Șeful FMI: Moneda Digitală a Băncii Centrale trebuie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce vor putea sau nu cumpăra oamenii

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI) a explicat recent modul cum monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) pot fi programate pentru a stabili ce anume vor putea sau nu cumpăra oamenii și a insistat că ele ar trebui utilizate împreună cu un sistem de credit social în stil chinezesc, scrie expose-news.com.  

Spre deosebire de criptomonedă, care este privată, Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC) va fi emisă și controlată chiar de băncile centrale.

În multe privințe, vor fi la fel ca bancnotele, dar fiecare tranzacție va fi monitorizată pentru a urmări conformitatea.

 
Vineri, 14 octombrie, FMI a transmis o întâlnire cu tema „Monedele digitale ale băncii centrale pentru incluziunea financiară: riscuri și recompense”.  

La întrunire au vorbit Majestatea Sa Regina Máxima a Olandei, care este și Avocatul Special pentru finanțare incluzivă pentru dezvoltare, al Secretarului General al ONU, Kristalina Georgieva, director general al FMI și Bo Li, director general adjunct, și Cecilia Skingsley, directorul Centrului de inovare al BIS (Bank for International Settlements).

Tema întâlnirii a fost despre incluziunea financiară globală. Ei speră că monedele digitale ale băncilor centrale vor fi instrumente accesibile, acceptate pe scară largă și sigure, care vor rezolva unele dintre problemele legate de incluziunea financiară, printre altele.

Bi Li, directorul general adjunct al FMI, a explicat cum pot fi programate CDBS:

„Contractul inteligent va permite funcții țintite legate de politici [sociale], cum sunt plățile pentru asistență socială, cupoane de consum, bonuri de masă etc. Cu ajutorul CBDC-urilor, putem controla cu precizie ceea ce pot oamenii deține sau nu. De asemenea, [putem controla] și pentru ce fel de utilizare pot fi programați acești bani, de exemplu doar pentru mâncare.”

Bo li a adăugat că, datorită acestei posibilități de programare, agențiile guvernamentale ar putea direcționa cu exactitate pachete de asistență către oamenii potriviți.

De asemenea, CBDC vor funcționa și cu alte politici precum identitățile digitale și portofelele digitale.

Planul merge mână în mână cu ceea ce a declarat Grupul Băncii Mondiale în noiembrie 2021. Verificarea identității digitale este esențială pentru funcționarea CBDC-urilor, în special în tranzacțiile transfrontaliere. Activele digitale tranzacționabile trebuie să fie în legătură cu un sistem de identitate digitală, care, la rândul său, va fi conectat la un sistem automat de verificare KYC și AML/CFT. Acesta este un pas fundamental pentru utilizarea potențială a CBDC-urilor, iar evoluțiile emergente în tehnologia în domeniul reglementării și conformității ar putea fi de folos în experimentele băncilor centrale în zona monedei digitale.”

Bo li a descris un CBDC ca pe un ecosistem, spunând că datele pe care le-ar produce ar fi foarte valoroase pentru terți.

La întrebarea cum ar putea fi utilizate aceste date despre tranzacții, Bo Li a explicat: „Pot să vă dau un exemplu: în China, aceste date despre tranzacții pot fi utilizate de furnizorii de servicii în subscrierea de credite”.

Subscrierea este procesul prin care creditorul decide dacă un solicitant este solvabil și poate primi un împrumut.

„Acele date despre tranzacții în ceea ce privește câte cafele beau în fiecare zi, de unde cumpăr cafeaua, dacă folosesc UBER în fiecare zi și ce ore de lucru am. Aceste date nontradiționale pot fi foarte utile pentru furnizorii de servicii financiare pentru a-mi stabili un scor de credit și, pe baza acelui scor de credit, furnizorii de servicii îmi pot acorda o linie de credit fără niciun efort al [întâlnirii] față în față.”

Este un program după modelul chinezesc, dar fiecare țară va avea opțiunea să îl implementeze diferit. Va exista o intimitate limitată. FMI, Banca Mondială și BRI administrează, de asemenea, multe bănci centrale pentru aceste noi produse.

Cu privire la problema confidențialității datelor, Cecilia Skingsley, directorul BIS Innovation Hub a explicat că „merită să renunțăm un pic la confidențialitate pentru a obține securitate”.

Am mai auzit asta, nu-i așa?

Potrivit președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, CBDC-urile nu vor fi anonime și vor fi verificate pentru identitate, astfel că tranzacțiile vor fi făcute publice probabil către acești terți.

Să nu uităm că la începutul acestui an, la Summitul Guvernului Mondial, intitulat „Noua Ordine Mondială”, economistul Pippa Malmagren a lăsat să-i iasă porumbelul din gură când a spus că: „Suntem în pragul unei schimbări uriașe; suntem pe cale să abandonăm sistemul tradițional al banilor și să-l înlocuim cu unul nou, Digital Blockchain CBDC, care ne va oferi o mai mare claritate asupra fiecărei tranzacții.” Într-adevăr, fiecare tranzacție ar fi pusă la dispoziția băncilor centrale și a furnizorilor privați de servicii pentru acest punctaj de credit.

O altă caracteristică a CDBC este că, la fel ca în China, Occidentul global îți va putea închide portofelul digital dacă protestezi sau vorbești în mod negativ despre elitele globale.

Globaliștii vor structuri de control și dominanță centralizate, în care totul este urmărit și supravegheat, în loc de un sistem descentralizat și privat de bani și identitate digitală.
 
Vedeți și Cum poate să ramână omenirea fără bani și libertate: FILMUL EXPLICATIV care vă face să înțelegeți încotro se îndreaptă lumea. MONEDA DIGITALĂ și fața ei ascunsă: TOTALITARISMUL care ne pândește după colț. VIDEOTECA ACTIVENEWS
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Mircea Dragan 20.10.2022 23:47
    Exista bani cash, exista carduri de ce avem nevoie de monede ''digitale''?
  • spider 21.10.2022 00:24
    Ca sa fii SCLAV!!!
  • AoL 21.10.2022 02:00
    Nu noi avem nevoie, ei au aceasta nevoie de a fi in control, de a ne controla pe noi, cei multi!
  • UN_OM 21.10.2022 09:11
    Obiectiv : CONTROLUL TOTAL AL MASELOR.
  • Coronoia 21.10.2022 10:30
    "incluziunea financiară: riscuri și recompense”.

    Traducere:
    "incluziune" = doar cine e cuminte si asculta de noi e inclus. Cine are prea multa democratie in cap va fi exclus din sistem prin blocarea accesului la propriul cont
    "riscuri" = riscurile ca totusi sclavii sa ne sara la beregata daca intindem prea tare coarda
    "recompense" = cine da cuminte din coada primeste niste graunte uscate in plus (recompense ca la cainii ascultatori)

    Nu cred ca sunt sanse din pacate sa le sara sclavii in cap. Numai cand ii vad pe chinezi, populatie de peste 1 miliard cum se lasa penetrati fara vaselina de autoritatile lor; si pe idiotii vestici care se lasa injectati cu zemuri misterioase, zgarmati cu batul in creieri si imbotnitati, imi piere speranta. Uneori imi doresc sa ne trimita Creatorul nostru un meteorit pe Terra si sa ne faca praf si pulbere pe toti, si pe sclavi si pe rebeli si pe satanistii de la butoane ca mai mult nu meritam.
  • seniordady 22.10.2022 07:38
    Si eu sunt de acord. Consider ca noi, oamenii, am fost un experiment esuat.
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)