Diana-Maria Brăgaru: Lanțurile rupte ale iubirilor politice

De Diana-Maria Brăgaru  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fie că este vorba despre viața personală, viața cetății sau viața publică, una dintre cele mai toxice atitudini pe care le putem avea față de un seamăn este adulația oferită fără rezerve. Înălțarea pe socluri duce la inflamarea ego-urilor până la un nivel care frizează maladivul.

De-a lungul istoriei, omenirea a înregistrat nenumărate cazuri în care admirația indusă față de un om a dus la crearea de monștri.
De la Nero la Zelensky, nimic nu s-a schimbat.

Prea puține au fost cazurile în care admirația oferită de mase sau facțiuni nu s-a soldat cu un eșec pentru adulatorii care au ajuns într-un final la concluzia că nimeni nu e fără de păcat și nimeni nu e perfect și că nici subiectul adorație lor nu face excepție.

Să nu fiu înțeleasă greșit, este perfect normal să avem sentimente de respect și admirație, însă când acestea ajung să ne împiedice să fim obiectivi în evaluarea comportamentului, faptelor și vorbelor celor pe care ii simțim demni de admirația noastră, totul degenerează.

Oamenii adulați de mulțumi ajung victimele propriului ego, chiar dacă nu sunt proști.
Cumva, puterea avută și exercitată asupra celor mai mulți sau mai puțini dă dependență. Toți am auzit sintagma "beția puterii" și toți știm ce înseamnă ea. Pierderea "uzului rațiunii" este unul dintre primele semne care vestesc inevitabila cădere a unui lider.

Și cum nu pot exista lideri fără suport popular, de îndată ce conducătorul își pierde susținerea populară internă, leadership-ul lui se duce pe Apă-Sâmbetei.

Deși susținerea externă a unui lider politic nu poate fi ignorată, de vreme ce mașinațiunile politice externe au reverberații profunde și în politica internă a unui stat, acestea pot fi contracarate de o construcție socială și administrativă sănătoasă. Chiar si într-una bolnavă, roasă de corupție, aceste imixtiuni externe nu pot dura la nesfârșit, pentru că, odată atins nivelul maxim de suportabilitate, societate este mai mult decât pregătită să reacționeze, să sancționeze și să se curețe singură de buruienile care îi sugrumă drepturile esențiale la pace, viață decentă și alegere.

Și din acest punct de vedere, Ucraina nu va face excepție.

Exacerbarea calităților de lider (și nu numai) ale actualului conducător al statului ucrainean dă bine, momentan, doar pe plan internațional. Și oricât de mult armament și ajutoare i-ar fi oferite astăzi, poporul extenuat de efortul de război, de distrugeri, de mașinațiuni politice, se va întoarce împotriva celui care, în loc de pace pentru propria țară, caută doar să-și întărească puterea locală și imaginea de supraom și erou planetar.

Iar odată rupt lanțul de iubire dintre poporul ucrainean și vremelnicul său lider, lanțul de iubire politică al Vestului se va rupe mult mai repede decât a fost construit, readucându-l pe Zelensky la statutul său inițial - acela de actor mediocru, căruia i-a fost oferit un rol prea mare pentru înzestrarea și calitățile lui.

Și acest lucru este valabil și pentru liderii vestici, pentru că nici ei nu pot exista fără susținerea popoarelor lor, care devin din ce în ce mai nemulțumite de implicarea lor într-un război care nu le aparține și ale cărui costuri sunt obligate să le plătească,"by default", pentru că nimeni nu i-a întrebat dacă vor să sărăcescă de dragul intereselor SUA și al dorinței lor de expansiune economică și militară, încălcând tratate încheiate de decenii.

Și cum până una-alta, guvernul de la Londra nu mai are resurse pentru Ucraina, iar Putin face publică intenția de a majora prețul gazelor, Ucraina va fi în continuare tăvălită bine exact pe spezele celor care au crezut că îl pot băga în corzi extrem de ușor pe Putin.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Tic 29.08.2022 20:39
    Totul se face conform planului, nimeni nu schimba scenariul cu vreo chestie spontana sau improvizată!
    Doar noi am putea sa ii dam peste cap :ei își bazează planul pe AI, care de-a lungul a zeci de ani a adunat date despre noi, individual și în masă, despre reacțiile noastre, despre psihicul nostru și ca atare le spune ce să facă, pas cu pas(ca de-aia natangul național a spus așa) ca noi ne vom pierde în indignari și în ședințe sterile, ca vom fi zăpăciți de loviturile pe toate planurile pe care ni le administrează nemernicii, ca nu vom ști la ce sa facem fata mai întâi, ca ne vom plânge morții, ca vom fi lași, adormiți, intepeniti în tipare, ca vom crede în continuare în spusele politrucilor, etc. Ei se bazează pe toate astea. Doar noi acționând nu pe dos, ci contraatacand, manipuland la rândul nostru, indoctrinand, corupănd conștiințe în sensul bun, vom dejuca sinistrul scenariu.
  • giudav 29.08.2022 21:29
    Schimbarea totala a sistemului. Cu politica nu s.a putut trai niciodata si azi cu atat mai putin. In acest moment, Democratia directa est cea mai buna optiune dar cu modificari pentru ca asistam chiar si in Elvetia la incolonare in mars in directia Marii Resetari.
    ACESTE "SISTEME POLITICE" TREBUIE EXTIRPATE PENTRU TOTDEAUNA.
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  5. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  8. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  9. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  10. Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

Ultima oră

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Și care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste