Israelienii au ucis 274 de palestinieni, inclusiv 64 copii, pentru a salva patru ostatici evrei. UE cosinderă operațiunea UN MASACRU

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Ashraf Amra/Anadolu/Al Jazeera - Palestineni încearcă să sa salveze victime prinse sub ziduri bombardate

Foto: Ashraf Amra/Anadolu/Al Jazeera - Palestineni încearcă să sa salveze victime prinse sub ziduri bombardate

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raidul israelian asupra taberei de refugiați Nuseirat prin care IDF a reușit să elibereze patru ostatici capturați de Hamas, s-a soldat cu moartea a 274 de persoane, inclusiv copii, acuză oficialitățile din Gaza, citate de Antena 3. Raidul a provocat indignare, iar UE l-a numit "un masacru". Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, bilanțul morților a crescut la 274 de persoane, iar alte peste 698 au fost rănite, afirmă AlJazeera.

Ministerul Sănătății din Gaza a publicat numele a 86 de persoane din cei 274 de oameni despre care susține că au fost uciși de trupele statului evreu. Printre cei 274 de morți în urma incursiunii armatei israeliene se numără cel puțin 64 de copii, 57 de femei și 37 de bătrâni, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Operațiunea militară, care a avut loc sâmbătă, timp de două ore, a dus la eliberarea următorilor cetățeni israelieni: Noa Argamani, în vârstă de 26 de ani, Almog Meir Jan, în vârstă de 22 de ani, Andrei Kozlov, în vârstă de 27 de ani, Shlomi Ziv, în vârstă de 41 de ani.

Ei fuseseră răpiți de gherilele Hamas de la festivalul de muzică Nova în timpul raidurilor din 7 octombrie 2023. Cei patru au fost readuși în Israel, potrivit BBC. Pe de altă parte, palestinieni  acuză că în operațiunea de eliberare a celor patru ostatici, forțele israeliene au ucis și alți ostatici evrei. Într-o înregistrare video difuzată de aripa militară a Hamas au fost prezentate detalii despre trei prizonieri israelieni care ar fi fost uciși de armata israeliană.

Aceștia au fost uciși în timpul operațiunii care a fost efectuată ieri pentru eliberarea a patru prizonieri israelieni, a precizat gruparea armată.

Șeful diplomației UE vorbește de un "masacru al civililor" la Nuseirat

Armata israeliană a comunicat propriul său bilanț în urma operațiunii de salvare a ostaticilor și susține că mai puțin de 100 de persoane au fost ucise în timpul acestei intervenții la Nuseirat.

Întoarcerea ostaticilor la familiile lor a fost sărbătorită în Israel. Mai mulți  lideri politici internaționali, inclusiv președintele american Joe Biden, au salutat vestea eliberării lor.

Alți lideri au insistat asupra costului în vieți omenești al operațiunii israeliene. Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a condamnat "în termenii cei mai fermi" această acțiune.

"Relatările din Gaza despre un alt masacru al civililor sunt îngrozitoare", a scris Borrell pe rețeaua X. În Israel, Politicianul centrist Benny Gantz a demisionat din cabinetul de război al Israelului, lăsându-l pe premierul Benjamin Netanyahu să se bazeze mai mult pe aliații de extremă dreapta. Și generalul de brigadă Avi Rosenfeld și-a dat demisie, el fiind primul comandant militar de luptă israelian care demisionează de la 7 octombrie, relatează The Times of Israel.

În scrisoarea sa de demisie, acesta a scris că a eșuat în misiunea sa de a proteja civilii israelieni din orașele și satele din lungul Fâșiei Gaza.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Sabin G 09.06.2024 22:31
  Dar cum rămâne cu obligația oricărui stat de a-și proteja cetățenii?
 • Codreanu 10.06.2024 00:07
  ,,Dar cum rămâne cu obligația oricărui stat de a-și proteja cetățenii?"

  Răspund eu, ...rămâne așa:
  https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/25-34_18.pdf

  ... altfel, cei in cauză ( militarii israelieni) sunt criminali notorii ( ceea ce este cazul).
 • Nata 10.06.2024 00:19
  Nu asa - asta este genocid. Nu se numara numai 274 de civili si copii, ci toti oamenii nevinovati ucisi de criminali israeliti.
 • Nata 10.06.2024 00:20
  Si uite asa arboram un steag al unei tari criminale pe cladirea Parlamentului si ne facem partasi la crime de razboi - din pura prostie si lipsa de coloana vertebrala.
 • Neanae 10.06.2024 00:27
  Bravo Hamas, Palestina mulțumește pentru colaborare, apărare, obiective de dezvoltare etc etc. La urma urmei se înțelege, în sfârșit, cine provoacă distrugerea poporului palestinian. Aleșii proprii! Ori s-or aștepta caramele după atacurile teroristice Hamașii ăștia? De aceea or pune femeile și copii în fața ripostelor israeliene? Pentru caramele?
  Canaliile astea de ce nu au eliberat ostaticii? Palestina din păcate e sacrificată pe altarul islamului, liberă nu poate fi în adevăratul semnificat al cuvântului. Un soi de Afganistan … Acesta e adevărul, cine visează Palestina liberă, VISEAZĂ!!! Tocmai. Deocamdată paradoxul este ca Israel eliberează Palestina de Hamas pentru propria siguranță. Fâșia Gaza este sacrificată de Hamas. Nu de Israel care a furnizat gratis apă și electricitate și care nu are cu cine discuta serios pe acolo. Mda, Palestina liberă și democratică o vrea și Israel. Ar fi pace toată zona asta de Orient. Ura contra Israelului distruge posibilitatea Palestinei la autodeterminare. Sper să fie înțeles conceptul, dar e greu atâta vreme cât teroarea Hamas este ignorată.
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate