Patriarhia Ecumenică critică Biserica Greacă pentru că se OPUNE legii Căsătoriilor Homosexuale

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul Patriarhului Bartolomeu, teologul John Chrissavgis, consideră refuzul Bisericii Ortodoxe a Greciei de a accepta căsătoriile LGBT drept un anacronism și o dovadă de primitivism.

Chrissavgis, care din 2012 este și Arhidiacon al Tronului Ecumenic, a publicat pe 17 februarie în ziarul grec de mare circulație Kathimerini, un articol cu titlul: „Lucrurile care sunt ale lui Dumnezeu și lucrurile care sunt ale Cezarului”.

Articolul consilierului patriarhal a fost preluat și tradus în engleză de Public Orthodoxy, al cărui text l-am folosit mai jos.

Comentând decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei de a se opune legalizării căsătoriilor homosexuale precum și protestele unor membri ai clerului, Chrissavgis scrie:

„Este extrem de surprinzător că diverși ierarhi și cercuri ortodoxe simt nevoia să își exprime o fervoare disproporționată și o îngrijorare excesivă în legătură cu dezbaterea actuală privind legea despre căsătoriile homosexuale care a fost adoptată de parlamentul grec.”

El explică:

„Moralitatea este un lucru, însă legalitatea este altceva.”

Invocând cuvintele Mântuitorului, Chryssavgis adaugă:

„Există lucruri care sunt ale lui Dumnezeu și altele care sunt ale Cezarului. La urma urmei, prin definiție, Statul nu are nevoie de opinia sau de aprobarea Bisericii.”

Teologul Fanarului afirmă că Legislația și Credința sunt domenii similare, dat fiind că ele se află într-o continuă dezvoltare (!):

„Așa cum domeniul credinței sau spiritualității presupune un proces continuu, la fel și democrația sau modernitatea sunt un șantier în lucru.”

Și adaugă:

„Nici unul dintre ele nu este static sau exclusiv; amândouă se străduiesc să ajungă la maturitate și integritate.”

De aceea, Arhidiaconul Tronului Ecumenic al Constantinopolului afirmă că declarații precum „Nu poți fi gay și membru al Bisericii” sunt inacceptabile, iar comunicatul celor 40 de stareți de la Athos împotriva căsătoriilor LGBT„este cel puțin anacronic și ipocrit”.

Pe același ton tăios și autoritar, care amintește de unii teologi dâmbovițeni, consilierul Patriarhului Ecumenic își continuă rechizitoriul la adresa Bisericii:

„Este regretabil că Biserica apare «primitivă» în chestiuni legate de știință (vă amintiți de vaccinare? – n.red.) și de drept (inclusiv în chestiuni precum căsătoriile civile și identitatea digitală), mai ales în raport cu tot ce a apărut în ultimele decenii, ba chiar ultimele secole. Însă, în același timp, este «novatoare» în răspândirea teoriilor conspirației.”

În fața acestei atitudini „retrograde”, Chryssavgis nu își poate stăpâni indignarea:

„Deși ne aflăm în secolul XXI. unii ierarhi se încăpățânează încă să identifice homosexualitatea cu niște simptome patologice care au nevoie de psihoterapie sau transformare.”

Și conchide tunând amenințător:

„Lumea ar putea să nu mai asculte monologul depășit al Bisericii... Ar fi dezamăgitor dacă Biserica s-ar situa o dată în plus de partea greșită a istoriei.”

O concluzie care l-ar fi făcut invidios pe Popa Burducea.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (30)
  • Mars.60 Stefan 27.02.2024 16:22
    „Nu poți fi gay și membru al Bisericii” e adevar etern pentru ca se bazeaza pe Cuvantul Atotputernicului Dumnezeu Sfant si Etern. Cand cezarul lumii acesteia si lumea este in contradictie, ba chiar in razboi cu Dumnezeu si Cuvantul Sau, credinciosii din Biserica impreuna cu ierarhii Ei de Cine trebuie sa asculte, de oameni vremelnici sau de Dumnezeu? Eu stau si ma minunez cu cata pasiune si ardoare apara un teolog Chryssavgis (care clameaza a fi om cunoscator al Scripturilor Sfinte) pacatul strigator la Cer, sodomia, de parca n-ar sti ce-l asteapta facand asta. (Romani 1:18-32)
  • IC XC NI KA 28.02.2024 00:01
    Da, este inacceptabil să spui că “Nu poți fi gay și membru al Bisericii” DACĂ ȘI NUMAI DACĂ, gay fiind îți recunoști păcatul și vrei să te pocăiești. Să scapi de el. Să te lupți să scapi de păcat. În lupta ta cu gay-ul poți fi membru al Bisericii.

    Or, nu ăsta e cazul lor! Cazul lor nu e unul de luptă cu păcatul, ci e unul de anulare a PĂCATULUI și atunci, da, liniștit poți spune că “Nu poți fi gay și membru al Bisericii”. În sensul de gay nonșalant.

    Dracul întotdeauna mută cu un grad mai încolo problema și o învârte spre înșelare. Spre MOMIRE.

    Doamne, miluiește.
  • Aga 27.02.2024 16:44
    Iata vorbele satanei prin gura acestui spurcat!!
  • DanielaBMED 27.02.2024 16:52
    În felul ăsta PROMOVEAZĂ și ÎNCURAJEAZĂ sodomia și cele similare, considerandu-le normale, pur și simplu, pentru vremurile noastre. În timp ce aceia care aduc aminte de Sodoma și Gomora, de distrugerea lor de care Însuși Dumnezeu, sunt înfierați, considerați primitivi. Poate fi un om gay in Biserică, dar este clar că este PĂCĂTOS și că Biserica nu poate tolera căsătoria între persoane LGBTQ, căci mâine -poimaine ar trebui să tolereze sau să binecuvânteze...cununia în Biserică a acestora. Biserica trebuie să aibă un cuvânt greu in societate. Deranjează ?
    Păi Însuși Dumnezeu este atunci..."primitiv".
  • Mars.60 Stefan 27.02.2024 21:00
    Chiar asa? Poate fi un om gay in Biserică? Atunci ce fel de "biserica" ar mai fi aceea, a Sodomei daca ar avea membri sodomiti, "biserica" sodomita pe placul satanei nu dupa voia Domnului? Doamne, fereste!
    Nu, nu poate fi in Biserica niciun sodomit, membru al Bisericii, altfel cum ramane cu voia Domnului, cum ramane cu „facă-se voia Ta precum în cer așa și pe pământ”, noi fiind in preamărirea lui Dumnezeu aici pe pămant precum se petrece acum in Cer. Pentru ca in Cetatea Sfanta a lui Dumnezeu "nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna". Scrie in Biblie:

    Apocalipsa 21:1-2 si 27
    1. Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.
    2. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
    ...
    27. Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului.
    .............................

    Biserica trebuie să fie un exemplu de intelepciune si curatenie morală si duhovnicească bazandu-se pe Biblie, Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta este "cuvantul greu" cum spuneti dvs. pe care trebuie să-l aibă si sa-l facă cunoscut in societate Biserica.
    Altfel, despartiti de Cuvant, nu suntem nimic, darămite Biserică.
    In rest, sunt de acord cu dvs., este corect ce spuneti.
    Doamne, ajuta!
  • IC XC NI KA ► Mars.60 Stefan 28.02.2024 00:05
    Da, poate .. că Biserica e spital de vindecare ..a păcătoșilor.
    Poate dacă și numai dacă .. am scris mai sus.

    Doamne, ajută.
  • DanielaBMED ► Mars.60 Stefan 28.02.2024 09:23
    Dar cei care judecă pe alții, cei ce bârfesc, cei ce vorbesc de rău, cei mândri, bătăușii, curvarii de toate felurile, etc, etc POT FI MEMBRI AI BISERICII ?
    Da, după părerea mea, și cred că nu numai a mea : SUNT MĂDULARE BOLNAVE ALE BISERICII. Niciun preot nu îi anatemizează, nu îi dă afară din biserică, ci îi ajută să se întoarcă la sănătatea sufletească, prin Sfintele Taine ale Bisericii, prin sfat, prin chemare și nu respingere. Dar A BINECUVÂNTA păcatul, a-l aproba, nu poate fi o atitudine firească a Bisericii.
    Membrii sunt păcătoși in fel și chip. O singură dată Dumnezeu a distrus Sodoma și Gomora. Acum ar putea, cu mânie dumnezeiască, să ne distrugă pe toți...
  • Mars.60 Stefan ► DanielaBMED 28.02.2024 12:58
    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Capitolul 5:9-13

    9. V-am scris în epistolă să nu vă amestecați cu desfrânații;
    10. Dar nu am spus, desigur, despre desfrânații acestei lumi, sau despre lacomi, sau despre răpitori, sau despre închinătorii la idoli, căci altfel ar trebui să ieșiți afară din lume.
    11. Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecați cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă.
    12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
    13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău.
    ...

    In lumina acestei invataturi sfinte „Nu poți fi gay și membru al Bisericii” cum bine spun fratii athoniti, deci unul care numindu-se frate (adica fiind membru al Bisericii), va fi desfrânat sodomit dupa bunul lui plac in cadrul Bisericii, ca membru al ei. Nu m-am referit la desfranatul din lume care vine la Biserica si sincer se pocaieste in numele lui Iisus, pentru ca acesta nu mai poate fi numit gay odata ce a pus capat pentru totdeauna pacatului strigator la Cer. Pe unul sincer ca acesta Hristos Domnul il iarta si-l mantuieste. Altfel eu nu inteleg pocainta, daca pacatul sodomiei mai este inca prezent in viata acelui asazis frate care inca mai practica sodomia, adica e gay. Ce sa caute un astfel de "frate" gay in Biserica daca nu renunta la pacatul sau demonic pentru care va cunoaste drept rasplata chinul iadului o vesnicie?
    Deci "pe cei din afară (din lume) îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi (din Biserica) pe cel rău.
    Cu unul ca acesta (desfrânat, lacom, închinător la idoli, ocărâtor, bețiv, răpitor) nici să nu ședeți la masă." zice Sfanta Scriptura, nu eu.
    Doamne, miluieste!
  • Mars.60 Stefan ► DanielaBMED 28.02.2024 14:25
    "Membrii sunt păcătoși in fel și chip." E adevarat. Despre acesti membrii ai Bisericii vorbeste Mantuitorul Iisus Hristos cand spune :

    Matei 7:21-27
    21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
    22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
    23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine CEI CE LUCRATI FARADELEGEA.
    24. De aceea, oricine AUDE aceste cuvinte ale Mele și LE INDEPLINESTE asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă.
    25. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea N-A CAZUT, fiindcă era întemeiată pe stâncă.
    26. Iar oricine AUDE aceste cuvinte ale Mele și NU LE INDEPLINESTE, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care și-a clădit casa pe nisip.
    27. Și a căzut ploaia și au venit râurile mari și au suflat vânturile și au izbit casa aceea, și A CAZUT. Și CADEREA EI A FOST MARE.
    ..............

    Tot asa si cu Biserica intemeiata pe STANCA adica pe AUZIREA CUVANTULUI DOMNULUI SI INDEPLINIREA LUI CU CREDINTA, n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă. STANCA noastra e DOMNUL IISUS HRISTOS. Altfel nu se poate. Nu merge cu pacatuirea in fel si chip IN BISERICA, adica cu LUCRATUL FARADELEGII, de parca Dumnezeu n-ar vedea si n-ar sti. Daca ai curaj sa pacatuiesti in continuare cu ne/buna stiinta, atunci la ce-ti foloseste sa mai vii la Biserica daca sufletul tau ramane lipit de pacat si Cuvantul Domnului pe care-l auzi la Biserica si cand il citesti acasa nu te schimba (metanoia) pentru totdeauna in duh (Marcu 1:15)? De aceea sunt multi chemati dar putini vor fi alesi. Putini, nu pentru ca asa doreste Dumnezeu, care "vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina" (l Tim.2,4). Sunt putini pe aceasta cale care duce la mantuire, deoarece putini raman in comuniune neintrerupta cu Domnul, putini dintre oameni sunt fideli in orice clipa si mai putini raman statornici pana la sfarsit.

    Multi chemati, putini alesi
    https://www.crestinortodox.ro/editoriale/multi-chemati-putini-alesi-136281.html
  • Aly09 27.02.2024 17:09
    La o simpla cautare pe google "miercurea sirenelor 2024" am observat pe mai multe siteuri din tara cum ca actiunea asta ce era desfasurata inca din 2022 imediat dupa ce a inceput razboiul in Ucraina, continuand cu 2023 si acum cu 2024, mai exact de maine 28.02.24 cu ora 10 si apoi in fiecare miercuri, se pare ca Arafat iar isi propune cu Gheorghita sa ne arate ca isi bate joc de popor, sa ne inspaimante pe noi poporul, impreuna cu cei din pnl cat si psd cum ca vom "intra" in razboi cu Rusia.

    Oare batjocura asta cand se a opri odata si pt totdeauna ???


    Dumnezeu opreste-i pe nenorocitii astia odata !!!
  • Dorel Timpa 28.02.2024 10:47
    Chiar acum de 10 minute au sunat , aici la mine în oraș, le-am dat o "binecuvântare" lu arahatus și lu chiolhanus, i-am trimis în mumele lor
  • lsyandex 27.02.2024 17:40
    Teoretic prostălăul ăsta are dreptate, dar numai teoretic. Pentru că, practic, știm prea bine că acceptarea la nivel legislativ a acestei porcării va duce la presiuni pentru acceptarea și la nivel religios. Așa s-a întâmplat în Occident. Pentru că ținta smintiților nu e societatea, pe care au spurcat-o de multă vreme, ci Biserica. Pur și simplu ideea unei „căsătorii” atât de nefirești trebuie combătută oriunde și oricum s-ar putea manifesta ea.
  • IC XC NI KA 28.02.2024 00:15
    Nu, și nu, nu are nicio dreptate ..teoretic.
    Sminteala - momirea, vedeți Apostolul zilei- se face în societate, că noi și toți rătăciții trăim în societate, chiar dacă ținta e Biserica. Biserica nu-i pe lună.

    Orice face ..zice un smintit din asta are o influență crucială asupra societății în care cu toții trăim, inclusiv monahii din Sf. Munte, ca să dau un ex. pentru a înțelege mai bine. Dovadă că au luat atitudine.

    Doamne, ajută.
  • Naeh 27.02.2024 19:29
    Scopitul și famenul să nu intre în obștea Domnului. Scrie clar în Biblie,
    Psihopați nenorociți! Poate se-ndură Dumnezeu și om scăpa de insistențele lor bolnave.
  • IC XC NI KA 28.02.2024 00:20
    Pe unii îi PĂSTREAZĂ. De ce? ca să fie pedepsiți în ziua judecății. Vedeți Apostolul zilei - în comentarii mai jos.

    Doamne, ajută.
  • Wolf Edmond 27.02.2024 20:53
    Patriarhia asta ecumenică mai are puțin și propune ca proxeneții și violatorii să fie hirotoniți preoți în incinta pușcăriei, mănătirile să se transforme în bordeluri, de Paște să ne împărtășim cu whisky și Orbit fără zahăr iar la slujbe să ni se predice despre sexul protejat și istoria homosexualității pentru că toate astea înseamnă emancipare. Oare va fi nevoie ca preoții să umble obligatoriu epilați, barberiți, rași în cap și să poarte turban ori pene de vultur ca indienii?
    Te crucești, nu alta... Asta e satanism curat și afișat cu mândrie.
    Unde am ajuns!!!
  • Mars.60 Stefan 27.02.2024 21:29
    Da, dracu nu ia concediu niciodată si iată-l si in sutană de data asta facand ce stie el de cand lumea... sa piardă suflete, mai ales dintre credinciosi daca ar putea. Si aveti dreptate: Asta e satanism murdar (nu curat) și afișat cu mândrie si obraznicie. Din nefericire, aici s-a ajuns.
  • Briela 27.02.2024 21:27
    https://ortodoxinfo.ro/2024/02/26/parlamentarii-greci-care-au-votat-casatoria-intre-homosexuali-se-plang-ca-sunt-hartuiti-dupa-ce-au-fost-afurisiti-excomunicati-de-unii-preoti/
  • Dorel Timpa 28.02.2024 10:50
    Ha ha ha, pai da ce credeați voi, că scăpați asa de ușor?
    Anatema sa va fie, voua si urmașilor voștri !
  • Briela 27.02.2024 21:28
    ”Am primit acest mesaj pe WhatsApp. Se cam potrivește cu ce spunea Sfântul Paisie Aghioritul. Dacă ne vom confrunta cu aceste situații, să fim precauți.

    NOUA PANDEMIE ȘI SEMNUL FIAREI

    În curând va apărea iarăși pandemia și vor introduce în locul certificatului de vaccinare un card biometric, care se va numi Green Pass. Acest card va fi eliberat de un dispozitiv electronic tip bancomat, care va fi interactiv. Acolo se va elibera pe loc acest card și nu va fi nevoie de nici o altă intervenție. Cel care se va duce să ridice acel card, i se va explica că acest card este securizat pentru a nu fi fraudat prelevandu-se date biometrice. Așa că fiecare persoană se va pozitiona în fața dispozitivului și va urma pașii pe care aparatul îi va parcurge. La început, aparatul te va ghida cum să-ți poziționezi fața în dreptul ecranului pentru a scana retina, până ce acesta îți va confirma că a fost “ok” , scanandu-se datele biometrice ale retinei. Între timp când persoana se apropie cu fața de dispozitiv, un imprimator va pune semnul cu 666 pe frunte, astfel încât nici nu vei simți.
    Lângă aparat, sau în cadrul acestuia, este un locaș pentru a preleva datele biometrice de pe amprente. Locașul va fi adaptat pentru mâna dreaptă, astfel încât atunci când ai introdus mâna în dispozitiv se va imprima 666 la încheietura mâinii astfel încât când vei obține acel Green Pass persoană va fi pecetluita.
    Aparatul va fi autonom și va folosi tehnologie AI pentru că oamenii să nu poată influența funcționarea acestui aparat.
    Pe viitor nimeni nu va mai putea circula fără acest Green Pass. Cei care îl vor deține, vor fi privilegiați și vor face tot ceea ce făceau și înainte, iar cei care nu vor deține acest card, vor fi excluși din societate. Aceștia vor fi un “paria” și nu va avea acces la nimic.
    La început va fi opțional, dar curând acest card va fi nelipsit, mai ales pe fondul dispariției banilor cash și a controlului digital și climatic. Atunci acest card va deveni actul internațional de identitate și va deveni obligatoriu. Pentru impunerea acestui card se va trece la echipe de intervenție pe străzi, unde dacă cineva care nu va avea asupra sa acest card, va fi supus cu forța la a-și face unul. Aceste echipe de intervenție vor avea autospeciale care va face posibil punerea semnului pe loc. Aceștia vor scana toate persoanele în filtrele pe care le vor face. Toți indivizii care vor forma aceste echipe, nu vor fi oameni, aceștia vor fi “zombi” (din cei transformați).
    Aparatul nu va emite cardul celor nevaccinati! Dar există posibilitatea vaccinării, totodată cu introducerea mâinii drepte în dispozitivul alăturat, astfel că persoana va primi și vaccinul odată cu cardul.
    Semnul nu va fi vizibil de la inceput, dar cu timpul acesta va lumina ca un ceas cu cifre verzi luminiscente.
    La început cei însemnați vor purta șepci, ori breton, iar mâinile le vor acoperi cu mânecile de la îmbrăcăminte. După o vreme văzând că aproape toți vor avea semnul, oamenii nu se vor mai rușina și vor purta semnul la vedere. Acești însemnați, la început vor mai fi oameni, până ce tehnologia vaccinului se va cupla cu semnul, dar când se va întâmpla ca această tehnologie să fie conectată în stadiul final, atunci corpul transformat va exorciza sufletul din corp și persoana însemnată va fi un simplu recipient, care va aștepta un suflet pereche să preia acest corp.
    Toată tehnologia implantată în corpul oamenilor, va fi demonica. Ea va transforma corpul uman într-un corp hibrid, care se va potrivi sufletului de demon. Astfel că demonii vor ieși din iad și vor prelua corpurile oamenilor.
    Nimeni până acum nu și-a pus întrebarea de ce au nevoie demonii de corpurile oamenilor, pentru ca până acum nu realiza că este posibil așa ceva, dar demonii au creat o tehnologie unică prin care vor transforma ” înălțarea ” în trup a omului și o va produce tehnologic. Astfel corpurile celor însemnați se vor transforma devenind nemuritoare și vor fi folosite de demoni în lupta cu Hristos, de la Armaghedon. Demonii nu pot lupta cu Hristos în duh, dar în corpuri de oameni transformați, vor forma o armată de temut.
    Cei care credeți că vaccinații nu au comis un mare păcat, vă înșelați amarnic! Vaccinații și-au lepădat liberul arbitru odată cu acceptare vaccinului. Toate acele hârtii semnate, de acord cu vaccinul, au fost, renunțarea la liberul arbitru. Nu numai atât! Cei vaccinați, prin serul introdus au pierdut și controlul de a refuza semnul, iar prin tehnologie vor pute fi controlați. Așa că toți vaccinații vor fi primii la cozile acestor aparate de eliberat carduri. Ei vor primi comenzi de la Stăpânul lor ( Satan) ca să se ducă la aceste aparate.
    De aceea Dumnezeu a urât atât de mult semnul Fiarei, pentru că cel care renunță la corpul său și-l va da demonilor, va ajuta la construirea armatei demonilor.
    Cei nevaccinati și nepecetluiți vor avea persecuții inimaginabile. Toți cei însemnați vor porni împotriva lor. Aceștia la început va face tot posibilul ca să-și convingă apropiații să accepte vaccinul și cardul, după un timp, mulți se vor lepăda de tot și vor fugi prin păduri și prin pustiități, aceștia se vor constitui în grupuri mici, formând comunități. Toți aceia care vor pleca, vor fi protejați de îngeri, ei vor fi nevăzuți pentru ochii celor însemnați. În aceste timpuri se vor desfășura cei șapte ani de pedepse apocaliptice, care se pare, că deja au început.
    Venirea așa-zișilor extratereștrii va juca un rol decisiv în aceste timpuri. Aceștia nu sunt decât demoni, care vor veni în fața oamenilor ca salvatorii Pământului. Ei se vor da drept apărătorii pământului și vor spune că au venit într-un moment crucial pentru a salva Pământul de o invazie a unui extraterestru rău, prezentând pe Hristos și armatele de îngeri ca fiind extratereștrii invadatori. Ei vor purta război în Cer și pe pământ cu aceștia și Arhanghelii Mihail și Gavril îi va învinge și îi va trimite pe pământ.
    Toate aceste înșelari au fost posibile cu ajutorul educației din școli, mass-media și toate filmele. Ne-au educat să credem că trăim pe un pământ sferic care se plimbă printr-un univers plin de planete cu civilizații extraterestre care pot fi …și rele. De aceea prin educarea noastră s-a clădit un concept futuristic neadevărat, dar care îi va ajuta ca să ascundă venirea lui Hristos ca fiind a unor extratereștrii. Pământul nu este nici sferic și nici nu se plimbă bezmetic prin așa-zisul “univers”, el este static și este un habitat construit de Dumnezeu, ca noi oamenii să ne dezvoltăm spiritual și nu material până ce evoluția noastră va atinge un apogeu care va transforma corpul muritor, într-unul nemuritor. Suntem prima etapă de dezvoltare și dacă nu alegem corect, sufletul nostru nu va putea fi indumnezeit și va fi atras de focul veșnic care se află în interiorul acestui habitat, numit Pământ.
    Așa că aveți grijă! Dacă doriți să evoluați, nu vă vaccinați! Nu primiți cardul Green Pass și nici un act biometric. Fiți stăpânii voștrii și Dumnezeu vă v-a răsplăti înmiit.
    Aceste vremuri sunt foarte speciale! Acum se alege grâul de neghină. Dumnezeu a urât atât de mult acest semn încât cei care nu-l vor lua și vor fi sacrificați, vor primi imediat ce Hristos va veni, viața veșnică. Aceștia vor fi inviați și vor fi făcuți mari preoți ai lui Hristos și ai lui Dumnezeu. Ei vor locui cu Hristos și cu Dumnezeu și vor fi mai sfinți decât sfinții din ceruri. Cei care ați înțeles aceste lucruri, transmiteți-le tuturor fraților voștrii.
    Cel ce mărturisește acestea zice Amin! Vino, Doamne Iisuse!
    Harul Domnului Iisus Hristos, cu voi cu toți! Amin.”
  • Alex TG 27.02.2024 21:48
    Incredibil si dramatic in acelasi timp.

    Din cate am observat Patriarhul Ecumenic si Papa sunt toata ziua impreuna. Si au acelasi discurs, cu clima, salvarea planetei, schimbarile climatice si schimbarea stilului de viata..
    Se pare ca este o presiune a schimbarilor la care este supusa Biserica Ortodoxa, prin influente externe, folosind oameni plantati, cum este si Banescu. Vor sa produca schimbarile din interior, ca si cum biserica se reformeaza si se modernizeaza.

    Acum cu Grecia, este clar lucrarea unor grupuri ca si Schwab, Soros si alti satanisti folosind tehnica precedentului.
    Adica isi propun sa atace Ortodoxia, pt. ca in mod evident ii deranjeaza foarte mult. Si gandidu-se cum sa faca asta iau tara ortodoxa in care au infipti cel mai bine oamenii lor cu putere de decizie, apoi analizeaza care tara este mai putin conservatoare si dispusa la schimbari si apoi, pac!, impun cu brutalitate dorinta lor. Dupa care, asediul asupra bisericii nu se opreste aici, ca folosesc precedentul ca sa atace celelalte tari ortodoxe si sa ile determine la schimbare, dat ca exista un precedent. Adica daca intrr-o tara ortodoxa "civilizata", cum e Grecia, se poate, atunci neaparat si celelalte tari "mai inapoiate" trebuie sa urmeze exemplul.
    Asa au facut si cu casatoria homosexualilor, au luat Olanda ca precedent, ca acolo toleranta si libertinismul sunt mai mari, iar apoi rand pe rand dand exemplul Olandei "civilizate" au impus asta si in alte tari. Insa in Grecia este un atac asupra bisericii Ortodoxe, mi se pare evident.
  • Briela 27.02.2024 21:57
    ”Am primit acest mesaj pe WhatsApp. Se cam potrivește cu ce spunea Sfântul Paisie Aghioritul. Dacă ne vom confrunta cu aceste situații, să fim precauți.

    NOUA PANDEMIE ȘI SEMNUL FIAREI

    În curând va apărea iarăși pandemia și vor introduce în locul certificatului de vaccinare un card biometric, care se va numi Green Pass. Acest card va fi eliberat de un dispozitiv electronic tip bancomat, care va fi interactiv. Acolo se va elibera pe loc acest card și nu va fi nevoie de nici o altă intervenție. Cel care se va duce să ridice acel card, i se va explica că acest card este securizat pentru a nu fi fraudat prelevandu-se date biometrice. Așa că fiecare persoană se va pozitiona în fața dispozitivului și va urma pașii pe care aparatul îi va parcurge. La început, aparatul te va ghida cum să-ți poziționezi fața în dreptul ecranului pentru a scana retina, până ce acesta îți va confirma că a fost “ok” , scanandu-se datele biometrice ale retinei. Între timp când persoana se apropie cu fața de dispozitiv, un imprimator va pune semnul cu 666 pe frunte, astfel încât nici nu vei simți.
    Lângă aparat, sau în cadrul acestuia, este un locaș pentru a preleva datele biometrice de pe amprente. Locașul va fi adaptat pentru mâna dreaptă, astfel încât atunci când ai introdus mâna în dispozitiv se va imprima 666 la încheietura mâinii astfel încât când vei obține acel Green Pass persoană va fi pecetluita.
    Aparatul va fi autonom și va folosi tehnologie AI pentru că oamenii să nu poată influența funcționarea acestui aparat.
    Pe viitor nimeni nu va mai putea circula fără acest Green Pass. Cei care îl vor deține, vor fi privilegiați și vor face tot ceea ce făceau și înainte, iar cei care nu vor deține acest card, vor fi excluși din societate. Aceștia vor fi un “paria” și nu va avea acces la nimic.
    La început va fi opțional, dar curând acest card va fi nelipsit, mai ales pe fondul dispariției banilor cash și a controlului digital și climatic. Atunci acest card va deveni actul internațional de identitate și va deveni obligatoriu. Pentru impunerea acestui card se va trece la echipe de intervenție pe străzi, unde dacă cineva care nu va avea asupra sa acest card, va fi supus cu forța la a-și face unul. Aceste echipe de intervenție vor avea autospeciale care va face posibil punerea semnului pe loc. Aceștia vor scana toate persoanele în filtrele pe care le vor face. Toți indivizii care vor forma aceste echipe, nu vor fi oameni, aceștia vor fi “zombi” (din cei transformați).
    Aparatul nu va emite cardul celor nevaccinati! Dar există posibilitatea vaccinării, totodată cu introducerea mâinii drepte în dispozitivul alăturat, astfel că persoana va primi și vaccinul odată cu cardul.
    Semnul nu va fi vizibil de la inceput, dar cu timpul acesta va lumina ca un ceas cu cifre verzi luminiscente.
    La început cei însemnați vor purta șepci, ori breton, iar mâinile le vor acoperi cu mânecile de la îmbrăcăminte. După o vreme văzând că aproape toți vor avea semnul, oamenii nu se vor mai rușina și vor purta semnul la vedere. Acești însemnați, la început vor mai fi oameni, până ce tehnologia vaccinului se va cupla cu semnul, dar când se va întâmpla ca această tehnologie să fie conectată în stadiul final, atunci corpul transformat va exorciza sufletul din corp și persoana însemnată va fi un simplu recipient, care va aștepta un suflet pereche să preia acest corp.
    Toată tehnologia implantată în corpul oamenilor, va fi demonica. Ea va transforma corpul uman într-un corp hibrid, care se va potrivi sufletului de demon. Astfel că demonii vor ieși din iad și vor prelua corpurile oamenilor.
    Nimeni până acum nu și-a pus întrebarea de ce au nevoie demonii de corpurile oamenilor, pentru ca până acum nu realiza că este posibil așa ceva, dar demonii au creat o tehnologie unică prin care vor transforma ” înălțarea ” în trup a omului și o va produce tehnologic. Astfel corpurile celor însemnați se vor transforma devenind nemuritoare și vor fi folosite de demoni în lupta cu Hristos, de la Armaghedon. Demonii nu pot lupta cu Hristos în duh, dar în corpuri de oameni transformați, vor forma o armată de temut.
    Cei care credeți că vaccinații nu au comis un mare păcat, vă înșelați amarnic! Vaccinații și-au lepădat liberul arbitru odată cu acceptare vaccinului. Toate acele hârtii semnate, de acord cu vaccinul, au fost, renunțarea la liberul arbitru. Nu numai atât! Cei vaccinați, prin serul introdus au pierdut și controlul de a refuza semnul, iar prin tehnologie vor pute fi controlați. Așa că toți vaccinații vor fi primii la cozile acestor aparate de eliberat carduri. Ei vor primi comenzi de la Stăpânul lor ( Satan) ca să se ducă la aceste aparate.
    De aceea Dumnezeu a urât atât de mult semnul Fiarei, pentru că cel care renunță la corpul său și-l va da demonilor, va ajuta la construirea armatei demonilor.
    Cei nevaccinati și nepecetluiți vor avea persecuții inimaginabile. Toți cei însemnați vor porni împotriva lor. Aceștia la început va face tot posibilul ca să-și convingă apropiații să accepte vaccinul și cardul, după un timp, mulți se vor lepăda de tot și vor fugi prin păduri și prin pustiități, aceștia se vor constitui în grupuri mici, formând comunități. Toți aceia care vor pleca, vor fi protejați de îngeri, ei vor fi nevăzuți pentru ochii celor însemnați. În aceste timpuri se vor desfășura cei șapte ani de pedepse apocaliptice, care se pare, că deja au început.
    Venirea așa-zișilor extratereștrii va juca un rol decisiv în aceste timpuri. Aceștia nu sunt decât demoni, care vor veni în fața oamenilor ca salvatorii Pământului. Ei se vor da drept apărătorii pământului și vor spune că au venit într-un moment crucial pentru a salva Pământul de o invazie a unui extraterestru rău, prezentând pe Hristos și armatele de îngeri ca fiind extratereștrii invadatori. Ei vor purta război în Cer și pe pământ cu aceștia și Arhanghelii Mihail și Gavril îi va învinge și îi va trimite pe pământ.
    Toate aceste înșelari au fost posibile cu ajutorul educației din școli, mass-media și toate filmele. Ne-au educat să credem că trăim pe un pământ sferic care se plimbă printr-un univers plin de planete cu civilizații extraterestre care pot fi …și rele. De aceea prin educarea noastră s-a clădit un concept futuristic neadevărat, dar care îi va ajuta ca să ascundă venirea lui Hristos ca fiind a unor extratereștrii. Pământul nu este nici sferic și nici nu se plimbă bezmetic prin așa-zisul “univers”, el este static și este un habitat construit de Dumnezeu, ca noi oamenii să ne dezvoltăm spiritual și nu material până ce evoluția noastră va atinge un apogeu care va transforma corpul muritor, într-unul nemuritor. Suntem prima etapă de dezvoltare și dacă nu alegem corect, sufletul nostru nu va putea fi indumnezeit și va fi atras de focul veșnic care se află în interiorul acestui habitat, numit Pământ.
    Așa că aveți grijă! Dacă doriți să evoluați, nu vă vaccinați! Nu primiți cardul Green Pass și nici un act biometric. Fiți stăpânii voștrii și Dumnezeu vă v-a răsplăti înmiit.
    Aceste vremuri sunt foarte speciale! Acum se alege grâul de neghină. Dumnezeu a urât atât de mult acest semn încât cei care nu-l vor lua și vor fi sacrificați, vor primi imediat ce Hristos va veni, viața veșnică. Aceștia vor fi inviați și vor fi făcuți mari preoți ai lui Hristos și ai lui Dumnezeu. Ei vor locui cu Hristos și cu Dumnezeu și vor fi mai sfinți decât sfinții din ceruri. Cei care ați înțeles aceste lucruri, transmiteți-le tuturor fraților voștrii.
    Cel ce mărturisește acestea zice Amin! Vino, Doamne Iisuse!
    Harul Domnului Iisus Hristos, cu voi cu toți! Amin.”
  • Lucretia P. 27.02.2024 22:19
    Mesaj preluat

    Homosexualitatea privită pe plan juridic, politic, istoric, medical,
    social, educațional, și religios,

    a) Pe plan juridic
    În plan juridic, Art. 48 din Constituția României menționează căsătoria fără a preciza sexul soților, însă în art. 259 din Codul civil se prevede că doar bărbatul și femeia se pot căsători. Așadar, potrivit legislației actuale din România, două persoane de același sex nu se pot căsători.
    Dacă până în anul 2000 actele homosexuale comise erau incriminate drept infracțiune la noi, prin Legea 273/2004 privind procedura adopției în România, care ,,nu prevede ca și condiție de a fi heterosexual al adoptatorului”, homosexualii și-au câștigat dreptul de a adopta copii!!! În România numai heterosexualii se pot căsători, dar în Grecia, homosexualii și-au câștigat și acest drept!!!
    b) Pe plan politic
    b)În plan politic, problema sexualității și chiar a homosexualității beneficiază de o atenție suspectă:
    ,,A împiedica un homosexual să se angajeze, să beneficieze de un serviciu public sau să adopte un copil pe motivul preferinței sale sexuale este discriminare. Acest lucru este interzis – există adevărate manuale în acest sens, în România, în Europa sau la nivel mondial. Drepturile LGBTI trebuie promovate și protejate – o spune Consiliul UE printr-un Ghid recent. Combaterea discriminării pe motive de orientare sexuală sau identitate de gen este un obiectiv al Consiliului Europei – SOGI.” (https://www.juridice.ro/419428/despre-casatoria-si-adoptia-pentru-homosexuali.html)
    Concluziile unui jurist privind drepturile homosexualilor atestă politizarea acestei probleme și prezentarea acesteia ca fiind o problemă de importanță majoră pentru societate:
    ,,În România numai heterosexualii se pot căsători. Căsătorirea homosexualilor nu este un drept al omului. În 21 state din UE se permite uniunea civilă, în 12 state se permite căsătoria între persoane de același sex, iar tendința este în creștere a numărului de state. Preferințele sexuale țin de viața privată și intimă a persoanelor și ele nu pot constitui temei pentru niciun fel de defavorizare.” (https://www.juridice.ro/419428/despre-casatoria-si-adoptia-pentru-homosexuali.html)
    Agenda homosexuală se impune prin sfidarea voinței românilor, Referendum-ul din 2018 fiind falsificat:
    ,,Demersul din 2018 a ajuns la Referendum, dar prin afirmația falsă că nu ar fi întrunit cvorumul, pentru că doar 22% dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, a fost invalidat. Procentul minim era de 30%. În realitatea, potrivit numărului real de alegători din România, procentul celor veniți la vot a fost de circa 33%.
    De-atunci, CEDO a decis că România ar trebui să legalizeze „parteneriatele civile” între persoane de același sex, primul pas spre mariajul LGBT, mai scrie R3.”( Coaliția pentru Familie și Căsătorie renaște prin Coaliția pentru Constituție cu două teme principale: sublinierea că SOȚI înseamnă BĂRBAT și FEMEIE și utilizarea nerestricționată a NUMERARULUI în orice tranzacție. Cine face parte din Coaliție | ActiveNews)
    De asemenea, marșurile, mitingurile și demonstrațiile publice ale grupărilor LGBT, au rolul de a legitima și de a răspândi această alegere.
    În aceste condiții, mai multe organizații nonguvernamentale și chiar partide politice luptă pentru apărarea prin Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, deoarece homosexualitatea, ca alegere a unui anumit mod de viață departe de ascultarea de Dumnezeu, a depășit amploarea eșecului și a evoluat într-o mișcare, cu scopul politico-ideologic de a o impune întregii societăți.

    c) Pe plan medical
    În plan medical, această alegere este considerată în mod firesc de Biserica Ortodoxă și Teologia ei, ca o abatere de la viața naturală, ca o boală sufletească, vindecabilă printr-un comportament de pocăință.
    ,,Biserica este un centru de vindecare duhovnicească (Spitalul), care acceptă, ca membri ai săi, oameni care doresc să fie vindecați de patimile lor.” (Iraklis Rerakis, profesor, AUTH, Vindecarea Homosexualității în infirmeria Bisericii)
    Christos Ios. Istikoglou, medic psihiatru afirmă: ,,Din punct de vedere științific, însă, singurul caz care justifică comportamentul efeminat este lipsa enzimei 21-OH hidroxilază, care predispune o persoană la caracteristicile efeminate. Toate celelalte teorii despre homosexualitatea înnăscută sunt invalide.
    Dimpotrivă, am observat în Parlament comportamentul provocator al grupului parlamentar de homosexuali, care a fost preluat și de mass-media. Nu întâmplător, la cea de-a 26-a Conferință Panhelenică de Psihiatrie desfășurată la Kos, au dominat ca subiect situațiile trans gen, precum și problemele sociale și psihologice ale imigranților ilegali, probleme care se află în prioritate imediată pe agenda guvernului, atunci când aceștia s-au postat în situația de cetățeni de rangul secund, lucru dovedit în fiecare zi. Pentru că așa cum știm imigranții ilegali, adepții islamului nu au nimic de-a face cu niciun simț al culturii.
    Totuși, subiectul care ridică întrebări uriașe este și adopția unui copil de către cuplurile de același sex, cu întrebarea clasică care domină, modelul parental pe care copiii adoptați de cuplurile în cauză îl vor dezvolta ulterior!
    Homosexualii suferă de obicei de tulburări severe de personalitate, o afecțiune incurabilă în psihiatrie. Oricine incriminează aceste situații anormale este catalogat drept homofob și în acest fel homosexualii adoptă un rasism specific față de oamenii normali și sănătoși.
    Din aceste motive, se cere Bisericii să manifeste o rezistență și mai puternică împotriva conducătorilor și homosexualilor, care sunt purtătorii acestor opinii și a unor comportamente deviante care lezează bunul simț și declanșează oprobiul public.” ( Christos Ios. Istikoglou, medic psihiatru, Homosexualitatea în engolpion)

    d) Pe plan social
    Având în vedere că în plan medical, homosexualii suferă de obicei de tulburări severe de personalitate, o afecțiune incurabilă în psihiatrie, adopția unui copil de către un homosexual ar trebui privită cu maximă circumspecție, deoarece este în general contrară intereselor copilului. Cu toate acestea, la noi a fost deja adoptată o lege în acest sens pentru a nu discrimina persoanele LGBT.
    Acum aceștia luptă să li se dea și posibilitatea de a-și întemeia ,,familii”, deși căsătorirea homosexualilor nu este un drept al omului. Trebuie avut în vedere că această luptă pentru impunerea unei agende străine de modul de viață creștin afectează negativ modurile și regulile de viață de familie și sociale ale românilor, care s-au condus de secole după poruncile lui Dumnezeu în vederea mântuirii.
    Trebuie remarcat și faptul că ideologia LGBT este încurajată în toate sferele vieții sociale prin propagandă nu fără un scop anume. Există interese ascunse și o față nevăzută homosexualității și a adopției de copii, despre care nu se vorbește. Nu se vorbește despre traficul de copii, nici despre traficul de organe, nici despre traficul de carne vie sub masca adopției de copii. În plus, nu se vorbește nici despre adrenocrom, care este un medicament destinat elitelor și care este extras din sângele copiilor torturați și sacrificați!
    Suntem CONDUSI de Oculta de PEDOVORI Dependenți ..
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/miliardarii-care-isi-injecteaza-sange-de-adolescenti-pentru-a-deveni-nemuritori-804581
    Adrenochrome, drogul Elitelor satanice băutoare de sânge.
    https://www.facebook.com › … › Videos

    d) Pe plan educațional
    Așa cum deja se observă, grupurile LGBT vor, de fapt, să-și impună agenda în plan educațional, dovadă fiind ideologizarea tineretului în acest sens. În subcultura ideologizantă au apărut cărți și filme în care eroii au aceste deviații și care le sunt prezentate elevilor. Având vedere că ideologia LGBT nu a întâmpinat o opoziție clară din partea Sinodului BOR, deși promovează păcate strigătoare la cer, o parte din tinerii nu mai sunt capabili de a face distincția între bine și rău și cad pradă acestei ideologii. Ei sunt din ce în ce mai lipsiți de repere, deoarece o serie de factorii educaționali, în virtutea corectitudinii politice, le livrează acestora false modele: campioni care au câștigat concursuri datorită schimbării de sex, oameni care au obținut ranguri și funcții deoarece au fost homosexuali…
    Se pune discuție însăși schimbarea denumirii de ,,mamă” și ,,tată” și înlocuirea acestora cu ,,părinte 1” și ,,părinte 2”! Totuși, avertismentul Mântuitorului pentru cei care îi smintesc pe tineri prin învățături pierzătoare de suflet este clar: ,,Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării.”( Matei, 18, 6)

    e) Pe plan istoric
    Istoria ne arată că în toate perioadele în care homosexualitatea, care este un păcat strigător la cer, a fost afișată public, Dumnezeu a intervenit cu pedepse.
    Desfrâul împotriva firii își trage numele de la cetatea Sodoma, ai cărei locuitori și-au atras mânia lui Dumnezeu prin săvârșirea acestor păcate: ,,Strigarea Sodomei și a Gomorei e mare și păcatul lor cumplit de greu. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat așa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să știu” (Facere 18, 20-21). Îngerii lui Dumnezeu, când au sosit în Sodoma, au spus: “Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului și Domnul Ne-a trimis să-l pierdem” (Facere 19, 13).
    Așadar nicio putere politică nu s-a putut opune lui Dumnezeu Care a ars cele două cetăți care spurcaseră pământul dat lor prin păcate strigătoare la cer.
    În circumstanțele presiunilor de recunoaștere a parteneriatelor civile homosexuale, și chiar a ,,căsătoriilor” între cei de același sex, este deosebit de importantă mărturia lui Salvianus, scriitor bisericesc și preot din secolul al V-lea ,,care a trăit plenar prăbușirea Imperiului Roman de Apus, martor al năvălirilor popoarelor migratoare și al căderii în mâinile acestora a unor cetăți și provincii foarte importante, cum ar fi orașul Cartagina, Spania, o parte din Franța etc., textul constituie atât un document istoric asupra perioadei, cât și un diagnostic duhovnicesc foarte clar și categoric. (https://telegra.ph/O-istorie-nefardata-a-prabusirii-Imperiului-Roman-de-Apus-HOMOSEXUALITATEA-AFISATA-PUBLIC-SI-EXPLOATAREA-NEMILOASA-A-SARACILOR-V-02-19)
    În cartea ,,Despre guvernarea lui Dumnezeu”, Salvanius prezintă ,,O istorie nefardată a prăbușirii Imperiului Roman de Apus. HOMOSEXUALITATEA AFISATĂ PUBLIC ȘI EXPLOATAREA NEMILOASĂ A SĂRACILOR, VICIILE CARE AU DUS LA PRĂBUȘIREA UNEI CIVILIZAȚII.
    Salvianus descrie un imperiu care, deăi păstrase osatura structurii care-i asigurase mareția, anume organizarea administrativă, instituțiile politice și civice, superioritatea netă a civilizației materiale, se prabușea nu atât din cauza forței barbarilor năvaălitori, cât din cauza putreziciunii sale morale și sociale. Deși devenise de cel puțin o generație Imperiu Creștin, Apusul era caracterizat de o viață stricată de nevindecat. Pe plan social, persistau nedreptăți flagrante, potentații romani profitând de puterea conferită fie prin rang, fie prin funcție, pentru a apăsa pe cei săraci(…) Pe plan moral, desfrânarea este revoltătoare și are, dincolo de caracterul răspândit, și un caracter de exploatare a celui mai slab – adică a femeii (îndeosebi în postura slujnicelor obligate să devină concubine).
    Ca și cum nu era de ajuns sau pentru a pune vârf păcatelor, în unele regiuni ale Imperiului prolifera și homosexualitatea. În Cartagina, chiar afișarea PUBLICA a homosexualitații, practicarea travestiului, erau ,,tolerate” de autoritați, fapt pentru care Salvianus considera inevitabilă cucerirea orașului de către vandali. Cu atât mai mult cu cât vandalii, popor ,,barbar”, interzic homosexualitatea, desființează bordelurile și impun căsătoria ca singură formă de conviețuire. Semnificativ este și că, după cum a notat de scriitorul bisericesc, în aceleași regiuni cotropite de homosexuali se manifesta și un puternic duh anti-monahal, pustnicii fiind ținta oprobiului public.
    Descrierea pe care Salvianus o face corespunde, de altfel, avertismentului profetic pe care Biserica e datoare să-l dea societății în care se află. Nu prin sofisme fariseice, nu prin jumătăți de adevăruri, nu prin gâdilarea orgoliului celor ce ajung să se afișeze public cu patimile lor, ci prin aducerea constantă aminte a adevărurilor cu adevărat biblice. A faptului că tolerarea unor asemenea patimi ca manifestări publice, considerată de scriitorul bisericesc drept ,,crimă a statului” (s.n), duce la pedepsirea întregii societăți care le admite, nu doar a celor vinovati. (s.n)
    În dimensiune istorică, se poate observa faptul că homosexualitatea și libertinajul sunt legate strâns de exploatarea sexuală a celor făra de puteră. De la tinerii cărați după armata romană pentru a fi oferiți drept ,,recompense” soldățoilor veterani până la prostituatele cartagineze care au trebuit să aștepte venirea vandalilor pentru a deveni soții legitime, obiceiurile sexuale ,,alternative” familiei și relatiei hetero sunt însoțite pretutindeni de siluirea celor lipsiți de apărare.”
    https://telegra.ph/O-istorie-nefardata-a-prabusirii-Imperiului-Roman-de-Apus-HOMOSEXUALITATEA-AFISATA-PUBLIC-SI-EXPLOATAREA-NEMILOASA-A-SARACILOR-V-02-19, rezumat din Despre guvernarea lui Dumnezeu, scrisă de Salvanius, EIBMBOR, PSB 72, 1992

    f) Pe plan religios
    Homosexualitatea și practicile sexuale împotriva firii sunt păcate strigătoare la cer, alături de omuciderea conștientă și avortul; asuprirea celor lipsiți de apărare: văduve, orfani, săraci, străini etc; nedreptățile sociale, mai ales cele financiare și materiale; nerespectarea și chinuirea părinților.
    ,,Păcatele strigătoare la cer se ridică împotriva înclinațiilor firești pe care Dumnezeu le-a pus în firea noastră. Aceste păcate întunecă și deformează chipul lui Dumnezeu din om. Ele sunt atât de grele, încât, mai mult decât altele, cer o răsplătire (dreptate) de la Dumnezeu chiar în lumea aceasta. Ele izvorăsc mai ales din necredința și răutatea conștientă a omului, fiind săvârșite cu multă înainte cugetare.”
    (https://www.crestinortodox.ro/editoriale/pacatele-strigatoare-141404.html)
    Acestea ar trebui descurajate de către toți cei care răspund de mântuirea semenilor lor. Cu toate acestea, la nivel oficial, are loc ceva straniu. Aflăm că Papa îi binecuvântează pe homosexuali, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ecumenice ne spune că ar trebui să evităm afirmații precum că ,,Nu există homosexuali în Biserică”!!!
    „Brațele deschise pentru Homosexuali”: Biserica Ortodoxă merge pe urmele Vaticanului | ActiveNews
    https://publicorthodoxy.org/2024/02/22/what-is-gods-what-is-caesars/
    Însă Capul Bisericii este Hristos, iar mădularele Bisericii sunt păcătoșii care doresc mântuirea, nu cei care doresc să dezincrimineze păcatul pentru a-și impune agenda LGBT!
    Observăm că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ecumenice admite, de fapt, existența homosexualilor în Biserică!!! Cu ce drept? Cine l-a autorizat să împiedice mântuirea celor care au căzut în mrejele păcatelor strigătoare la cer? În Biserică poate veni orice păcătos care e conștient că a săvârșit un păcat pentru a se pocăi. Așadar, în Biserica lui Hristos poate veni oricine în calitate de păcătos pentru a se pocăi, nu de homosexual care crede că are DREPTUL să păcătuiască! Nicio lege pământească nu poate să-i dea unui homosexual dreptul să fie mădular al Bisericii dacă nu se pocăiește.
    Ierarhii au fost lăsați să păstreze dreapta credință și tot ei răspund de respectarea poruncilor divine în generație în genereație fără a face niciun compromis. Observând compromisurile care se fac la vârful ierarhiei bisericești, nu putem să nu ne îngrijorăm. Îi privim cu milă, deoarece își pun în pericol mântuirea disprețuind cuvântul Apostolului Pavel, care zice:
    ,,Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.” (Corinteni, 6, 9-10)
    Așadar nimeni nu are voie să încurajeze păcatul.
    Însuși Hristos a prorocit atât venirea smintelilor și pedeapsa celor prin care vine sminteala, cât și atitudinea pe care trebuie s-o avem față de sminteală și față de cei care smintesc, indiferent cine ar fi aceștia:
    ,,Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te smintește, taie-l și aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viață ciung sau șchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic. Și dacă ochiul tău te smintește, scoate-l și aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viață cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri.”( Matei, 18, 7-10)
    Prin cuvintele ,,mâna” și ,,ochiul” trebuie să înțelgem prietenii, rudele și formatorii de opinie care ne împing spre păcat. Însuși Hristos ne îndeamnă să rupem legăturile cu unii ca aceștia. Putem să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ei să le arate calea mântuirii și să-i întoarcă la pocăință, dar trebuie să urâm păcatul, oricare ar fi acesta, pentru a ne putea mântui.

    În loc de concluzii
    După o analiză a situației din Grecia, Konstantin Șemliuc constată că unii clerici au exprimat, de fapt, opinii ale ierarhilor trădători în favoarea homosexualilor, nu ale creștinilor:
    ,,Este deci foarte posibil ca prin intermediul arhiepiscopului Elpidoforos, al arhiepiscopului Evghenios și al altora ca ei, Patriarhul Bartolomeu, care trăiește pe teritoriul Turciei (stat islamic), să încerce să introducă în Ortodoxie tot ceea ce ne-ar rupe literalmente de credința Părinților noștri, de Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos, de misiunea ei mântuitoare și – cel mai important – de unirea cu Hristos.” „Brațele deschise pentru Homosexuali”: Biserica Ortodoxă merge pe urmele Vaticanului | ActiveNews , O analiză de Konstantin Șemliuc publicată pe site-ul Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina tradusă și publicată pe ActiveNews.
    Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Grecia ar putea deveni un punct de plecare pentru promovarea și implementarea inițiativelor similare în alte țări ortodoxe ale Uniunii Europene.
    Eleftherios Andronis își exprimă durerea sfâșietoare pentru legea distrugerii sufletelor copiilor din ziua de 15 februarie 2024:
    ,,15 Februarie – Zi de doliu: 223 de “vaiuri” pentru Irozii moderni care Ei au vândut copiii și au răstignit familia. (…) Când au votat pentru memorandum-uri, au distrus economia. În pandemie au distrus vieți. Acum, cu facătura nenorocită, ei distrug suflete. Sufletele copiilor…(…)
    Cu atitudinea lor mizerabilă, ei au declarat oficial război împotriva creștinilor. Este timpul ca Biserica să răspundă în mod corespunzător celor care ei și-au schimbat botezul cu votul lor trădător. http://aktines.blogspot.com/2024/02/15-223.html?m=1
    Un grup de creștini
  • Mars.60 Stefan 28.02.2024 13:06
    Foarte bun si bine argumentat articol spre invatatura si zidire.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  • Aljones 27.02.2024 22:46
    Nu cunosc personajul, Adica Crisarvis Sau cum îl cheama . Dar îl
    Asteapta viata grea Pentru affirmatiile facute Nu Stiu Ce fel de teologie a facut el Dar Nu seamana deloc cu ce spune Iisus Hristos , Mantuitorul nostru. Biblia spune clar Ce si cum . Daca Nea John are ideile lui care se abat de la cuvantul lui Hristos atunci e groasa Pentru el . Asta e lipsa de credinta , Nu Tu smerenie , nimic . Sa me rugam la Dumnezeu si Maica Domnului sa ne tina tari in credinta .
  • IC XC NI KA 27.02.2024 23:44
    În calitate de “primitivi”.. “cel puțin anacronici și ipocriți” să vedem ce zice învățătura de credință ortodoxă, prin Apostolul zile, care ieri, printr-o “întâmplare de coincidență” la articolul "Un Copil este cel mai frumos Cadou pe care un Bărbat i-l poate face altui Bărbat", a fost:


    Apostolul zilei (II Petru 1, 20-21; 2, 1-9)

    Iubiților, mai înainte de toate, trebuie să știți, că nicio prorocie a Scripturii NU se tâlcuiește după socotința fiecăruia;

    pentru că niciodată prorocia NU s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.

    Dar au fost în popor și proroci mincinoși, după cum și între voi vor fi

    învățători MINCINOSI, care vor S T R E C U R A eresuri pierzătoare și, T Ă G Ă D U I N D chiar pe Stăpânul Care i-a RĂSCUMPĂRAT, își vor aduce lor grabnică pieire;

    și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, CALEA ADEVĂRULUI VA FI HULITĂ;

    și, din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor MOMI PE VOI.

    DAR osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează.

    Dacă Dumnezeu N-A CRUȚAT pe îngerii care au păcătuit, ci, legându-i cu legăturile întunericului în iad, i-a dat să fie păziți spre judecată;

    și n-a cruțat lumea veche, ci a păstrat NUMAI pe Noe, ca al optulea propovăduitor al dreptății, când a adus potopul peste cei fără de credință, și CETĂȚILE Sodomei și Gomorei, osândindu-le la
    N I M I C I R E, le-a preschimbat în cenușă, dându-le ca o

    PILDĂ NELEGIUIȚILOR DIN VIITOR;

    iar pe dreptul Lot, CHINUIT DE PETRECEREA ÎN DESFRÂNARE A CELOR NELEGIUIȚI,

    l-a I Z B Ă B I T, pentru că dreptul acesta, locuind între ei, prin ce vedea și auzea, zi de zi, chinuia sufletul său cel DREPT, din pricina faptelor lor nelegiuite,

    Domnul poate să SCAPE din ispite pe cei credincioși, iar pe cei nedrepți să-i PĂSTREZE, ca să fie pedepsiți în ziua judecății.

    https://marturieathonita.ro/apostolul-zilei-ii-petru-1-20-21-2-1-9-2/


    Iar Apostolul zilei de azi, tot ca o “coincidență” mănușă ..vine la prezentul articol:

    Apostolul zilei (II Petru 2, 9-22)

    Iubiților, Domnul poate să scape din ispite pe cei credincioși, iar pe cei nedrepți să-i păstreze, ca să fie pedepsiți în ziua judecății;

    și mai ales pe cei ce UMBLĂ după îmboldirile CĂRNII, în pofte SPURCATE și disprețuiesc domnia cerească.

    Îndrăzneți, îngâmfați, ei nu se cutremură să hulească măririle (din cer); pe când Îngerii, deși sunt mai mari în tărie și în putere, nu aduc în fața Domnului judecată defăimătoare împotriva lor.

    Aceștia, însă, ca niște DOBITOACE FĂRĂ DE MINTE, din fire făcute să fie prinse și nimicite, hulind cele ce nu cunosc, vor pieri în stricăciunea lor;

    ei înșiși fiind nedrepți își vor lua plata nedreptății, socotind o PLĂCERE DESFRÂNAREA de fiecare zi;

    ei sunt pete și ocară, făcându-și plăcere, în RĂTĂCIRILE lor, să ospăteze cu voi la mesele voastre; având ochii plini de pofta desfrânării și fiind nesățioși de păcat, ei AMĂGESC sufletele cele nestatornice; inima lor e deprinsă la lăcomie și sunt fiii BLESTEMULUI;

    PĂRÂSIND calea cea dreaptă, au RĂTĂCIT și au apucat calea lui Valaam, fiul lui Vosor, care a iubit plata nedreptății, dar a primit mustrare pentru călcarea lui de lege;

    căci dobitocul fără grai, pe care era călare, GRĂIND cu glas omenesc, a oprit nebunia prorocului.

    Aceștia sunt izvoare fără de apă și nori purtați de furtună, cărora li se păstrează în veac întunericul cel de nepătruns, întrucât, rostind vorbe trufașe și deșarte, ei

    MOMESC ÎNTRU POFLETE TRUPULUI, cu DESFRÂNĂRI, pe cei care de-abia au scăpat de cei ce viețuiesc în rătăcire.

    Ei le făgăduiesc LIBERTATEA, fiind ei înșiși ROBI stricăciunii, fiindcă ceea ce te BIRUIEȘTE, aceea te și STĂPÂNEȘTE.

    Pentru că, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dacă iarăși se încurcă în acestea, ei sunt învinși;

    li s-au făcut cele de pe urmă mai RELE decât cele dintâi. Că mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptății, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, dată lor.

    Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: câinele se întoarce la vărsătura lui și porcul scăldat la noroiul mocirlei lui.”

    ***
    Chryssavgis, pentru acest cuvânt al lui, e un
    M O M I T O R..
    Vai de sufletul lui dacă nu-și vine în fire..

    Doamne, miluiește.
  • IC XC NI KA 27.02.2024 23:47
    Vai de sufletul lui dacă nu-și vine în fire..și nu-i aduce la fire și pe toți cei pe care i-a momit. Vă dați seama de fapt ce a făcut el aici?!
    Ferească Dumnezeu!
  • Valentin D 28.02.2024 00:24
    îl critică și pe Hristos
  • Dorel Timpa 28.02.2024 14:14
    Da cine mai e și papagalul asta de la "patriarhia ecumenică"?

    Asta e prelat? Asta ar trebui sa reprezinte poziția Bisericii ortodoxe fata de problema asta gravă, cu homo și cu popo, lesby și alte bazaconii?

    Crede asta că oamenii normali la cap o sa mai asculte de "patriarhia ecumenică" ?
  • Rusi 29.02.2024 17:39
    Patriarhului Bartolomeu si teologul John Chrissavgis nu sunt preoti crestini, ei sunt trimisii satanei.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania