Război între giganții farmaceutici: Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzându-le că i-au copiat tehnologia ARNm, patentată în 2010, pentru a-și dezvolta propriile vaccinuri COVID-19

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moderna îi dă în judecată pe cei doi concurenți majori în lansarea vaccinului COVID-19, Pfizer și BioNTech, susținând că cele două companii i-ar fi copiat tehnologia pe care a dezvoltat-o și a brevetat-o între 2010 și 2016.

Pfizer a declarat pentru DailyMail.com că vaccinul său mRNA anti-COVID-19 se bazează pe tehnologia deținută de partenerul său în lansarea vaccinului, BioNTech.
 
Cele două firme concurente vor fi obținut venituri de peste 100 de miliarde de dolari din vânzările vaccinurilor până la sfârșitul anului 2022.

Moderna plănuise inițial să nu impună brevete legate de aceste vaccinuri, dar s-a răzgândit în martie.

Între 2021 și 2022, Pfizer a câștigat un total de 68 de miliarde de dolari doar din vânzările vaccinului său împotriva COVID-19.

O confruntare juridică colosală în valoare de 104 de miliarde de dolari s-a declanșat între doi dintre cei mai mari furnizori de vaccinuri împotriva Covid-19 din lume, Moderna dând în judecată marii concurenți Pfizer și BioNTech pentru că ar fi încălcat drepturile de autor, susținând că i-au copiat tehnologia.

Vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech Covid sunt ambele vaccinuri bazate pe ARNm – o tehnologie puțin folosită înainte de introducerea sa în pe piață în timpul pandemiei.

Moderna solicită daune nespecificate din partea Pfizer și BioNTech pentru utilizarea tehnologiei sale și nu cere scoaterea vaccinului de pe piață.

Pfizer a declarat pentru DailyMail.com că este „surprins” de plângere și susține că dezvoltarea vaccinului său s-a bazat pe tehnologia ARNm brevetată de BioNTech.

Se estimează că Pfizer și BioNTech vor cumula cel puțin 104 miliarde de dolari din vânzări până la sfârșitul anului 2022 - iar cifra va crește după ce companiile vor lansa o nouă doză pentru Omicron în lunile următoare.

În comparație, se estimează că Moderna va încasa pentru vaccinul său 37 de miliarde de dolari în 2021 și 2022.

„Intentăm aceste procese pentru a proteja platforma tehnologică inovatoare ARNm pe care am inițiat-o noi primii, în care am investit miliarde de dolari și pe care am brevetat-o în deceniul care a precedat pandemiei de COVID-19”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, într-un comunicat.

„Această platformă fundamentală, pe care am început să o construim în 2010, împreună cu munca noastră brevetată asupra coronavirusurilor în 2015 și 2016, ne-au ajutat să producem un vaccin COVID-19 sigur și extrem de eficient în timp record după ce a izbucnit pandemia”, a adăugat acesta, citat de Daily Mail.

Drept răspuns, Pfizer a spus: „Pfizer/BioNTech nu a analizat încă pe deplin plângerea, dar suntem surprinși de litigiu, dat fiind că vaccinul Pfizer/BioNTech anti-COVID-19 s-a bazat pe tehnologia ARNm brevetată de BioNTech și a fost dezvoltat atât de BioNTech, cât și de Pfizer. Rămânem convinși de proprietatea noastră intelectuală pe care se bazează vaccinul Pfizer/BioNTech și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor din proces.”

Plângerea se referă la trei brevete depuse între 2010 și 2016 de către Moderna. Compania susține că au fost printre primele care au investit în tehnologia ARNm în urmă cu peste un deceniu, pregătind terenul pentru dezvoltarea vaccinului împotriva Covid.

Vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 este disponibil în 164 de țări, fiind, ca prevalență, în urma vaccinului AstraZeneca. Moderna se află pe locul trei, fiind aprobată în 109 națiuni.

În Statele Unite, cel mai mare cumpărător de la companiile private de vaccinuri, vaccinul Pfizer a fost administrat de peste 360 de milioane de ori.

Injecția companiei Moderna rămâne cu mult în urmă, fiind administrată de 230 de milioane de ori, potrivit datelor de la CDC.

Ambele companii au avut doze booster aprobate de Food and Drug Administration și CDC, pe lângă a patra doză pentru persoanele imunocompromise sever și pentru americanii de peste 50 de ani.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • INJECTIA FINALA 27.08.2022 04:46
    Solutia finala

    Sunt fratii nostri, i'au ucis
    Iohaniss, Gheorghita, Arafati$$
    Televizorul, Arma nucleara
    A tras continuu, nu putea fi clara
    Judecata Omului tras pe sfoara

    Cine sa creada c'o putere uriasa, criminala
    BIG Pharma si acolitii lor planetari
    Controleaza totul, toarna smoala
    In creierul spectatorilor "proletari"

    Ii plang pe fratii mei rapusi
    De dracii nemilosi si dusi
    In Raiul inocentilor genocidati

    Rugati'va si pentru noi, iubiti frati !
  • INJECTIA FINALA 27.08.2022 05:06
    Moderna solicită daune nespecificate din partea Pfizer și BioNTech pentru utilizarea tehnologiei sale și nu cere scoaterea vaccinului de pe piață.

    RECLAMA SI IAR RECLAMA
    PT VAKSINAREA INFAMA
    FABRICANTI DE MOARTE, DULAI
    SFARTECA OAMENII CU COLTII LOR RAI

    AU CUCERIT PLANETA INTREAGA
    SANGELE VIETII SE'NCHEAGA
    EXULTA CALAII, CAND MORTI
    CAD AI NOSTRI, PE STRADA, IN PORTI

    SATANA, CU OCHI PLINI DE SANGE
    EXULTA CAND OMENIREA PLANGE
    SA FOLOSIM LEACURILE INDICATE
    SI SA NE RIDICAM DIN PACATE
  • Andri 27.08.2022 05:13
    Raportate oficial :146 decese; 501 dizabilitati permanente; 1897 cazuri de miocardita


    USA- Reported Child Deaths and Sample of Injuries Following a Covid-19 Injection - Data to 12th August 2022

    Link: https://openvaers.com/covid-data/child-summaries
  • Mircea Dragan 27.08.2022 08:25
    Despre ce giganti vorbiti? Pfizer care-i cea mai amendata ''companie'' si biontech care nu a facut niciodata vre-un vaccin?
  • Thriscian 27.08.2022 10:39
    Pacaleala covid s-a incheiat. Acum pradatorii se cearta pentru impartirea prazii nesperat de mari.
  • Carbid 28.08.2022 22:42
    Vanguard si blackrock le detin majoritar pe amandoua...Despre ce vorbim?
  • GITTA 27.08.2022 11:02
    E de bine chiar daca arata rau.Acum,incep sa intre in actiune reguli nescrise vechi dar care functioneaza invariabil.Astfel:
    "Doi se bat si al treilea castiga" din intelepciunea milenara populara
    "Datul cu mucii in fasole" din intelepciunea populara
    "Urmareste banii si afli adevarul(scopul adevarat,vinovatul adevarat sau,macar,"intaiul"vinovat") din procedurile de investigare a infractiunilor/crimelor;
    "Datul cu mucii in fasole" din intelepciunea populara
    Lacomia fara margini;
    Setea de putere dusa la extrem
    Boala psihica numita Complexul "Eu sunt Dumnezeu" prezenta la cei prea plini de ei,atotstiutori, lacomi,insetati de putere si flamanzi/disperati dupa bani care invariabil duce la batalii (tot de rasunet/gigantice)...pentru ca,stiu si ei ca nu exista decat un Dumnezeu si fiecare vrea ca el sa fie unicul Dumnezeu. din literatura de specialitate.
    Toate astea functioneaza invariabil,impotriva lor si in favoarea aflarii adevarului respectiv,a celor care cauta insistent si indreptatit aflarea adevarului.Vaccinati sau,nevaccinati!
    Concret acum :Doi se bat si al treilea castiga.Cine ce pierde si cine ce castiga?
    Gigantii producatori de seruri covid recunosc/se lauda si revendica la "rampa deschisa"ca fiecare dintre ei este cel mai rapid producator al serurilor "eficiente si sigure".Adica,fara respectarea stadiilor de testare si normelor de biosecuritate prevazute( min. 5 ani pt cel mai simplu vaccin....chiar si banala aspirina a fost testata timp de 5 ani inainte de autorizare/comercializare/folosire).Si cu cel mai mare segment de piata.
    Gigantii farma dezvaluie profiturile uriase( prin cifre ametitoare!) obtinute de pe urma (impunerii)folosirii in masa a serurilor si totodata,intentia virulenta de a-si recupera profiturile prin "reglarea conturilor"cu concurenta.Si ca nu intentioneaza sa abandoneze aceasta sursa de belsug financiar care este productia/comercializarea si administrarea de seruri "eficiente si sigure").
    Batalia dintre ei,gigantii este fara indoiala castigul nostru.Al tuturor!Un castig nematerial dar,cu o valoare incomparabil mai mare decat orice castig financiar.Sanatatea nu poate fi cumparata cu bani.
    Astfel :Nevaccinatii capata confirmarea ca au avut dreptate sa puna la indoiala,sa puna intrebari,sa cerceteze,sa afle si sa expuna autorii care au generat aceasta criza fara precedent si scopul lor real si unic,acela al profitului financiar respectiv,lacomia pentrru puterea cea mai mare pe piata medicamentelor.
    Vaccinatilor,batalia dintre giganti le foloseste in procesul de lamurire asupra gradului in care au fost convinsi/constransi/prostiti,cine sunt autorii,despre regimul de urgenta in autorizare implicit,cat de experimental este serul si in ce proportie (gigantica) a fost vandut si administrat,despre motivul real si unic al celor care se bat,revendica si se lauda.Cei care s-au lamurit primesc confirmari.Cei care nu s-au lamurit primesc sansa de a pune intrebari si a cauta raspunsuri si solutii reale.
    Castigul de timp este un alt castig nepretuit al celor "marunti" din batalia gigantilor!Acum,timpul,energia si banii gigantilor e concentrata si investita in castigarea bataliei.Adica,le consuma mare parte din timp(ba,chiar cred ca nu dorm noaptea!),energie si o enorma cheltuiala.Vasazica,nu vor mai avea acelasi timp,aceeasi energie,bani ca sa se mai ocupe de productia si vanzarea serurilor in ritm draconic si cantitate masiva ca cel de dinaintea bataliei... sau sa faca noi investitii in cercetarea/autorizarea urgenta si vanzarea altor leacuri "global salvatoare".Timpul si energia s-au/le-au oprit in loc pentru ei si este cert un castig al noastru.Am castigat timp.
    Personal,credeam si asteptam demult sa intre in actiune legile nescrise amintite si sa se intample si minunea ca,da,se poate ca un "corb la corb sa isi scoata ochii".
    De fapt,ma bazez pe asta si sper ca vor veni si multe alte "batalii intre giganti".Fiecare batalie a lor va insemna pierdere in contul lor si castig in contul nostru.
  • Carbid 28.08.2022 22:45
    Stiți ce lege nescrisă se va aplica aici? Cand esti in rahat...declanseaza un razboi...căt mai mondial cu putință!
  • Andri 27.08.2022 11:35
    Pe linkul de aici sunt multe victime nestiute, nepomenite, impreuna in opozitie cu minciunile media.
    Ce e ciudat e ca toti acesti oameni sufera de spasme, nu stiu cum se explica medical asta, care reactie din organism provoaca spasmele.

    Reduction of human population through global vaccine genocide documented (expended version)

    https://rumble.com/v1h9iw3-reduction-of-human-population-through-global-vaccine-genocide-documented-ex.html

    Pe pagina aceasta sunt linkuri catre alte documentare guvid.
  • antitirani 27.08.2022 14:54
    Praf in ochi din moment ce au aceiasi stapani.
  • Carbid 28.08.2022 22:45
    Exact!
  • Dac Timis 27.08.2022 15:47
    Horror. Poate ies la suprafata si alte adevaruri privind crimele hienelor.
    Vreau sa atrag atentia ca anul acesta o fetita a sarbatorit zece ani de cand, printr-o tehnologie revolutionara, a scapat de cancer.
    Tehnologia este izbitor de asemanatoare cu cea folosita pentru vaccinurile mARN (dar folosita pentru om!) si ma gandesc ca daca fetita a inceput tratamentul in 2012, firma a creat tehnologia cu cativa ani inainte.
    Cu alte cuvinte, toti cei trei monstri e posibil SA FI FURAT si adaptat tehnologia de la acea firma ce a facut ceva BUN pentru omenire.
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?