

Este important ca noul guvern să se formeze rapid, pentru a reduce încercările străine de implicare în afacerile interne ale Macedoniei, a declarat, într-un interviu pentru revista italiană La Verita, ministrul macedonean de externe Nikola Poposki, care a spus că țara sa s-a confruntat cu o puternică presiune politică, venită în special din partea Fundației pentru o Societate Deschisă, finanțată de George Soros și despre ale cărei activități a afirmat că sunt "inacceptabile", transmite luni agenția de presă macedoneană MIA.
"Aproximativ 90% din fondurile primite de organizațiile non-guvernamentale din Macedonia vin de la una și aceeași sursă. Multe dintre aceste organizații beneficiare sunt implicate aproape exclusiv în politică, lucru pe care ar trebui să îl facă numai partidele. Însă aici avem ONG-uri care acționează în politică sub acoperirea de organizații umanitare", a declarat șeful diplomației macedonene.
"În mod clar, acest lucru nu poate fi acceptat într-o țară străină (...) De fapt, aceste organizații se află în spatele presiunilor media și influenței necorespunzătoare asupra opiniei publice. Declanșează lupte politice care, printr-o coincidență bizară, pun mereu presiune asupra unei singure tabere politice. Și sprijină întotdeauna coaliția socialistă. În opinia noastră, acest lucru destabilizează țara", a afirmat Nikola Poposki.
El a adăugat că Macedonia s-a confruntat cu perioade dificile în timpul crizelor politice din 2015 și 2016, dar că acum este pregătită să iasă mai puternică din aceste presiuni.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Potrivit unui interviu publicat în ajunul acestor alegeri la
http://orientalreview.org/2016/11/24/macedonian-media-ruling-party-about-to-win-over-the-western-mercenaries/
victoria previzibilă a partidului naționalist VMRO al lui Nikola Gruevski "reprezintă un eșec major pentru elementele occidentale și mașinăriile lor ONG/media care, în ultimii 2 ani, împreună cu opoziția condusă de Zoran Zaev (partidul SDSM), au încercat să răstoarne guvernul macedonean ales în mod democratic folosind metode cum ar fi revoluții colorate, difuzarea publică a unor convorbiri interceptate ilegal, proteste violente ale opoziției, atacuri teroriste, înscenarea așa-numitelor urmăriri penale 'speciale', fabricarea de scandaluri false cu presupuși alegători fantomă și identități false etc. . . Eforturi au fost depuse de către SDSM pentru a uni opoziția într-un bloc solid, dar acest lucru nu a reușit . . . "
Vă sună cunoscut?
Macedonenii sunt oameni educați și cu o conștiință națională, iar acest lucru poate fi atribuit prevalenței unei prese patriotice în țară, atât mass-media cât și alternativă. Ei au devenit maeștrii în arta așa numitului 'cerc de rezistență' (media --> patriotism --> organizare --> rețea internațională --> media) împotriva revoluțiilor colorate, strategie aplicabilă tuturor țărilor care se confruntă cu această formă de agresiune. Articolul explică ce înseamnă în practică fiecare element al acestui cerc de rezistență.
Interviul este extrem de interesant mai ales pentru România (present și viitor); el vorbește pe larg despre victoria lui Trump, înfrângerea lui Soroș și demoralizarea agenților globaliști din Balcani, cu implicații geo-economice asupra noului peisaj politic din regiune.