
Foto: NYPost

Cel puțin 150 de persoane au murit călcate în picioare și din alte motive neelucidate și alte sute au fost rănite într-o
busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000
de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului,
anunță agenția de știri Yonhap citată de ȘtiripeSurse. Numărul victimelor este în creștere, după ce inițial se anunțase că sunt 50 de morți. VIDEO în bază.
ACTUALIZARE: The Washington Post scrie că festivalul a fost o „scenă haotică de petrecăreți înghesuiți pe străzile înguste din apropierea stației Itaewon, unii încercând să părăsească zona după o noapte de petrecere ... mulți oameni nu-și puteau mișca nici măcar membrele din cauza mulțimii cot la cot ... iar oamenii nu se puteau auzi unii pe alții din cauza zgomotului sau să ceară ajutor din cauza lipsei unei conexiuni de telefonie mobilă”.
Mulți oameni au murit sau au fost răniți fiind zdrobiți de mulțimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se țin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.
Choi Seong-beom, șeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanțul morților ar putea crește.
Răniții sunt transportați la spitale din Seul.
În locul busculadei au intervenit peste 800 de polițiști și reprezentanți ai serviciilor de urgență, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniți.
Inițial, presa internațională a scris că zeci de persoane se aflau în ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.
Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgență, înconjurați de mulțime.
Pompierii au anunțat atunci 81 de cazuri de ”dificultate respiratorie”.
Președintele Yoon Seok-yeol și premierul Han Dok-soo au reacționat anterior la incident, îndemnând medicii să ofere asistența necesară. Primarul capitalei, Oh Se Khun, a decis să își scurteze călătoria în Europa. În plus, Yoon Seok-yeol a convocat o ședință de urgență pentru a se ocupa de incident. Au participat șefii ministerelor de interne din Seul și din țară, precum și alți oficiali operaționali și de salvare, prin legătură video.
Potrivit estimărilor poliției, aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în zona Itaewon. Zona, situată în apropierea unei baze militare americane, este unul dintre locurile preferate de tinerii din capitală, unde sunt concentrate numeroase baruri, restaurante și discoteci.
Străzile din Seul erau pline de oameni care „sărbătoreau” Halloweenul. Vom reveni.
VIDEO:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
haloimas
inghesuiala
dificultati de respiratie
baza americana in apropiere
.......
..cu siguranta erau si vaXXinati (implantati)
? Doar busculada sau testarea > ritualica < a "Kill Switch" - ului ?
https://tribuna.us/opinie-china-lui-xi-jinping/
Sub conducerea lui Xi Jinping, tehnologiile de vârf au devenit un instrument strategic esențial al regimului de la Beijing atât în ceea ce privește extinderea controlului Partidului Comunist asupra societății, cât și în demersul de obținere a hegemoniei globale.
Amploarea supravegherii exercitată de regimul de la Beijing atinge limite greu de imaginat în Xinjiang, regiune despre care Josh Chin spune că arată ca o „zonă de război distopică”, cu posturi de control la fiecare kilometru, cu blocuri de camere de luat vederi la tot pasul și cu scanere faciale în punctele de acces. Într-o altă carte pe aceeași temă, The Perfect Police State, jurnalistul Geoffrey Cain descrie cum în Xinjiang profilul fiecărei persoane este documentat în detaliu, „de la codul genetic, la sunetul vocii sau detaliul dacă intră în casă prin ușa din față sau prin cea din spate”, utilizând algoritmi de Inteligență Artificială, rețele neurale, tehnologii de recunoaștere facială și de voce sau colectarea de date biometrice. „Nu este un genocid în sensul secolului al 20-lea, când regimurile fasciste au plasat populațiile «nedorite» în lagăre ale morții și le-au forțat să intre în camerele de gazare. Este o ștergere lentă, sinistră, a unei întregi culturi, prin tortură psihologică și fizică în lagăre de concentrare și supraveghere nesfârșită pentru a-i obliga să internalizeze gândirea statului și să-și nege propriile realități.”
În volumul „Surveillance State: Inside China’s Quest to Launch a New Era of Social Control”, apărut recent, Josh Chin, care a petrecut aproape 20 de ani în China, și Liza Lin dezvăluie amploarea sistemului de control intern din China bazat pe tehnologii sofisticate, de la recunoaștere facială la supravegherea postărilor online pe rețelele sociale (care sunt exclusiv chinezești, toate celelalte fiind interzise).