Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

De Ștefan Constantinescu  /  


În China se intensifică protestele împotriva restricțiilor draconice anti-COVID ale regimului Xi Jinping, răspândindu-se în mai multe orașe mari: de la Beijing în Shanghai, Wuhan sau Nanjing.

Protestele din aceste weekend s-au extins după ce vineri au avut loc demonstrații violente la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang.

Aici, mai mulți oameni au ars de vii într-un incendiu, în clădirea în care fuseseră zăvorâți de autorități din rațiuni sanitare. Cifra oficială este de10 morți, însă cetățenii vorbesc de peste 40 de oameni pieriți în flăcări.

În regiune, lockdownurile totale durează de mai bine de 100 de zile.

Fapt nemaivăzut până acum: protestatarii cer demisia lui Xi Jinping și a Partidului Comunist!

Evenimentele sunt cu atât mai ieșite din comun, cu cât cetățenii chinezi sunt mai degrabă supuși, și au văzut că micile lor revolte din ultimii doi ani împotriva restricțiilor au fost înnăbușite cu violență.

Wall Street Journal notează:

„Existența unor proteste pe aceeași problemă în mai multe orașe chineze este aproape nemaivăzut, cu excepția efuziunilor naționaliste, ca de exemplu manifestațiile anti-japoneze. După protestele din Piața Tienanmen, în 1989, Partidul a îngăduit câteva manifestații locale, dar și-a făcut o prioritate de a împiedica manifestații la scară națională.”

La protestele de sâmbătă seara, de la Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei, s-au auzit scandări precum: „Jos Xi Jinping!”, „Jos Partidul Comunist!”.

Imaginile apărute în presa lumii și pe rețelele de socializare arată amploarea evenimentelor.

Unul dintre protestatarii de la Shanghai a declarat pentru BBC că este „șocat și entuziasmat” de faptul că sunt atâția oameni în stradă.

O femeie a declarat la rândul ei că și polițiștii spun că „simt la fel ca noi” în privința protestelor, dar că „poartă uniforme și trebuie să își facă datoria”.

The Epoch Times notează că și la prestigioasa universiitate Tsinghua din Beijing mai multe zeci de persoane au organizat o manifestație pașnică de protest împotriva restricțiilor COVID. De asemenea, studenții de la Universitatea din Nanjing au ieșit și ei în stradă.

Iar protestele se răspândesc cu rapiditate în tot mai multe orașe chineze. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (19)
 • Radu Comsuta 27.11.2022 22:04
  Terifiant. Dovadă că nu există regim oricât de opresiv care să înăbușe dorința oamenilor pentru libertate. Și oamenii pentru libertate fac orice. Își jertfesc și viața. Un lucru pe care tiranii l-au nesocotit deseori în istorie spre propria lor pierzare. Și lupta pentru adevărata libertate și drepturi poate fi extrem de contagioasă. Mai ales în aceste vremuri când e mai mult decât oricând necesară.
 • FlorinN 28.11.2022 12:35
  Foarte adevărat. Lucrul de care îmi este frica e ca acum, spre deosebire de trecut, tiranii au acces la o tehnologie ultra avansata, la care Stalinii, Mao-i și Hitlerii trecutului nici nu visau. A scăpa de tirania din China, având în vedere tehnologia de care dispune PCC și metodele avansate de control al populației, înseamnă un sacrificiu uman enorm și fără vărsare masiva de sânge nu vor scăpa... PCC va tine cu dinții și armele de putere
 • optimus 28.11.2022 00:01
  Sa fie aceasta scinteia care declanseaza revolutia mondiala? Ramine de vazut. Era si momentul ca poporul chinez sa se trezeasca!
 • Andrei Molnar 28.11.2022 03:34
  As vrea sa pot fi atit de optimist , dar dupa toate opresiunile (pandemie-vaccinare)din principalele capitale Europene si mai ales camionagii din Canada -parca nu pot sa fiu prea increzator intr-o schimbare a unui popor obedient cu o represiune de nivelul CCP ... , am mai mare incredere in implozia mamaligii Romanesti!
 • INJECTIA FINALA 28.11.2022 01:35
  Trăiască frații noștri chinezi și lupta lor de sfărâmare a jugului comunist.
  Lumea încă "liberă "ar trebui să se solidarizeze cu ei pentru a avea o șansă să distrugă noua ordine planuita de sataniștii genocidari.
  Să strigam în cor :
  Libertate! Libertate! Libertate!
 • Cristi Bruca 28.11.2022 02:15
  Pare o tragedie perfectă pentru o schimbare de regim. Parcă am mai vazut asta undeva! Avem noi vorba aia: scapi de dracu' și dai de tac-su.
 • Tic 28.11.2022 02:59
  Cred ca aveți dreptate! Sper ca tac-său sa nu fie mai rău ca fiu-său.
 • mariusmioc 28.11.2022 03:57
  Era și timpul. Xi Jinping abia a fost ales la al nu știu cîtelea congres al Partidului Comunist Chinez.
 • Andri 28.11.2022 05:38
  Prin anii ‘90 ziceam ceea ce zicea un cuvios: ca tot cerul se roaga pentru populatia Asiei, a Chinei mai ales. Nu intelegeam atunci noima. Dar acum…oamenii astia au fost mai batjocoriti decat oricare alt popor. Comunismul de la noi a fost parfum comparat cu viata sub PCC a chinezilor. Dumnezeu sa-i intareasca si sa le dea curaj sa lepede de pe ei jugul satanei.
  Trebuie sa avem nadejdea ca Dumnezeu ca castiga aceasta lupta.
 • INJECTIA FINALA 28.11.2022 11:34
  Ce mare dreptate avea Cuviosul.
  Dumnezeu sa'l țină în plină lumină!
 • Zeta 28.11.2022 06:23
  Mă tem că va fi înăbușite groaznic și controlul va deveni și mai strict. În Canada cum a fost?
 • Pixelu Albastru 28.11.2022 07:36
  Faceți un exercițiu și imaginați-vă cum ar arăta China cu dimocrasi, cu pluripartitism, cu alegeri în diaspora, cu campanii electorale, cu toată harneala din dotare...
  Cum ar arăta planeta dacă numai jumătate din populația Chinei ar dori să se stabilească în occident?
  Așa-i că Xi e dictator!
 • 1821 28.11.2022 11:36
  Superb !
  Va sugerez sa retineti undeva postarea si sa o reluati la fiecare articol pe aceasta tema.
  Eu as mai completa cu faptul ca, in China vietuiesc 1 miliard 400 milioane 50 mii de oameni. Această cifră ia în considerare locuitorii din China continentală – populația din 31 de provincii, regiuni autonome și municipalități, precum și personalul militar, cu excepția rezidenților din Hong Kong, Macau și Taiwan.
  Poate, oare, cineva sa ne spuna cam citi sint rasculatii ?
  10 milioane, 50 de milioane, 100 de milioane ?
  200 de milioane de ar fi si nu ar ajunge.
  De remarcat ca ''personalul militar'' este considerat o componenta aparte a populatiei Chinei.
  Noi, europenii, nu putem cuprinde cu mintea fenomenul chinezesc !
  Chiar daca americanii si-ar dori sa ''jeneze'' cumva China, Taiwanul va fi, cu siguranta recucerit si dusmanii Chinei, care nu dispun de prea multa minte, vor fi naruiti printre vestigiile istoriei !
 • INJECTIA FINALA ► 1821 28.11.2022 12:42
  Noi, europenii, nu putem cuprinde cu mintea fenomenul chinezesc !

  De la Dumnezeu, mintea omenească este bine înzestrată, poate să cuprindă tot!

  Când jugul chinezesc se va sfărma
  Când Libertatea'n lume va cânta
  Planeta fi'va plină de copii
  De dragoste si'albastre armonii
 • Constantin8 28.11.2022 12:40
  Bineinteles ca un asemenea numar de oameni nu poate fi condus democratic. Dar nici exemplul lor de oi obediente nu este bun pentru "democratii" vestici. E bine sa fie zguduit scaunul lui Mao :-D
 • INJECTIA FINALA 28.11.2022 11:29
  China, marea speranță

  Dacă China s'ar urni
  Lumea s'ar mai primeni
  Și o China creștinata
  Ar schimba planeta toată

  Înțelepți, activi, cuminți
  I'ar scoate pe draci din minți
  Dracii roșii, negri draci
  S'ar preschimba în gândaci

  Schwab cu toți demonizații
  Criminalii, sclerozatii
  Brusc s'ar prabusi în iad
  Unde sceleratii ard !
 • Constantin8 28.11.2022 12:35
  Oi obediente sunt peste tot in lume, dar China a ajuns la perfectiune..
  Nu cred ca se pot rascula...
 • INJECTIA FINALA 28.11.2022 12:57
  Chinezii, frații cei mai buni
  Uitați de noi, sub cruzi nebuni
  Vânduți, exploatați de toți
  Ale economiei oarbe, roți

  Oameni transformați în roboți
  De'o mână de ucigași și hoți
  Înlănțuiți , supuși terorii
  De cand se nasc, așteaptă zorii

  Eliberarii, Demnității
  Pe meterezele Dreptății
  Când China se va libera
  Lumea la față se va schimba
 • Bontrag 28.11.2022 15:17
  E amuzant cum cel mai infocat sustinator al dictaturii covrig relateaza disperarea unor imbecili care au lasat totul sa mearga atat de departe. E prea tarziu pentru ei oricum.
 1. Dezvăluirile-bombă făcute de Project Veritas despre Pfizer și producerea variantelor virusului Covid, ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România. VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

 2. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 3. Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică?

 4. Viceprimarul Hunedoarei, Cătălin Olar, a murit la 47 de ani. În 2021 promova vaccinarea la Castelul Corvinilor cu Johnson sau Pfizer. Au trecut 2 ani. FOTO

 5. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 6. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 7. Aeroportul din Timișoara a ascuns moartea subită a unui angajat SRI de la Departamentul de IT. Bărbatul a fost găsit decedat în propriul birou, după cum s-a aflat pe surse. Nu este singurul caz

 8. Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

 9. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu - Boală Autoimună după Vaccinul Covid: MI-AU ÎNȚEPENIT MUȘCHII. VIDEO-CONFESIUNI după VIDEO-ANAMNEZA Ancăi Alexandrescu

 10. Alexandru Gavril: ANDREW TATE vs Jordan Peterson. SISTEM ANTI-SISTEM - CONTROVERSE ÎN MATRIX

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

23:12

Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul