Șeful FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI) a explicat recent modul cum monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) pot fi programate pentru a stabili ce anume vor putea sau nu cumpăra oamenii și a insistat că ele ar trebui utilizate împreună cu un sistem de credit social în stil chinezesc, scrie expose-news.com.  

Spre deosebire de criptomonedă, care este privată, Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC) va fi emisă și controlată chiar de băncile centrale.

În multe privințe, vor fi la fel ca bancnotele, dar fiecare tranzacție va fi monitorizată pentru a urmări conformitatea.

 
Vineri, 14 octombrie, FMI a transmis o întâlnire cu tema „Monedele digitale ale băncii centrale pentru incluziunea financiară: riscuri și recompense”.  

La întrunire au vorbit Majestatea Sa Regina Máxima a Olandei, care este și Avocatul Special pentru finanțare incluzivă pentru dezvoltare, al Secretarului General al ONU, Kristalina Georgieva, director general al FMI și Bo Li, director general adjunct, și Cecilia Skingsley, directorul Centrului de inovare al BIS (Bank for International Settlements).

Tema întâlnirii a fost despre incluziunea financiară globală. Ei speră că monedele digitale ale băncilor centrale vor fi instrumente accesibile, acceptate pe scară largă și sigure, care vor rezolva unele dintre problemele legate de incluziunea financiară, printre altele.

Bi Li, directorul general adjunct al FMI, a explicat cum pot fi programate CDBS:

„Contractul inteligent va permite funcții țintite legate de politici [sociale], cum sunt plățile pentru asistență socială, cupoane de consum, bonuri de masă etc. Cu ajutorul CBDC-urilor, putem controla cu precizie ceea ce pot oamenii deține sau nu. De asemenea, [putem controla] și pentru ce fel de utilizare pot fi programați acești bani, de exemplu doar pentru mâncare.”

Bo li a adăugat că, datorită acestei posibilități de programare, agențiile guvernamentale ar putea direcționa cu exactitate pachete de asistență către oamenii potriviți.

De asemenea, CBDC vor funcționa și cu alte politici precum identitățile digitale și portofelele digitale.

Planul merge mână în mână cu ceea ce a declarat Grupul Băncii Mondiale în noiembrie 2021. Verificarea identității digitale este esențială pentru funcționarea CBDC-urilor, în special în tranzacțiile transfrontaliere. Activele digitale tranzacționabile trebuie să fie în legătură cu un sistem de identitate digitală, care, la rândul său, va fi conectat la un sistem automat de verificare KYC și AML/CFT. Acesta este un pas fundamental pentru utilizarea potențială a CBDC-urilor, iar evoluțiile emergente în tehnologia în domeniul reglementării și conformității ar putea fi de folos în experimentele băncilor centrale în zona monedei digitale.”

Bo li a descris un CBDC ca pe un ecosistem, spunând că datele pe care le-ar produce ar fi foarte valoroase pentru terți.

La întrebarea cum ar putea fi utilizate aceste date despre tranzacții, Bo Li a explicat: „Pot să vă dau un exemplu: în China, aceste date despre tranzacții pot fi utilizate de furnizorii de servicii în subscrierea de credite”.

Subscrierea este procesul prin care creditorul decide dacă un solicitant este solvabil și poate primi un împrumut.

„Acele date despre tranzacții în ceea ce privește câte cafele beau în fiecare zi, de unde cumpăr cafeaua, dacă folosesc UBER în fiecare zi și ce ore de lucru am. Aceste date nontradiționale pot fi foarte utile pentru furnizorii de servicii financiare pentru a-mi stabili un scor de credit și, pe baza acelui scor de credit, furnizorii de servicii îmi pot acorda o linie de credit fără niciun efort al [întâlnirii] față în față.”

Este un program după modelul chinezesc, dar fiecare țară va avea opțiunea să îl implementeze diferit. Va exista o intimitate limitată. FMI, Banca Mondială și BRI administrează, de asemenea, multe bănci centrale pentru aceste noi produse.

Cu privire la problema confidențialității datelor, Cecilia Skingsley, directorul BIS Innovation Hub a explicat că „merită să renunțăm un pic la confidențialitate pentru a obține securitate”.

Am mai auzit asta, nu-i așa?

Potrivit președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, CBDC-urile nu vor fi anonime și vor fi verificate pentru identitate, astfel că tranzacțiile vor fi făcute publice probabil către acești terți.

Să nu uităm că la începutul acestui an, la Summitul Guvernului Mondial, intitulat „Noua Ordine Mondială”, economistul Pippa Malmagren a lăsat să-i iasă porumbelul din gură când a spus că: „Suntem în pragul unei schimbări uriașe; suntem pe cale să abandonăm sistemul tradițional al banilor și să-l înlocuim cu unul nou, Digital Blockchain CBDC, care ne va oferi o mai mare claritate asupra fiecărei tranzacții.” Într-adevăr, fiecare tranzacție ar fi pusă la dispoziția băncilor centrale și a furnizorilor privați de servicii pentru acest punctaj de credit.

O altă caracteristică a CDBC este că, la fel ca în China, Occidentul global îți va putea închide portofelul digital dacă protestezi sau vorbești în mod negativ despre elitele globale.

Globaliștii vor structuri de control și dominanță centralizate, în care totul este urmărit și supravegheat, în loc de un sistem descentralizat și privat de bani și identitate digitală.
 
Vedeți și Cum poate să ramână omenirea fără bani și libertate: FILMUL EXPLICATIV care vă face să înțelegeți încotro se îndreaptă lumea. MONEDA DIGITALĂ și fața ei ascunsă: TOTALITARISMUL care ne pândește după colț. VIDEOTECA ACTIVENEWS
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Mircea Dragan 20.10.2022 23:47
  Exista bani cash, exista carduri de ce avem nevoie de monede ''digitale''?
 • spider 21.10.2022 00:24
  Ca sa fii SCLAV!!!
 • AoL 21.10.2022 02:00
  Nu noi avem nevoie, ei au aceasta nevoie de a fi in control, de a ne controla pe noi, cei multi!
 • UN_OM 21.10.2022 09:11
  Obiectiv : CONTROLUL TOTAL AL MASELOR.
 • Coronoia 21.10.2022 10:30
  "incluziunea financiară: riscuri și recompense”.

  Traducere:
  "incluziune" = doar cine e cuminte si asculta de noi e inclus. Cine are prea multa democratie in cap va fi exclus din sistem prin blocarea accesului la propriul cont
  "riscuri" = riscurile ca totusi sclavii sa ne sara la beregata daca intindem prea tare coarda
  "recompense" = cine da cuminte din coada primeste niste graunte uscate in plus (recompense ca la cainii ascultatori)

  Nu cred ca sunt sanse din pacate sa le sara sclavii in cap. Numai cand ii vad pe chinezi, populatie de peste 1 miliard cum se lasa penetrati fara vaselina de autoritatile lor; si pe idiotii vestici care se lasa injectati cu zemuri misterioase, zgarmati cu batul in creieri si imbotnitati, imi piere speranta. Uneori imi doresc sa ne trimita Creatorul nostru un meteorit pe Terra si sa ne faca praf si pulbere pe toti, si pe sclavi si pe rebeli si pe satanistii de la butoane ca mai mult nu meritam.
 • seniordady 22.10.2022 07:38
  Si eu sunt de acord. Consider ca noi, oamenii, am fost un experiment esuat.
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România