Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În China se intensifică protestele împotriva restricțiilor draconice anti-COVID ale regimului Xi Jinping, răspândindu-se în mai multe orașe mari: de la Beijing în Shanghai, Wuhan sau Nanjing.

Protestele din aceste weekend s-au extins după ce vineri au avut loc demonstrații violente la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang.

Aici, mai mulți oameni au ars de vii într-un incendiu, în clădirea în care fuseseră zăvorâți de autorități din rațiuni sanitare. Cifra oficială este de10 morți, însă cetățenii vorbesc de peste 40 de oameni pieriți în flăcări.

În regiune, lockdownurile totale durează de mai bine de 100 de zile.

Fapt nemaivăzut până acum: protestatarii cer demisia lui Xi Jinping și a Partidului Comunist!

Evenimentele sunt cu atât mai ieșite din comun, cu cât cetățenii chinezi sunt mai degrabă supuși, și au văzut că micile lor revolte din ultimii doi ani împotriva restricțiilor au fost înnăbușite cu violență.

Wall Street Journal notează:

„Existența unor proteste pe aceeași problemă în mai multe orașe chineze este aproape nemaivăzut, cu excepția efuziunilor naționaliste, ca de exemplu manifestațiile anti-japoneze. După protestele din Piața Tienanmen, în 1989, Partidul a îngăduit câteva manifestații locale, dar și-a făcut o prioritate de a împiedica manifestații la scară națională.”

La protestele de sâmbătă seara, de la Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei, s-au auzit scandări precum: „Jos Xi Jinping!”, „Jos Partidul Comunist!”.

Imaginile apărute în presa lumii și pe rețelele de socializare arată amploarea evenimentelor.

Unul dintre protestatarii de la Shanghai a declarat pentru BBC că este „șocat și entuziasmat” de faptul că sunt atâția oameni în stradă.

O femeie a declarat la rândul ei că și polițiștii spun că „simt la fel ca noi” în privința protestelor, dar că „poartă uniforme și trebuie să își facă datoria”.

The Epoch Times notează că și la prestigioasa universiitate Tsinghua din Beijing mai multe zeci de persoane au organizat o manifestație pașnică de protest împotriva restricțiilor COVID. De asemenea, studenții de la Universitatea din Nanjing au ieșit și ei în stradă.

Iar protestele se răspândesc cu rapiditate în tot mai multe orașe chineze. 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • Radu Comsuta 27.11.2022 22:04
    Terifiant. Dovadă că nu există regim oricât de opresiv care să înăbușe dorința oamenilor pentru libertate. Și oamenii pentru libertate fac orice. Își jertfesc și viața. Un lucru pe care tiranii l-au nesocotit deseori în istorie spre propria lor pierzare. Și lupta pentru adevărata libertate și drepturi poate fi extrem de contagioasă. Mai ales în aceste vremuri când e mai mult decât oricând necesară.
  • FlorinN 28.11.2022 12:35
    Foarte adevărat. Lucrul de care îmi este frica e ca acum, spre deosebire de trecut, tiranii au acces la o tehnologie ultra avansata, la care Stalinii, Mao-i și Hitlerii trecutului nici nu visau. A scăpa de tirania din China, având în vedere tehnologia de care dispune PCC și metodele avansate de control al populației, înseamnă un sacrificiu uman enorm și fără vărsare masiva de sânge nu vor scăpa... PCC va tine cu dinții și armele de putere
  • optimus 28.11.2022 00:01
    Sa fie aceasta scinteia care declanseaza revolutia mondiala? Ramine de vazut. Era si momentul ca poporul chinez sa se trezeasca!
  • Andrei Molnar 28.11.2022 03:34
    As vrea sa pot fi atit de optimist , dar dupa toate opresiunile (pandemie-vaccinare)din principalele capitale Europene si mai ales camionagii din Canada -parca nu pot sa fiu prea increzator intr-o schimbare a unui popor obedient cu o represiune de nivelul CCP ... , am mai mare incredere in implozia mamaligii Romanesti!
  • INJECTIA FINALA 28.11.2022 01:35
    Trăiască frații noștri chinezi și lupta lor de sfărâmare a jugului comunist.
    Lumea încă "liberă "ar trebui să se solidarizeze cu ei pentru a avea o șansă să distrugă noua ordine planuita de sataniștii genocidari.
    Să strigam în cor :
    Libertate! Libertate! Libertate!
  • mariusmioc 28.11.2022 03:57
    Era și timpul. Xi Jinping abia a fost ales la al nu știu cîtelea congres al Partidului Comunist Chinez.
  • Andri 28.11.2022 05:38
    Prin anii ‘90 ziceam ceea ce zicea un cuvios: ca tot cerul se roaga pentru populatia Asiei, a Chinei mai ales. Nu intelegeam atunci noima. Dar acum…oamenii astia au fost mai batjocoriti decat oricare alt popor. Comunismul de la noi a fost parfum comparat cu viata sub PCC a chinezilor. Dumnezeu sa-i intareasca si sa le dea curaj sa lepede de pe ei jugul satanei.
    Trebuie sa avem nadejdea ca Dumnezeu ca castiga aceasta lupta.
  • INJECTIA FINALA 28.11.2022 11:34
    Ce mare dreptate avea Cuviosul.
    Dumnezeu sa'l țină în plină lumină!
  • Pixelu Albastru 28.11.2022 07:36
    Faceți un exercițiu și imaginați-vă cum ar arăta China cu dimocrasi, cu pluripartitism, cu alegeri în diaspora, cu campanii electorale, cu toată harneala din dotare...
    Cum ar arăta planeta dacă numai jumătate din populația Chinei ar dori să se stabilească în occident?
    Așa-i că Xi e dictator!
  • INJECTIA FINALA 28.11.2022 11:29
    China, marea speranță

    Dacă China s'ar urni
    Lumea s'ar mai primeni
    Și o China creștinata
    Ar schimba planeta toată

    Înțelepți, activi, cuminți
    I'ar scoate pe draci din minți
    Dracii roșii, negri draci
    S'ar preschimba în gândaci

    Schwab cu toți demonizații
    Criminalii, sclerozatii
    Brusc s'ar prabusi în iad
    Unde sceleratii ard !
  • INJECTIA FINALA 28.11.2022 12:57
    Chinezii, frații cei mai buni
    Uitați de noi, sub cruzi nebuni
    Vânduți, exploatați de toți
    Ale economiei oarbe, roți

    Oameni transformați în roboți
    De'o mână de ucigași și hoți
    Înlănțuiți , supuși terorii
    De cand se nasc, așteaptă zorii

    Eliberarii, Demnității
    Pe meterezele Dreptății
    Când China se va libera
    Lumea la față se va schimba
  • Bontrag 28.11.2022 15:17
    E amuzant cum cel mai infocat sustinator al dictaturii covrig relateaza disperarea unor imbecili care au lasat totul sa mearga atat de departe. E prea tarziu pentru ei oricum.
Ultima oră

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui