Occidentul pare uimit: armele sale sunt folosite în Atacuri împotriva Teritoriului Rusiei?!

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Combatanții din Corpul Voluntarilor Ruși și din Legiunea Libertatea Rusiei, care luptă alături de Ucraina, și care au participat la asaltul din regiunea rusă Belgorod au folosit arme occidentale.

Potrivit unui articol din Washington Post, care a utilizat pentru documentare imaginile postate pe rețelele sociale chiar de atacatori, este vorba de patru vehicule blindate rezistente la mine (MRAP), trimise Ucrainei de către Statele Unite și Polonia.

De asemenea, și armele ușoare folosite de combatanții ruși erau de producție occidentală: puști CZ Bren din Cehia și FN SCAR din Belgia.

Comandantul Legiunii Libertatea Rusiei, Ilia Ponomarev, a declarat pentru Washington Post că voluntarii ruși au luat armele occidentale de la ruși, însă„Ponomarev nu a furnizat nici o dovadă în sprijinul afirmațiilor sale”.

Conform declarațiilor a doi voluntari americani care luptă în Ucraina, citați de Washington Post, puștile Bren și SCAR sunt distribuite în mod regulat militarilor ucraineni și voluntarilor străini care luptă alături de trupele Kievului.

La rândul său, ziarul belgian Le Soir scrie că guvernul de la Bruxelles va cere Kievului explicații de ce armele sale sunt folosite în acțiuni militare pe teritoriul Rusiei.

După cum au informat ministra belgiană a Apărării, Ludivine Dedonder, și ministra de Externe, Hadja Lahbib, armele erau destinate exclusiv forțelor armate ucrainene, „pentru a-și apăra teritoriul și populația”.

Această precizare este trecută în mod clar în toate documentele care însoțesc fiecare livrare de arme din Belgia către Ucraina, au mai afirmat autoritățile de la Bruxelles.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mars.60 Stefan 7649 05.06.2023 15:23
    Intr-adevar, occidentul ca intotdeauna uimeste si chiar el PARE uimit de consecintele nefaste ale cauzei uimirii generale. Chiar si zdrelensky pare uimit ca rusii nu sunt deja in Kiev, dupa ce a pierdut rusinos Bahmutul plin cu mercenari din tarile "cilivizate", si contraofensiva ucraineana va fi declansata "la primavara" cand vor livra marmelocii Abrams-urile si F-16. Dar cel mai uimit e Ponomarev care chiar a luat armele occidentale de la ruși si nu-si explica cum a fost posibil. A
  • Mircea Dragan 05.06.2023 17:57
    Cine credea in cuvantul ucrainienilor?
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO