți ai săi au fost înjunghiați luni seară într-o biserică din vestul orașului Sydney.
  Incidentul a declanșat o adunare masivă în fața bisericii, în timp ce sute de persoane furioase s-au ciocnit cu poliția.
  Iată ce știm până acum.

  Ce s-a întâmplat în Wakeley?

  Episcopul Mari Mari Emmanuel a fost înjunghiat împreună cu mai mulți credincioși în mijlocul unei slujbe din Wakeley, luni seara, în Wakeley.
  Atacul a avut loc la Biserica Christ The Good Shepherd. Scena video grafică a fost surprinsă pe o transmisiune în direct a slujbei și pare să arate cum preotul a fost înjunghiat de șase ori.
  Au apărut apoi imagini cu presupusul atacator fiind reținut înăuntru, în timp ce afară a început să se formeze o mulțime furioasă și o prezență puternică a poliției.
  Poliția a fost chemată la fața locului la scurt timp după ora 19:00. Un bărbat a fost arestat în urma atacului și ajută poliția în cercetările sale.
  Patru persoane au fost rănite în urma atacului. Poliția a declarat că nimeni nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol, iar victimele au fost tratate de paramedici înainte de a fi duse la spital.

  Cine este liderul bisericii Episcopul Mar Mari Emmanuel?

  Emmanuel este un lider proeminent al unei secte ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe Asiria. El a devenit popular în timpul pandemiei COVID-19 pentru că a criticat închiderile și vaccinurile.
  Adesea, el își transmite în direct slujbele pe YouTube și pe rețelele de socializare, unde are sute de mii de adepți, predicând foc și pară și atrăgând creștinii radicali pentru predicile sale anti-LGBTQ.
  Alte livestream-uri virale ale sale prezintă opinii dure despre politica americană și rusă, precum și afirmația că Satana a fondat Organizația Națiunilor Unite.
  Vorbind despre victoria lui Joe Biden în alegerile americane, într-una dintre predicile sale postate pe TikTok, Emmanuel a spus: "100 la sută a fost măsluită de societățile secrete".
  A fost hirotonit preot în 2009 și episcop în 2011.
  Potrivit site-ului web al Bisericii Christ The Good Shepherd, Emmanuel a călătorit la nivel internațional pentru învățăturile sale biblice, inclusiv în Arizona, în SUA, în decembrie.
  Mesajul pastoral al lui Emmanuel de pe site sună astfel: "În acest moment, Emmanuel a fost trimis la o biserică din Arizona: "În timpul și epoca noastră, credem că cea mai importantă și fundamentală intuiție este aflarea adevărului. Lumea bombardează rasa umană cu atât de multe informații, încât destul de des ne pierdem orientarea în a discerne minciuna de adevăr."
  Pe lângă faptul că găzduiește predicile lui Emmanuel, biserica din Wakeley găzduiește studii biblice în engleză și asiriană, servicii de Divină Liturghie și slujbe pentru tineret.

  Ce s-a întâmplat în afara bisericii după înjunghiere?

  Sute de ofițeri de poliție au fost desfășurați în zonă pentru a controla mulțimea tot mai mare, ținând scuturi pentru a se proteja de revoltați, în timp ce elicopterele se învârteau deasupra.
  Pe măsură ce tulburările au luat amploare, a avut loc o confruntare de amploare vizavi de Fairfield Showgrounds între poliție și protestatari, unii dintre aceștia aruncând obiecte peste intersecție.
  Poliția a îndemnat populația să evite zona în timp ce se străduia să restabilească ordinea în urma înjunghierii.
  În momentul de vârf al tulburărilor de luni seară, departamentul de urgențe al spitalului din Liverpool a fost închis pentru membrii publicului ca măsură de precauție.

  Ce este religia ortodoxă asiriană?

