În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, forțele israeliene au ucis joi zeci de palestinieni în bombardamente aeriene și terestre în întreaga Fâșie Gaza.

Forțele israeliene au ucis joi 35 de palestinieni în bombardamente aeriene și terestre în întreaga Fâșie Gaza și au dus lupte cu militanții conduși de Hamas în zone din sudul orașului Rafah, au declarat oficiali din domeniul sănătății și mass-media apropiați de Hamas, relatează Reuters, citat de stiripesurse.ro.  

Tancurile israeliene au avansat în sud-estul orașului Rafah, s-au apropiat de districtul vestic al orașului Yibna și au continuat să opereze în trei suburbii estice, au declarat localnicii (VIDEO mai jos).

„Ocupația (forțele israeliene) încearcă să se deplaseze mai departe spre vest, sunt la marginea Yibna, care este dens populată. Nu au invadat-o încă. Auzim explozii și vedem fum negru care iese din zonele invadate de armată. A fost o altă noapte foarte dificilă”, a declarat pentru Reuters un localnic, care a cerut să nu fie numit.
 
800.000 de palestinieni s-au refugiat din Rafah începând din 6 mai

Atacurile israeliene simultane asupra extremităților nordică și sudică ale Fâșiei Gaza au provocat luna aceasta un nou exod a sute de mii de palestinieni care și-au părăsit casele. Principalele căi de acces pentru ajutoare au fost tăiate, crescând riscul de foamete. 

Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), principala agenție a Națiunilor Unite în Gaza, a estimat că peste 800.000 de persoane au fugit din Rafah de când Israelul a început să atace orașul, la începutul lunii mai, în ciuda apelurilor internaționale la reținere.

În paralel, forțele israeliene și-au intensificat ofensiva terestră în Jabalia, unde armata a ras de pe fața pământului mai multe zone rezidențiale, și au lovit orașul Beit Hanoun din apropiere, zone în care Israelul a declanșat operațiuni majore în urmă cu mai multe luni. 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mars.60 Stefan 23.05.2024 18:39
    Nu ma mir. Cand calci sarpele pe coada, mai tare isi scuipa veninul... Dumnezeu vede din ceruri si nu cred ca se bucura! (Isaia 1)
  • Rusi 24.05.2024 19:29
    Cred ca Netanyahu va sfarsi in puscarie.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires