ȘI NATO SE TEME DE UN NOU FRONT ÎN KOSOVO. Comandouri islamiste turce intră pe teren contra sârbilor ortodocși. Vor reacționa Rusia și China? Djokovic: KOSOVO e SERBIA!

De Alesandru Anghel  /  

Foto: Agenția Anadolu / Ministerul turc al Apărării

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întăririle pentru Forța internațională de pace din Kosovo (KFOR, aflată sub comandament NATO) au început să sosească luni la destinație, după ce în urmă cu o săptămână 30 de militari KFOR au fost răniți în timpul unor confruntări cu manifestanți sârbi, transmite agenția Reuters citată de Agerpres.

''Aproximativ 500 de membri ai Brigăzii de infanterie mecanizată 65 din Turcia vor forma nucleul întăririlor'', a precizat azi pe Twitter purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, fără a mai menționa că este vorba de un batalion de comando.

Turcia anunța sâmbătă că trimite pe teren forțele speciale: ''Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfășurată în Kosovo pe 4-5 iunie'', a anunțat ministerul turc al Apărării.

Este de menționat și factorul islamic al acestei operațiuni ordonate de Recep Erdogan, președintele Turciei. Kosovo, după cum se știe, inima Serbiei ortodoxe, a fost ocupată prin violențe extreme de etnici albanezi musulmani, cu concursul administrației democrate a SUA conduse de Bill Clinton, la presiunile secretarului de stat Madeline Albright, moartă anul trecut chiar cu o zi înainte de comemorarea începutului bombardamentelor asupra Iugoslaviei. Albright a descoperit cam pe când a fost numită secretar de stat că este și de origine evreiască iar gurile rele ziceau că a avut o afacere sentimentală cu teroristul albanez musulman de la KLA (Armata de Eliberare din Kosovo) Hașim Taci, ajuns președinte al statului nerecunoscut de România nici azi (alături de alte numeroase state ale lumii).

La 24 aprilie 2020, Camerele parchetului internațional specializate din Kosovo și Procuratura specializată cu sediul la Haga au depus un rechizitoriu cu zece capete de acuzare pentru examinarea Curții, acuzându-i pe Hașim Taci, Kadri Veseli și alte persoane de crime împotriva umanității și crime de război, inclusiv crimă, dispariție forțată de persoane, persecuție și tortură. Rechizitoriul îi acuză pe suspecți de aproximativ 100 de crime în principal împotriva sârbilor din Kosovo, dar și a albanezilor, romilor și opozanților politici.

Unsprezece soldați italieni și 19 ungari din KFOR au fost răniți în urmă cu o săptămână în timpul unor ciocniri cu manifestanți sârbi care cereau plecarea primarilor de etnie albaneză. În timpul incidentelor au fost răniți 52 de sârbi.

Numeroși membri ai comunității sârbe, majoritară în patru orașe din nordul Kosovo, nu recunosc autoritatea albaneză a Priștinei și sunt fideli țării-mamă Serbia. În semn de protest, sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localități majoritar sârbe, ceea ce a dus la alegerea ilegală de primari de etnie albaneză cu o rată de participare de sub 3,5%.

NATO a decis să desfășoare suplimentar 700 de militari pentru menținerea păcii în Kosovo, consolidând astfel contingentul de 3.800 de militari din cadrul KFOR.

NATO va rămâne „vigilentă”, a spus șeful alianței. „Vom fi acolo pentru a garanta un mediu sigur și de asemenea pentru a reduce tensiunile'', declarase joi, la Oslo, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, mulțumind apoi Turciei.

Suporterii români care vor face deplasarea la Pristina pentru meciul Kosovo - România, programat la 16 iunie în preliminariile Campionatului European din 2024, sunt „sfătuiți” să nu scandeze sau să afișeze mesaje politice, „având în vedere incidentele din ultimele zile din nordul statului gazdă”, a scris site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, citat de Agerpres.

Agenția publică de presă a statului român ignoră faptul că România nu a recunoscut Kosovo drept stat și ca atare nu-l poate numi astfel în știrile ei. La fel cum nu poate numi Republica Moldova doar „Moldova”, alt stat care nu există.

Analiștii apreciază că există posibilitatea deschiderii unui nou front în Kosovo: Fără precedent: SUA sancționează Kosovo! – Washingtonul se teme de un nou Front în Europa

Rusia și China - care nu poate uita afrontul bombardării Ambasadei sale din Belgrad în 1999 - ar da o lovitură bună alianței NATO-SUA prin susținerea revendicărilor legitime ale Serbiei asupra provinciei sale istorice, Kosovo. Vedeți și: Adrian Onciu: Precedentul Kosovo și similitudinile cu Ucraina

Anul trecut, ActiveNews titra: Un convoi de avioane cargo aparținând Forțelor Aeriene Chineze a aterizat în Serbia. Cele 6 nave uriașe au zburat pregătite de război. Urmează recuperarea provinciei sârbe Kosovo? Ulterior Serbia și-a etalat și rachetele sol-aer Made in China.

Zilele trecute, celebrul tenismen sârb și om liber Novak Djokovic, născut chiar în această provincie sfântă a ortodoxiei sârbe, a amintit întregii lumi adevărul istoric: KOSOVO e SERBIA!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu:

CE CONȚIN DOCUMENTELE PFIZER - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Constantin8 05.06.2023 22:27
  Himm...unde sunt aplaudacii lui erdogan??
 • NDorin 05.06.2023 22:37
  Chiar nu înțelegeam de unde li se va trage turcilor... acum încep să se alinieze astrele... Dumnezeu se întoarce, de data asta, pentru măcel...
 • Vakaki Bangui-Tananarive 06.06.2023 18:02
  Truth Social (rețeaua de socializare a lui Donald J. Trump) a devenit disponibilă și în România! Oamenii din România (dar și din resul lumii, cred) își pot crea conturi pe această platformă.

  https://truthsocial.com/

  https://truthsocial.com/verify

  https://truthsocial.com/@realDonaldTrump
 • viorel craciun 07.06.2023 18:19
  Se pare ca avem o boala asa spune " refulare " ca sa fiu " politicos " , cu " securistii , etc " . Domnule in cauza cu " securtistii in mintea ta " pot sa iti spun atat , acolo in zona " aceea " asa zisa " KOSOVO " au fost AROMANI, LANGA EI PE VALEA TIMOCULUI AU FOST VLAHII, SUNT LA A 4 -GENERATIE ,DE VLAHII FUGITI PESTE DUNARE DUPA RAZBOIUL RUSO-TURC IN BALCANI , CAND ROMANIA A CASTIGAT INDPENDENTA , LA 1877 , CA MINE SUNT ZECI DE MII DE DESCENDENTII AI ETNICILOR VLAHII CARE AU TRECUT DUNAREA , ATUNCI SI INANITE SDI DUPA PRIMUL RAZBOI MONDIAL : SUNT IN OLTENIA , IN MUNTENIA , IN BANAT .Deci " ca este un conflict acum acolo , declansat de " altii " pentru a vedea reactia Sarbilor si a lui Erdogan , dupa noua sa alegere , ca si in UKRAINA ESTE ALTCEVA , DAR RESPECTUL PENTRU POPULATIA AROMANA , VLAHA SI SARBA DIN ZONA DE MII DE ANI ESTE ALTCEVA , " SECURISTII " AU MURIT DOMNULE DE ANII DE ZILE , POATE CEL " MAI TANAR SECURIST " DACA FACI UN CALCUL DIN 89 PANA ACUM ARE CEL PUTIN 60 DE ANI ." LASATI SECURSTII ACOLO UNDE SUNT LA PENSIE SI IN GROPA " SI MAI CITITI CEVA ISTORIE ADEVARATA SI NU DUPA INTERNET.
 • mihaipopescu 07.06.2023 18:36
  OK, Poza e buna...cu un Photoshop ... toti arata ca si isl...mistii tuco---mai stiu eu ce.....Simplu si efectiv
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 6. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

 10. Șoc în lumea medicală! Un tânăr medic din Timișoara a murit subit

Ultima oră

01:10

A murit Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului (23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017). Generalul Vlad despre 1989: Mi-ar fi fost cu neputință să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român

01:05

30 septembrie: 16 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. ÎNTRU MULȚI ANI! O fotografie inedită cu PF Daniel la... costum!

00:15

30 septembrie: Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul Armeniei. Sfintele Mucenițe Ripsimia și Gaiani

23:45

Blocul Naționalist cere îndepărtarea din Capitala României a unor monumente ale ”eliberatorilor” și ”eroilor” care au ucis români

23:30

113 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca: „A fost un sfânt!” - spovedania de pe patul de moarte a unui securist mai puțin bolșevic decât cei de azi. Românii cer Patriarhiei canonizarea Sfântului Ardealului

23:00

Sergiu Ciocârlan: Cuviosul Părinte Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul român

22:30

Artă ”grosolană” și ”lipsită de respect”, fără o ”minimă considerație” față de sentimentele unor oameni, îndepărtată dintr-un spațiu public. Un ”gunoi la suprapreț” din banii contribuabililor

21:45

A început ”Cursul 119 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască”: Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu. Transmisie VIDEO ÎN DIRECT

21:20

Solombănescu, promptitudine în reacții întârziate

21:04

Un studiu publicat de Radiological Society of North America a descoperit semne de leziuni cardiace la persoanele vaccinate anti-Covid care nu au avut dureri în piept

20:21

Un fenomen periculos ia amploare: DEBANCARIZAREA – Banii Gheață au devenit vitali!

20:00

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

19:21

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct

18:33

Olivia Steer: Vă rog respectuos, nu mai vorbiți prostii. Chemtrails nu există! Știința nu se discută! Se execută!

17:44

Florin Duțu: ZIUA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. UN REGIZOR ȘI O INFECȚIE BOLȘEVICĂ - o diaree cinematografică din bani publici