Kaczynski: LGBT, teoria gender și OMS sunt o amenințare la adresa Poloniei

De Ștefania Brândușă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul conservatorilor naționaliști polonezi aflați la putere, Jaroslaw Kaczynski, a denunțat comunitatea LGBT, teoria gender și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) drept „o amenințare la adresa identității, națiunii și statului polonez”, informează joi AFP,citată de Agerpres.

Într-un discurs pronunțat miercuri în provincie, liderul partidului Lege și Justiție (PiS) le-a cerut tuturor compatrioților săi să respecte rolul Bisericii Catolice și asta „indiferent de convingerile personale” ale fiecăruia.

În timpul conferinței intitulate „A fi polonez - onoare și datorie”, organizată de Acțiunea catolică de pe lângă dioceza din Wloclawek (centru), Kaczynski a identificat o serie de fenomene care, în opinia lui, amenință Polonia, printre care „un atac contra familiei și copiilor, sexualizarea lor, recomandările OMS (care, potrivit conservatorilor, îndeamnă la sexualizarea copiilor la vârste mici), mișcarea LGBT și mișcarea gender”, cu referire la studiile de gen care explorează rolurile sociale legate de sex și pe care Biserica Poloniei le percepe ca fiind opuse rolurilor tradiționale ale bărbatului și femeii.

„Aceste ideologii, aceste filosofii, toate acestea sunt importate, nu sunt mecanisme interne poloneze. Ele creează o amenințare pentru identitatea poloneză, pentru națiunea noastră, pentru existența ei și, prin urmare, pentru statul polonez”, a declarat Kaczynski în discursul său de aproape o oră.

Liderul PiS care, fără să ocupe un post instituțional, este considerat inițiatorul tuturor deciziilor importante ale guvernului, a introdus personal tema amenințării LGBT și a teoriei genului în campania pentru alegeri europarlamentare.

Prezentând viziunea lui privind statul polonez, Jaroslaw Kaczynski a denunțat atacurile împotriva Bisericii Catolice, exaltând rolul confesiunii creștine în viața comunității naționale poloneze și a Bisericii Catolice, "susținătoarea" acestei confesiuni.

Sondajele de opinie dau PiS câștigător în alegerile europarlamentare din mai, cu un scor foarte strâns în fața Coaliției Europene, condusă de partidul opoziției centriste Platforma Civică (PO).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Constantin8 26.04.2019 19:08
    De ce nu avem si noi un astfel de presedinte ?!
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI