Franța interzice fumatul în zonele de joacă pentru copii din parcuri

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Fumatul va fi interzis în zonele de joacă pentru copii din spaţiile publice din Franţa”, a anunţat ministrul francez al sănătăţii. Marisol Touraine a precizat că această măsură va fi luată prin decret cât mai repede cu putinţă pentru a putea fi aplicată încă din această vară.

În opinia ministrului francez al sănătàţii, interdicţia de a fuma în spaţiile de joacă pentru copii este în interesul copiilor. 

”Copiii trebuie şi ei să fie respectaţi şi să fie obisnuiţi să trăiască într-un mediu fără tutun”, a mai spus Marisol Touraine descriind măsura luată drept ”foarte apreciată de populaţie”, conform RFI.

Scopul este deci de a ”denormaliza” actul de a fuma. Trebuie precizat că această măsurà figura în planul naţional de reducere a tabagismului prezentat toamna trecută. Plan care prevedea şi interdicţia de a fuma într-o maşină în prezenţa unui copil de sub 12 ani.

Interdicţia de a fuma în ariile de joacă pentru copii a fost experimentată acum 6 luni la Paris în parcul Montsouris din sudul capitalei. In alte oraşe precum Nisa şi Angers municipalităţile au interzis şi ele ţigara în zonele de joacă pentru copii, fără a impune însă pentru moment amenzi. 
 
Nu doar locurile publice şi zonele de joacă sunt interzise fumătorilor francezi. Anumite staţiuni de pe litoral au interzis deja fumatul pe plaje şi au constatat că în acest condiţii vin mai mulţi turişti acolo. Asa că mulți visează acum la interdicţia fumatului într-un perimetru de 200 de metrii în jurul şcolilor.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre