Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

De Iustina Filimon și Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 23:00: Atacul comis miercuri împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autoritățile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic. „Ceea ce s-a întâmplat este un atac politic. Este absolut clar și trebuie să reacționăm în consecință", a declarat ministrul Apărării Robert Kaliniak la o conferință de presă organizată la spitalul unde este operat Fico. 
 
Pe 10 aprilie, în mediul online a fost postat un clip în care premierul Robert Fico vorbește despre agresivitatea tot mai mare a discursurilor politice și spune că nu este departe ziua în care politicienii se vor omorî între ei. , amintește Călin Marchevici în Cotidianul. Imaginile au fost filmate înainte de întâlnirea dintre guvernele Slovaciei și Ucrainei.
 
După ce premierul Fico a fost împușcat la Handlova, la 150 de kilometric de capitală, mai mulți politicieni din partidul lui Fico, Smer-SD (Direcția – Social Democrația) au dat vina pe ”presa liberală” și pe opoziție, care ar fi creat atmosfera ce a condus la acest eveniment.
 
„Vreau să condamn ce s-a întâmplat azi la Handlova și să-mi exprim dezgustul față de ceea ce ați comis în ultimii ani. Voi, presa liberală și opoziția politică. Este ura ce ați răspândit-o împotriva lui Robert Fico”, a spus Lubos Blaha, vicepreședintele parlamentului slovac, potrivit sursei citate.
 
Presa slovaca a anunțat că autorul atentatului este Juraj Cintula, 71 de ani, un scriitor simpatizant al Partidului Slovacia Progresistă (în opoziție). Lucra ca paznic și avea permis de portarmă. ”Vino aici, Robo (porecla lui Robert Fico)”, i-a strigat Cintula, după care a tras.
 
 
UPDATE 21:30: Premierul slovac Robert Fico este supus unei operații "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împușcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în orașul Handlova, transmite EFE, relatează Agerpres.

„Starea sa este extrem de gravă”, a declarat ministrul Apărării, Robert Kalinak, în cadrul unui briefing de presă în care a precizat că operația va dura trei ore și jumătate, adăugând: „Ne rugăm cu toții ca buna constituție a premierului și medicina modernă să își facă treaba''.

La rândul său, ministrul slovac de interne, Matus Sutaj Estok, a declarat că autoritățile suspectează că atacul a fost motivat politic, relatează Reuters.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, este supus unei "intervenții medicale de urgență" după ce a fost transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, un oraș situat în centrul Slovaciei, a precizat guvernul slovac într-un comunicat.
 
UPDATE 21:00: A fost interogat fiul presupusului atacator. Acesta a declarat pentru Aktuality.sk că este șocat de situație. El a confirmat că tatăl său deținea arma în mod legal. „Nu am absolut nicio idee despre ce intenționa tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru", a mărturisit fiul. Întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, fiul a răspuns: „Să o spunem așa - nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta".

El a negat însă că tatăl său, J.C., ar fi menționat vreodată în mod deschis atacarea sau lichidarea politicianului. El a negat, de asemenea, că bărbatul de 71 de ani ar fi fost un pacient psihiatric. "Poate că a existat un scurtcircuit, nu știu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu", a spus interlocutorul.

Aktuality.sk, citat de stiripesurse.ro, l-a contactat, de asemenea, pe un vechi cunoscut al suspectului, cu care acesta a cofondat, culmea, Mișcarea Anti-Violență. "A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violență, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte", spune bărbatul, care este vecin cu suspectul și care a promovat și operele literare ale lui J.C.
 
UPDATE 20:30: A apărut un video cu prima interogare a atacatorului. Pe nume Juraj Cintula, cel care l-a împușcat pe premierul Slovaciei de cinci ori și-a motivat gestul, spunând că a comis tentativa de asasinat „pentru că nu a fost de acord cu politica guvernamentală”. Ancheta începută de autorități urmează să stabilească dacă atacatorul are sau nu probleme psihice și să clarifice și modul în care serviciul de pază și protecție a gestionat situația. Atacatorul este membru, din 2015, al Asociației Scriitorilor Slovaci.
 
UPDATE 19:00: Canalul de presă Nexta a publicat primele imagini cu momentul în care premierul slovac e împușcat de mai multe ori de un bărbat din mulțime. În imaginile din video, pe care îl redăm mai jos, se observă cum premierul Fico se apropie de un grup de simpatizanți, iar un bărbat întinde mâna către el, după care se aud împușcături. Forțele de ordine sar imediat pe atacator și îl imobilizează. Șeful executivului slovac se află în prezent internat în stare gravă.
UPDATE 18:30: Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, aliat al lui Robert Fico, a avut o primă reacție, într-o postare pe rețeaua X declarând că „o tentativă de asasinat asupra premierului este o amenințare la adresa a tot ceea ce a dobândit până acum democrația slovacă. Am aflat cu groază informația că prim-ministrul Robert Fico a devenit ținta unei tentative de asasinat după o ședință de guvern la Handlova, iar în timpul unei întâlniri cu oamenii, acesta a suferit răni create de împușcare în urma atacului. Sunt îngrozit unde poate duce ura față de o altă opinie politică. Nu trebuie să fim de acord cu toate opiniile, dar există o mulțime de modalități de a ne exprima dezacordul în mod democratic și legal. O tentativă de asasinat asupra unuia dintre cei mai înalți oficiali constituționali este o amenințare fără precedent la adresa democrației slovace. Dacă ne exprimăm opiniile politice diferite cu arme în piețe, și nu în secțiile de votare, punem în pericol tot ceea ce am construit împreună în 31 de ani de suveranitate slovacă. Îi doresc prim-ministrului o recuperare și o vindecare rapidă. Și sper din tot sufletul că astfel de acte absurde și brutale vor face obiectul unei condamnări universale”, a scris Peter Pellegrini pe X.

UPDATE 18:00: Primele detalii despre atacator: Robert Fico a fost împușcat de un bărbat de 71 de ani, din orașul Levice din vestul Slovaciei, potrivit canalului Joj TV. Poliția l-a reținut imediat pe atacator. Pe cămașa atacatorului a sărit inclusiv sângele premierului slovac. Atacatorul i-a strigat lui Fico: "Robo, vino aici", după care, potrivit diferitelor surse, a tras între două și cinci focuri de armă, potrivit presei slovace.

UPDATE 17:22: Premierul se află în stare gravă. Potrivit echipei premierului slovac, următoarele ore sunt decisive. Fico a fost împușcat de mai multe ori, fiind apoi urgent transportat la un spital mai apropiat, semn că starea acestuia este gravă.

„A fost împușcat de mai multe ori și în prezent se află în stare de pericol. În acest moment este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, deoarece ar dura prea mult să ajungă la Bratislava, din cauza necesității unei proceduri acute. Următoarele câteva ore sunt decisive”, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al lui Robert Fico.

UPDATE 17:00: În acest moment are loc o reuniunea a Parlamentului, unde partidele urmează să se pună de acord asupra modului în care se va proceda după tentativa de asasinat asupra premierului, potrivit DennikN.
Președinta Slovaciei și toți liderii politici au condamnat ferm atacul armat asupra premierului Fico, potrivit presei slovace.
 
Știrea inițială:

Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat într-un schimb de focuri de armă și a fost transportat de urgență la spital. Premierul ar fi fost lovit de două sau trei gloanțe. Guvernul slovac nu a reacționat imediat.
 
Incidentul a avut loc în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava, potrivit postului de televiziune de știri TA3, citat de Associated Press. Un suspect a fost reținut, a precizat sursa citată.

"Era o mulțime de oameni care așteptau afară și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat reținut, iar agenții de securitate l-au luat pe prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să îl vizeze chiar pe prim-ministru", a relatat un reporter al publicației slovace HN Online
 
Un martor citat de Reuters a spus că a auzit mai multe focuri de armă și apoi a văzut un bărbat arestat de poliție. Potrivit informațiilor Aktualíty.sk, un elicopter l-a transportat la spital pe premier.
 