  Biserica Ortodoxă Asiriană crede că există un singur Dumnezeu etern care are trei persoane distincte: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.
  A fost una dintre primele care s-a separat de Biserica Catolică în ceea ce privește comuniunea.
  Biserica Hristos Bunul Păstor își urmărește activitatea misionară până la mijlocul primului secol, "documentele istorice arătând că [a fost] ferm stabilită la mijlocul celui de-al doilea secol al erei creștine".
  Este cunoscută uneori sub numele de "Biserica Nestoriană", "Biserica Siriană" sau "Biserica Persană".
  Limba oficială a liturghiilor și scrierilor sale este limba ecleziastică, numită "siriaca de est" sau dialectul " Edessene" - o adaptare a limbii aramaice antice.
  Elementul central al cultului său este Sfânta Jertfă sau serviciul Euharistic, numit "Qurbana Qaddisha".

  Ce au spus liderii politici?

  Premierul NSW, Chris Minns, s-a declarat deranjat de scenele petrecute și a îndemnat populația să rămână calmă și să se supună autorităților. "Suntem o comunitate puternică în NSW și este important să rămânem cu toții uniți, în special în fața adversității", a spus el, adăugând că gândurile și rugăciunile sale sunt alături de victime și de primii respondenți.

  Viceprimarul orașului Fairfield, Charbel Saliba, nu este membru al Bisericii Christ The Good Shepherd, dar este un prieten apropiat al episcopului Mar Mari Emmanuel de 25 de ani. "Am auzit că episcopul este bine și că atacatorul a fost arestat. Congregația de la biserică l-a arestat, l-a ținut la pământ până când a venit poliția", a declarat Saliba. "Am auzit, de asemenea, de la oameni care au fost acolo că episcopul, după ce a fost înjunghiat, l-au imobilizat pe atacator, au pus mâna pe el și s-au rugat pentru el, pentru ca Iisus să îl salveze.

  Parlamentarul federal pentru Fowler, Dai Le, al cărui electorat din sud-vestul orașului Sydney include Biserica Christ The Good Shepherd, a declarat că comunitatea sa a fost șocată de înjunghiere, mai ales că aceasta a avut loc la doar două zile după înjunghierea în masă de la Westfield Bondi Junction. "Acest lucru ne-a șocat", a spus ea, descriindu-l pe Emmanuel ca fiind un "episcop minunat care conduce comunitatea asiriană".

  https://www.smh.com.au/national/nsw/what-we-know-so-far-about-the-christian-leader-attacked-during-service-20240415-p5fk2i.html

  Dumnezeu sa-l ocroteasca!
 • ovidiuss05 15.04.2024 20:48
  Îl urmăresc în mod regulat...am apreciat întotdeauna atitudinea lui conservatoare și la subiect... tăioasă și asumată...Maica Domnului să-l țină în pază
 • Mircea Dragan 15.04.2024 21:34
  Atacatorul e iranian .
 • Patriot Roman 15.04.2024 21:38
  Siteurile americane consevatoare scriu ca atacatorul cu cuțit este muslim radical, și ca ar fi facut asta ca ar fi zis cv de islam ,episcopul ceea ce e o minciuna! Iar crestinii preseaza politia australiana de la biserica sa le predea lor atacatorul...
 • Mircea Dragan 16.04.2024 20:20
  Ma indoiesc ca preseaza cineva din Australia unde peste 90% din populatie s-au injectat cu rahaturile alea de seruri.
  Daca erau asa de duri nu se injectau . Sunt niste urmasi de puscariasi englezi cacaciosi.
 • Davinci 16.04.2024 06:39
  Iată oameni care sfințesc locul care știu exact ce înseamnă o dogma si nu se lasă desființați de nu știu ce curente care primesc bani in numele unei libertăți fără vreo lege ce se transforma într-o anarhie de care duce dorul globalismul si virful de lance lgbtq care pina mai ieri erau personaje de studiu in psihologie. azi ei sint normali si persoane speciale fata de noi care sintem marginalizați si vinati. Acest preot are motive clare de a detesta ce face Israelul care își ascunde abuzurile diminunind pina la dipsaritie atacul asupra unei ambasade iraniene. Daca nu ști ce s-a intimplat ai putea crede ca Iranul este o tara agresoare ca săracii evrei sint niște ghiocei maltratați. Mai vin si cu cité una lacrimogena acum ca si cum o fetiță de 7 ani ar fi fost omoita de bombele iraniene. Dar de molozul de carne carnagiul făcut in Gaza de către isrealiti nimic. Pai cum ramine cind ONU. SPunea sa înceteze carnagiul iar armata americana desconspirat atacurile interntionate ale Israelului in Gaza pe cind puteau ști foarte precis cine se ascund in caldirile de acolo fără sa mai omoare la greu palestinieni. Da este tara si a palestinienilor dar nu se spune ca in Gaza in mare s-a descoperit o gaura mare de petrol. Așa ca iată cm se manipulează. Se uita de pumnul lui Biden in masa atentionind pe Natanyahu sau apelul ONU plus actorul evreu de la Holywoo care a fost măscărit de evreii de acolo care atenționa despre masacrul făcut de evrei in Gaza care doresc ca populația palestiniană sa părăsească teritoriile ce le aparțin. Deci atenție la manipulări la de fapt ce se întîmplă.
 • Davinci 16.04.2024 06:39
  Iată oameni care sfințesc locul care știu exact ce înseamnă o dogma si nu se lasă desființați de nu știu ce curente care primesc bani in numele unei libertăți fără vreo lege ce se transforma într-o anarhie de care duce dorul globalismul si virful de lance lgbtq care pina mai ieri erau personaje de studiu in psihologie. azi ei sint normali si persoane speciale fata de noi care sintem marginalizați si vinati. Acest preot are motive clare de a detesta ce face Israelul care își ascunde abuzurile diminunind pina la dipsaritie atacul asupra unei ambasade iraniene. Daca nu ști ce s-a intimplat ai putea crede ca Iranul este o tara agresoare ca săracii evrei sint niște ghiocei maltratați. Mai vin si cu cité una lacrimogena acum ca si cum o fetiță de 7 ani ar fi fost omoita de bombele iraniene. Dar de molozul de carne carnagiul făcut in Gaza de către isrealiti nimic. Pai cum ramine cind ONU. SPunea sa înceteze carnagiul iar armata americana desconspirat atacurile interntionate ale Israelului in Gaza pe cind puteau ști foarte precis cine se ascund in caldirile de acolo fără sa mai omoare la greu palestinieni. Da este tara si a palestinienilor dar nu se spune ca in Gaza in mare s-a descoperit o gaura mare de petrol. Așa ca iată cm se manipulează. Se uita de pumnul lui Biden in masa atentionind pe Natanyahu sau apelul ONU plus actorul evreu de la Holywoo care a fost măscărit de evreii de acolo care atenționa despre masacrul făcut de evrei in Gaza care doresc ca populația palestiniană sa părăsească teritoriile ce le aparțin. Deci atenție la manipulări la de fapt ce se întîmplă.
 • INJECTIA FINALA 16.04.2024 07:19
  Dumnezeu sa'i ajute !
 • DanielS 17.04.2024 16:47
  Cand vorbesti despre adevar si-L marturisesti din toata fiinta ta - si singurul Adevar este Iisus Hristos, Dumnezeu adevarat, din Dumnezeu adevarat - poti sa te astepti la astfel de manifestari de rautate, dracesti. Si Mar Mari Emmanuel si-a asumat acest lucru, dupa cum il veti auzi. Minunate si pline de dragoste pentru Domnul sunt cuvintele lui. Domnul sa-l aiba in grija! L-am ascultat si in perioada de nebunie virala si mult bine mi-au facut pozitionarile lui.

  https://www.youtube.com/watch?v=vhyF42Rkffk
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian