New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a adoptat legea ID-ului digital online, New York-ul s-a alăturat statelor care au adoptat tehnologia de identificare digitală mobilă, permițând locuitorilor să-și transforme permisele de conducere tradiționale și alte documente de identitate în formate digitale.

Începând din această săptămână, newyorkezii pot descărca aplicația New Longyear Mobile ID atât din Apple App Store, cât și din Google Play, potrivit Reclaim the Net. Această versiune digitală permite utilizatorilor să-și dovedească identitatea în aeroporturi și în alte locații care necesită identitate. Pentru a-și configura ID-ul mobil, utilizatorii trebuie să scaneze inițial ambele părți ale cărții de identitate fizice folosind smartphone-ul.

Lansarea a fost anunțată la un eveniment media la Aeroportul LaGuardia, la care au fost prezenți Robert Duffy, directorul federal de securitate din cadrul Administrației pentru Securitatea Transporturilor și alți oficiali. În cadrul conferinței de presă, s-a afirmat că introducerea ID-urilor mobile constituie „un pas semnificativ” către modernizarea securității identității și a proceselor de verificare în aeroporturi. Oficialii au subliniat „caracterul opțional” al ID-urilor digitale, menționând că acestea oferă o mai mare „comoditate” fără a fi obligatorii.

Companiile, inclusiv barurile, pot începe să accepte imediat ID-urile mobile, cu condiția să instaleze o aplicație de verificare aprobată de stat.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului Kathy Hochul, aplicația New York Mobile ID este operațională în aproape 30 de aeroporturi din întreaga țară, inclusiv la toate terminalele de pe aeroporturile LaGuardia și John F. Kennedy. 

New York-ul face parte acum dintr-un număr din ce în ce mai mare de state, precum Arizona, Colorado și Utah, care au adoptat permisele de conducere mobile.

Trecerea la ID-urile mobile se aliniază cu tendința tot mai răspândită în care smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează nu doar cărți de credit și documente de identitate, dar chiar și cheile mașinii. 

Însă această schimbare ridică probleme semnificative privind confidențialitatea. ID-urile digitale pot fi urmărite mai ușor decât cardurile fizice, existând riscul expunerii de informații detaliate despre mișcările și activitățile persoanelor. Există îngrijorări cu privire la cât de sigur sunt stocate aceste date, mai ales când sunt gestionate de furnizori terți.

O problemă majoră este potențialul de supraveghere sporită. Riscurile se refera la o amenințare la adresa confidențialității personale, deoarece ID-urile digitale ar putea permite atât entităților guvernamentale, cât și celor nonguvernamentale să colecteze și să analizeze cantități mari de date cu caracter personal fără consimțământul explicit.

În plus, securitatea datelor stocate în ID-urile digitale ridică îngrijorări crescute. Având în vedere că furnizorii terți sunt adesea implicați în gestionarea acestor identități digitale, crește riscul de încălcare a confidențialității datelor sau de utilizare abuzivă
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Vlad.Tepes 14.06.2024 08:54
    Stimata autoare, dar californienii, texanii, cei din Boston etc. vor proceda la fel ?
    Si daca niste americani vor fi cobaii unui experiment sclavagist AMERICAN, ce ne intereseaza pe noi in Romania ?
    Credeti, cumva ca ar trebui sa cerem si noi sa fim subiecti in experimentul respectiv ?
    Pina la urma, ce mesaj ne transmite ''articolul'' dvs. ?
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre