

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, și ambasadorul Chinei la Belgrad, Chen Bo, au participat duminică la inaugurarea autostrăzii E-763, denumită „Milos cel Mare”, aceasta fiind prima autostradă construită de chinezi în Europa, care a fost deschisă traficului, informează Euronews și Tanjug.
Potrivit Agerpres, autostrada E-763 face parte dintr-o rețea trans-europeană de autostrăzi care face legătura între Gdansk și Atena, precum și între Istanbul și portul Bar de la Marea Adriatică.
Autostrada inaugurată duminică face legătura între orașele Obrenovac și Ljig, are o lungime de 62,7 kilometri și a fost concepută pentru viteze de 130 km/h.
La ceremonia de inaugurare, președintele Aleksandar Vucici a spus că acest tronson de autostradă, construit de firma chineză Shandong Hi-speed Group, va contribui la îmbunătățirea calității vieții în Serbia și va atrage investitori în orașe de-a lungul autostrăzii. Vucici a subliniat că o serie de companii chineze au contribuit la relansarea economiei Serbiei, în special firma HBIS, care a cumpărat combinatul siderurgic Smederevo, firma Zijin, care a preluat un producător de minereu de cupru din orașul Bor, și firma Linglong care a făcut invstiții semnificative în orașul Zrenjanin.
Luna trecută, ministrul Infrastructurii de la Belgrad anunța că Serbia intenționează să împrumute mai multe miliarde de euro din China și alte țări străine în următorii ani, pentru a finanța investiții în proiecte regionale.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
V-am spus cu ceva timp în urmă despre sărăcirea extremă a fermelor americane. China a trecut mai departe cu sancțiunile și solicită ca toate produsele agricole care sunt importate să aibă o trasabilitate completă, astfel încât SUA să nu poată exporta prin proxy. În acest fel, presiunile asupra fermierilor americani sunt maxime, iar falimentul e cuvântul la ordine în SUA.
America a ajuns un dezastru în absolut toate domeniile și dacă vrei să înțelegi asta trebuie să mergi în orașul-fanion al Americii, New York, acolo unde poți constata „la firul ierbii” care-i realitatea. Dacă vă plângeți de străzile din București, mergeți la New York și-o să vedeți cum arată apocalipsa stradală. Dacă vi se pare traficul sufocant, mergeți în Manhattan unde viteza medie de mers a automobilelor este de sub 5 mile pe oră. Tot acolo metrourile respectă orarul în proporție de 78%, asta în condițiile în care în 2007 rata era de 99%! În Brooklyn șoarecii și șobolanii s-au înmulțit atât de mult încât proprietarii mașinilor se trezesc cu sistemele electrice distruse de aceștia. Iată imaginea reală a orașului-fanion al Americii.
Dacă vi se pare că sunt părtinitor sau că privesc prea critic, aflați că aici lucrurile stau bine. Localități întregi de pe cuprinsul SUA au probleme majora cu alimentarea cu apă, cunosc căderi regulate de energie electrică sau infrastructura e atât de deteriorată încât e improprie unei vieți normale. Populația e sărăcită la un nivel extrem, numărul celor fără adăpost fiind probabil cel mai mare din istorie. Așa arată „cea mai dezvoltată națiune a lumii”.
Diferențele dintre o zonă sau alta a SUA sunt de la cer la pământ. Există, mai nou, în interiorul orașelor adevărate orașe ale bogaților unde accesul este strict controlat, iar perifericii n-au cum să ajungă. O asemenea separare a claselor e mai riguroasă decât în Evul Mediu. Ca să nu mai vorbim că față de India, unde sistemul de caste e înrădăcinat, iar destinul îți este scris încă de când te naști, segregarea americană e mai dură. În India vezi un castel răsărind între bojdeuci, iar proprietarul castelului se salută cu vecinii săi. Acolo fiecare-și cunoaște destinul și e împăcat cu asta. În SUA, sărăcia i-a transformat pe periferici în fiare, iar cheltuielile cu paza pentru noile „orașe ale fericirii” cresc de la an la an. Și e normal să fie așa, în condițiile în care o plimbare prin periferiile LA-ului îți dezvăluie imagini cu care-ai fi familiarizat mai degrabă în Siria sau Libia.
Pe măsură ce timpul trece, o să fie din ce în ce mai limpede pentru toată lumea că „regele american e gol”. Asta pe măsură ce indicatorii negativi nu vor mai putea fi cosmetizați. Realitatea urmează să lovească SUA și-o va face teribil de ferm. Peticelile lui Trump, tributurile impuse unor țări sau estorcările ridicate la rang de politică de stat, toate acestea au picioare scurte. Realitatea vine peste ei și asta-i va bulversa! Nu trebuie decât să se uite în oglindă!
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/922193951465903