Secretarul general al ONU a cerut eradicarea la nivel global a "discursului instigator la ură"

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o declarație emisă cu ocazia „Zilei internaționale dedicată combaterii discursului instigator la ură”, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut eradicarea la nivel global a așa-numitului „discurs instigator la ură”, pe care l-a descris ca fiind „toxic” și „total intolerabil”, potrivit ReclaimtheNet

Chestiunea cenzurării „discursului instigator la ură” stârnește controverse semnificative, în primul rând din cauza naturii vagi și subiective a modului cum este definit. În centrul dezbaterii se află o îngrijorare profundă: cine definește ce înseamnă discursul instigator la ură are puterea de a stabili limitele asupra liberei exprimari.

Această putere, exercitată fără un control și echilibru al puterilor, conduce la instaurarea unei cenzuri excesive și la suprimarea vocilor disidente, ceea ce este opusul principiilor pe care se bazează o societate democratică.

„Discursul instigator la ură este un indiciu al discriminării, abuzului, violenței, conflictelor și chiar al crimelor împotriva umanității. Am văzut în repetate rânduri această evoluție în Germania nazistă, Rwanda, Bosnia și nu numai. Nu există un nivel acceptabil de discurs instigator la ură; trebuie să depunem cu toții eforturi pentru a-l eradica complet”, a spus Guterres.

Guterres s-a referit la creșterea îngrijorătoare a sentimentelor „antisemite și anti-musulmane”, propagate, potrivit acestuia, atât online, cât și de personalități marcante.

În 2021, Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 18 iunie drept „Ziua internațională dedicată combaterii discursului instigator la ură”.

Guterres promovează de multă vreme cenzura online, deplângând faptul că problema „dezinformarii” online este „gravă” și sugerând crearea unui cod internațional care să o combată.

Strategia lui presupune un parteneriat între guverne, giganți tehnologici și societatea civilă pentru a reduce răspândirea informațiilor „false” pe rețelele sociale, în ciuda riscurilor la adresa libertății de exprimare. Unii analiști, preocupați de apărarea libertății de exprimare, au explicat cum un astfel de „parteneriat” formează „complexul industrial al cenzurii”. 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Wolf Edmond 21.06.2024 18:32
    Cu alte cuvinte hotărăște care e discurs instigator la ură grupul format din marile companii care iubesc oamenii mai mult ca orice pe lume și urăsc profitul, guvernele care stau în genunchi în fața marilor companii lingându-le pantofii murdari și organizațiile lui Soroș că ele cică ar reprezenta societatea civilă nicidecum gândirea lyui Soroș și a avortatei sale progenituri.
    Adică iubirea asta promovată de mahări e obligatorie și nu e sentiment. Este un fel de „Am înțeles! Să trăiți!” Adică nu vine din inimă, vine din frică și dacă nu vine, mahării pot hotărî că e exact opusul, adică ura. Ați iubit vreodată de frică? Aveți timp să o faceți. Viitorul ne este în față. Dacă însă vă hotărâți să nu o faceți s-ar putea să fiți sancționați sau transformați în ciberbiomașini că alea iubesc în felul cerut de mahări.
  • Tic 21.06.2024 22:12
    Ce facem cu ONU ,care in 24 septembrie vrea semnarea Tratatului viitorului,adică învestirea ca guvern global?
    Lăsăm rebuturile politicianiste ,slugi,să ne vândă( și ei odată cu noi),pe veci?
    Tratatul OMS-ului ne-a luat ochii ,dar ceea ce vrea ONU este la fel de periculos.ONU este mama OMS.
    Să nu uităm că Antonio Guteres a fost ani de zile președintele Internaționalei Socialiste,creația lui Troțki.
  • Mihai Cantuniari 22.06.2024 09:11
    Nu conteaza ce spune Guterres. Este si el o sluga a celor foarte putini si foarte puternici financiar. Imi aduc aminte cum a indraznit nitel sa piuie contra evenimentelor din Gaza, si cum a aparut imediat la ONU ambasadorul israelian declarand ca Guterres TREBUIE inlocuit. Si atunci, deodata a incetat piuitul.
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare