Prințul Charles a promis: Nu mai primește PUNGI cu BANI de la Șeicii din Golf

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


De mai mulți ani, Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a încetat să mai primească bani gheață de la familiile regale arabe și nu o va mai face nici pe viitor.

Angajamentul lui Charles a fost comunicat public de către o „importantă sursă regală”, informează BBC.

Promisiunea moștenitorului Coroanei britanice vine după un articol fulminant din The Times, în care se scrie că un fost prim-ministru al Qatarului i-a dat Prințului Charles valize și pungi pline cu bani gheață în trei rânduri, în perioada 2011-2015.

Banii proveneau se pare de la șeicul Hamad bin Iassim bin Jaber Al Thaner, fost prim-ministru al Qatarului între 2007 și 2013.

În 2017, Hamad bin Iassim a declarat că „poate” guvernul său a finanțat Frontul Al-Nusra din Siria, o aripă a organizației teroriste Al-Qaida.

Presa britanică l-a numit pe bin Iassim „omul care a cumpărat Londra”, deoarece are în proprietate directă sau deține participații la numeroase clădiri și companii amplasate la cele mai selecte adrese din capitala Angliei.

Sursa regală a declarat pentru BBC că banii de la șeic reprezentau un „cadou”, care „a fost trimis imediat la organizațiile de binefacere” ale Prințului Charles, iar acestea au decis să le primească.

Ar fi fost vorba de circa 3 milioane de dolari.

Banii au fost dați într-o valiză, într-o geantă sport și într-o pungă de cumpărături.

Un fost consilier al lui Charles a declarat pentru The Times:

„Toată lumea s-a simțit foarte jenată de situație. Singurul lucru pe care am putut să facem a fost să numărăm banii.”

New York Post scrie că asigurarea potrivit căreia banii au fost vărsați imediat organizației de caritate nu a putut spulbera zvonurile din capitala britanică:

„Dezvăluirea a dat apă la moară zvonurilor despre o «cultură a banului pentru favoruri» care îl înconjoară pe Prințul Charles – la numai câteva săptămâni după ce vechiul său asistent, Michael Fawcett, a fost concediat de la organizația de binefacere pe fondul rumorilor că ar fi făcut uz de poziția sa pentru a ajuta un miliardar saudit să primească o «golden visa» și înalte onoruri regale.”

Este vorba de miliardarul saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, care a plătit zeci de mii de dolari în schimbul unei vize ce îi permitea să dobândească cetățenia britanică și un titlul onorific: Comandor al Ordinului de Excelență al Imperiului Britanic.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Tic 01.07.2022 00:18
    Nici o diferență între clanul sportivilor și ăștia cu "steif". Doar ifose. Doamne, ca între traficanții de droguri. Pe de alta parte mi-l închipui pe uscatul și teapanul Charlie, așteptând sa ii vina persoana de legătură cu punga de plastic cu Kent imprimat, plina cu bani. Auzi, i-a dat imediat organizației caritabile! (clar caritabila, ca ii spala banii obținuți astfel).
    Ce Crai de curte veche, ce Groapă, ce Comedie umana!
  • Rusi 02.07.2022 15:50
    Care este diferenta intre un interlop si un print? Niciuna.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

16:21

Kompromat ca la manual: Statuia lui Zelenski se prăbușește cu un zgomot infernal de Fiare Vechi

15:50

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu - minune cu fiica bolnăvioară a Arhidiaconului Mihail Bucă. Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS