Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Ayal Margolin/Flash90/Baltimore Jewish Times

Foto: Ayal Margolin/Flash90/Baltimore Jewish Times

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele iranian Ebrahim Raissi a avertizat duminica aceasta că reacția țării sale va fi "mult mai puternică" în caz de "comportament imprudent" al Israelului, după atacul iranian fără precedent întreprins în timpul nopții, informează AFP, citată de Agerpres. "Pedepsirea agresorului a fost realizată", a anunțat Raissi într-un comunicat, adăugând că "dacă regimul sionist sau susținătorii săi dau dovadă de un comportament imprudent, ei vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic".

Iranul a lansat în timpul nopții de sâmbătă spre duminică peste 200 de drone și rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament israelian împotriva consulatului său la Damasc, soldat cu uciderea a 11 persoane dintre care 7 iranieni, inclusiv doi generali de top.

Șeful forțelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopții împotriva Israelului "și-a atins toate obiectivele", precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele și rachetele iraniene. El a afirmat că cele două ținte principale au fost "centrul de informații care le-a furnizat sioniștilor informațiile necesare" pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum și "baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35" care au bombardat consulatul.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.
 
Prima reacție a Rusiei: Iranul a acționat în auto-apărare
 
Rusia, care are o relație apropiată cu Iranul, după ce Teheranul i-a furnizat drone esențiale pentru atacurile asupra Ucrainei, a reacționat duminică la atacul iranian fără precedent asupra teritoriului Israelului făcând apel la reținere și la rezolvarea pașnică a conflictelor, dar subliniind punctul de vedere iranian, conform căruia ar fi acționat în virtutea dreptului la autoapărare.

„În noaptea de 14 aprilie, un număr mare de rachete și drone au fost lansate asupra teritoriului Israelului. Potrivit Ministerului iranian de Externe, acest atac a fost efectuat în cadrul dreptului la autoapărare, în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU, ca răspuns la atacurile asupra unor obiective iraniene din regiune, inclusiv la atacul asupra secției consulare a ambasadei iraniene din Damasc din 1 aprilie, pe care țara noastră l-a condamnat cu fermitate în legătură cu atacul de pe teritoriul Israelului”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

„Din păcate, din cauza poziției membrilor occidentali, Consiliul de Securitate al ONU nu a putut răspunde în mod adecvat la atacul asupra misiunii consulare iraniene”, menționează comunicatul MAE rus.
 
Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că nu își amintește ca Israelul să fi condamnat vreodată atacurile Kievului asupra teritoriului Federației Ruse. Zaharova a făcut această declarație ca răspuns la îndemnul ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin, de a condamna atacul Iranului, informează agenția de presă TASS, citată de Agerpres.

„Simona, amintiți-mi, când a condamnat Israelul măcar unul dintre atacurile regimului de la Kiev asupra regiunilor ruse? Nu țineți minte? Nici eu. În schimb, țin minte declarațiile regulate ale unor persoane oficiale israeliene în sprijinul acțiunilor lui (Volodimir) Zelenski”, a scris Zaharova pe Telegram.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Cip 9227 14.04.2024 17:36
    Din 48 până amu'...când a venit perceptoru' să ia funcirea.
    S-a dovedit științific că cei care au fost cu "poartă masca", după aia cu "mă vaxxinex sa o salvez pe stră-stră-bunica", după aia cu "sclawa", acum au achiziționat "suport pizdrahell" ????
    Meritați ajutorul financiar al poporului, nici în plandemie nici după nu m-ați dezamăgit !
    Respect!
    Sfat pentru cei care nu știu subiectul și se bagă că musca între mușchii fesieri că "știe ei" îi întreb dacă merită să își apere agresorul (este la nivel mondial interpus prin marionete) și mai merita oare să dea dovada de sindromul Stockholm?
    Detest pe cei care nu gândesc ????????⚔️????????⚔️☠️
    Să gândim că nu doare.
  • Dan C. 14.04.2024 18:37
    „Furculisionul” este foarte la modă și pe acest site, din păcate. Cum, domnule, „retaliază”? Poate „ripostează” sau „contraatacă”. Mai puneți mâna pe un dicționar englez-român și mai lăsați exprimările astea stupide!
  • Radu Comsuta 14.04.2024 21:26
    You have got a point!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"