Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile ucrainene au arestat un membru al Gărzii de Frontieră pentru uciderea cu un foc de armă a unui bărbat în vârstă de 39 de ani care încerca să treacă ilegal granița către România, a anunțat vineri Biroul de Stat de Investigații din Ucraina, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Acesta este primul deces oficial în astfel de circumstanțe de când în urma invaziei ruse în Ucraina a fost decretată legea marțială care le interzice bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani apți să servească în armată să părăsească teritoriul național.

Bărbatul a fost împușcat în cap

"Conform informațiilor preliminare, pe data de 15 mai, în jurul orei 19:00, soldați din detașamentul de frontieră au descoperit un bărbat care se îndrepta către frontiera cu România", a comunicat agenției publice de presă Ukrinform biroul de investigații. Bărbatul nu a răspuns ordinelor de a se opri, astfel că gărzile de frontieră au tras focuri de avertisment, dar victima a fost împușcată în cap.

Investigația a relevat din ce armă a fost tras glonțul care a provocat decesul și a fost astfel stabilit agentul care a folosit-o.

De la începutul invaziei ruse circa 30 de bărbați ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă râul Tisa către România, acestea fiind însă cazuri de înec, amintește agenția EFE.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Radu Comsuta 17.05.2024 21:40
  Sărmanii oameni. Îi înțeleg. Singura lor scăpare este ca odată pe linia frontului, să dezerteze în fața inamicului. Așa, pe la extreme de trezești cu un glonț în cap pentru că e legea marțială în vigoare. Și cu siguranță majoritatea sunt adolescenți, băieți și fete, de fapt niște copii. Plus bătrâni.

  Am zis că cea mai mare greșeală a ucrainienilor în data de 24 februarie 2022 a fost că nu au depus armele în fața fraților lor ruși. Trebuiau să arate un non combat și gata. În 24 de ore scăpau de satanismul nazist de la Kiev. Și Biden cu familia lui de degenerați o lua în freză. Și rodschildii din Marea Britanie, ăia din Citi of London se vedeau cu afacerile spulberate și a.ș.m.d. Numai românilor le tremurau chiloții de frica rușilor, retrăind coșmaruri mai vechi de sorginte bolșevică, deci tot ucraineană. Dar măcar salvam Delta Dunării de odiosul canal Bâstroe, nu mai plăteam salarii, sporuri și alte venituri ”sărmanilor” ucrainieni, ...ăia care umblau cu jipanii de lux prin molurile Bucureștene, și belfări care se lăfăie cu fete de fițe prin locarurile Bucureștene. Și în acest fel Putin chiar nu avea nici un interes să invadeze România când toți așii îi avea în mână. În schimb nu știu cum s-ar fi comportat balaurii de la Bruxel cu jarul rusesc sub fund.

  În fine, ce-a fost a fost. Mă întreb dacă am devenit mai înțelepți și am învățat în acești ultimii ani din lecțiile trecutului, sau noi tot ca proștii...nu învățăm nici când o pățim pe pielea noastră. Amu' om trăi și om vedea.
 • Nick Cohen 17.05.2024 23:01
  Zelenski ii vrea morti intr-un fel sau altul !
 • Nata 18.05.2024 03:43
  Criminalul este Zelenski care nu s-a oprit cand se putea.
  Consider ca si-a facut datoria. Probabil ca ucrainianul nu s-a conformat cand a fost avertizat. Este o situatie de razboi, nu e o situatie normala.
 • Brick 18.05.2024 17:47
  Mercenarii Wagner si niscai poame cecene aflate sub comanda ecumenica a lui Apti Alaudinov (posibil succesor al lui Kadirov) seful teoretic al batalionul Akhmat, trec prin procedura de rebranding devenind "armata lui Iisus".

  https://mihailandrei.wordpress.com/2024/05/18/posibilul-succesor-al-lui-kadirov-propovaduieste-unitatea-ruso-cecena-sub-un-singur-dumnezeu/
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires