SECESIUNE în SUA? – O Coaliție de 25 de state americane sare în apărarea Texasului, amenințat de Washington

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Confruntat cu un val fără precedent de imigranți veniți din Sud și cu lipsa de reacție a administrației Biden, Texasul a decis să își ia soarta în mâini.

Guvernatorul Greg Abbott a ordonat Gărzii Naționale să intervină și să construiască de urgență un gard de sârmă ghimpată.

În paralel, a început arestarea tuturor imigranților ilegali.

Pe de altă parte, Curtea Supremă a SUA a decis la începutul săptămânii că Poliția de Frontieră federală a lui Biden are dreptul să demonteze gardul construit de Texas.

Administrația Biden a dat Texasului 24 de ore să se supună deciziei Curții Supreme. Ceea ce seamănă foarte mult cu un ultimatum.

Însă Garda Națională, la ordinul lui Abbott, și-a văzut mai departe de treabă. Și de gard.

Spre disperarea Democraților, care au cerut administrației Biden să preia controlul asupra Gărzii Naționale din Texas.

Într-o declarație din 24 ianuarie, guvernatorul a proclamat însă „dreptul constituțional al Texasului la autoapărare”. 

Într-o intervenție televizată, Greg Abbott a afirmat că statul său este ținta unei „invazii” a imigranților.

Potrivit Articolului 1, Secțiunea 10, Clauza 3 din Constituția SUA - invocată de Abbott – orice stat are dreptul la autoapărare în caz de invazie, fără aprobarea Congresului. Între timp, 25 de state „roșii” (Republicane) au semnat o scrisoare comună de sprijin în favoarea Texasului.

La rândul său, Donald Trump a făcut apel la toți guvernatorii Republicani să își detașeze Gărzile Naționale în Texas.

Ceea ce cele 25 de state au început deja să facă, trimițând trupe în Texas pe calea aerului sau terestru.

Acum, toată America fierbe.

Ce va face Biden: va trimite armata în Texas pentru a deschide frontiera de Sud cu o țară străină? Într-un an electoral? Riscând un conflict armat nu doar cu Texasul, ci și cu alte 25 de state?

Sunt Statele Unite în pericolul unei Secesiuni?

Disperați de spectrul pierderii totale a puterii la alegerile din noiembrie, ar putea fi tentați Democrații să se mulțumească cu Jumătate din America?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Leustean 26.01.2024 18:31
    Am o intrebare. Gardul acela este numai si numai ca sa nu intre imigrantii? Sau si ca sa nu iasa texanii?
    Nu de alta, dar gandesc ca texanii, vazand zi de zi tarcul acela, se vor obisnui cu el si cu ideea intzarcuirii, iar cand li se va cere sa nu mai iasa din tarc, mira-m-as sa nu se supuna mintenas
  • Tina Turner 26.01.2024 18:43
    Poate ăsta e și scopul, stârnirea unui război civil . Se încadrează în obiectivele de depopulare ale davosienilor ! Nimic nu e întâmplător pe lume, nu ?
  • Radu Comsuta 26.01.2024 19:25
    În unire stă puterea dacă vor americanii să scape de sataniștii de democrați. Foarte bine că s-au mobilizat. Dacă stăteau indiferenți cu credința în sistemul ”transparent” și ”democratic” al ”statului de drept”, Unchiul Sam ar fi furat iarăși... Americanii au început să se trezească și percep înșelătoria, Unchiul Sam e de fapt Grinch!
  • Floreas 26.01.2024 21:15
    Nu e nevoie de vuvuzele tip 'sir' sa agite apele cu recrutarea pentru un inchipuit razboi; un razboi civil in curtea unchiului Sam va duce , rapid, la prabusirea jandarmului mondial .
    Da, Doamne!
  • Andri 27.01.2024 09:47
    Asistam la un alt scenariu al WEF din pacate. Ce se intampla acolo nu e nicidecum o actiune eliberatoare, ci o pseudo revolutie cum am avut si noi.
    Anul trecut au fost mai multe interviuri cu diversi mai mari din USA, in care acestia declarau ca anul 2024 nu va avea alegeri.
    Abbott e sluga WEF si a aratat-o in cateva randuri.
    A fost profetit de multi cuviosi ca America va fi sfasiata dinauntru:
    What are we going to live?

    Father Ioannis Kalaides: "First, something will happen that will bring America to its knees. She will stop being super strong! Russia will emerge as a superpower and then the events will happen!"(2009)

    During one of our visits to Pappoulis, and without asking him, he suddenly told us: "The time has come to take back Constantinople, it will become Greek again!" When I asked him when that would happen, he replied: “Soon. Very soon these days." I asked him again: “So when? Tell us a date."

    Then his answer was:
    "A! All and all dates no, no. This is God's plan, but no dates".

    He also told us that first something would happen that would bring America to its knees. She will cease to be a superpower.

    Russia will be a superpower and then events will happen.

    He also told us: "All of you who are here (we were nine people of various ages) will go to the City and it will be Greek.

    But I won't make it. I will have left for heaven"!!! book PATHIR IOANNIS KALAIDES (PAPA-YANNIS).

    Saint Aristotle: "America will feed the whole world and in the end it will be destroyed, it will cease to be superpower". (1916)

    The prophecy of Elder Iona of Odessa
    Regarding the dollar he said: " the wind will blow the dollars along the road like autumn leaves and no one will chase them they will be like pieces of cheap paper" .
    Etc
  • Tic 27.01.2024 11:17
    Just.Biden va declară starea de urgență sau ceva asemănător,deci 2024 fara alegeri,deci.....
  • Floreas 27.01.2024 17:18
    Conform hartii, republicanii sunt rosii (comunisti?), democratii sunt albi ( curati ca lacrima?) iar Texasul e negru!
    A ajuns Texasul oaia neagra a Americii?
    Nu cunosc ce inseamna, ca populatie , cele 25 de state solidare cu Texasul dar puterea politica , economica, juridica + securistii sunt de partea albilor.
    Intrebare: de partea cui va fi armata?
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"