Creatoarea serialului Friends își pune țărână în cap pentru că toate personajele sunt ALBE

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Marta Kauffman și-a cerut iertare pentru lipsa de diversitate a celui mai de succes serial din istoria televiziunii și a promis donații de milioane de dolari pentru educația negrilor.

Într-un interviu acordat LA Times, Kauffman, co-creatoare a serialului Friends, a declarat că este „dureros” că personajele principale nu sunt suficient de „diverse” pentru standardele actuale:

„Să îți reunoști și să îți accepți vinovăția nu este ușor.”

Ea a explicat că în perioada 1994-2004, când a fost difuzat serialul, îi lipsea conexiunea cu comunitatea de culoare:

„Ce face acest lucru cu adevărat emoționant pentru mine este că îmi doresc acum această conexiune pe care atunci nu am avut-o. Îmi doresc mult, mult de tot, această conexiune cu comunitatea de culoare pe care nu am avut-o. Din cauza Friends, nu am ajuns să o am.”

Acum, pentru a-și răscumpăra „vinovăția”, Kauffman spune că va dona 4 milioane de dolari catedrei de studii africane și afro-americane de la Universitatea Brandeis.

„M-am străduit din greu să devin o aliată, o anti-rasistă. Și acest lucru (donația) mi s-a părut o modalitate de a participa la comunicare (cu comunitatea de culoare) din punctul de vedere al unei femei albe.”

Iar procesul de turnare a țărânii în cap nu s-a oprit aici.

„Vreau să spun că, în momentul în care mi-am acceptat vinovăția și am încetat să mă mai chinui, acest lucru nu m-a ușurat, dar m-a înălțat. Însă până la viitoarea mea producție, când voi putea să fac lucrurile așa cum trebuie, nu s-a terminat.”

Și, la fel ca în ședințele de partid de pe vremuri, după autocritică au urmat angajamentele:

„Vreau să dau asigurări în legătură cu fiecare producție pe care o voi face de acum încolo că sunt conștientă că trebuie să angajez persoane de culoare și că trebuie să caut activ tineri scenariști de culoare. Vreau să se știe că voi acționa diferit de acum încolo. Și atunci o să mă simt ușurată.”

În ciuda bunelor sale intenții, tovarășa Kauffman continuă să manifeste multe carențe în pregătirea sa ideologică. Ea a demonstrat limite nepermise, neabordând deloc, de exemplu, lipsa flagrantă a minorităților sexuale din serial.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • adyyon 30.06.2022 19:59
    Extraordinar. Să te scuzi că... Ce?!? De propria rasă, etnie?!? Mai discernem și noi?!?
  • Rusi 02.07.2022 15:51
    O idioata.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

16:21

Kompromat ca la manual: Statuia lui Zelenski se prăbușește cu un zgomot infernal de Fiare Vechi

15:50

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu - minune cu fiica bolnăvioară a Arhidiaconului Mihail Bucă. Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS