

Ugur Sahin, fondatorul, alături de soția sa, Oezlem Tuereci, al companiei BioNTech, care a inventat vaccinul Pfizer-BioNTech, a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni din lume, cu o avere estimată la 5,1 miliarde de dolari.
Acțiunile companiei au crescut cu câteva procente doar în ultima săptămână, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului creat de el împreună cu Pfizer.
Prețul acțiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână și cu 250% în ultimul an. Astfel, Ugur Sahin, fondatorul companiei, a urcat pe locul 493 în topul celor mai bogați oameni din lume, averea sa netă fiind estimată la 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.
Ugur Sagin este descris ca un om extrem de modest de către apropiații lui.
„În ciuda realizărilor sale, nu s-a schimbat deloc, este incredibil de modest și plăcut”, a declarat Matthias Kromayer, membru în board-ul firmei de capital MIG AG, care a finanțat BioNTech de la începuturile sale, din 2008.
El a mai spus că Sahin merge la ședințele de business în blugi, ducând mereu după el rucsacul și casca de biciclist.
Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin și soția sa, Oezlem Tuereci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce au înțeles că metoda dezvoltată de ei în tratarea cancerului, folosirea tehnologiei mesager ARN, poate fi folosită și la un vaccin împotriva noului coronavirus.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Iată dovada! Medicii NU se vaccinează! Medicii propăvăduiesc vaccinarea, dar ei o refuză!
Cea mai reticentă categorie profesională față de vaccinare este cea a medicilor. Afirmația este susținută chiar de Institutul Național de Sănătate Publică, ale cărui raportări arată procente de doar 7-8% din cadrele medicale care s-au vaccinat în ultimii ani. Dintre acestea, cel mai probabil rămâne un procent de 3% medici care au acceptat imunizarea.
Potrivit strategiei de vaccinare anti-Covid a Guvernului, medicii și asociațiile profesionale ale acestora ar trebui să se găsească în prima linie a convingerii populației că trebuie să se vaccineze. Ceea ce puțini știu este că aceeași medici sunt extrem de reticenți față de orice vaccin, nu numai față de cel anti-Covid. Astfel, potrivit analizei sezonului gripal 2018-2019, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, în urma datelor obținute de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, doar 7,9% dintre medici și cadre medicale au acceptat să li se administreze vaccinul antigripal.