Kremlinul își va opri ofensiva „atunci când Ucraina va capitula” și aliații NATO vor trimite arme Kievului „cât timp va fi necesar”. SUA trimit noi trupe de apărare în România, Spania, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Germania, Italia

De Tudor Matei  /  

Foto Arhivă

Foto Arhivă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a anunțat marți, 28 iunie, că ofensiva sa în Ucraina se va termina atunci când autoritățile și armata ucrainene vor capitula, relatează France Presse preluată de Agerpres și Radio România Actualități.

„Partea ucraineană poate pune capăt (conflictului) chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităților naționaliste și soldaților ucraineni să depună armele și să pună în aplicarea toate condițiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat din nou că „operațiunea militară specială” - așa cum denumesc oficial autoritățile ruse războiul declanșat de ele în Ucraina - „se desfășoară după plan”.

Reprezentantul Kremlinului a reacționat astfel la afirmații atribuite președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în fața șefilor de stat și de guvern luni la summitul G7 din Germania, în care le ceruse „să facă maximum” pentru a pune capăt războiului în Ucraina înainte de sfârșitul acestui an.

Negocierile de pace se află în impas de mai mult timp, fiecare dintre tabere dând vina una pe alta, potrivit agenției franceze de presă și surselor citate.

De la Madrid, unde se desfășoară summitul Organizației Alianței Nord Atlantice, responsabilii NATO au anunțat că țările membre ale Alianței vor continua să furnizeze Ucrainei arme, în războiul împotriva Rusiei, atât timp cât va fi necesar, a declarat miercuri, 29 iunie, la Madrid, cancelarul german, Olaf Scholz, citat de Reuters și RRA.

„Este bine ca țările care sunt reunite aici, la fel ca multe altele, să contribuie astfel încât Ucraina să se poată apăra - prin furnizarea instrumentelor financiare, a ajutoarelor umanitare și prin livrarea de arme de care Ucraina are nevoie urgent”, a spus Scholz, la debutul zilei a doua a summitului NATO.

„Mesajul este: Vom continua să facem acest lucru - cu intensitate - cât timp va fi necesar pentru a ajuta Ucraina să se apere”, a adăugat Scholz.

CARTIER GENERAL ÎN POLONIA

 

Totodată, SUA au anunțat că „își vor consolida pozițiile militare în Europa” pentru ca NATO să poată „răspunde la amenințările venite din toate direcțiile și în toate domeniile: terestru, aerian și maritim”, a declarat miercuri președintele american Joe Biden la summitul NATO care are loc la Madrid.

 

În cadrul acestui summit „istoric” al Alianței, liderul american a anunțat o consolidare a prezenței militare și a capacităților americane în Spania, Polonia, România, în statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), în Marea Britanie, Germania și Italia.

„Suntem la întâlnire” și „demonstrăm că NATO este mai necesară ca oricând”, a declarat președintele americane, alături de secretarul general al Organizației, Jens Stoltenberg.

Mai exact, Biden a amintit că SUA au desfășurat deja în acest an „20.000 de militari suplimentar în Europa pentru a ne întări liniile ca răspuns la inițiativele agresive ale Rusiei”.

Joe Biden a confirmat totodată că Washingtonul va ridica de la 4 la 6 numărul distrugătoarelor sale de la baza navală Rota din Spania.

Prima putere mondială va stabili, de asemenea, în Polonia „un cartier general permanent al Corpului 5 al armatei americane”.

 

„Vom menține o brigadă suplimentară” compusă în total din 5.000 de persoane, care își va avea baza în România, a declarat Joe Biden, adăugând că SUA vor proceda la „desfășurări suplimentare în statele baltice”, transmite Cotidianul.

„Vom trimite două escadrile suplimentare” de avioane de luptă F-35 în Regatul Unit și vom „poziționa capacități suplimentare de apărare aeriană” în Germania și Italia, a mai detaliat președintele american într-un scurt discurs în fața presei.


 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Tic 29.06.2022 14:36
    Armata de ocupație in ultima colonie americană, căci celelalte încep sa scape din lat!
  • Tic 29.06.2022 15:09
    Revin:trupe sporite in Spania și în Italia? Astea nu sunt în vecinătatea Ucrainei! Plus Marea Britanie! Se tem de revolte mari din toamnă și aduc legiuni de peste ocean.
  • Andri 29.06.2022 16:22
    China se pregateste sa America pana in noiembrie. De ce America, in loc sa-si apere propriile teritorii, isi instaleaza trupele in Europa? Teatru si doar teatru
Ultima oră

13:25

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

13:19

Putin a numit un nou ambasador la București. Cine este Vladimir Lipaev

13:06

Iranul amenință cu arme nucleare? ”Sioniștii vor primi un răspuns în câteva secunde”

12:17

Imaginile groazei de la spitalul Al-Shifa, după retragerea armatei israeliene. Cadavrele sunt efectiv peste tot

10:50

Fost senator PSD: Boc și Ioan Rus au lătrat în patru labe, la ordinul lui Nicu Ceaușescu. La propriu!

10:27

Doliu în lumea boxului! Fostul campion britanic Willie Limond a murit la 45 de ani. A fost găsit fără reacție în mașina sa

10:26

Israelul plătește cu Apă dronele iraniene doborâte

09:21

Viitorul războiului este aici. "Dragonfire", prima armă laser a Marii Britanii, poate să distrugă ținte aflate la kilometri distanță. Costul este mai mic de 10 lire sterline pe lovitură

09:11

Doliu în presa din România. Un mare jurnalist de Radio a murit subit la numai 57 de ani

08:57

Descoperire șocantă. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

08:44

Av. Elena Radu: Unde e greșeala? La ei? La noi?

08:31

Marius Mioc: Elisabeth Linder, consultantă a industriei farmaceutice, despre vaccinuri - VIDEO

23:36

ASCOR Constanța organizează Conferințele Postului Mare. Invitați: Părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, și Părintele lect. Univ. Dr. Gheorghe Tudor, de la Facultatea de Teologie din București

23:07

Noi minuni ale Sfinților închisorilor din Aiud – un prunc născut prematur, căruia medicii nu-i dădeau nicio șansă, s-a făcut complet sănătos. O vindecare și convertire minunată pe patul de moarte - și alte minuni

22:30

Dr. Robert Malone: Motivul implementării cenzurii și tehnologiei psihologice asupra populației. Ce urmărește ”Marea Narațiune” a lui Klaus Schwab pe plan mondial - VIDEO TRADUS de la Summitul Covid 5