Sentința care aruncă în aer America: Avortul NU este un Drept Constituțional - Trump: „Dumnezeu a luat această decizie!”

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22.07: Emmanuel Macron: „Avortul este un drept fundamental (!) al femeii”

Președintele Franței a reacționat și el laolaltă cu toată liota Stângii mondiale, isterizată că este afectat „„dreptul la moarte”:

„Avortul este un drept fundamental al femeii. El trebuie protejat. Îmi exprim solidaritatea cu femeile ale căror libertăți sunt puse astăzi sub semnul întrebării de către Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii.

Primi-ministra franceză, Elisabeth Borne, a avut și ea o postare similară pe Twitter:

„Solidaritate totală cu toate femeile din Statele Unite și din lumea întreagă. Nu vom ceda nimic din drepturiile noastre, niciodată.”

Da, este aceeași Stângă care a călcat în picioare toate drepturile și libertățile în timpul pandemiei, dar care se dă acum de ceasul morții pentru că milioane de copii nu vor fi uciși în burțile mamelor și vor trăi.

Dreptul la Viață face Stânga să turbeze.

ACTUALIZARE 20.37: Joe Biden: „O zi tristă. Vom face tot ce este cu putință pentru a proteja dreptul la avort” 

Joe Biden a susținut o declarație la Casa Albă în legătură cu decizia Curții Supreme.

„Este o zi tristă pentru țara noastră, dar asta nu înseamnă că lupta este încheiată. Trebuie să restaurăm drepturile pe care le stabilea Roe vs. Wade. Trebuie să alegem oficiali care să facă asta.”

Biden a sugerat că Democrații sunt gata să pună în practică o amenințare pe care o flutură de mult: majorarea numărului de judecători la Curtea Supremă. Cum majorarea va avea loc sub administrație Democrată, e limpede că judecătorii suplimentari ar fi Democrați.

Acest lucru ar înclina pentru mulți ani de acum încolo de partea Stângii.

ACTUALIZARE 20.28: Garda Națională este gata să intervină în caz de violențe. 

ACTUALIZARE 20.22: Republicanii cer guvernului să nu permită violențe 

Senatorii Republicani au solicitat Departamenului de Justiție și Departamentului de Interne să ia toate măsurile pentru ca protestele împotriva sentinței Curții Supreme de Justiție să nu degenereze în violențe, așa cum mai multe organizații ale Stângii au amenințat deja.

ACTUALIZARE 20.14: Partidul Democrat reacționează furibund 

Comitetul Național Democrat, Comisia Democrat de Campanie Senatorială, Comisia Democrată de Campanie pentru Congres, Asociațoa Guvernatorilor Democrați și alte organizații Democrate au reacționat dur față de decizia Curții Supreme.

„Decizia de astăzi a Curții Supreme reprezintă punctul culminant al eforturilor coordonate ale Republicanilor de a ataca această libertate fundamentală (!)... Nu vă lăsați înșelați: Republicanii nu se vor opri la răsturnarea deciziei în cazul Row vs Wade. Alegerile din 2022 vor stabili dacă restricții noi, crude și opresive vor fi adoptate împotriva femeilor și a familiilor.”

ACTUALIZARE 20.08: Trump: „Dumnezeu a luat decizia”

Probabil cel mai mare merit în decizia care va salva anual milioane de vieți îl are Donald Trump, care a numit 3 dintre cei 6 judecători care au răsturnat sentința criminală de acum jumătate de secol.

Într-o declarație pentru Fox News, Trump a spus:

„Este conform Constituției. Dă înapoi drepturi (statelor) pe care acestea ar fi trebuit să le primească de mult. Aduce totul la nivelul statellor, de care au aparținut întotdeauna. Dumnezeu a luat decizia.”

Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a anulat vineri, 24 iunie 2022, sentința în cazul Roe vs Wade, punând astfel capăt reunoașterii dreptului constituțional la avort.

Sentința în cazul Roe vs Wade data din 1973 și stabilea că dreptul la avort este recunoscut la nivel federal în Statele Unite.

Actuala decizie a Curții Supreme a fost luată ca urmare a unui caz nou, Dobbs vs Jackson Women Health Organization, a cărui dezbatere s-a desfășurat în jurul unei legi din statul Mississippi ce interzicea avortul după 15 săptămâni de sarcină.

Mississippi, un stat cu conducere Republicană, a cerut Curții Supreme să sancționeze o sentință a unei instanțe inferioare, care a suspendat aplicarea respectivei legi.

Analizând sesizarea înaintată de statul Mississippi, Curtea Supremă de la Washington a decis cu o majoritate largă (6-3) anularea sentinței în cazul Roe vs Wade de acum aproape 50 de ani.

„Constituția nu conferă un drept la avort”, se arată în decizia de vineri, 24 iunie.

Decizia Curții lasă de acum încolo dreptul fiecărui stat american în parte să reglementeze dreptul cetățenilor la avort.

Ca urmare a deciziei. 13 state americane, conduse de Republicani, sunt hotărâte să pună în aplicare interziceri imediate ale avorturilor, iar alte 13 ar putea urma rapid acest exemplu.

Sentința de vineri a Curții Supreme are loc după presiuni uriașe asupra judecătorilor, manifestații de protest în fața locuințelor accestora, inclusiv o tentativă de asasinat asupra unuia dintre ei, Brett Kavanaugh.

Mai mult, organizațiile de Stânga au amenințat cu o vară de foc, în comparație cu care, vara lui 2020, aprinsă de pretextul morții lui George Floyd, pare un mizilic.

Protestele au început deja în numeroase locuri din America.

Tulburările sociale legate de anularea „dreptului constituțional la avort” constituie pretextul perfect pentru administrația Biden de a distrage atenția de la grava criză economică și socială cu care se confruntă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • adyyon 24.06.2022 20:19
  Primul pas spre normalitate al SUA ❤️❤️❤️. Acum, să vedem dacă va exista și al doilea, al treilea, etc?!?
 • Constantin8 24.06.2022 21:30
  Avortul nu are cum sa fie un drept omenesc chiar daca unii gandesc ca este...
 • Catalin Prodan 24.06.2022 21:57
  ai dreptul să curvești, să zicem; dar suporți consecința. Fiindcă "e corpul meu!!!" e inaplicabil; e vorba de două corpuri, nu unul, nu două parale, ci doi oameni, e un mare lucru. Chiar dacă, din păcate, sunt locuite de doi idioți care nu pricep nici măcar logic.
 • antitirani 24.06.2022 23:27
  I s-a mai dat poporului inca un motiv de disensiune, numai uniti sa nu fie impotriva OLIMPIENILOR (acestia se tot se joaca de-a uite dreptul nu e dreptul, dupa cum le convine lor cel mai mult).
 • antitirani 24.06.2022 23:30
  Este vorba despre avort aici, tot asa cum a fost vorba de sanatatea oamenilor in PLANDEMIE.
 • aspenter2002 24.06.2022 23:49
  Americanii mai au un singur drept,cel la a-vot.
 • A.C. 25.06.2022 00:49
  In primul rand, Roe v. Wade NU a dat liber la avorturi, ci a limitat statele. Practic, niciun stat nu avea voie sa interzica avorturile in primul trimestru de sarcina, iar in celelalte trimestre, avorturile erau interzise, cu anumite exceptii. Nu dezvolt, e hotarare publica...Din nefericire, hotararea SCOTUS a fost abuzata, in SUA practicandu-se avorturi pana in luna a 9a de sarcina in anumite clinici.
  Nuante: in Roe v. Wade, avocata lui Roe niciodata nu a folosit cuvantul "bebelus" sau " fetus", pe cand in cazul actual, cuvantul "fetus" a fost folosit de nenumarate ori, accetuand ca avortul omoara bebelusi in burta mamei.
  Niciodata avortul nu a fost considerat un drept constitutional per se, iar o diferenta de nuanta. Ce a tot trancanit MSM e o alta problema, in afara realitatii, ca de obicei. In Roe v. Wade s-a mers pe al 4 lea amendament, cel care asigura dreptul la intimitate si la integritatea corporala,
  Prin hotararea de azi, statele vor legifera avorturile, nelimitate de guvernul federal. Exista extreme din ambele directii, insa fiecare om trebuie sa aiba liberul arbitru, cel daruit tuturor de Dumnezeu. Sa nu uitam ca Dumnezeu nu ne forteaza sa nu facem pacate, ci ne arata calea, iar noi alegem. Nu se pot impune convingerile religioase ale unora asupra tuturor.
  Un alt detaliu: doamna cu pseudonimul "Jane Roe" nu a avortat bebelusul, pana la urma. Si a trecut la crestinism...
  Si un alt detaliu: taxele cetateanului american nu vor mai sponsoriza, federal, clinicile de avorturi. In teorie, cel putin...
 • Gligor 25.06.2022 08:04
  ”... insa fiecare om trebuie sa aiba liberul arbitru, cel daruit tuturor de Dumnezeu.”
  Liberul arbitru este Duhul Sfant. Aproape nimeni nu are Liber Arbiter.
  21. De atunci a început Iisus să arate ucenicilor Lui că El trebuie să meargă la Ierusalim și să pătimească multe de la bătrâni și de la arhierei și de la cărturari și să fie ucis, și a treia zi să învieze.
  22. Și Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ți milă de Tine să nu Ți se întâmple Ție aceasta.
  23. Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi ești; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.(Mt16,21-23)
 • A.C. ► Gligor 26.06.2022 01:14
  Cu tot respectul, nu vorbeam din punct de vedere dogmatic...Repet, nu se pot impune convingerile religioase ale unora asupra tuturor. Libera alegere trebuie respectata, la fel cum trebuie respectat si dreptul la viata, care incepe inca de la conceptie.
  Mi-am exprimat propria opinie, caci eu, personal, consider ca avem doua daruri majore de la Dumnezeu: liberul arbitru si copilasii.
 • Gligor ► A.C. 26.06.2022 04:42
  Cu acelasi respect,adica cu tot respectul, nici eu nu vorbeam din punct de vedere dogmatic, insa asa am prescurtat ca sa se inteleaga ca liberul arbitru nu este libertatea de a alege, ci este capacitatea de a alege cea mai justa decizie in mod cu totul independent de pareri, de stare sociala, de tentatii, de obligatii materiale, profesioanle, familiare s.a.m.d...........
  Aproape nimeni nu are liberul arbitru fiindca in aceeasi situatie, fiecare gaseste pretexte ca sa ia decizii diferite, mai ales daca liberul arbitru ii aduce prejudicii.
  Din exemplul pe care l-am dat (Mt16,21-23) aproape toti oamenii gandesc ca Petru. Acelasi Petru a plans cand a cantat cocosul fiindca si-a adus aminte ca i s-a spus ca se va lepada pe Hrsitos, dar totusi nu s-a dus sa se predea. Nu e nimic dogmatic,ci e realitatea necurata in care am invatat sa ne complacem.
  Convingerile religioase(mantuitoare) le impune Dumnezeu tuturor/oricui prin karma si la asta nimeni nu se poate opune sau sustrage.
 • adria 25.06.2022 01:11
  Întregul eșafodaj al cazului care a dus la legalizarea în 1973 a avortului în toate statele americane a fost bazat pe minciuni menite să suporte agenda pro-avort.
  Aici este declarația scrisă sub jurământ în anul 2000 a eroinei principale, Norma McCorvey (cunoscută sub pseudonimul 'Jane Roe'):
  https://www.epm.org/resources/2000/Mar/2/truth-about-roe-v-wade-according-jane-roe-norma-mc/
 • A.C. 25.06.2022 04:34
  In fata legii, niciodata nu poti aduce ca argument faptul ca nu ai stiut legea.
  Pe vremea aceea, in Texas era interzis avortul. Wade era procurorul care a fost dat in judecata de catre Jane Roe.
  In documentul prezentat de dumneavoastra, ea se scuza prin ignoranta ei de atunci, prin consumul de alcool, prin consumul de droguri etc. In document, nu spune despre nicio minciuna concret, ea nici macar nu a depus marturie, s-a intalnit cu avocatele care au manipulat-o doar de doua ori, dupa propria marturie. Da, a fost pionul prin care s-a ajuns la sentinta care a obligat statele sa nu interzica avorturile in primul trimestru de sarcina, insa documentul prezentat este, cumva, un rezumat al vietii ei si scuzele pe care le aduce, nevrand sa mai fie legata de acest caz notoriu, in sens negativ. Cazul ei s-a judecat in abstract, fara dovezi sau fapte stiintifice prezentate in instanta. Lacunele din sistemul judiciar al vremii sunt clare, insa nu am inteles despre ce minciuni a fost vorba. Cu tot respectul, poate ne puteti da niste exemple mai clare...
 • cucosgheorghe41@yahoo.com 25.06.2022 18:58
  Am impresia ca lumea chiar a innebunit. Ne aproipiem de opt miliarde de oameni iar pământul nu mai suporta. Controlul populatiei este singura măsura pentru aceasta. Cum se face acest control este o alta problema. Și pentru a justifica prostia apelam la divinitate.
 • A.C. 25.06.2022 22:29
  Cu tot respectul: de unde stiti ca ne apropiem de OPT MILIARDE??? Din presa?
  Ca ma indoiesc major ca in Africa se face recensamant al populatiei. sau...in india, de exemplu. sau chiar in Bangladesh. In China rurala se face recensamant, credeti? In Yemen se face recensamant, oare?! Hmmm...De unde numerele astea??!!
  Zone putin populate: Australia, in majoritate nepopulata, Canada, Rusia, cu zone uriase nepopulate etc etc etc.
  Ce nu mai suporta bietul Pamant, e prostia, zic eu...aia e!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS

16:59

DISPARIȚII MISTERIOASE

15:20

Coșmarul NU s-a încheiat: Vânătoare de Oameni la Shanghai (VIDEO)