Papa Franscisc se implică în cazul crizei din Grecia. Suveranul Pontif, deși nu a fost explicit, a sugerat că este de partea Guvernului Tsipras, folosind o frază care este uzitată des și de premierul Greciei.
"Veștile care sosesc din Grecia preocupă în privința situației economice și sociale a țării."Sfântul Părinte dorește să-și facă simțită apropierea față de întregul popor elen, cu un gând special față de numeroasele familii greu încercate de o criză umană și socială atât de complexă și de frământată", se afirmă într-un comunicat de presă.
Fraza de final a Papei seamănă mult cu declarațiile premierului Alexis Tsipras.
"Demnitatea persoanei umane trebuie să rămână în centrul oricărei dezbateri politice și ehnice ca și în centrul asumării deciziilor responsabile. Papa Francisc i-a îndemnat pe toți credincioșii să se unească în rugăciune pentru binele iubitului popor grec", a încheiat Episcopul Romei.
Cea mai plauzibilă explicație pentru atitudinea Papei este faptul că este argentinian, o țară care a avut mari probleme, ca și Grecia, cu creditorii internaționali.
În scrisoarea către greci a premierului Tsipras, șeful guvernului elen a folosit cuvântul "demnitate" de patru ori.
"Vă chem să decideți - cu suveranitate și demnitate așa cum o cere istoria greacă - dacă ar trebui să acceptăm ultimatumul excesiv care impune o strictă și umilitoare austeritate fără sfârșit, și fără perspectiva de a sta pe picioarele noastre vreodată, din punct de vedere social și financiar", spunea el, atunci.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.