Corneliu Vlad: SUA vs Rusia: CARE PE CARE?

De Corneliu Vlad  /  

Harta Post-Rusia

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Superputerile canonice ale lumii de la confluența mileniilor scrâșnesc din dinți una la alta. Zăngăne armele și poartă un dialog al morții.

Sunt parcă hotărâte să se arunce într-o luptă finală. Până la distrugerea totală a uneia dintre ele sau, mai degrabă, a amândorura.

O forță supranaturală pare să le fi luat mințile. Pentru a le pierde.

La Washington se vorbește lejer despre spargerea statului rus și ștergerea lui de pe hartă. Una dintre marile puteri ale lumii din ultima jumătate de mileniu.

La Moscova se răspunde pe măsură: dacă Rusia va fi amenințată existențial, riposta va fi una nemaintâlnită până acum.

Biden: o să vadă ei. Putin: o sa vadă ei ce n-au mai văzut.

Terorizată, omenirea își așteaptă soarta într-o resemnare crispată. Nu și echipa puterii de la Kiev, care, prinsă într-un joc macabru, cere încontinuu arme, arme, arme și bani, bani, bani. Iar Ucraina se preface în ruine și hecatombe.

Într-o lume ca a noastră, în care se poate vedea și auzi instantaneu totul, în care s-ar părea că nimic nu poate fi făcut fară să se afle, noi, pământenii de rând, nu știm pe lângă ce pericol trecem, nu știm ce ne poate paște.

Doar din când în când, din străfundurile secrete ale Puterii din cele două capitale, aflăm – sau mai potrivit spus – ni se dau semnale despre ce se plănuiește, despre ce se poate întâmpla.

De pilda, iată un articol în publicația americană "The Atlantic”, din luna mai 2022. Textul semnat de un anume Casey Michel, "scriitor din New York”, nu este doar un "articol de opinie”, cum e prezentat, ci un adevărat ordin de luptă. Încă din titlu:"Decolonizați Rusia”.

Și începe cu o inepție: "Pentru a evita mai multe vărsări de sânge, fără sens, Kremlinul trebuie să piardă imperiul pe care îl mai păstrează”.

Daca mai trebuie să-l traducem încă o dată, din românește în românește, o facem: pentru a evita un război intre SUA/NATO și Rusia, Federația Rusă trebuie să dispară. Cum? Păi, "fără mai multe vărsări de sânge". Ce simplu!

Așadar, nu criza ucraineană, nu victimele omenești și marile distrugeri materiale ale ostilităților din Ucraina, nu tensiunea paroxistică ce înstăpânește lumea sunt prioritățile momentului, ci dispariția, desigur pașnică, a Rusiei de pe scoarța Pământului.

Au mai fost dușmani mai vechi sau mai noi ai Moscovei care și-au jurat dispariția marelui stat al slavilor de Răsărit. Și au plănuit meticulos fărâmițarea acestui stat și reconfigurarea lui. N-au reușit. Nici dezmembrarea URSS n-a fost decisă dinafară.

Dar exuberanți geopolitologi de conjunctură nu ezită nici azi să conceapă o asemenea aventură, pe care generalul de Gaulle ar fi comentat-o cu celebra lui replica ucigătoare: "Vast program!”.

Și articolul lui Casey Michel e un exemplu tipic. Nu și singurul. Zbigniew Brzezinski, sfetnic al câtorva președinți americani, susținea că fără Ucraina, Rusia n-ar mai fi un imperiu.

În treacăt fie spus, la Moscova nici nu se pretinde așa ceva. Chiar dacă însuși profitorul nr. 1 al revoluțiilor ruse din 1917, V.I. Lenin, ar fi spus, se pare, că fără Ucraina, Rusia ar fi o găină fără cap.

Surescitați de reconfigurarea arealului sovietic în 1991, o cohortă de politicieni și politologi americani si-au dat frâu liber imaginației pentru a prelungi reformatarea spațiului rus până la … dispariția sa.

Un șef al Pentagonului, Dick Cheney, "vroia să vadă dezmembrarea nu numai a Uniunii Sovietice și a imperiului rus, ci și a Rusiei”, dezvăluia un adjunct al său, Robert Gates, fost și el mai apoi secretar de Stat al Apărării.

Președinți americani ca George Bush, tatăl și fiul, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Trump, au temperat asemenea excese ale subordonaților lor, iar autorul articolului din "The Atlantic” deplânge această prudență prezidențială.

Dar în timp ce George H. W. Bush avertiza împotriva "naționalismului sinucigaș” al separatiștilor ucraineni, președintele Joe Biden împinge confruntarea cu Rusia la extrem și lumea se întreabă până unde va merge Washingtonul cu această încercare de forte inimaginabil de riscantă.

Oricum, sloganul destrămării Rusiei are doctrină, strategii și hărți pentru secesiune și chiar e instituționalizat sub auspiciile Congresului SUA printr-o agenție guvernamentală numită Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa ("Comisia Helsinki”). Și toată înscenarea se numește eufemistic "decolonizarea Rusiei”. Decolonizare a cui față de cine, a rușilor față de Rusia? - se întreba nedumerit un ziarist occidental.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Diurpaneus 01.07.2022 17:42
  Uganda a descoperit un depozit de aur estimat la 320 milioane de tone

  https://twitter.com/i/status/1542525714511044615

  Coincidenta face ca hamerica a inceput sa trimita armament in Rwanda inloc de Ucraina . Oare de ce ?

  https://twitter.com/i/status/1541813645793009664
 • Diurpaneus 01.07.2022 17:56
  Gustav Schwarzenegger (17 August 1907 – 13 December 1972) was an Austrian police chief (Gendarmeriekommandant), postal inspector, Nazi Brownshirt, and a military police officer. He was the father of Arnold Schwarzenegger.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

16:21

Kompromat ca la manual: Statuia lui Zelenski se prăbușește cu un zgomot infernal de Fiare Vechi

15:50

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu - minune cu fiica bolnăvioară a Arhidiaconului Mihail Bucă. Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS