Mișcări de culise: Klaus Schwab demisionează din funcția de președinte la Forumului Economic Mondial – FEM se transformă în “principala instituție globală pentru cooperarea public-privat”

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Schwab, în vârstă de 86 de ani, liderul și fondatorul Forumului Economic Mondial, a anunțat marți că demisionează din funcția sa de președinte executiv și va prelua o funcție de președinte non-executiv, adăugând că schimbarea funcției sale așteaptă aprobarea de către guvernul elvețian.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Forumului a declarat că organizația „se transformă dintr-o platformă de reuniune în principala instituție globală pentru cooperarea public-privat”. Drept urmare, structura de guvernanță a Forumului se va schimba, a mai spus purtătorul de cuvânt, iar Schwab „va trece de la funcția de președinte executiv la cea de președinte al Consiliului de administrație” până în ianuarie 2025.

Schwab nu a menționat cine va fi succesorul său, dar a spus că, în ultimul an, consiliul executiv al grupului, „sub conducerea președintelui Børge Brende, și-a asumat responsabilitatea executivă deplină”. Brende este fost ministrul de Externe al Norvegiei.

FEM, înființat în 1971, deși se autoproclamă a fi o organizație nonprofit, este o afacere de proporții, notează Yahoo News: organizația a avut venituri de aproape 500 de milioane de dolari în anul încheiat în martie 2023 și 200 de milioane de franci elvețieni net în numerar, a raportat Semafor anul trecut.

Soția lui Schwab va supraveghea fundația FEM și ceremoniile de premiere de la Davos.

Forumul Economic Mondial este cunoscut în special pentru inventarea expresiei „Marea Resetare”, proiectând o societate a viitorului despre care elitele globaliste din cadrul acestuia își imaginează că se va conduce după principiul „Nu vei deține nimic și vei fi fericit”.

În realitate, este aceeași agendă conturată în Agenda ONU 2030, denumită și „Noua Agendă”. 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Bizzu 21.05.2024 21:40
    Vrăjeală! Psihologii globaliști au calculat că schwein-schwab aduce în acest moment mari distrugeri de imagine forumului satanist și l-au retras în culise ca să aducă alte slugi mai frecventabile ale satanei la butoane. Nu e decât aceeași Mărie cu altă pălărie. Până când acea organizație kriminală nu va fi exterminată și conducătorii ei arestați și condamnați nu putem vorbi de vreo victorie de etapă.
  • DANA Q 22.05.2024 16:58
    Nu l/a retras nimeni .E mort. În timp ce/si lua doza de adrenocrom,un soldat i/a pus în perfuzie o substanta care îi producea o moarte în chinuri,în ciuda faptului ca urma sa fie judecat si apoi condamnat la moarte.Soldatul a fost mustrat /nu stiu daca a fost pedepsit /dar a motivat c/a dorit sa fie sigur ca va muri în chinuri groaznice.
    P.S Sper ca totul sa fie adevarat.Asta e unul din modurile în care palariile albe rezolva niste probleme iar celor care pun mîna pe vreun copil,îi trag un glonte direct în cap,fara avertisment.Punct.
  • Tic 22.05.2024 00:50
    O mică năpârlire.
  • Neanae 22.05.2024 01:09
    Mi-a venit așa! Oare retragerea să fie ca șoarecii care fug din barca care începe să se scufunde? Dă Doamne!
  • Carbid 22.05.2024 09:51
    Stați liniștit, NU e asta.!
  • Davinci 22.05.2024 09:32
    Erau niște vorbe pe vremuri pe cind amuzați ne întrebam ce se întîmplă cind un militean este dat afara. Spuneam "sa nu va bucurați pentru ca alți 10 vor fi angajați in locul lui." Fie ca murea sau era prins beat si p...t in shantz. Așa si cu taica Schwabb un om cu o identitate neclara avind prin neamul lui multe nume meri iată ca demisionează sau cere ieșirea .

    O ieșire ce se vrea legată si de URsula van Der... nu mai știu ce. Se dorește o remaniere si aducerea de oameni mai "curați" care sa aibă un alt fel de speech mai uman daca se poate mai logic si cu răbdare insa finalitatea fiind aceaiasi anume "transumanismul." OMul trebuie sa se contopească cu mașina. Un paradox îl reprezintă acest "autist" de Musk, NU pot înțelege un om care știe bine ce înseamnă umanismul lupta lui cu introducerea de chipuri in capul uman. Poate ca are o logica pozitiva dar a se acorda liber la așa ceva ii va face pe alți nebuni sa folosească acest drept spre drumul dezumanizării si al distrugerii totale. Pr-ul lui Schwabb care cred ca va pleca si el o data cu bruta germana anume HARIRI ne spunea așa plin de patos cu ceva timp in urma ca " timpul liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea Bibliei cu ajutorul inteligenței artificiale." Chiar așa? CIne este el? UN homosexual cu vederi budiste si locutor cald lingă cel cu bani mulți mentorul adică. Schwabb. Dar totul nu este apărut intimplator. Azi lumea creștină adevarata este din ce in ce mai putina. Duplicitari șmecheri care cred ca i vrăjesc pe DUmnezeu. DUmnezeu iartă dar sa nu uitam parabola bunului samaratiean a lui CRistos. Sa nu uitam ce spune sf. Pavel. " nu aruncați cu Flor in fata porcilor pentru ca le vor minca. Nu le vor mirosi." de aici ca toți ar fi aproapele nostru este un fals.

    Oamenirea este din ce in ce mai lasă mai fricoasă si mai dornică de înavuțire de a -si arată mușchii fata de aproapele lui. Tupeul, șmecheria, servilismul, parvenirea, cameleonismul, agresitivatea, duplicitatea, opulenta, neamul prost etc sint ridicate de bunul creștin in intimitatea lui la rang de virtute. si uite așa numărul de diavoli din jurul pereților bisericilor se înmulțesc. Toți crstinii sa stea in fata oglindii si sa refacă suferințele lui IOV si daca se poate ale lui Brâncoveanu. SI veți înțelege ca nu au nimic in comun .Poate ca a te defini crstine atit de repede este o prostie. Știm ca lumina vine de la Ierusalim de Paste . Știm ca mai sint si alte date ale altora cu privire la data exactă de Paste mai știm ca protestanții romani s-au rupt de tradiții dar le țin cind doresc ei adică la mincarurile de Paste si de Crciun cele românești fiereste. Insa de martirii neamului nu știu de cultura poporului roman nici atit. Beneficiile erau încă din tr pe cind treceau la protestanți pentru ajutoarele primite si pentru a pleca mai ușor in alte tari. Asta este una iar a doua vine de la Vatican unde un papa iezuit trecuț prin masonerie pe la cluburi Rotary face ce face încâlcind dogmele bisericii si lăsînd liber neomarixmului prin liderii lor inclusiv Obama. Si atunci unde ne aflam? eu unul țin linia cit pot si nu-L pot minți pe Dumnezeu pentru ca m-ar încerca si nu as face fata.

    Sint un ortodox nepracticant si ca sa mă numesc omul lui Dumnezeu mai am mult. de tras. Bunătate lui Dumnezeu si speranța o am in cele spuse de Matei evanghelistul anume " SI AJUTA NECREDINTEI MELE>" Așa ca pornind de la minciunile in care trăim si cum la prima stație coboară mulți așa ziși creștini unul precum Klaus Schwabb si alții de talia lui fiind si buni psihologi au aruncat pe piață doctrine unde daca spui da ți se oferă multe... ca sa ai satisfacția materială.
    De aici si lastiatile intelectualilor si a lumii creștine care parca s-au ascuns nu mai vor sa protesteze aratind o conviețuire de tipul sindromului Stockholm. Închei cu spusele lui Huxley din 1931. IN rest nu va bucurați de pensionarea lui Schwabb pentru ca are balta peste. si are mult...
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    “DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII, DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE.

    VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT, SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    Atit.
  • Davinci 22.05.2024 09:32
    Erau niște vorbe pe vremuri pe cind amuzați ne întrebam ce se întîmplă cind un militean este dat afara. Spuneam "sa nu va bucurați pentru ca alți 10 vor fi angajați in locul lui." Fie ca murea sau era prins beat si p...t in shantz. Așa si cu taica Schwabb un om cu o identitate neclara avind prin neamul lui multe nume meri iată ca demisionează sau cere ieșirea .

    O ieșire ce se vrea legată si de URsula van Der... nu mai știu ce. Se dorește o remaniere si aducerea de oameni mai "curați" care sa aibă un alt fel de speech mai uman daca se poate mai logic si cu răbdare insa finalitatea fiind aceaiasi anume "transumanismul." OMul trebuie sa se contopească cu mașina. Un paradox îl reprezintă acest "autist" de Musk, NU pot înțelege un om care știe bine ce înseamnă umanismul lupta lui cu introducerea de chipuri in capul uman. Poate ca are o logica pozitiva dar a se acorda liber la așa ceva ii va face pe alți nebuni sa folosească acest drept spre drumul dezumanizării si al distrugerii totale. Pr-ul lui Schwabb care cred ca va pleca si el o data cu bruta germana anume HARIRI ne spunea așa plin de patos cu ceva timp in urma ca " timpul liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea Bibliei cu ajutorul inteligenței artificiale." Chiar așa? CIne este el? UN homosexual cu vederi budiste si locutor cald lingă cel cu bani mulți mentorul adică. Schwabb. Dar totul nu este apărut intimplator. Azi lumea creștină adevarata este din ce in ce mai putina. Duplicitari șmecheri care cred ca i vrăjesc pe DUmnezeu. DUmnezeu iartă dar sa nu uitam parabola bunului samaratiean a lui CRistos. Sa nu uitam ce spune sf. Pavel. " nu aruncați cu Flor in fata porcilor pentru ca le vor minca. Nu le vor mirosi." de aici ca toți ar fi aproapele nostru este un fals.

    Oamenirea este din ce in ce mai lasă mai fricoasă si mai dornică de înavuțire de a -si arată mușchii fata de aproapele lui. Tupeul, șmecheria, servilismul, parvenirea, cameleonismul, agresitivatea, duplicitatea, opulenta, neamul prost etc sint ridicate de bunul creștin in intimitatea lui la rang de virtute. si uite așa numărul de diavoli din jurul pereților bisericilor se înmulțesc. Toți crstinii sa stea in fata oglindii si sa refacă suferințele lui IOV si daca se poate ale lui Brâncoveanu. SI veți înțelege ca nu au nimic in comun .Poate ca a te defini crstine atit de repede este o prostie. Știm ca lumina vine de la Ierusalim de Paste . Știm ca mai sint si alte date ale altora cu privire la data exactă de Paste mai știm ca protestanții romani s-au rupt de tradiții dar le țin cind doresc ei adică la mincarurile de Paste si de Crciun cele românești fiereste. Insa de martirii neamului nu știu de cultura poporului roman nici atit. Beneficiile erau încă din tr pe cind treceau la protestanți pentru ajutoarele primite si pentru a pleca mai ușor in alte tari. Asta este una iar a doua vine de la Vatican unde un papa iezuit trecuț prin masonerie pe la cluburi Rotary face ce face încâlcind dogmele bisericii si lăsînd liber neomarixmului prin liderii lor inclusiv Obama. Si atunci unde ne aflam? eu unul țin linia cit pot si nu-L pot minți pe Dumnezeu pentru ca m-ar încerca si nu as face fata.

    Sint un ortodox nepracticant si ca sa mă numesc omul lui Dumnezeu mai am mult. de tras. Bunătate lui Dumnezeu si speranța o am in cele spuse de Matei evanghelistul anume " SI AJUTA NECREDINTEI MELE>" Așa ca pornind de la minciunile in care trăim si cum la prima stație coboară mulți așa ziși creștini unul precum Klaus Schwabb si alții de talia lui fiind si buni psihologi au aruncat pe piață doctrine unde daca spui da ți se oferă multe... ca sa ai satisfacția materială.
    De aici si lastiatile intelectualilor si a lumii creștine care parca s-au ascuns nu mai vor sa protesteze aratind o conviețuire de tipul sindromului Stockholm. Închei cu spusele lui Huxley din 1931. IN rest nu va bucurați de pensionarea lui Schwabb pentru ca are balta peste. si are mult...
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    “DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII, DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE.

    VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT, SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    Atit.
  • Neanae 22.05.2024 11:05
    Dle Davinci, mă aflu pe aceeași lungime de undă, însă nu încetez să sper într-o trezire … precum invita minunatul imn ale cărui prime cuvinte sunt “edificatoare” : “trezește-te române din somnul cel de moarte”! Mda, omenirea e în comă! O ieși vreodată?
    Desigur rămân în viziunea lui Huxley ca rezultat, nu de alta, dar reflectează precis și la obiect rezultatul faimoasei Agendă 2030. Promițătoare de libertate, fericire și “viață fără de moarte”. Extraordinară viziunea de viitor a lui Huxley față de imaginea mult mai sinistră a lui Orwell. În sensul că dă o senzație mai blandă a dezastrului către care se îndreaptă umanitatea.
    Cei care ca mine-s trecuți bine de 70, dapăi ne născurăm când trebuia!
  • Andri 22.05.2024 14:39
    Spurcaciunea e batrana si nu mai face față la cei aproape 90 de ani ai lui. Vad cateva comentarii foarte naive. Un singur lucru e clar, cel ce vine in locul lui va fi mai rau.
    Cand o sa coboare la iad, o sa fie o petrecere pentru draci mai mare decat cea data la coborarea lui Lenin.
  • Brick 22.05.2024 20:23
    Vesti de la Moskova. E cu inteligenta artificiala.

    https://mihailandrei.wordpress.com/2024/05/22/scurgerile-de-informatii-de-la-kremlin-cum-construieste-regimul-lui-putin-operatiuni-de-supraveghere-cu-ajutorul-inteligentei-artificiale/

    Documente scurse de la Kremlin dezvăluie că regimul Putin finanțează o operațiune masivă de supraveghere cu ajutorul inteligenței artificiale: recunoașterea facială ajută Kremlinul să depisteze persoanele “neloiale și distructive”. Acest sistem a fost folosit pentru a aresta persoanele care au fost prezente la înmormântarea lui Alexei Navalny și a fost testat anterior pe fanii fotbalului în timpul Cupei Mondiale din 2018 din Rusia și al Cupei Mondiale din 2022 din Qatar.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania