Forumul Papagalilor – CEO-ul Morgan-Stanley: Să fim cinstiți, Davos este o Cameră de Ecou!

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


James Gorman, președinte director general al Morgan-Stanley, susține că, la reuniunea de la Davos, toți participanții repetă ce aud unul de la altul.

Într-o declarație pentru Bloomberg, Gorman a descris reuniunea din localitatea elvețiană drept...:

„Această cameră de ecou în care trăim aici la Davos, unde practic fiecare le repetă celorlalți ce a auzit de la ultima persoană. Să fim cinstiți.”

Amuzant este că Gorman însuși repetă ce scria în urmă cu două zile un articol al Lisei Hoffman din Semafor, cu titlul: „Nu mizați pe consensul de la Davos”, și în care se arăta:

”Consensul de la Davos se formează și se perfecționează pe măsură ce se derulează conferințele de-a lungul săptămânii, se transmite printre participanți împreună cu platourile cu măsline în scobitori și cu cubulețele de Gruyere. Până vineri, (consensul) devine regulă.

Și aproape întotdeauna (consensul) este greșit. Un investitor ar putea foarte bine să îl rezume în câteva principii, să constituie un coș cu active corespunzătoare și apoi să parieze împotriva lui.

Nu sunt prima care semnalează acest lucru. Glenn Hutchins, investitorul veteran care se amuză să își înțepe colegii, o spune în fiecare an.”

Într-adevăr, Hutchins acuză conformismul de la Davos că duce întotdeauna la concluzii greșite:

 

„Nu este nici o problemă cu punctele de vedere consensuale, dar este esențial să te întrebi: de ce greșim mereu? Unde sunt cei care performează cu adevărat? Davos nu este propice pentru asta.”

El susține că, la Davos, oamenilor potriviți li se pun întrebările greșite:

„Ceea ce îmi poate spune mie un CEO din Canada, în domeniul îngrășămintelor despre producția lui din următoarele 12 luni și ce va însemna asta pentru producția agricolă este mult mai valoros decât să-l întreb care este viziunea lui despre globalizare.”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • brian duffy 20.01.2023 20:04
    are dreptatecu ultima fraza: astfel poate sa controleze mai bine banii care se duc catre agricultura si sa distruga astfel micile ferme
  • Dorel Timpa 21.01.2023 10:32
    Davos = adunarea criminalilor și mafioților din toată lumea
  • Luca Clara Laura 26.01.2023 17:51
    Adunarea,, papagalilor".Gargară 100%.Swabgali,o nouă specie de ratați.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației