

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat autorizarea „utilizării de urgență” a unui rapel „actualizat” pentru varianta Omicron BA.5 COVID.
La sfârșitul lui iunie, grupul de „experți independenți” ai agenției a votat, cu 19 voturi împotriva a 2, pentru recomandarea actualizării vaccinurilor „booster” (rapel) împotriva COVID-19.
Rezultatele studiilor post-autorizare au arătat că așa-zisa protecție oferită de vaccinurile și rapelurile actuale scade în timp împotriva variantelor, inclusiv Omicron, potrivit FDA.
Totuși, agenția a asigurat publicul că „orice vaccin COVID-19 autorizat sau aprobat de FDA va îndeplini standardele noastre de siguranță și eficacitate”.
Scopul guvernului SUA a fost ca variantele actualizate ale vaccinurilor să fie utilizate începând cu toamna acestui an. La finalul lui iunie, Pfizer a spus că un booster care să ținească variantele alese ar putea fi gata de utilizare la începutul lunii octombrie. Moderna a estimat o dată de lansare a noii variante „updatate” în octombrie sau începutul lunii noiembrie, potrivit New York Times.
Recent, Pfizer și partenerul său BioNTech au dezvăluit un nou acord cu guvernul SUA pentru furnizarea noilor vaccinuri, angajându-se să furnizeze încă 105 milioane de doze de vaccin. Dozele vor include și vaccinul actualizat pentru Omicron. Acordul va aduce celor două companii 3,2 miliarde de dolari.
Astfel, acum câteva zile, FDA a anunțat autorizarea utilizării „de urgență” a unui rapel bivalent care include atât formula originală, cât și o componentă care vizează subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta este prima variantă de „vaccin actualizată” împotriva COVID-19, autorizată în Statele Unite.

„Nu se știe cum faza actuală a pandemiei se califică drept «urgență». Și nici efectele posibile asupra persoanelor care îl primesc, având în vedere că procesul de autorizare nu a implicat nicio testare reală pe oameni. De fapt, puținele informații pe care Pfizer le-a pus la dispoziția publicului se bazează pe teste efectuate pe opt șoareci”, scrie popularul canal american de Youtube The Jimmy Dore Show.
În emisiunea The Jimmy Dore Show, comediantul american Kurt Metzger discută despre scăderea interesului publicului față de boostere și despre scepticismul experților cunoscători cu privire la „eficiența” boosterelor COVID, administrate la nesfârșit:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
"Eu cred că toată povestea asta de privacy, ca să ne păstrăm secrete datele, este un bullshit, iertați-mă, nu fiindcă nu este important, căci este superimportant, dar, dacă nu digitizăm din cauza fricii, o să ne coste de o mie de ori mai mult decât orice problemă pe care am avea-o dacă s-ar fura datele de la un milion de oameni. Trebuie să ne gândim la cost versus beneficiu. Exemplul cel mai bun este, în opinia mea, cel al Chinei, unde tot este digitizat; un om care se îmbolnăvește are informația lui pe telefon. Trebuie să avem grijă de informațiile personale, mai ales în spitale, dar în același timp trebuie să fie accesibile unui doctor sau personal de urgență care trebuie să intervină. Și să îi pedepsim mult mai tare pe cei care fură informația. Dacă sistemul din sănătate este digitizat, se vede automat dacă apare un bolnav cu monkeypox (variola maimuței - n.red.) în Constanța și unul în celălalt capăt de țară," a spus omul de afaceri George Haber .
https://www.agerpres.ro/sanatate/2022/09/07/george-haber-la-conferinta-ssima-de-la-oradea-este-o-chestiune-esentiala-sa-digitizam-tot--975622
https://www.agerpres.ro/sanatate/2022/09/08/raed-arafat-la-conferinta-ssima-de-la-oradea-sa-invatam-din-ce-s-a-intamplat-in-pandemie-sa-pastram-experientele-bune--976056
https://www.agerpres.ro/sanatate/2022/09/07/bihor-hub-ul-de-inovatie-in-sanatate-biodyssey-lansat-la-conferinta-ssima-organizata-la-oradea--975408
... opt speakeri invitați: ... ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Sebastian Burduja, alături de personalități active în domeniul investițiilor: Dudi Klein, Moshe Dunie, Richard Passov, dr. Irit Idan, Vlad Mixich și George Haber.
În cadrul conferinței SSIMA a avut loc joi o sesiune extraordinară dedicată Managementului situațiilor de urgență, care a fost coordonată de dr. Raed Arafat și prof. Michael Halberthal (director general al unui centru medical și cadru universitar la Institutul Tehnolic din Israel), având ca invitați pe ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, consilierul prezidențial Diana Păun, prof. Idit Matot, consilierul în investiții Irit Idan, prof. dr. Șerban-Ion Bubenek Turconi, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, precum și un reprezentant al Primăriei Haifa, Inbal Rivlin.