„Am auzit trei sau patru împușcături. Am văzut cum Fico a fost ridicat de la pământ”, a descris jurnalistul Daniel Vražda incidentul pentru Aktuality.sk.

Poliția a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranța celorlalți membri ai guvernului, scrie publicația Dennik, citată de stiripesurse.ro.
 
Vom reveni cu amănunte. VIDEO mai jos.
 
Premierul Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei și a războiului, cât și a „circului Covid”. Redăm în acest sens câteva titluri:
 
Premierul slovac: Aderarea Ucrainei la NATO ar duce la Al Treilea Război Mondial 
 
Slovacia se apropie mai mult de Rusia: Peter Pellegrini, aliatul premierului Robert Fico, a câștigat alegerile prezidențiale
 
Premierul Slovaciei se dezlănțuie la adresa Ucrainei: Trebuie sa cedeze teritorii dacă vrea pace
 
Prim-ministrul Slovaciei anunță o anchetă cu privire la "Circul Covid”, "vaccinurile” experimentale ARNm și decesele în exces - VIDEO
 
Slovacia s-a trezit! Premierul Robert Fico respinge semnarea Tratatului OMS privind pandemia: ”Este un nonsens inventat de companiile farmaceutice lacome” - VIDEO

VIDEO:

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (21)
 • mariusmioc 15.05.2024 17:04
  Fico s-a împotrivit tratatului pandemic care ar da puteri sporite OMS și a critica gestionarea problemei covid și încercările de a impune vaccinarea de către guvernul anterior.
  https://mariusmioc.wordpress.com/2023/12/07/noul-primministru-slovac-se-impotriveste-tratatului-prin-care-organizatia-mondiala-a-sanatatii-ar-primi-puteri-sporite-video/
 • Dumitru 8915 16.05.2024 08:50
  ... scriitor care era paznic de aceea avea permis ... , la noi pe otv sau ha3varan pe banda scria ca este prorus , gaurit de 5 gloante , sa vedem urmarea .
 • Passagero 15.05.2024 17:52
  Infricosarea prin teroare ! Franck-ekerishtii au bani, influenta si cruzime si pot cumpara asasini cati doresc.
  Bineinteles ca se vor gasi piste false si nu cea a "proiectantilor" executiei, mai sunt destule cazuri anterioare.
 • Marius Popescu 2561 15.05.2024 18:12
  Și-au dat arama pe față globaliștii vacciniști teroriști. Nu sunt altceva decât o șleahtă de criminali mafioți, care pun mâna pe pistol de îndată ce se pune cineva în calea afacerilor lor murdare. Ăsta ar trebui să fie un semnal de trezire pentru toți guguștiucii care mai cred în poveștile occidentale despre democrație și drepturile omului. Sper ca slovacii să nu se lase intimidați, ci dimpotrivă să îi îndârjească și mai mult încercarea asta de asasinat. Sunt curios ce o să scrie goarnele globaliste, dacă o să exulte sau nu.
 • Mihai Cantuniari 15.05.2024 19:37
  Premierul Robert Fico, un om dintr-o bucata, patriot nationalist si suveranist. Politician admirabil, demn de a fi urmat, nu ca ai nostri. Ii doresc din tot sufletul sa treaca cu bine de aceasta incercare odioasa de asasinat si sa aiba multi ani de trait spre binele tuturor alor lui, familie si conationali. Da-i Doamne zile!!!
 • The Big One 15.05.2024 20:05
  Amin!
 • dumbirish01 15.05.2024 19:57
  Sa fii suveranist adevarat, impotiva agendei marilor satane, este un risc extraodrinar. Ati vazut cum umbla Putin sau Xi. Plin de garzi, mereu imprejmuiti. Sa fii ca iohanis e cel mai simplu...te premiaza marile satane, concedii, vacante, decoratii. Si premierul japoniei, care nu prea se alinia, a umblat cam larg acum vreo 3-4 ani.
 • Brick 15.05.2024 20:01
  Sa vedem daca devine publica informatia despre etnia si cetaenia (alta in afara de cea slovaca) tragatorului. E de presupus ca se va merge pe varianta clasica, tragator singuratic care sufera de o boala psihica. Altfel, ambele tabere, cea atlantista si cea eurasiatica, pot specula puternic impuscarea lui Fico.
 • Aly09 15.05.2024 22:31
  Este mâna lui Zelenski, nebunu asta face orice, numai sa atragă pe toată lumea în război.

  Sunt gruparea teroristă a Ucrainei la mijloc, oamenii lor ucid pe cei ai Rusiei.

  Trebuie opriți nebunii ăștia !!!

  Sa sperăm că prim ministrul va fi bine !!!  https://www.quora.com/What-do-Ukrainians-think-about-Myrotvorets-no-trolling-genuine-curiosity


  https://myrotvorets.center/criminal/karlson-taker-suonson-maknyr/


  https://www.quora.com/Why-is-the-Miritvorec-death-list-not-illegal-in-Ukraine-Is-it-state-sponsored


  Trezirea POPOR !!!
 • Christinne Radu 15.05.2024 23:17
  https://rumble.com/v4uwnou-jim-ferguson-talks-to-john-olooney-about-illegal-migrants-un-army-12-05-24.html
 • Christinne Radu 15.05.2024 23:18
  https://rmx.news/article/blood-insults-and-knives-german-train-system-turning-into-life-threatening-battlefield-due-to-violent-migrants-warns-head-of-regional-rail-union/
 • Christinne Radu 15.05.2024 23:21
  https://expose-news.com/2024/05/14/whooping-cough-vaccination-a-story-of-dishonesty/
 • Christinne Radu 15.05.2024 23:22
  https://expose-news.com/2024/05/14/africa-from-one-colonial-master-to-another/
 • Radu Comsuta 16.05.2024 00:03
  JFK reloaded.
 • Nenea Iancu 16.05.2024 01:13
  Să ne amintim că și lui Macron unul din mulțime i-a dat niște palme după ce se prefăcuse că vrea să dea mâna cu el! O dată patentată metoda asasinatului politic, eu cred că nici "progresiștii" nu se vor mai putea plimba liniștiți! Ceea ce, într-un an electoral, nu face bine la frumusețe!
 • Coronoia 16.05.2024 02:50
  Dar ce interesant ca pe puliticienii cu limba infipta in dosul lui schwab nu se intampla sa-i impuste niciun nene "cu probleme psihice" si "cu inclinatii politice diferite". Pe jegul de turdeau, pe macrou, pe merkeloasa, pe draghi, pe iapa aia ranjita din Noua Zeelanda, pe clovnul ucrainean cantator cu maciuca la pian, pe dulapul nostru sasesc...

  Numai liderii rari patrioti si bineintentionati au parte de ghinioane din-astea, jegosii nu. Ce chestie
 • Passagero 16.05.2024 10:46
  Foarte buna observatia ! Asasinatul - pistol, otrava, bomba - este metoda "lor" impotriva celor ce le incurca planurile dracesti de stapanire mondiala, pe jegurile si limbistii globalisti nu are cine sa-i asasineze, o fac tot bobolistii atunci cand vor sa stearga urmele.
 • Davinci 16.05.2024 05:11
  Indiferent de situtie nu poți sa nu te gindsti la bombele cazute "intimplator" si la incipit negate ca ar fi fost ale ucrainienilor apoi Nord Stream si multe altele ca nu au avut mina lui Zelenscky in toate astea Faptul ca premierul slovac și-a arătat clar dezacordul cu cele ce se intimipla in Ucraina si mergând mult pe mina lui Orban arată clar ca nu exista vreo șansă de pace in tara lui Zelensky pentru ca este nevoie de bani băgați in armament este nevoie de hărțuire si menținerea la putere a senilului de la Washington. Sediul mai ieri spunea ca nu știu ce cu Israelul ca este de ajuns nu mai știu ce. si el trimite bani la gre acolo pentru ca este susținut de cei ce conduc de fapt America adică industria de armament. Trump a pierdut alegerile pentru ca nu a creat fronturi. Tot raul spre bine pentru ca Europa va realiza in ce situație s-a ajuns si unde progresiștii fac ceea ce fac. Nimeni nu a făcut un pas in a-l trage de urechi pe Zelensky care este cetățean american si va fi făcut nevăzut cineva nepasindu-i de tara de oameni. Un khazar care are mentor un fascist prin Bandera este tolerat. SI alături de măcelurile făcute in Donbas si nu numai a distrus si biserica ortodoxa de acolo batind si puși in pușcărie a făcut ca biserica romana sa se manifeste pasiv si de neconceput. Acordul de la Minsk a fost călcat si a generat o "INTERVENTIE MILITARA " nu război cum ar crede mulți si asta pe baza semnăturilor internaționale făcute imediat după cel de-al doilea război mondial pentru țările care favorizează fascismul. Ei bine au fost tăiați de a mai fi liberi sa comunice lumii si părerea lor. Minciunile de la CNN , New York Times, si alte reviste arătau învingătoare Ucraina nu si contrabanda făcuta cu armamente primite etc. etc. Așa ca Europa si SUA au mâinile murdare cu singe . SI le-au mai avut acest NATO cu fostă Iugoslavie... cind au bormbardat "creștinește". Belgrad-ul.

  Nu fac propaganda lui Victor Orban dar un premier care a schimbat vreo 4 premieri romani nu poate fi in funcție atit de mulți ani pe degeaba. El a afirmat clar avind tărie de caracter si un curaj istoric a ungurilor care au făcut contrarevoluția din 56 răstignind pe mările uși de palate si nu numai comuniștii timpului . conducătorul era Imre Nagy pe cind spunea de marea cacealma ce se numește UE ca aceștia au schimbat regulile jocului in timpul jocului. Sa nu itseamne nimic faptul ca Kovesi a trecut la atac împotriva Ursulei care a primit mulți bani de la Pfizer si era criticată aspru in Germania unde a făcut ministerul de armata de rușine pe unde a fost. NU poți vedea decit ca ți-ai dori un premier ca Orban si in România. Ce respect sa am pentru un Iohannis? AM mai mult pentru fostul Ceaușescu cu tote ca am dosare la secu pe cind scriam împotriva lui. Cind mă uit ca america dicteaxza României sa dea un scut antiaerian mă face sa mă gindesc ca Americanii sint convinși ca nu vom fi atacați sau sint pur si simplu inconștienți si nu le pasa de o Roamnie îngenuncheată si corupta.

  Așa ca cele intimplate in Slovacia vor fi folosite ca exemplu la ce te poți aștepta daca nu ți linia matusalemicilor si globalistilor din cadrul UE> O satanica organizație care daca nu va fi desființată ne va desființa ea pe noi . Si mă tntreb din nou oare Marea Britanii știa de mizeria din UE cind a părăsit-o?.

  Ce mai ramine de vazut? Țările ce vor deveni comitate conduse de comisari cu globaliste si steagul roșu neo marxist in acțiune si o mare mulțime de oameni ajunși ... zombi.
 • Gabiu 16.05.2024 08:50
  Iata dovada clara ca extremisti si teroristi sunt sustinatorii globalismului si neomarxismului si nu nationalistii. Neomarxistii si sionistii recurg la acte teroriste si nu nationalistii. Rusine la toti cei de la noi ( psd, pnl, udmr, usr si unii din aur ) care sprijina regimul de teroare global neomarxist bazat pe minciuni climatice si vacciniste.
 • Elina 16.05.2024 12:27
  Mai, mai, cum a reusit un pensionar de 71 de ani sa traga 5 gloante .Cinci! Si aia in costume negre se scarpinau... undeva. Si de fata erau alti pensionari care pareau anesteziati. Am urmarit filmuletul de multe ori. Foarte ciudat!
  Pare o sceneta proasta!
 • Dorel Timpa 16.05.2024 15:19
  Pai și Lincoln, și Kennedy au fost asasinați de lunetiști sau de alți trăgători, nu de cei pe care "presa" vremii i-a prezentat drept asasinii.
  Același lucru cred , e și aici.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires