Europarlamentar olandez: introducerea monedei euro digitale nu trebuie să ducă la înființarea unui „sistem de credit social” în stil canadian, care să încalce libertățile cetățenilor

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul olandez Marcel de Graaff a afirmat recent, în timpul unei dezbateri din 19 aprilie la Bruxelles, că introducerea monedei euro digitale nu trebuie să încalce libertățile cetățenilor sau să facă posibilă înghețarea conturilor bancare, așa cum s-a întâmplat în Canada în timpul Convoiului pentru Libertate din 2022.

„Cea mai mare îngrijorare a cetățenilor este că, în viitor, guvernul va putea limita pe ce lucruri își cheltuiesc banii cetățenii, cum sunt produsele din carne și combustibilii”, a spus de Graaff.

„Sau de faptul va fi o formă de sistem de credit social ca în Canada, în care contul contul bancar este blocat dacă critici guvernul”, a adăugat europarlamentarul, referindu-se la decizia guvernului Trudeau de a îngheța conturile bancare ale canadienilor care au susținut Convoiul pentru Libertate din 2022.
„De aceea, moneda euro digitală trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: achizițiile nu trebuie urmărite [pentru a se afla] produsul [cumpărat], soldul trebuie să poată fi retras imediat ca numerar și nu trebuie să fie programabil. Acest lucru trebuie stabilit prin lege”, a adăugat Graaff.

În timp ce moneda digitală este considerată o posibilitate de ceva timp, atât Canada, cât și Europa fac pași către implementarea banilor electronici.

În martie, UE a propus noi reglementări pentru a impune acceptarea monedei euro digitale centralizate. Totuși, nu se știe cum va funcționa sistemul exact.

În plus, 20 din 27 de state membre UE au adoptat euro digital, oferindu-i aceeași valoare ca și numerarul. Această decizie poate forța companiile să accepte o viitoare monedă digitală a Băncii Centrale Europene (BCE).

De asemenea, Banca Canadei, organizația bancară centrală a Canadei, a făcut progrese în implementarea monedei digitale, solicitând, într-un sondaj în această lună, feedback din partea publicului cu privire la crearea „dolarului digital”. Este deja conștientă de faptul că unii oameni nu vor putea participa la o societate fără numerar.

„Oamenii tind să folosească numerar mai rar în zilele noastre: majoritatea plăților sunt deja digitale, cum este utilizarea cardurilor de debit sau de credit. Dacă această tendință continuă, poate veni un moment în care numerarul să nu mai fie acceptat pe scară largă în tranzacțiile de zi cu zi, ceea ce ar putea exclude mulți canadieni din economie”, a precizat Banca.

Recent, Agenția pentru venituri din Canada (CRA) a anunțat că, începând din 2024, nu va mai permite cetățenilor să își plătească în numerar datoriile fiscale în valoare de peste 10.000 de dolari și va obliga plata prin mijloace electronice, în conformitate cu o nouă regulă care face parte dintr-un proiect de lege federal care va deveni probabil lege în curând.

Deși până acum băncile canadiene nu au fost lovite de colaps precum unele bănci din Statele Unite în ultimele luni, experții au avertizat că o criză financiară ar putea însemna accelerarea introducerii monedelor digitale ale băncilor centrale.

Monedele digitale au fost promovate de unii oficiali guvernamentali ca fiind o modalitate de a înlocui numerarul tradițional.

După cum s-a menționat într-un raport recent de la LifeSiteNews, experții avertizează că monedele digitale ale băncii centrale sunt un „instrument de control” al guvernului.

„Monede digitale susținute de guvern sunt emise de o bancă centrală. Acestea pot fi emise către instituțiile financiare sau publicul larg, oferind efectiv oamenilor un cont bancar pe care guvernul îl va putea accesa direct, într-un cont deținut fie de guvern, fie de o bancă comercială”, se arată în raport.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Dorel Timpa 12.05.2023 11:20
    Din greșeală în greșeală,

    spre victoria (dezastrul) finala!
  • Mircea Dragan 13.05.2023 10:20
    ''nu trebuie să ducă la înființarea unui „sistem de credit social”'' Ba acolo va duce . Ptr asta este facuta. Controlezi veniturile unei persoane, controlezi viata ei, controlezi tot.Dintr-un click l-ai condamnat, dintr-un click transformi un director in homeless. Fascismul a fost mic copil pe langa ce pregatesc ''progreseietii''.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale