

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, sâmbătă, că țara sa va introduce o taxă asupra giganților din domeniul digital, după ce Franța a comunicat aplicarea unei măsuri similare de la 1 ianuarie și în contextul discuțiilor privind adoptarea unei taxe pe economia digitală la nivelul Uniunii Europene, transmite AFP, potrivit Agerpres.
„Nu este decât justiție ca giganții digitali care activează în Europa să-și plătească partea corectă de impozite. Pe lângă o dispoziție la nivelul Uniunii Europene, noi vom acționa la nivel național'', a declarat Kurz, potrivit unui comunicat.
Taxa va intra în vigoare în cadrul reformelor fiscale avute în vedere de guvern pentru 2020.
Taxa va intra în vigoare în cadrul reformelor fiscale avute în vedere de guvern pentru 2020.
„Vom introduce o taxă digitală în Austria'', a precizat cancelarul, notând că statele membre ale UE sunt '„de acord în principiu asupra necesității unei astfel de taxări. Obiectivul este clar: este vorba despre a taxa firmele care obțin venituri colosale online, pentru care nu plătesc practic niciun impozit, cum se întâmplă cu Facebook și Amazon'', a arătat Kurz.
Prezent în România la sfârșitul săptămânii trecute, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că firmele austriece din România „ar putea să își facă bagajele să plece" din cauza măsurilor fiscale anunțate în țara noastră.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cu riscul de a-i supăra pe cunoscuții, prietenii și „influensării” care nu mai pot de dragul corporațiilor și încă din ianuarie 2017 se aliniază cu conștiinciozitate în jurul cauzelor servite de „oamenii de bine”, le mai vărs un pahar cu apă rece, așa, ca de final de an 2018.
În România 2,5 milioane de salariați primesc lunar tichete de masă.
Valoarea medie a unui tichet de masă e de vreo 12 lei (unii dau tichete de 9 lei, alții de 15...) și numărul mediu de zile lucrate lunar e de 20 de zile / lună.
Asta înseamnă că lunar o masă monetară echivalentă a:
2.500.000 x 20 x 12 lei = 600.000.000 lei
circulă neconvențional sub forma acestor tichete de masă.
La nivelul unui an înseamnă:
600.000.000 x 12 = 7.200.000.000 lei.
Acești 7,2 miliarde lei intră direct în cifra de afaceri a câtorva corporații, fiindcă nu poți să cumperi cu banii ăștia covrigi de la chioșcarul român, ci doar mâncare (și, în sens extins, tot felul de mărfuri) exclusiv de la Mega Image, Lidl, Carrefour etc. etc. etc.
Accesul exclusivist la o masă monetară așa de imensă se numește pur și simplu „rentă” și este visul de aur al oricărui capitalist. Cât vrea prostănacul de Dragnea să-i impoziteze? 2%? E prea puțin. Cel puțin pe circulația acestei mase monetare neconvenționale care, prin forța lucrurilor, este și rămâne captivă intereselor câtorva corporații, impozitul ar trebui să fie de minim 50%. Mai puțin de atât înseamnă că România e o țară cu destin bananier care nu se va dezvolta niciodată.