Corneliu Vlad: SUA vs Rusia: CARE PE CARE?

De Corneliu Vlad  /  

Harta Post-Rusia

Harta Post-Rusia

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Superputerile canonice ale lumii de la confluența mileniilor scrâșnesc din dinți una la alta. Zăngăne armele și poartă un dialog al morții.

Sunt parcă hotărâte să se arunce într-o luptă finală. Până la distrugerea totală a uneia dintre ele sau, mai degrabă, a amândorura.

O forță supranaturală pare să le fi luat mințile. Pentru a le pierde.

La Washington se vorbește lejer despre spargerea statului rus și ștergerea lui de pe hartă. Una dintre marile puteri ale lumii din ultima jumătate de mileniu.

La Moscova se răspunde pe măsură: dacă Rusia va fi amenințată existențial, riposta va fi una nemaintâlnită până acum.

Biden: o să vadă ei. Putin: o sa vadă ei ce n-au mai văzut.

Terorizată, omenirea își așteaptă soarta într-o resemnare crispată. Nu și echipa puterii de la Kiev, care, prinsă într-un joc macabru, cere încontinuu arme, arme, arme și bani, bani, bani. Iar Ucraina se preface în ruine și hecatombe.

Într-o lume ca a noastră, în care se poate vedea și auzi instantaneu totul, în care s-ar părea că nimic nu poate fi făcut fară să se afle, noi, pământenii de rând, nu știm pe lângă ce pericol trecem, nu știm ce ne poate paște.

Doar din când în când, din străfundurile secrete ale Puterii din cele două capitale, aflăm – sau mai potrivit spus – ni se dau semnale despre ce se plănuiește, despre ce se poate întâmpla.

De pilda, iată un articol în publicația americană "The Atlantic”, din luna mai 2022. Textul semnat de un anume Casey Michel, "scriitor din New York”, nu este doar un "articol de opinie”, cum e prezentat, ci un adevărat ordin de luptă. Încă din titlu:"Decolonizați Rusia”.

Și începe cu o inepție: "Pentru a evita mai multe vărsări de sânge, fără sens, Kremlinul trebuie să piardă imperiul pe care îl mai păstrează”.

Daca mai trebuie să-l traducem încă o dată, din românește în românește, o facem: pentru a evita un război intre SUA/NATO și Rusia, Federația Rusă trebuie să dispară. Cum? Păi, "fără mai multe vărsări de sânge". Ce simplu!

Așadar, nu criza ucraineană, nu victimele omenești și marile distrugeri materiale ale ostilităților din Ucraina, nu tensiunea paroxistică ce înstăpânește lumea sunt prioritățile momentului, ci dispariția, desigur pașnică, a Rusiei de pe scoarța Pământului.

Au mai fost dușmani mai vechi sau mai noi ai Moscovei care și-au jurat dispariția marelui stat al slavilor de Răsărit. Și au plănuit meticulos fărâmițarea acestui stat și reconfigurarea lui. N-au reușit. Nici dezmembrarea URSS n-a fost decisă dinafară.

Dar exuberanți geopolitologi de conjunctură nu ezită nici azi să conceapă o asemenea aventură, pe care generalul de Gaulle ar fi comentat-o cu celebra lui replica ucigătoare: "Vast program!”.

Și articolul lui Casey Michel e un exemplu tipic. Nu și singurul. Zbigniew Brzezinski, sfetnic al câtorva președinți americani, susținea că fără Ucraina, Rusia n-ar mai fi un imperiu.

În treacăt fie spus, la Moscova nici nu se pretinde așa ceva. Chiar dacă însuși profitorul nr. 1 al revoluțiilor ruse din 1917, V.I. Lenin, ar fi spus, se pare, că fără Ucraina, Rusia ar fi o găină fără cap.

Surescitați de reconfigurarea arealului sovietic în 1991, o cohortă de politicieni și politologi americani si-au dat frâu liber imaginației pentru a prelungi reformatarea spațiului rus până la … dispariția sa.

Un șef al Pentagonului, Dick Cheney, "vroia să vadă dezmembrarea nu numai a Uniunii Sovietice și a imperiului rus, ci și a Rusiei”, dezvăluia un adjunct al său, Robert Gates, fost și el mai apoi secretar de Stat al Apărării.

Președinți americani ca George Bush, tatăl și fiul, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Trump, au temperat asemenea excese ale subordonaților lor, iar autorul articolului din "The Atlantic” deplânge această prudență prezidențială.

Dar în timp ce George H. W. Bush avertiza împotriva "naționalismului sinucigaș” al separatiștilor ucraineni, președintele Joe Biden împinge confruntarea cu Rusia la extrem și lumea se întreabă până unde va merge Washingtonul cu această încercare de forte inimaginabil de riscantă.

Oricum, sloganul destrămării Rusiei are doctrină, strategii și hărți pentru secesiune și chiar e instituționalizat sub auspiciile Congresului SUA printr-o agenție guvernamentală numită Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa ("Comisia Helsinki”). Și toată înscenarea se numește eufemistic "decolonizarea Rusiei”. Decolonizare a cui față de cine, a rușilor față de Rusia? - se întreba nedumerit un ziarist occidental.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  8. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

Ultima oră

11:24

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:00

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski