Armata se pregătește să intervină în Brazilia

De Ștefan Constantinescu  /  


Trupe de militari brazilieni au luat cu asalt favelele din Rio de Janeiro și i-au lichidat pe cei mai importanți lideri ai cartelului drogurilor, Comando Vermelho (Comandoul Roșu).

Informația este una de maximă importanță, deoarece Comandoul Roșu a fost cel mai puternic susținător intern al candidatului socialist la președinția Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, un infractor condamnat pentru spălare de bani.

Observatorii consideră că acesta este primul gest concret al armatei de a prelua controlul în țară, după alegerile controversate din 30 octombrie, câștigate de Lula da Silva împotriva lui Jair Bolsonaro.

După alegeri, în care legea pare să fi fost făcută de faimoasele mașini de numărat voturile Dominion, folosite și la fraudele electorale din Statele Unite din 2020 și 2022, sute de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe, contestând rezultatul, ovaționându-l pe Bolsonaro și cerând intervenția armatei.

 

Cartelul drogurilor a fost printre puținele forțe care au salutat presupusa victorie a lui Lula da Silva cu focuri de arme automate în cartierele cele mai sărace din Rio.

În timpul mandatului său, Bolsonaro a luat măsuri dure împotriva mafiei drogurilor.

Ziarul O Dia relatează:

„Capii bandelor de traficanți de droguri din Morro de Juramento și Juramentinho, identificați ca Rodrigo Barbosa Marinho, cunoscut ca Rolinha, și Hevelton Nascimento Junior, cunoscut ca Bad Boy, au fost uciși joi în timpul unei operațiuni a poliției militare în Vicente de Carvalho joi (1 decembrie). Alți trei suspecți au murit în operațiune, iar un altul, rănit, este arestat în spital.”

Cartelurile drogurilor sunt de decenii brațul înarmat al comuniștilor. Comando Vermelho, care controlează părți importante din Rio de Janeiro, a fost format în 1979 ca o alianță între carteluri și comuniști.

Eliminarea acestora reduce considerabil riscul unui război civil, consideră observatorii.

Consilierul pentru securitate american, Jake Sullivan, a mers luni, 5 decembrie, în Brazilia, pentru o întrevedere cu Lula da Silva și aliații săi.

O Antagonista scrie:

„Principalul punct pe ordinea de zi este sarcina regimului brazilian de a condamna fără echivoc războiul din Ucraina și de a se angaja alături de partenerii americani și europeni pentru livrarea de arme regimului Zelenski.”

Directorul CIA, William Burns, s-a deplasat în Brazilia personal înaintea alegerilor pentru a-l avertiza pe Jair Bolsonaro să nu conteste rezultatul scrutinului.

Și în acest weekend sute de mii de brazilieni au ieșit în stradă, implorând armata să intervină și să îi salveze de comuniști și de cartelurile drogurilor.

Curtea Electorală Superioară urmează să certifice rezultatul alegerilor luni, 12 decembrie.

Invitat la emisiunea lui Steve Bannon, unul dintre cei mai avizați observatori ai situației din Brazilia, Matt Tyrmand, a afirmat că dacă Lula da Silva preia puterea, armata va fi ținta unei epurări drastice.

„Atunci va începe Gulagul”, a spus el.

Adjunctul Procurorului Militar General, Carlos Frederico de Oliveira Pereira, i-a trimis o scrisoare Procurorului General Militar, Antonio Pereira Duarte, pe 25 noiembrie, în care atrăgea atenția asupra „nerespectării măsurilor cerute de Ministerul Apărării cu ocazia inspectării sistemului de vot electronic”.

Pereira se mai plângea și de o „eventuală ingerință a companiilor  străine în procesul electoral, ingerință care nu a putut fi verificată, dat fiind că militarii din echipa sus-numită nu au avut un acces lărgit la informații legate de procesul electoral, spre deosebire de aceste companiii Big Tech care mențin un parteneriat cu Curtea Electorală”.

Și scrisoarea conchidea:

„Ar trebui să existe o anchetă privind o potențială infracțiune împotriva securității externe a țării printr-un atac cibernetic.”

Mulți observatori afirmă că invocarea articolului 142 al Constituției, care permite Armatei să intervină în cazul unui conflict între puterile în stat va avea loc săptămâna aceasta.

La uriașele manifestații de protest față de desfășurarea alegerilor, militarii au fost văzuți amestecându-se printre protestatari și sfătuindu-i să-și păstreze calmul în cazul unei intervenții a armatei.

Convoaie militare care s-au deplasat spre locuri strategice din țară au fost aplaudate de populație.

Trupe importante au fost desfășurate la granița cu Venezuela pentru a preîntâmpina o intervenție a forțelor comunistului Maduro.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Orizont 05.12.2022 22:42
  Aproape nimic pe cest subiect pe goarnele media de la Bucuresti.
 • 1821 06.12.2022 00:09
  Tubeaza cei care se cred, inca, stapinii Lumii, ca BRICS se afla in plin avint , ca Brazilia este un virf de lance al BRICS in America Latina, iar consecintele se arata a fi dezastruoase pentru ''Lumea Unipolara''.
  Dar Brazilia, cu cca 200 de milioane de locuitori si cca. 8,5 milioane de kmp teritoriu,stie ce vrea, este o mare forta economica si militara, iar armata a mai fost in postura de a prelua puterea cind ''cioclii Lumii'' si-au mai lasat balele veninoase pe tarimul acestei gigantice tari.
  Urez succes Braziliei sa-i arunce in ocean si in Amazon pe satrapii Lumii !
 • hank chinaski 06.12.2022 09:51
  eu cred ca in brazilia are loc o teribila manipulare, ceva gen "nu ne vindem tara" a securismului romanesc din '90
  vom vedea cum se vor desfasura lucrurile in zilele urmatoare. cred ca vor face tot posibilul ca bolsonaro sa ramana in functie pentru a se pastra regimul corupt la putere.
  da silva, odata investit, are sanse mari sa fie asasinat de armata.
 • mihaipopescu 06.12.2022 13:58
  Brasilienii au ajuns si mai saraci.Inflatia creste, poporul e la limita.
  Atunci vin securistii cu idea de Revolutie, razboi, ...oamenii sa se macelareasca intre ei ca sa ramana mai putini....si asa cica au de mancare...dupa ce s-au omorat cu sutele de mii....

  vedem in Ucraina si Rusia...100.000 de soldat morti de fiecare parte...si de 3x mai multi civili morti...si nu inceteaza...vor sa omoare cateva milioane si sa alunge de la casele lor 20 de milioane de oameni....industria a fost facuta praf...oamenii nu mai au unde sa lucreze...sunt pribegi ca noi romanii prin pustiul strainatatii.
 1. Dezvăluirile-bombă făcute de Project Veritas despre Pfizer și producerea variantelor virusului Covid, ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România. VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

 2. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 3. Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică?

 4. Viceprimarul Hunedoarei, Cătălin Olar, a murit la 47 de ani. În 2021 promova vaccinarea la Castelul Corvinilor cu Johnson sau Pfizer. Au trecut 2 ani. FOTO

 5. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 6. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 7. Aeroportul din Timișoara a ascuns moartea subită a unui angajat SRI de la Departamentul de IT. Bărbatul a fost găsit decedat în propriul birou, după cum s-a aflat pe surse. Nu este singurul caz

 8. Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

 9. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu - Boală Autoimună după Vaccinul Covid: MI-AU ÎNȚEPENIT MUȘCHII. VIDEO-CONFESIUNI după VIDEO-ANAMNEZA Ancăi Alexandrescu

 10. Alexandru Gavril: ANDREW TATE vs Jordan Peterson. SISTEM ANTI-SISTEM - CONTROVERSE ÎN MATRIX

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul

00:30

Dezvăluirile-bombă făcute de Project Veritas despre Pfizer și producerea variantelor virusului Covid, ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România. VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