Spania se află în pragul unui nou Război Civil

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de ofițeri spanioli în retragere au cerut Armatei să îl răstoarne de la putere pe premierul socialist Pedro Sanchez, după concesiile făcute de acesta separatiștilor catalani, pentru a rămâne la putere. 

Pedro Sanchez a obținut joi un nou mandat de premier, cu sprijinul a două formațiuni separatiste catalane. În schimb, Sanchez le-a promis acestora amnistierea separatiștilor catalani, în frunte cu Carles Puigdemont, condamnați pentru că au cerut secesiunea în 2017.

Această înțelegere politică a provocat uriașe mișcări de protest. Duminica trecută, Partidul Popular a declarat că peste trei milioane de oameni au participat la manifestații în toată țara. La Madrid au ieșit în stradă 80.000.

Weekendul acesta s-au înregistrat noi mișcări de protest. Sâmbătă, numărul manifestanților de la Madrid s-a dublat, fiind de peste 170.000.

Furia populară împotriva lui Sanchez este cu atât mai mare cu cât, înaintea alegerilor din iulie, el a recunoscut că o amnistiere a separatiștilor ar fi neconstituțională.

Consecințele gestului de sfidare al premierului socialist pot fi incalculabile.

După ce Pedro Sanchez a depus jurământul în fața regelui Felipe VI, un grup de 51 de ofițeri în retragere au dat publicității un „Manifest” prin care cer Armatei spaniole să îl răstoarne pe premier și să organizeze noi alegeri.

Ofițerii semnatari spun că aministierea separatiștilor catalani ar însemna „anularea principiului egalității în fața legii” din cauza unor interese politice.

Ei au avertizat că un astfel de gest riscă să ducă la o „posibilă ruptură a Națiunii Spaniole”.

De aceea, invocând Articolul 8, aliniatul 1 din Constituția Spaniei, ofițerii au cerut forțelor armate să „apere ordinea constituțională”, prin îndepărtarea lui Sanchez de la putere și organizarea de noi alegeri.

Invitat la emisiunea lui Tucker Carlson, liderul partidului naționalist Vox, Santiago Abascal, a declarat că țara pare să se îndrepte către un nou Război Civil.

Într-adevăr, Spania stă pe un butoi cu pulbere, mai ales după ce, în urmă cu zece zile, un lider al Opoziției, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat în față, la Madrid, ziua în amiaza mare, pe când ieșea dintr-o biserică.

În vârstă de 78 de ani, Vidal-Quadras a fost rănit grav, dar starea lui este stabilă.

Însă, după zece zile, autoritățile nu au făcut nici o arestare.

Vidal-Quadras, fost președinte al Partidului Popular, a părăsit această formațiune politică, nemulțumit de devierea sa spre stânga, și a devenit co-fondator al Vox.

În acest moment, Vox este al treilea partid ca mărime al țării, având o politică naționalistă, euro-sceptică, anti-imigrație și anti-secesiune.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Aly09 19.11.2023 14:46
  Spaniolii s au saturat de globalisti
 • Wolf Edmond 19.11.2023 15:35
  Dacă au ieșit în stradă doar 180.000 înseamnă că mass media, serviciile și guvernul a lucrat foarte bine, adică au dezinformat, au dezbinat și au amorțit bine de tot masele adică aproape ca la noi. Nu se va schimba nimic. Prin 2003 sindicatele au scos în stradă milioane de lucrători iar rezultatul a fost anularea unui decret. Acum totul va rămâne cum a fost.
 • Passagero 19.11.2023 17:50
  Pe spanioli ii aduci mai usor la un meci de fotbal Real-Barca decat sa protesteze impotriva guvernului lui Sanchiflas, oricum nu inteleg nimic, sunt o apa si un pamant. Diferenta fata de RO este ca in randul armatei, Garzii Civile, politicienilor si intelighentiei mai au oameni verticali.
 • Brick 19.11.2023 18:57
  Vai, ce ingrijorat e Cock-er Carlson iubirorul de boanghine si spalatorul de proxeneti! A uitat sa spuna ca idolul si sposorul sau Viktor Onan si restul hoardei turanice cu sediul central la Buda salivand la Transilvania sustin secesionismul catalan si mizeria kosovara. Altfel, scrisoarea publica de "Asociation de Militares Espanoles" e un act de demnitate nationala. Respect Spania nationalista! Din partea apv-istilor mioritici ...nici o sansa. Nu au coloana vertebrala pentru asa ceva.
 • Aquarius 20.11.2023 07:10
  nu se afla in pragul niciunui razboi civil. terminati cu aberatiile astea datatoare de speranta. am vazut cine s vesticii in plandemie. sunt condamnati la pieire.
Ultima oră

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu