

În viitor, în locul ispășirii unei pedepse de ani sau zeci de ani de închisoare, deținuții ar putea alege să li se implanteze microcipuri în creier, prin intermediul cărora să le fie induse noi amintiri pentru a dobândi perspectiva victimei și a-și corecta comportamentul.
Potrivit Daily Mail, un nou sistem IA denumit Cognify ar permite guvernelor să implanteze amintiri sintetice în creierul deținuților pentru a-i pedepsi pentru încălcarea legii:
Sistemul ar putea include un dispozitiv VR [Realitatea Virtuală] care va afișa imagini ale infracțiunii, generate de IA, dispozitiv cuplat cu un implant cerebral care va induce stări emoționale precum remușcarea sau regretul - sentimente pe care unii indivizi nu le pot simți singuri.
Conceptul, dezvoltat de Hashem Al-Ghaili, va asigura efecte pe termen lung ale ședinței de terapie, făcând ca amintirile să fie permanente.
În prezent există peste 1,7 milioane de persoane încarcerate în Statele Unite, potrivit ziarului britanic, dar studiile arată că închisoarea nu descurajează viitoarele crime.
În acest sens, Al-Ghaili urmărește să folosească inteligența artificială pentru a reduce rata de recidivă.
„Cognify ar putea, într-o zi, să creeze și să implanteze amintiri artificiale direct în creierul deținutului. Aceste amintiri complexe, vii și realiste vor fi create în timp real folosind conținut generat de IA”, se menționează în videoul de presentare.
„În mintea criminalilor, timpul ar trece diferit față de viața reală, făcându-i să aibă experiențe care s-ar întinde pe ani de zile”, ceea ce înseamnă că o terapie care va dura câteva minute ar echivala cu o experiență de ani de zile.
O astfel de „terapie” constând în implantarea de amintiri poate fi adaptată pentru diferite infracțiuni, amintirile generate de AI fiind personalizate ca răspuns la infracțiunea și sentința subiectului.
Deținuții vor trebui să fie supuși unor proceduri de scanări ale creierului de înaltă rezoluție pentru a se stabili o hartă detaliată a căilor lor neuronale, ceea ce ar permite Cognify să vizeze anumite regiuni ale creierului responsabile cu memoria, raționamentul și gândirea logică, potrivit Daily Mail.
Infractorilor li se vor arăta amintiri generate de inteligența artificială despre crimele lor, fiind vorba de infracțiuni precum „violența domestică, crimele motivate de ură și discriminarea, delapidarea, traficul de informații privilegiate, furtul și frauda”. Ei vor fi supuși unei tehnologii care îi vor face să simtă durerea și suferința cauzate victimei lor.
„Unele amintiri vor fi concepute pentru a declanșa consecințe și traume”, se arată în videoclip. „Astfel de amintiri ar putea simula consecințele pe termen lung ale acțiunilor violente, cum ar fi durerea familiei victimei sau trauma fizică și emoțională suferită de victimă.”
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
"Agenda totalitară din spatele orașelor inteligente a fost dezvăluită într-o broșură emisă de Programul Națiunilor Unite pentru Așezări Umane (UN-Habitat). Titlul publicației de 80 de pagini este, în sine, tulburător: "Centrarea oamenilor în orașe inteligente: un manual pentru guvernele locale și regionale".... Vedem aici că ONU privește oamenii ca obiecte, pe care le deține și le poate plasa unde dorește, mai degrabă decât ca agenți liberi care decid singuri unde și cum să-și petreacă viața... Înseamnă ... Concentrarea oamenilor? Să-i închizi? Forțându-i să trăiască închiși într-un loc în care nu ar fi ales să trăiască, dacă ar fi fost agenți liberi?"
Planul ONU: https://unhabitat.org/sites/default/files/2021/11/centering_people_in_smart_cities.pdf
Reclama aceea hidoasa la "livrari" prin firmele de livrari, care ruleaza la toate televiziunile, cu ce se deosebeste de o inchisoare? Recipientii comenzilor sunt infatisati ca niste dementi apucati de spasme in cutiile lor de chibrituri numite apartamente.
Sau filmul Robocop care are mai multe variante (1987 si urmatoarele, 2014 etc). Firma care i-a implantat mecanismul de control lui robocop voia sa-i controleze in totalitate mintea, dar oare a reusit ?