

Fostul eurodeputat britanic, Nigel Farage, a declarat sâmbătă la Birmingham că britanicii sunt o națiune de lei, care sunt conduși de către măgari, informează Breibart.
Afirmația a fost făcută la primul miting al noii sale formațiuni, Partidul Brexit, pe care a lansat-o vineri, 12 aprilie la Coventry.
Obiectivul declarat al partidului este ducerea la îndeplinirea a rezultatului votului referendumului în favorea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, precizează sursa citată.
Nigel Farage i-a criticat dur pe liderii britanici pentru că au amânat decizia ieșirii țării din Uniunea Europeană, deși atât liderii conservatori, cât și cei laburiști, au promis că vor pune în aplicare voința electoratului exprimată prin Referendumul din 2016.
Acesta le-a promis numeroșilor susținători prezenți la Birmingham că nu se va lăsa până nu va obține ceea ce britanicii au votat acum trei ani.
„Mă găsesc aici, în cea de-a șasea mea campanie pentru alegerile europene. Nu ar trebui să mă aflu aici, voi n-ar trebui să vă aflați aici, asta n-ar trebui să se întâmple, ar fi trebuit să părăsim Uniunea Europeană. Dar o să fiu blestemat dacă voi cădea și-i voi lăsa pe acești politicieni să ne facă una ca asta”, a tunat el.
Farage le-a cerut britanicilor să-i taxeze pe politicienii care nu cinstesc sacrificiile făcute de înaintași în cele două războaie mondiale pentru „a avea o națiune liberă, independentă și democratică”.
Reamintim că în 2016, aproape 52% dintre cetățenii britanici cu drept de vot au votat pentru părăsirea Uniunii Europene.
Reamintim că în 2016, aproape 52% dintre cetățenii britanici cu drept de vot au votat pentru părăsirea Uniunii Europene.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Care este alternativa dacă Uniunea Europeană se destrămă?
Scenariu: Brexit, migrația și tendințele eurosceptice confirmate după alegerile europarlamentare din 2019 vor conduce la o criză economică si politică profundă in Uniunea Europeană, cu o recesiune care va dura mai mulți ani, accentuând tensiunile centru-periferie si forțele centrifuge. In jurul anului 2030, nereușind să reziste presiunilor economice și sociale și să răspundă problemelor globale și lumii multipolare, UE se destramă.
Provocări
- globale: o lume multipolară, cu presiuni concurențiale crescânde, in care SUA și China isi dispută intâietatea in domeniile economice inovative. China devine principala economie a lumii si ia un avans considerabil in tehnologiile de vârf. SUA domină militar, dar se restrânge doar la unele zone de interes geopolitic.
- schimbările climatice produc tot mai multe pagube si mutații in diverse regiuni ale lumii
Regionale: Rusia, Turcia exercită presiuni tot mai mari asupra Europei și își dispută influența la nivel de țări,
- decalajele regionale si datoriile statelor din UE accentueaza criza euro,
-nicio țară nu poate raspunde singură provocărilor.
Tendințe
- apar grupuri divizive in cadrul UE, incepand cu nucleu dur,
- constrângerile bugetare si accentuarea crizelor determină ca fondurile de coeziune si dezvoltare să se diminueze tot mai mult, având prioritate mentinerea stabilității zonei euro si bailout-ul unor țări membre,
- se contureaza mai multe grupuri de țări in funcție de convergența reală și apar tendințe federaliste: Uniunea Europei Occidentale, Uniunea Țărilor Vișegrad si Uniunea Balcanică,
- treptat, concurența crescânda intre aceste uniuni conduce la indepărtarea de principiile și regulile Uniunii Europene, care devine caducă,
- in 2030, Uniunea Europeana se destramă, uniunile mai mici, ale țărilor cu caracteristici similare si niveluri de dezvoltare apropiate, preluând separat libertățile economice și regulile pieței unice.
- Uniunea Balcanică are capitala la București și este formată din România, Bulgaria, Serbia, Grecia, dar este curtată intens de Italia și Turcia.
- cele trei uniuni continuă să coopereze in domeniile de interes comun și in probleme globale, incheindu-se noi acorduri de comerț.