Haos la Hong Kong: Un bărbat de 70 de ani a fost ucis și un băiat de 15 ani, spitalizat

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat în vârstă de 15 ani din Hong Kong se află în stare în stare critică, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale cerebrale de urgență, miercuri seară, după o lovitură la cap, cel mai probabil cauzată de impactul unui recipient cu gaze lacrimogene aruncat de poliție.
 
Un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit după ce a petrecut noaptea în terapie intensivă din cauza unei răni la cap cauzată de o cărămidă aruncată în timpul unei confruntări stradale, în timp ce un bărbat îmbrăcat în hainele negre preferate de protestatari a căzut mort în condiții neclare, informează Breitbart
 
The Hong Kong Free Press a relatat joi dimineață că băiatul de 15 ani a rămas în terapie intensivă la spitalul din Tuen Mun după patru ore de operație pentru reparararea fracturii craniene. Fotografii și videoclipuri cu băiatul cu capul sângerând au circulat online, dar până în prezent se pare că nu există vreo înregistrare cu ceea ce i-a provocat rana. 

Outleturi locale de presă au relatat că băiatul a fost rănit după ce protestatarii au instalat o blocadă rutieră și au aruncat cocktail-uri Molotov înspre secția de poliție Tin Shui Wai. Poliția a ripostat trăgând cu gaze lacrimogene în mulțimea la un centru comercial din apropiere, lovindu-l evident la cap pe tânărul de 15 ani cu un proiectil de gaze. Nu este clar dacă tânărul era din rândurile protestatarilor sau era doar în trecere, deși fotografiile de la fața locului îl înfățișează îmbrăcat în negru, culoarea favorizată de membrii mișcării de protest.
 
Există pe Internet filmări ale bărbatului de 70 de ani, fost lovit cu o cărămidă în timpul unei ciocniri între manifestanții pro și anti-Beijing. Potrivit relatărilor, bărbatul era un subcontractant comercial de curățenie pentru Departamentul de Igiena Alimentelor și a Mediului, nefiind membru al nici uneia dintre grupările implicate. El a fost prins la mijloc, în timp ce manifestanții aruncau cu cărămizi unii în ceilalți și se încăierau în plină stradă.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, joi, bătrânul ar fi decedat din pricina rănii.

Guvernul din Hong Kong a dat vina pe „protestatarii mascați”, care „au desfășurat acțiuni extrem de periculoase și violente în diferite districte” și „au agresat fără motiv alte persoane din public”.

„Poliția va întreprinde acțiuni ferme de aplicare a legii pentru restabilirea ordinii publice”, a promis guvernul.
 
O moarte misterioasă a avut loc în Kwai Chung, miercuri seara, implicând un bărbat îmbrăcat în negru, în vârstă de aproximativ 30 de ani, care s-a prăbușit mortal dintr-o clădire de pe Kwai Fuk Road. Un martor ocular a relatat că l-a văzut pe bărbat căzând și rupându-și ambele brațe în urma impactului. Ulterior, acesta a murit la spital din cauza rănilor.

Conform rapoartelor presei locale, o scară de incendiu din clădire fusese deblocată, neexistând camere de supraveghere care să acopere scările, astfel încât circumstanțele morții bărbatului nu au putut fi stabilite imediat.  Nu a fost găsită vreo scrisoare de adio de joi dimineață până în prezent.

Incidentul trezește amintiri tulburătoare despre moartea lui Alex Chow Tsk-lok, un student în vârstă de 22 de ani, care a suferit răni mortale după ce a căzut de pe un garaj în urmă cu o săptămână. Circumstanțele exacte ale morții lui Chow sunt încă necunoscute, însă el este considerat prima victimă din rândurile studenților din mișcarea de protest din Hong Kong, ceea ce a suscitat o emoție publică foarte puternică.

Un videoclip care circula joi pe Internet a indicat un grup de vreo 12 bărbați mascați care îi băteau cu tije metalice pe protestatarii îmbrăcați în negru, aparent nu departe de locul unde măturătorul de 70 de ani fusese lovit cu o cărămidă. Un martor interogat în videoclip a remarcat că tijele metalice arătau ca genul de bastoane pliabile purtate de polițiști în afara serviciului. Polițiștii îmbrăcați în uniformă nu au ajuns la fața locului decât după două ore de la semnalarea primului atac, întârziere pentru care au dat vina pe blocajele rutiere create de protestatari. Se spune că videoclipul a determinat zeci de manifestanți furioși să se adune în apropierea locului bătăilor.

Mass-media chineză de stat a continuat să pledeze pentru o reprimare mai îndârjită a protestatarilor, difuzând editoriale care învinuiau Statele Unite și alți actori externi pentru criticile aduse „brutalității poliției” din Hong Kong, câtă vreme se confruntă la rândul lor cu atât de multe incidente proprii. Media de stat au îndemnat împotriva oricăror concesii față de protestatari, din cauză că acestea nu ar face decât să-i încurajeze, și au somat autoritățile să recupereze cu forța infrastructura universitară de la „elementele subversive”.

„Trebuie să li se amintească manifestanților îmbrăcați în negru: campusurile nu pot fi niciodată refugii sigure pentru infractori”, a avertizat China Daily.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tache Mache 15.11.2019 01:43
    Bank of China intră în forță în România. Unde are deja filiale

    Este vorba despre gigantul financiar Bank of China, al patrulea grup din lume, deținut de statul chinez, care a deschis o sucursală la București via Ungaria, iar operațiunile vor începe în data de 18 decembrie 2020.

    BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Denumirea integrală a sucursalei este Bank of China (Hungary) Budapesta Sucursala București.
    De ce a intrat această bancă în România prin banca din Budapesta? Motivul îl reprezintă faptul că, în acest fel, nu mai este nevoie de aprobarea Băncii Naționale a României, care trebuie doar notificată.

    Banca centrală a Ungariei este responsabilă cu supravegherea prudențială, informează profit.ro.

    Toate grupurile financiar-bancare prezente în România sunt cu capital european sau american, iar aceasta este prima bancă chineză ce deschide o sucursală aici.

    Afacerile Bank of China au început în anul 20023 în Ungaria. Guvernul de la Budapesta a apelat la două emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 3 miliarde de yuani în 2017 și 2018, așa numitele panda bonds, intermediate chiar de banca chineză.
    Această bancă este deținută majoritar de statul chinez printr-un fond de investiții și este listată pe bursele din Hong Kong și Shanghai.

    Chinezii au mai deschis sucursale, via Ungaria, în Austria, Cehia și Polonia. De asemenea, sunt prezenți și în Serbia.

    Sucursala din București a fost înregistrată în data de 25 octombrie 2019, după ce, în 2 octombrie, a fost depusă cererea de înregistrare. Tot în 25 octombrie a fost înscrisă în registrul Băncii Naționale a României, cu data indicată pentru începerea activității în 18 decembrie 2019.
    Chinezul Guo Lixin este administratorul sucursalei.

    În toamna acestui an, Agricultural Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de peste 3000 de miliarde de dolari, s-a înregistrat fiscal în România.
    https://ro.sputnik.md/economics/20191114/28210486/Bank-of-China-Romania.html
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!