NATO aruncă Bomba: Ucraina trebuie să cedeze Teritorii către Rusia dacă vrea să rămână un stat Suveran și Independent

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Joe Biden l-a tăvălit pe Zelenski și aliați importanți au refuzat trimiterea de noi arme, se înmulțesc semnele că entuziasmul pentru Ucraina începe să se risipească.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efectuat o vizită în Finlanda, unde a purtat duminică discuții cu președintele Sauli Ninisto.

Într-o declarație la sfârșitul întâlnirii, el a afirmat că, așa cum NATO „este dispus să plătească prețul”pentru a întări armata ucraineană, la fel, și Kievul va trebui să facă unele concesii teritoriale în fața Moscovei pentru a se pune capăt războiului.

Stoltenberg a declarat:

„Pacea este posibilă. Singura întrebare este ce preț ești dispus să plătești pentru pace? Cât teritoriu, câtă independență, câtă suveranitate ești pregătit să sacrifici pentru pace?”

Stoltenberg a refuzat să spună care ar fi, în opinia lui, prețul corect, și a aruncat această povară în cârca Ucrainei:

„Este sarcina celor care plătesc prețul cel mai mare să facă această apreciere.”

Deși nu s-a exprimat direct în favoarea cedării de teritorii de către Ucraina Rusiei, Stoltenberg a făcut o aluzie foarte transparentă, dând exemplul țării gazdă, Finlanda, care a cedat provincia Karelia Uniunii Sovietice, ca parte a acordului de pace de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Șeful politic al NATO a descris acest sacrificiu drept „unul dintre motivele pentru care Finlanda a putut să iasă din Al Doilea Război Mondial ca o țară independentă și suverană”.

Altfel zis, și Ucraina, dacă dorește să își păstreze independența și suveranitatea, trebuie să cedeze acum teritorii Rusiei.

Este exact propunerea pe care fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, a făcut-o la Davos, recent, stârnind un scandal uriaș.

De data aceasta, declarația incendiară a lui Stoltenberg a fost trecută sub tăcere de marea majoritate a presei corporatiste occidentale. Și de regimul de la Kiev, căruia arareori i se poate închide gura.

Poate din cauză că, venind de la un înalt factor de decizie politico-militară și nu de la un consultant, fie el și faimos, ideea ciopârțirii Ucrainei capătă cu totul altă greutate. Pare mai degrabă o SENTINȚĂ decât o opinie.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • aspenter2002 13.06.2022 15:29
    Rușii nu vor arunca cu nucleara.Țările unde locuiesc sforarii globali au nevoie de emigranți neiradiați.
  • Briel 13.06.2022 21:07
    Hahaha... ce mai zice diplomatul, învață ceva?

    Curios lucru că "iarna nu-i ca vara" - bătrâna și consumata Europă are nevoie de Energie....de aia tradițională, nu verzitura :)

    Bolnavii de la Davos cred că vor face apoplexie; dă Doamne! ...până la unul!
  • Mircea Dragan 13.06.2022 22:48
    Din ucraina VA ramane 1/3 Tara access la Madea Neagra.
  • Briel 13.06.2022 23:37
    Traducere: Din Ucraina va rămâne 1/3 [din teritoriu], fără acces la Marea Neagră .

    Corect !

    Ce poate România să facă este să se zgârie pe ochi că Ungaria ar putea primi ceva pământ, cadou de la ruși fiindcă au stat tare pe poziție și n-au cedat presiunilor UE. Noi....cu buza umflată.
  • UN_OM 14.06.2022 08:36
    Războiul ' pe datorie ' incumbă costuri pe care nu guralivul Zelenski le va plăti.
  • Sarmis Get 14.06.2022 18:43
    Luptând pentru a fi liberi!
    În spațiul geografic dintre cele trei mări, datorită abundenței resurselor și condițiilor extrem de favorabile vieții, oamenii au adoptat o formă de organizare obștească în care unitatea de bază era de tip „dacha”. Oamenii care trăiau organizați în dachas aveau un stil de viață distinctiv diferit de cei ce locuiau între granițele Imperiului Roman. În primul rând erau liberi și aveau resursele necesare existenței relativ ușor de obținut din mediul în care locuiau fapt decisiv ce le garanta libertatea.
    Această formă de organizare total diferită de cea din Imperiul Roman le adaugă pe lângă numele specifice în funcție de teritoriu și străbuni un supranume utilizat de romani acela de daci. Începând cu Cezar acest supranume este adoptat de cancelariile și documentele oficiale ale Romei; le vor utiliza pentru teritoriile cucerite la Dunăre cum ar fi: Dacia Romană etc.
    Acest nume ce exprima un mod de organizare socio-economică și un stil de viață distinct este utilizat până târziu în evul mediu:
    - în epistolele bisericii catolice referitoare la partea nordică a Europei;
    - în corespondența oamenilor politici referitor la Valahia, Moldavia și Transilvania.
    Din documentele istorice este evident că se referea la acei oameni liberi ce locuiau în obștii de tip „dacha” ce aveau stil de viață distinctiv, diferit de a celorlalți europeni.
    Progresul societății umane și reformele impun transformări inevitabile.
    Treptat sub presiunea evoluțiilor de tip feudal, ce solicitau disciplină și ascultare, această formă de organizare obștească se tot restrânge:
    - din sud sub presiunea curentului islamic. Ultimele forme de oameni liberi, răzeși și moșneni, își pierd libertățile treptat până la începutul secolului al XIX-lea, făcând locul domeniilor nobiliare de tip fanariot;
    - din vest și nord-vest sub presiunea curentului catolic autonomiile se încheie prin secolul al XIV-lea făcând locul domeniilor nobiliare de tip Vest-european;
    - în est forma de organizare este salvată cel puțin pentru un timp cu numele datorită conducătorilor de țări (țarilor) ce aveau încă nevoie de vitejia locuitorilor liberi în luptele cu mongolii, turcii etc.
    CONSECINȚE:
    - în centrul spațiului dintre cele trei mări s-a format pornind din preistorie comunități războinice ce au luptat pentru libertatea lor chiar atunci când disproporția dintre taberele beligerante nu era în favoarea oamenilor liberi. Elocvente sunt războaiele duse de Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Bogdan Hmelnițki, Ivan Mazepa, Dimitrie Cantemir și mulți alți.
    - rezolvarea dilemei goți-geți, sarmați-geți, sarmisegetuse;
    - istoria oferă un model de organizare a societății în vechime: cu oameni liberi „dachii”ce locuiau în obștii de tip „dacha” ce aveau stil de viață propriu diferit de restul europenilor aflați în pline epoci sclavagiste si mai târziu feudale!


    BIBLIOGRAFIE:
    1. G. PANTECAN, Provincia medievala Dacia din Europa nordică, Bucuresti, 2010, Editura Dacoromana;
    2. C. TROYA, Argumente pentru rescrierea istoriei Europene;
    3. G. GHEORGHE, Lingvistica, istoria... Defilee de erori, Rev. Getica
    4. IORDANES, Getica( despre originea și faptele geților), Fundația Gândirea;
    5. C.J. HUERTAS, Nu venim din latină, Editura: GETO DACII, București, 2016
    6. N.P. LEONĂCHESCU, Istoria și condițiile la limită tip Dirichlet, Rev. Getica
    7. C. LUNDIUS, Zamolxis, Primus Getarum Legislator, Upsala, 1687;
    8. M. VINEREANU Dicționar etimologic al limbii române pe baza cercetărilor de indo-europenistică,

    Webografie:
    1. GETICA – Studiu Introductiv de Gabriel Gheorghe, http://gandirea.ro/getica-studiu-introductiv-de-gabriel-gheorghe/;
    2. Petrus de Dacia primul scriitor suedez;
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/petrus-de-dacia-primul-autor-suedez;
    3. C. TROYA, Despre arhitectura gotică, 1857 discurs de Carlo Troya; https://www.slideshare.net/anamariamoraru184/traducere-arhitectura-gotica;
    4. C. TROYA,Fastici getici o gotici/
    https://www.slideshare.net/anamariamoraru184/fasti-getici-o-gotici-carlo-troya;
    5. N. ZENO, Despre originea barbarilor care au distrus Imperiul Romei, , Veneția, 1557.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Roman_de_R%C4%83s%C4%83rit;
  • Sarmis Get 14.06.2022 18:56
    Luptând pentru a fi liberi!
    În spațiul geografic dintre cele trei mări, datorită abundenței resurselor și condițiilor extrem de favorabile vieții, oamenii au adoptat o formă de organizare obștească în care unitatea de bază era de tip „dacha”. Oamenii care trăiau organizați în dachas aveau un stil de viață distinctiv diferit de cei ce locuiau între granițele Imperiului Roman. În primul rând erau liberi și aveau resursele necesare existenței relativ ușor de obținut din mediul în care locuiau fapt decisiv ce le garanta libertatea.
    Această formă de organizare total diferită de cea din Imperiul Roman le adaugă pe lângă numele specifice în funcție de teritoriu și străbuni un supranume utilizat de romani acela de daci. Începând cu Cezar acest supranume este adoptat de cancelariile și documentele oficiale ale Romei; le vor utiliza pentru teritoriile cucerite la Dunăre cum ar fi: Dacia Romană etc.
    Acest nume ce exprima un mod de organizare socio-economică și un stil de viață distinct este utilizat până târziu în evul mediu:
    - în epistolele bisericii catolice referitoare la partea nordică a Europei;
    - în corespondența oamenilor politici referitor la Valahia, Moldavia și Transilvania.
    Din documentele istorice este evident că se referea la acei oameni liberi ce locuiau în obștii de tip „dacha” ce aveau stil de viață distinctiv, diferit de a celorlalți europeni.
    Progresul societății umane și reformele impun transformări inevitabile.
    Treptat sub presiunea evoluțiilor de tip feudal, ce solicitau disciplină și ascultare, această formă de organizare obștească se tot restrânge:
    - din sud sub presiunea curentului islamic. Ultimele forme de oameni liberi, răzeși și moșneni, își pierd libertățile treptat până la începutul secolului al XIX-lea, făcând locul domeniilor nobiliare de tip fanariot;
    - din vest și nord-vest sub presiunea curentului catolic autonomiile se încheie prin secolul al XIV-lea făcând locul domeniilor nobiliare de tip Vest-european;
    - în est forma de organizare este salvată cel puțin pentru un timp cu numele datorită conducătorilor de țări (țarilor) ce aveau încă nevoie de vitejia locuitorilor liberi în luptele cu mongolii, turcii etc.
    CONSECINȚE:
    - în centrul spațiului dintre cele trei mări s-a format pornind din preistorie comunități războinice ce au luptat pentru libertatea lor chiar atunci când disproporția dintre taberele beligerante nu era în favoarea oamenilor liberi. Elocvente sunt războaiele duse de Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Bogdan Hmelnițki, Ivan Mazepa, Dimitrie Cantemir și mulți alți.
    - rezolvarea dilemei goți-geți, sarmați-geți, sarmisegetuse;
    - istoria oferă un model de organizare a societății în vechime: cu oameni liberi „dachii”ce locuiau în obștii de tip „dacha” ce aveau stil de viață propriu diferit de restul europenilor aflați în pline epoci sclavagiste si mai târziu feudale!


    BIBLIOGRAFIE:
    1. G. PANTECAN, Provincia medievala Dacia din Europa nordică, Bucuresti, 2010, Editura Dacoromana;
    2. C. TROYA, Argumente pentru rescrierea istoriei Europene;
    3. G. GHEORGHE, Lingvistica, istoria... Defilee de erori, Rev. Getica
    4. IORDANES, Getica( despre originea și faptele geților), Fundația Gândirea;
    5. C.J. HUERTAS, Nu venim din latină, Editura: GETO DACII, București, 2016
    6. N.P. LEONĂCHESCU, Istoria și condițiile la limită tip Dirichlet, Rev. Getica
    7. C. LUNDIUS, Zamolxis, Primus Getarum Legislator, Upsala, 1687;
    8. M. VINEREANU Dicționar etimologic al limbii române pe baza cercetărilor de indo-europenistică,

    Webografie:
    1. GETICA – Studiu Introductiv de Gabriel Gheorghe, http://gandirea.ro/getica-studiu-introductiv-de-gabriel-gheorghe/;
    2. Petrus de Dacia primul scriitor suedez;
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/petrus-de-dacia-primul-autor-suedez;
    3. C. TROYA, Despre arhitectura gotică, 1857 discurs de Carlo Troya; https://www.slideshare.net/anamariamoraru184/traducere-arhitectura-gotica;
    4. C. TROYA,Fastici getici o gotici/
    https://www.slideshare.net/anamariamoraru184/fasti-getici-o-gotici-carlo-troya;
    5. N. ZENO, Despre originea barbarilor care au distrus Imperiul Romei, , Veneția, 1557.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Roman_de_R%C4%83s%C4%83rit;
Ultima oră

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire