Rusia construiește o rețea de supraveghere electronică a întregii populații. EXPERIMENTUL „ORAȘUL SIGUR”. ȘI EFICIENT

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Moscovei va colecta date CCTV din întreaga Rusie, ca parte a sistemului său „prietenos” de supraveghere totală.

„Aveți o față atât de frumoasă! V-ar deranja dacă [primarul Moscovei] Sergei Sobyanin, «tehno-hanul» Moscovei, ar stoca-o în baza sa de date centralizate, pentru totdeauna?

Și ar fi ok dacă v-ar identifica [prin recunoaștere facială], chiar dacă locuiți în Chelyabinsk și nu ați călcat niciodată în Moscova?

Desigur că este «în regulă». Sunteți flatați că Sobyanin vă dorește chipul într-un mod atât de intens.” (Off Guardian



Kommersant are detalii „la cald”:  

Departamentul de Tehnologii Informaționale din Moscova intenționează să finalizeze crearea unui centru unificat de stocare a datelor, la ale cărui unități va funcționa sistemul de recunoaștere facială al capitalei, pentru a centraliza colecția de fluxuri video în toate regiunile țării.

Din punct de vedere tehnic, acest lucru este logic, recunosc experții, deoarece acum nicio regiune nu își poate permite o putere de calcul care să poată procesa un asemenea volum de date. Analiza centralizată a informațiilor video devine relevantă în contextul unor amenințări teroriste crescute și al necesității căutării persoanelor care se sustrag mobilizării, consideră participanții pe piața de căutare pe internet.

Prima rundă a mobilizării parțiale este practic (oficial?) încheiată, dar suntem siguri că Sobyanin poate utiliza această „analiza centralizată a informațiilor video” pentru o „vânătoare de proletari”, nu doar pentru vânătoarea de evadatori.

Există un precedent. În februarie 2020, Sobyanin a anunțat că respectarea măsurilor de carantină COVID în Moscova va fi monitorizată prin sistemul de recunoaștere facială al orașului.

După cum unlimitedhangout.com a documentat în iulie, orașele din Rusia devin foarte „inteligente” și foarte, foarte „sigure”.

Iar inteligența și siguranța cresc exponențial cu fiecare zi care trece:
 
 
 
 
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Tina Turner 31.10.2022 22:35
    Mai crede cineva că Rusia salvează omenirea de sataniștii NWO ? Singurul conflict adevărat pe astă planetă rămâne cel între cei 1% foarte bogați, și restul....adică noi !
  • mihaipopescu 01.11.2022 23:28
    Rusia nu se poate extrage de la progres. Nimeni nu se poate extrage de la progres. Monitorizarea este si acum ceva normal si in viitor va fi esentiala pentru noul ev mediu, adica cea ce ei numesc progres.
  • kostas.ro1608 01.11.2022 08:31
    Sunt o gramada care cred ca salvarea vine de la rusi si se agita pe situl asta. Inclusiv jurnalisti cu temele nefacute. Sau cine stie, din alte motive.

    Salvarea vine numai de la Dumnezeu!
  • IC XC NI KA 01.11.2022 09:26
    E clar … foarte clar .. lămurit..

    “Binecuvântat fie omul care nădăjduiește în Domnul și a cărui nădejde este Domnul, Deoarece acesta va fi ca pomul sădit lângă ape, care-și întinde rădăcinile pe lângă râu și NU ȘTIE când vine arșița; frunzele lui sunt verzi, la timp de secetă NU SE TEME ȘI NU ÎNCETEAZĂ a rodi.” (Ieremia 17,7-8)
  • kostas.ro1608 01.11.2022 11:53
    Nu-i vad pe trolii de serviciu comentand la articole de genul acesta. Unde sunt ac, sabau, sfgheorghe, orizont, comsa, etc? "Crickets", cum spun americanii. La ei scaparea e la rusi. Pai faceti-va bocceluta si valea la rusi, mai bajeti. Ca acolo vine resetarea mai repede decat in Romania.
  • Orizont 01.11.2022 15:08
    @KOSTAS
    Domnu' securist , bag seama ca ai incropit si liste cu postaci - Cei drept, dumneata ai venit mai recent , cu treaba sa "reperezi" onoarea Diviziei 101 si sa-l mustruluiesti pe Cristoiu. Tactica polarizarii e expirata de multa vreme si ajungi sa devii ridicol folosind aceleasi marote..
    Si regimul rusesc si cel chinez sunt controlate si dirijate de aceeasi Capiste care transmite directive la intruniri subterane cu Statu' Paralel american/ britanic. Intr-adevar , unii mai "saraci cu duhul" n-au inteles sau inca nu vor sa recunoasca.. Nu mai intru in detalii despre cine este capul caracatitei .
  • kostas.ro1608 ► Orizont 01.11.2022 16:13
    Lui Cristoiu ii ia prea mult timp vorbitul. De aceea nu prea mai are timp sa si citeasca sa se informeze. Div. 101 n-a intrat in Ucraina dupa cum bine se vede.
    Cat despre tine, orizont (rosu), imi place ca nu negi ca esti trol. Un pas inainte.
  • Carbid 01.11.2022 12:19
    https://rumble.com/v10mnew-live-world-premiere-watch-the-water.html


    Bine e sa urmariti acest interviu, cu atentie mare si pana la capat!!!
  • Radu Comsuta 01.11.2022 22:51
    Sunt pe la jumătatea documentarului iar ce aud e halucinant. Desigur că poate fi și o chestie ocultă în spatele afacerii Covid-19. Până la urmă e la vedere. Oare ce simbol și-a luat OMS-ul în sigla care reprezintă întregul pământ?
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”